Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (194. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemdeki fotoğrafınız onaylı olarak görünüyorsa sorun yok ama onay istiyorsa yani tekrardan fotoğraf çekilecekse bir ösym bürosuna veya yakınlarda varsa eğer bir meslek yüksek okuluna gitmeniz gerekiyor (her myo'da kayıt işlemi yapılmıyordu diye hatırlıyorum).İnternet üzerinden başvurunun başlıca bir zorluğu yok zaten.Önlisans diploma puanınızla sistemdekini kontrol etmeyi unutmayın.Benim ve birçok kişinin orada sıkıntısı vardı ve diploma aslını noterde onaylatıp dilekçeyle Ankara'ya göndermek zorunda kalmıştık.
  • Arkadaşlar tercihlerin açıklanması ve kayıt dönemi ne zamana denk gelir sizce ?Benim yaz okulundan bir ders almam lazım ve bu dersin notunun sisteme girilmesinin son günüde 7 Eylüle denk geliyor.Sınav notları sisteme girildiğinde diplomayı hemen alamam herhalde geçici mezuniyet belgesiyle kayıt yaptırabilir miyim?Eğer kazanırsam ve kayıt tarihleri daha erken veya yakın zamanlarda olursa ne yapabilirim?Daha önce böyle bir şeyle karşılasan varsa yardımlarını bekliyorum.
  • Arkadaşlar başvuru yarın sonmuş internetten başvuramıyorum eğitim bilgileri sorun çıkartıyor, başvuru merkezine gitcem görünüşe göre sınav ücreti 70 tl dimi ve başvuru formundan başka bir şey götürmem gerekiyormu başvuru merkezine
  • Arkadaşlar grafik myo mezunu olucam bu ay, terfihlerde grafikle alakali her yeri yazabilirmiyim ve calismak icin cok mu gec biraz calistim sonra okul yogunlasinca falan biraktim ne diyorsunuz ve onerebileceginiz kitap var mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben geçen sene girdim sınava hiç çalışmadan sadece türkçe yaparak 234 puan aldım dgs ösym nin yapmış olduğu en basit sınav olarak gözüküyor ama lanet kontejyanlar çok az
  • quote:

Orijinalden alıntı: ka2an

Arkadaşlar tercihlerin açıklanması ve kayıt dönemi ne zamana denk gelir sizce ?Benim yaz okulundan bir ders almam lazım ve bu dersin notunun sisteme girilmesinin son günüde 7 Eylüle denk geliyor.Sınav notları sisteme girildiğinde diplomayı hemen alamam herhalde geçici mezuniyet belgesiyle kayıt yaptırabilir miyim?Eğer kazanırsam ve kayıt tarihleri daha erken veya yakın zamanlarda olursa ne yapabilirim?Daha önce böyle bir şeyle karşılasan varsa yardımlarını bekliyorum.

dostum sınav 27 temmuzda galiba 1.5 haftaya en geç 2 haftaya açıklanıyor sonuçlar ama tercihler en az 20 gün sürüyor belki daha fazla
  • geçen sene kayıtlar 8-12 Eylül arasında olmuş.Bu sene sınav geçen seneye göre 1 hafta geç yapılıyor tercihlerde bir hafta sarkar herhalde 14-18 eylül arası olur düşüncesindeyim.Tecrübeli arkadaşlarında fikirlerini almak lazım bu konuda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikmet41

ben geçen sene girdim sınava hiç çalışmadan sadece türkçe yaparak 234 puan aldım dgs ösym nin yapmış olduğu en basit sınav olarak gözüküyor ama lanet kontejyanlar çok az

Sonuç belgeni koyabilirmisin?
  • Geçen seneden itibaren "ösym'nin yaptığı en kolay sınav" düşüncesinin bitmiş olması gerekiyor.2012 ve öncesi 2013 heleki 2014 e göre kolaydı ama artık kolay felan değil bu sınav.Biz LYS de kastık ettik sen DGS gibi kek bi sınavla geldin yerleştin düşüncesinde olanlar bile var, artık akıllara nasıl kazındıysa.
    Geçen sene sayısalda 271. olmuştum ve sınavın kolay olmadığını daha doğrusu verilen sürede rahatça çözülüp bitirilemiyeceğini rahatlıkla söyleyebilirim.Amacım göz korkutmak değil sadece işler eskisi gibi kolay olmuyor onu demek istiyorum.Çalışıp emek verdiyseniz karşılığını alırsınız gönlünüz rahat olsun.
  • Merhaba arkadaşlar benim bir sorum daha var gıda teknolojisi (2 yıl okuyup) beslenme diyetetik geçmek istiyorum ama dgs kazandıktan sonra tekrar 4 yıl yani 4 artı 2 (6) yıl mı okuyoruz toplamda bana gerçekten çok saçma geldi bu linkte böyle yazıyor ama 2 sene öncesinin flaan konusu şu an durumlar nasıl ?

