Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (192. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -MYO öğrencisi eğitiminin ilk veya ikinci senesinde ÖSYS'ye girip üniversite kazanırsa kredilerini saydırabilir mi?
    -DGS sonrası kimi okullar çok az kredini sayıyorlar, kimileri çok sayıyor diye okudum peki bu olayda MYO'nun etkisi var mı yoksa üniversite kendi kararı doğrultusunda tüm MYO'dan gelenleri eşit krediyle mi başlatıyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya ben parayı yatırmadan basvuru yaptım, bankaya pazartesı yatırsam bir sorun olur mu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrt__gl

    ya ben parayı yatırmadan basvuru yaptım, bankaya pazartesı yatırsam bir sorun olur mu
    Sorun olmaz, çünkü ÖSYM bu yıldan itibaren önce başvuruyu sonra parayı alıyor. Yalnız şunu unutmayın ki, başvuru süresi geçmeden parayı yatıramazsanız yaptığınız başvuru geçersiz sayılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 25 Mayıs 2015; 22:01:18 >
  • Merhaba abiler lise son sınıf öğrencisiyim ygs den 300 puan aldım ama artık hiçbir şeyden umudum yok özele de gitme imkanım olmadığı için ben de 2 yıl artı dgs düşünüyorum ve diyetisyen olmak istiyorum google a önlisanstan lisans yazdım ve ösym den bir tablo çıktı karşıma şimdi benim istediğim bölüm beslenme ve diyetetik bunun için hangi bölüm ya da bölümleri okumam gerektiğini bilmediğim için size de sormak istedim en azından emin olmak istedim ösym nin sitesindeki tabloda gıda teknolojisi ve karşısında da beslenme diyetetik yazıyordu yani ben şimdi 2 yıllık gıda teknolojisi bölümünü okusam 2 yılın ardından diyetisyen olabilmek için beslenme ve diyetetik seçebiliyor muyum ? tablo şu şekilde lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim





  • Arkadaşlar mekatronik mezunuyum ve makina mühendisliği ni düşünüyorum. Fakat ben hep 2sene okuyacağımı biliyordum ama 4 sene olayı kafamı karıştırdı. Neye göre belli oluyor varmı işin standardı yada her üniversite farklı mı yapıyor arayıp öğrenmek mi lazım acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gıda teknolojisine ek olarak bir-iki bölüm daha beslenme ve diyetetiğe geçi yapmana imkan sağlıyor ama en garantisi gıda teknolojisi olur. En güncel liste şu:
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/DGS/TABLO_2.pdf
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrsmrc

    Gıda teknolojisine ek olarak bir-iki bölüm daha beslenme ve diyetetiğe geçi yapmana imkan sağlıyor ama en garantisi gıda teknolojisi olur. En güncel liste şu:
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/DGS/TABLO_2.pdf


    Çok teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrt__gl kullanıcısına yanıt
    Zaten öyle hocam. İlk internetten başvuru yapıyorsun daha sonra bankaya gidip paranı yatırıyorsun. Yatırdıktan sonra ösym nin sitesine gir paranın yatmış olduğunu kontrol et. Bu kadar.
  • yakopsi Y kullanıcısına yanıt
    O olay üniversitesine göre değişiyor diye biliyorum ben. Bazıları üç bazıları iki yıl okuyacaksın diyor. Dört yıl oluyor mu bilmiyorum.
  • Evet beyler bir uzmanlık sorusu soracağım sizlere Aöf Elektrik Üretim, İletim, Dağıtım bölümünden mezunum ve aşağıda yazdığım bölümlerden tercih yapabileceğim. Ayrıca 4 yıllı Çeko mezunuyum. Şu an bir şirkette çalışıyorum ve uzaktan eğitim ya da İzmir'de bir üniversitede okumak istiyorum. Sizce en rahat şekilde aşağıda vereceğim bölümlerden hangisinde başarılı olurum? Kafamda Endüstri Mühendisliği bölümü var ama kaç puan gerekecek bunu da bilmem gerekiyor.

     
    Elektrik Mühendisliği
    Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    Elektronik Mühendisliği
    Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
    Endüstri Mühendisliği
    Enerji Sistemleri Mühendisliği
    Fizik
    Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
    Meteoroloji Mühendisliği
    Uçak Elektrik-Elektronik
    Uzay Bilimleri ve Teknolojileri
    Uzay Mühendisliği




  • asasdas kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim . o zaman bi puanı alalım işe yarar bişe çıkarsa o zaman okul ile irtibata geçeriz arıtk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peerless

    Evet beyler bir uzmanlık sorusu soracağım sizlere Aöf Elektrik Üretim, İletim, Dağıtım bölümünden mezunum ve aşağıda yazdığım bölümlerden tercih yapabileceğim. Ayrıca 4 yıllı Çeko mezunuyum. Şu an bir şirkette çalışıyorum ve uzaktan eğitim ya da İzmir'de bir üniversitede okumak istiyorum. Sizce en rahat şekilde aşağıda vereceğim bölümlerden hangisinde başarılı olurum? Kafamda Endüstri Mühendisliği bölümü var ama kaç puan gerekecek bunu da bilmem gerekiyor.

