Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (193. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 191192193194195
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler....
  • 2014'ün dgs başvuru klavuzu ve yerleştirme sonrası ösym'nin yayınladığı iki dökümana da baktım. Orada da farklılık mevcut.

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/DGS/TABLO1YENiBASKi23052014.pdf
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/DGS/tercih/DGS-2014-Yerlestirme-MinMax29082014.pdf

Mesela ben Yaşar'ın Uluslararası Lojistik Yönetimi bölümünü istiyorum. 2014 başvuru zamanında sadece burssuz bölüm yayınlanmış. Yerleştirmeden sonra ise %25 ve %50 bursların açıldığı görülüyor.

Ağustos klavuzunda bence farklılık olacak.

• Asıl klavuzda mutlaka farklılıklar olacaktır arkadaşlar.
  • inşallah dedıgınız gıbı tercıh klavuzunda farklılıklar olur suankı durum buyuk hayalkırıklıgı
  • Ben bilgisayar mühendisliği kontenjanlarında kayda değer bir fark görmedim. Boğaziçi ve Yıldız Teknik bile 4 ve 7 kişilik kontenjan açmış...
  • Selam, ben liseden sonra bir süre iş hayatına atıldım öğrencilik devam etsin falan diye açıköğretimden 2 senelik medya ve iletişim okudum, açıköğretimin ikinci senesinde ise mesleğimle alakalı diye 2 senelik bilgisayar programcılığı bölümüne geçtim.

Şimdi şöyle bir konu var, programcılıktan bu yaz mezun olucam fakat ais.osym.gov.tr'ye girdim haliyle programcılıktan henüz mezun olmadığım için bir şey çıkmadı. Başvuru için büüroya gitmem gerekiyormuş.

Benim amacım programcılıktan mühendisliğe geçmek, buna dayanarak iki sorum olucak.

Birinci sorum, büroya gittiğimde bir mezuniyet durum belgesi gibi bir şey göstermem gerekiyor mu? Eğer göstermem gerekiyorsa açıköğretimden mezun olduğumu göstermem ile programcılıktan mezun olduğumu göstermem arasında bir fark var mı, katsayı vs?

İkinci sorum ise, kaynak kitap olarak ne önerirsiniz. malumunuz kırtasiyeler anlaşmalı ve pahalı olan kaynakları her zaman öncelikli gösteriyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

Kontenjanlarda vakıf üniversiteleri haricinde öyle aman aman denecek azalma göremedim ben. Geçen sene 50 kişi almışlar da bu sene 5 kişiye düşmüş gibi mesaj yazanlar var. LYS değil DGS kontenjanı bunlar beyler.

Birşey soracağım; bazı özel üniversiteler DGS tercihleri için özel kontenjan açıyor ve 'burssuz' olarak uygun fiyatlarla öğrenci alımı yapıyor. Mesela Beykent Üniversitesi'nde DGS'den gelenler için 2015-2016 eğitim yılı için 13.400 lira demiş. Bazı okullar %50 burslu olarak bile bu fiyatlara kayıt yapmıyor. Beykent gibi başka okullar var mı DGS'ye özel olan?..

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 29 Mayıs 2015; 11:06:01 >

• Nike kullanıcısına yanıt
    Bu nedir hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

Bu nedir hocam?

Bir vakıf üniversitesinin eski DGS kontenjanı şu anki kontenjanlara göre çok daha fazla idi eskiden, 45-50 kontenjan yok demişsiniz görüldüğü üzere vardı. Umarım sınavdan sonra artar kontenjanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 29 Mayıs 2015; 23:15:11 >
  • sınavdan sonra kontenjanların artma olasılıgı varmıdır veya ek kontenjanlarda gecen seneye göre cok dusuk vakıf unıversitelerinin kontenjanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrsmrc

Öncelikle sınav ücretini(70 tl) yatırıp makbuzla birlikte okulunuza gidip başvurun.
    Daha fazla ve güncel bilgiyi şurda bulabilirsiniz:http://www.milliyet.com.tr/dgs-basvuru-tarihlerinde-son-gun-egitim-2065318/

@ayberk09 Ben kılavuzda değişim olacağını sanmıyorum açıkcası. Ama ülke çapında öğrenciler buna tepki gösterip, seslerini duyururlarsa bir şeyleri değiştirebilirler diye de düşünmekteyim.

"Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar"

diye bir ifade var. dgs ye girecek olan herkes internetten bavuru yapamaz mı ?
    internet aracılıgıyla basvuru hakkı olan adaylar derken neyi kastetmiş, internetten basvuru hakkı olmayan adaylarda mı var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt__gl -- 29 Mayıs 2015; 22:05:08 >

• Arkadaşlar klavuzdaki kontenjanları görünce şok oldum bende. Geçen sene 25 kişi alan yer bu sene 2 kontenjana düşmüş. Şimdi bu durum sınav sonrası değişir mi sizce? yani kontenjanlar artabilir mi? Çok büyük bir hayal kırıklığı var şuan umarım sınav sonrası değişir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt__gl

quote:

Öncelikle sınav ücretini(70 tl) yatırıp makbuzla birlikte okulunuza gidip başvurun.
    Daha fazla ve güncel bilgiyi şurda bulabilirsiniz:http://www.milliyet.com.tr/dgs-basvuru-tarihlerinde-son-gun-egitim-2065318/

@ayberk09 Ben kılavuzda değişim olacağını sanmıyorum açıkcası. Ama ülke çapında öğrenciler buna tepki gösterip, seslerini duyururlarsa bir şeyleri değiştirebilirler diye de düşünmekteyim.

internet aracılıgıyla basvuru hakkı olan adaylar derken neyi kastetmiş, internetten basvuru hakkı olmayan adaylarda mı var ?

dostum eğer ilk defa dgs ye başvuru yapacaksan ösym bürolarında yapacaksın mecbur resim filan çekicekler.

• Sakaryada ikamet ediyorum ve burada sınav merkezi yok . o tarihte izmirde olacağım için izmirde sınava girmek istiyorum. klavuzda izmir için İZMİR/KUZEY (Karşıyaka/Bornova/Çiğli) yazıyor . Ben bornova da sınava girmek istiyorum . bunu başvuru esnasında görevliye mi iletiyoruz nasıl oluyor acaba umarım istediğimiz ilçede girebiliyoruzdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakopsi

Sakaryada ikamet ediyorum ve burada sınav merkezi yok . o tarihte izmirde olacağım için izmirde sınava girmek istiyorum. klavuzda izmir için İZMİR/KUZEY (Karşıyaka/Bornova/Çiğli) yazıyor . Ben bornova da sınava girmek istiyorum . bunu başvuru esnasında görevliye mi iletiyoruz nasıl oluyor acaba umarım istediğimiz ilçede girebiliyoruzdur.
    Görevliye İZMİR/KUZEY (Karşıyaka/Bornova/Çiğli) seçeneğini seçtiriyorsunuz ve sınav giriş belgeniz çıktığında sistem sizi Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Bornova ilçelerinde bulunan herhangi bir okula atıyor. Artık ne çıkarsa bahtınıza... Şanslıysanız sınava Ege Üniversitesi kampüsünde girersiniz.
  • nForcer N kullanıcısına yanıt
    çok saçma değilmi ama araları gayet uzak ilçeler. kişinin tercihine göre ilçelerin seçilmesi gerekir buyur burdan yak karşıyaka ya da çiğili çıkarsa ne etcez

• Bence bunu çok sıkıntı etmeyin. Çünkü ALES, DGS gibi katılımın milyonlarla ifade edilmediği sınavlara İzmir'de girecek olan adaylar mümkün olduğunca Ege Üniversitesi kampüsüne verilmeye çalışılıyor. Ayrıca Karşıyaka-Çiğli taraflarına banliyö treni (İZBAN) var ve tren 10-15 dakikada bir seferle hizmet veriyor. Bundan dolayı Karşıyaka-Çiğli taraflarında sınava girecek olursanız da ulaşım çok sıkıntı olmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikmet41

quote:

Orijinalden alıntı: mrt__gl

quote:

dostum eğer ilk defa dgs ye başvuru yapacaksan ösym bürolarında yapacaksın mecbur resim filan çekicekler.

Ben bu sene mezun olucam ilk defa dgs ye giricem bundan dolayı ilk başvurum ama internet uzerınden yaptım bir sıkıntı olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt__gl -- 2 Haziran 2015; 13:20:26 >

• arkadaşlar bvende aynı @mrt__gl arkadaşımızınki gibi internetten kayıt oldum geçen sene girdim ama unuttum açıkçası şimdi tek şey o aday başvuru belghesini çıkartınca işlem halloluyomuydu yoksa ayrı bir belgemi alacaktık yani yukarıdaki o belgeyi alsak tamamlanıyormuydu ?
  • nForcer N kullanıcısına yanıt
    Evet en azından metro var trafik derdi olmaz . bende ege üniversitesine verirler diye düşünüyorum . cevaplarınız için teşekkürler.

Düzenleme: Başvuru esnasında iletişim bilgisine göre istanbul ve çevresini gösterdi. bizde iletişim adresini bornova daki adresi vererek kayıt oluşturduk. Sanırım artık ege üniversitesinde sınava gireriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakopsi -- 3 Haziran 2015; 10:59:32 >
  • 
Sayfa: önceki 191192193194195
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.