Rexapin Pro kilo aldırıyor
2015'ten beri pek çok antidepresan denedim. Bazılarını 6-7 ay kullandım ama yan etkilerine dayanamadım, sürekli değiştirdiler. İlk kez bir ilaçtan mennun kaldım, Rexapin Pro. Endikasyonları çok iyi geldi ama tek bir yan etkisi var ki, ne yapsam bilmiyorum; İlaç iştahımı inanılmaz açtı, kilo aldırıyor. Çok yaygın yan etkilerinden biriymiş. Bırakmak da istemiyorum, kullanacak ilaç kalmadı.
Bunu tolere edecek ne yapabilirim?
Sakal serumu önerisi
Daha önce 2014 yılında Eeose sakal serumu incelemesi konusu açmıştım. O tarihten beri sakal serumu kullanmadım. Eeose sakal ve bıyık kıllanmalarını gürleştirip sakala dönüştürmüştü. Şimdi yanak kıllanmalarını gürleştirmek istiyorum. Yine Eeose mi alayım yoksa daha etkili bir ürün çıktı mı günümüzde? Tavsiyeniz var mı?
Debriyaj pedalı yaylanma sorunu
2004 Clio 2 Faz II aracımın debriyaj pedalı rahat yaylanmıyor. Yayı bozulmuş bir şey düşünün, gıcır gıcır ses geliyor ve sürtünme gibi bir şey oluyor.
Bu baskı balata ile mi alakalıdır?
Önce hipertansiyon çıktı, şimdi sürekli düşüyor...
6 ay önce tansiyonum durduk yere çıkıyordu. Tansiyon holter takıp 24 saat tansiyon takibi yapıldı. Sonuç olarak gece uyurken bile tansiyonumun yüksek olduğu anlaşıldı. 5. ilaca kadar kullandığım ilaçlar işe yaramadı, son ilaç tansiyonu dengelemişti...
Yeme içmemde bi değişiklik olmadığı halde son 2 aydır ilacı bırakmama rağmen tansiyonum düşük seyrediyor. Bilhassa geceleri 10 seviyelerine düşüyor ve çarpıntı uykudan uyandırır oldu...
Bu nasıl şey anlamadım. Doktor sadece ilacı artık kullanma demişti...
Hep uykum var...
Kendimi bildim bileli bu sorunla uğraşıyorum. Yatınca uyuduğum aklınıza gelmesin, verimli bir uykum yok. Benim sorunum hep uyuma isteği ama hep uyumuyorum, sadece istek var ve gözlerimde uyku yangısı var. Çocukluğumdan beri psikiyatri, nöroloji, romatoloji, dahiliye, alerji gibi birçok polikliniğe başvurdum, uyku testi dahil her türlü test yapıldı ama çözüm bulamıyorum. Gözüm hep yatakta. Bu sorun her türlü motivasyonumu ve çalışma azmimi engelliyor. Tek düşündüğüm akşam olsa eve gidip yatsam...
Ben ne yapsam?..
Prematüre doğmuş ve yeni doğan sarılığı geçirmişim. Kan değişimi mi yapılmış özel bir iğne mi yapmışlar, öyle bir şey olmuş...
Çocukluğumdan 2016'ya kadar adele gücü ve hareket kabiliyeti açısından kendimde sebebini bilmediğim bir sorun vardı, el yazım da çök kötüydü. Hep uyku ve odaklanma sorunum ve sürekli yorgunluğum vardı. 2016'da güvendiğim bir FTR uzmanına durumu anlatıp bende ne var dedim. Nörolojik bir kaç test uyguladı ve Babinski refleksi pozitif çıkınca bir not yazıp Nöroloji'ye yönlendirdi. Ve öykü böyle başladı...
Son 6 aya kadar hep Herediter Spastik Paraperezi şüphesiyle belirli aralıklarda kontrole gittim. Geçen yıl 2 saat süren bir MR'a girdim, motor nöron sisteminde bazı problemler gördüklerini söylediler. Ardından 3 ay ara ile iki kez iğneli EMG yapıldı ve sadece 3 ay içinde ilerleme olduğu, artık sorunun kesinlikle HSP olmadığı, ALS şüphesi olduğunu söylediler...
Gün günden ilerleme hissetmeye başladım. Önce merdiven çıkarken zorlanmaya başladım, sonra çömelememe ve alaturka tuvalet kullanamamaya başladım. Şimdi de sırt kaslarım ve kol kaslarım kasılıyor. Bugün sağ kolum kas olarak kasılıyor ve ağrıyor. Artık yazı yazarken iyice zorlanıyorum ve yazım berbat...
Tedaviye Samsun OMÜ EAH'de devam ediyorum. Eylül'de beyinden detaylı bir MR'a gireceğim ve genetik kan testi yapılacak, Şubat'ta da tekrar iğneli EMG yapılacak. Tedavisi yok, bizim tek amacımız yavaşlatmak, Rilutek ilaç da uyku yan etkisi yaptığı için gerekirse dışarıdan ilaç getirteceğiz, fizik tedavi al diyorlar.
Ellerim kollarım bağlı oturuyorum. Tek ilaç yan etki yapıyor, içince ayakta uyuyorum. Sizce ne yapayım? Başka bir doktora mı gideyim? Var mı tavsiyeniz?
Clio 2-Faz II aracımın camları güneşten çok matlaştı. Far sildirmek işe yarar mı şüpheliyim. Bunun için 500 liraya camları sildirmek mi daha mantıklı 1500 liraya sarı siteden cam almak mı?
Ne dersiniz?
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-clio-2-far-cami-sifir-takim-2003-07-1242924473/detay
Bu yaralar kurdeşen mi? (SS’li)
Sebebi o mudur bilmem ama, Biontech aşısı olduğumdan beri vücudumun her yeri kaşınıyor. Kaşıyınca da böyle kabarıp yara oluyor.
Kesin olmadığı halde iki kez uyuz tedavisi oldum, geçmedi. Cildiye tedavi bulamıyor. Alerji polikliniği kollarımı delik deşik edip her türlü testi yaptı, hiç bir şeye alerjim çıkmadı…
Sadece Bilaxten hap geçici olarak rahatlatıyordu, artık o da az etki etmeye başladı. Ben ne yapacağım?..

Klimada en ucuza kaçmak uzun vadede nelere mal olur?
Bugün 9 metrekare gelecekte en fazla 20 metrekare bir alanda kullanmak üzere 9 ya da 12 bin BTU klima alacağım.
Açıkçası uygun fiyatlı olanı arıyorum. Çalıştığım fabrikaya 6 tane Dijitsu klima takıldı. Yakın bir tanıdığım simfer klima taktırdı. Ben aynı klimaları internette daha ucuza buldum. Klima servislerinde deneyimli ustalar tanıyorum, hepsi de alüminyum aksam kullandıklarını söyledikleri diğer Arçelik gibi yerli markaların yerine bakır aksam kullanan Dijitsu ve Simfer'i önerdiler. Daha uygun fiyata klima satan başka marka görmedim.
Isıtma beklentim hiç olmadığı için klimada marka aramanın servis mennuniyetinden başka ne yararı vardır? Bu düşünceme siz ne dersiniz?
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.223
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 10.923)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 746 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0