     
    Elektrik Mühendisliği
    Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    Elektronik Mühendisliği
    Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
    Endüstri Mühendisliği
    Enerji Sistemleri Mühendisliği
    Fizik
    Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
    Meteoroloji Mühendisliği
    Uçak Elektrik-Elektronik
    Uzay Bilimleri ve Teknolojileri
    Uzay Mühendisliği


    Öyle bir bahsetmişssin ki bütün üniversiteler seni kabul etmiş ve seçim sana kalmış gibi gözüküyor Şaka bi yana Sayısal alanda en çok puan gerektiren bölümlerden biride elektrik elektronik mühendisliği.Sınav ciddi bir çalışma ile kazanılabilecek bir sınav.Eskiden Ygs sınavından daha kolay bir sınav olduğu doğrudur ama son senelerde sınava giren birilerinden sınavın zorluğuna dair güzel geri dönüşler alacağına eminim .Puanı en düşük ve en rahat okuyabilieceğin seninde tahmin ettiğin gibi endüstri mühendisliği .Uzaktan eğitim ile alan tek ünivresite Ahmet yesevi kaldı zaten.Onun dışında 2015 klavuzunda Uzaktan eğitim mevcut değil.Ufak bir ücreti vardı senelik diye hatırlıyorum oranında.Burası için bile Orta derece bir sayısal puanına sahip olman lazım.İnşallah herşey istediğin .




  • Geçiş yapılacak lisans bölümleri kontenjanlarıyla beraber başvurulardan sonra açıklanmıyor muydu? Şoktayım şu an. İlgili bölümümden Yaşar %50 burs istiyordum, eğer liste doğruysa kalkmış. Kontenjanların bu kadar azalması hele hakkında herhangi bir haber yokken çok şaşırtıcı değil mi? Benimkisi bir umut olacak fakat düzeltileceğini diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smyrna -- 26 Mayıs 2015; 23:03:45 >
  • Arkadaşlar 2 yıllık MYO Bilgisayar Donanım bölümü mezunuyum. Mühendislik bölümlerinden hangileri için başvuru yapabilirim. Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: banega

    Arkadaşlar 2 yıllık MYO Bilgisayar Donanım bölümü mezunuyum. Mühendislik bölümlerinden hangileri için başvuru yapabilirim. Teşekkürler.

    Hocam şu dosyada 4. sayfada yazıyor
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/DGS/TABLO_2.pdf
  • Kontenjanlar tam anlamıyla dibe vurmuş özellikle "Vakıf Üniversitelerinde" %50 ve %100 burslu kontenjanların büyük çoğunluğu kalkmış.
  • Arkadaşlar merhaba ben su ürünleri mezunuyum. Bu sene tercih kılavuzunda sadece 3 ilde su ürünleri mühendisliği açmışlar. Sorum şu acaba kılavuzda değişim olur mu yoksa böyle kalır mı? Şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaslar bu sene mezun olucam onlisanstan basvuru icin neler gerekli ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle sınav ücretini(70 tl) yatırıp makbuzla birlikte okulunuza gidip başvurun.
    Daha fazla ve güncel bilgiyi şurda bulabilirsiniz:http://www.milliyet.com.tr/dgs-basvuru-tarihlerinde-son-gun-egitim-2065318/

    @ayberk09 Ben kılavuzda değişim olacağını sanmıyorum açıkcası. Ama ülke çapında öğrenciler buna tepki gösterip, seslerini duyururlarsa bir şeyleri değiştirebilirler diye de düşünmekteyim.
  • Kontenjanlarda vakıf üniversiteleri haricinde öyle aman aman denecek azalma göremedim ben. Geçen sene 50 kişi almışlar da bu sene 5 kişiye düşmüş gibi mesaj yazanlar var. LYS değil DGS kontenjanı bunlar beyler.

    Birşey soracağım; bazı özel üniversiteler DGS tercihleri için özel kontenjan açıyor ve 'burssuz' olarak uygun fiyatlarla öğrenci alımı yapıyor. Mesela Beykent Üniversitesi'nde DGS'den gelenler için 2015-2016 eğitim yılı için 13.400 lira demiş. Bazı okullar %50 burslu olarak bile bu fiyatlara kayıt yapmıyor. Beykent gibi başka okullar var mı DGS'ye özel olan?..
  • 
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.