http://forum.donanimhaber.com/m_60330231/tm.htm

Çok sevinirim yardımcı olursanız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarısin

Merhaba arkadaşlar benim bir sorum daha var gıda teknolojisi (2 yıl okuyup) beslenme diyetetik geçmek istiyorum ama dgs kazandıktan sonra tekrar 4 yıl yani 4 artı 2 (6) yıl mı okuyoruz toplamda bana gerçekten çok saçma geldi bu linkte böyle yazıyor ama 2 sene öncesinin flaan konusu şu an durumlar nasıl ?

http://www.dikeygecis.org/forum/forums/sağlık-bölümleri.190/?prefix_id=85

linkten bakarsanız eğer 1.2.3.sınıftan da başlama ihtimali olduğunu görebilirsiniz.Yani X üniversitesinde 1'den başlarken Y üniversitesinde 3'den başlayabiliyorsunuz.Her bölümde de geçerli bu durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

quote:

Orijinalden alıntı: Sarısin

Merhaba arkadaşlar benim bir sorum daha var gıda teknolojisi (2 yıl okuyup) beslenme diyetetik geçmek istiyorum ama dgs kazandıktan sonra tekrar 4 yıl yani 4 artı 2 (6) yıl mı okuyoruz toplamda bana gerçekten çok saçma geldi bu linkte böyle yazıyor ama 2 sene öncesinin flaan konusu şu an durumlar nasıl ?

http://www.dikeygecis.org/forum/forums/sağlık-bölümleri.190/?prefix_id=85

linkten bakarsanız eğer 1.2.3.sınıftan da başlama ihtimali olduğunu görebilirsiniz.Yani X üniversitesinde 1'den başlarken Y üniversitesinde 3'den başlayabiliyorsunuz.Her bölümde de geçerli bu durum.

Peki çok teşekkür ederim

• yoğun iş temposundan dolayı başvuruları kaçırdım haberim olmadı

acaba ek süre verirler mi öyle bir şey oldumu daha önce ?
  • Uzak ihtimal ama aranızda İnternet ve Ağ Teknolojileri okuyan var mı ?

• Arkadaşlar bu uzaktan eğitim mühendislikler açılacak mı tekrar bir gelişme var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cém

Arkadaşlar bu uzaktan eğitim mühendislikler açılacak mı tekrar bir gelişme var mı ?

Bunu ben de merak ediyorum.

• Fizyoterapist olmak istiyorum ama puanları çok yüksek, 2 yıllık fizyoterapi teknikerliği kazanıp dgs ile 4 yıllığa geç diyenler oldu. Kazanmak çok zor mu ? Doğu hariç tüm üniversiteler kabulüm illaki biri tutar diye düşünüyorum sizlerin fikri nedir.

Sanırım diploma puanımı çok yüksek tutup dgs'de fulle yakın yapmak gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

Fizyoterapist olmak istiyorum ama puanları çok yüksek, 2 yıllık fizyoterapi teknikerliği kazanıp dgs ile 4 yıllığa geç diyenler oldu. Kazanmak çok zor mu ? Doğu hariç tüm üniversiteler kabulüm illaki biri tutar diye düşünüyorum sizlerin fikri nedir.

Sanırım diploma puanımı çok yüksek tutup dgs'de fulle yakın yapmak gerekiyor

Fizyoterapistlik zor devlet ünileri için ilk 1000 de olman lazım

Güney anadolu bölgesinde dgs ile alan üniversite yok
    Doğu anadolu bölgesinde ise sadece malatya inönü üniversitesi alıyor
    Yanlış bilgi olmasın sen yinede kılavuza bak benım aklımda boyle kaldı %99 böyleydi ama

Yanlış anlamadıysam daha fizik tedavi okumadınız galıba tercıh yapacaksınız.
    Önlisanstan sonra dgs ile özel üniye gideceksen bence biraz sık kendını dırek ygs/lys ıle özel üniye git uğraşma yani kazanmaya bak.

• Bu sene başvurmadım.Geçen sene çok zordu sınav.2011 yılında 850. olmuştum geçen sene 2100 falan.
    70 lira bu sınav için çok çok fazla.50 lira için çok derken ösym iyice suyunu çıkardı.
  • 
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.