Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
830.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Vakkas.

Aşağıdaki bağlantıda 2013 dgs sayısal ilk 5000 sıralaması var. İlk 5000 içinde olan arkadaşlar varsa kendilerini bu listeye ekleyebilirler.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ArZ06vCg5MCQdEx4dGxiN1VlRHg3enBnN3B1a2xpLUE#gid=0

Eşit ağırlık versiyonu var mi bunun dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşit ağırlıkta sözelde var. Ama sadece yazılanlar kayıt ediliyor resmi bir şey değil, kişi sallamasyon bilgide verebilir.

Eşit Ağırlık link

Sözel link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furi -- 7 Ağustos 2013; 23:30:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: furi

Eşit ağırlıkta sözelde var. Ama sadece yazılanlar kayıt ediliyor resmi bir şey değil, kişi sallamasyon bilgide verebilir.

Eşit ağırlık link

Sözel link

Tamamdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-998FC4A60 -- 8 Ağustos 2013; 2:06:16 >

• Arkadaşlar sıralamam 8827 aşağıdaki üniversitelerden gelen yer olur mu sizce ? Bölüm işletme

Pamukkale Üniversitesi Örgün Sıralama 6626-7008
    Pamukkale Üniversitesi İkinci Öğretim 9753-10298

Dumlupınar Üniversitesi Örgün Sıralama 8291-8726
    Dumlupınar Üniversitesi İkinci Öğretim 10884-11440

Celal Bayar Üniversitesi Örgün Sıralama 6305-6626
    Celal Bayar Üniversitesi İkinci Öğretim Sıralama 8291-8726

Balıkesir Üniversitesi Örgün Sıralama 5333-5644
    Balıkesir Üniversitesi İkinci Öğretim 6626-7008

Çanakkale Üniversitesi Örgün Sıralama 5644-5954
    Çanakkale Üniversitesi İkinci Öğretim Sıralama 7828-8291

Mustafa Kemal Üniversitesi Örgün Sıralama 4532-4805
    Mustafa Kemal Üniversitesi İkinci Öğretim Sıralama 8726-9203

Sakarya Üniversitesi İkinci Öğretim Sıralama 6305-6626

• dpü 2. öğretim büyük ihtimal gelir hocam
  • Tercih tarihleri belli oldu mu arkadaşlar?
  • Puan 257, sıralamam:3700
    Aşağıdaki üniversiteleri yazmayı düşünüyorum. Yıldız Teknik İÖ ya da Gazi İÖ garanti gibi duruyor. Belki bi ihtimal Marmara da gelebilir. Yalnız Sıralamaları yüksek olanlarınımı en başa yazsam, yoksa en çok istediklerimi mi; anlayamadım. Sonunda benim alta yazdıklarımı diğerleri üste yazsalar bile benim puanım yüksek olduğundan orası gelecek öyle değil mi?

1. İstanbul Üniversitesi ingilizce iktisat (1799-1944)
    2. Marmara üniversitesi ingilizce iktisat (2328-2455)
    3. İstanbul üniversitesi iktisat B.Ö (2588-2751)
    4. İstanbul üniversitesi iktisat İ.Ö (2455-2588)
    5. Marmara üniversitesi iktisat B.Ö (2588-2751)
    6. Marmara üniversitesi iktisat İ.Ö (3459-3613)
    7. Yıldız Teknik Üniversitesi iktisat B.Ö (2751-2913)
    8. Yıldız Teknik Üniversitesi iktisat İ.Ö (3613-3843)
    9. Gazi üniversitesi iktisat B.Ö (3843-4085)
    10. Gazi üniversitesi iktisat İ.Ö (5333-5644)
    11. Pamukkale Üniversitesi ingilizce iktisat B.Ö (13363-14031)
    12. pamukkale üniversitesi ingilizce iktisat İ.Ö (16199-16959)
    13. Pamukkale Üniversitesi iktisat B.Ö (8291-8726)
    14. Mehmet Akif Ersoy üniversitesi uluslararası ticaret B.Ö (5086-5333)
    15. Mehmet Akif ERsoy üniversitesi uluslararası ticaret İ.Ö (5954-6305)
    16. Uludağ Üniversitesi iktisat B.Ö (5333-5644)
    17. Uludağ üniversitesi iktisat İ.Ö (8291-8726)
    18. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi iktisat B.Ö (8726-9203)
    19. Eskişehir Osmangazi üniversitesi iktisat İ.Ö (8726-9203)
    20. Balıkesit Üniversitesi iktisat İ.Ö (5644-5954)
    21. Abant İzzet Baysal üniversitesi iktisat (7432-7828)

• arkadaşlar ilk sene temelim yoktu, puan ve sıralama iyi gelmedi maalesef, temeli attım sağlam bir şekilde fakat deneme ve soru eksigim varı, konu olarak eksik görmüyorum kendimi bu sene, yani sizce dershaneye gitmeli miyim ? ayrıca 3 tane dershane ile anlaştım dgs deneme sınavlarına gireceğim.. önerilerinizi bekliyorum...teşekkürler iyi bayramlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Külyutmaz

arkadaşlar ilk sene temelim yoktu, puan ve sıralama iyi gelmedi maalesef, temeli attım sağlam bir şekilde fakat deneme ve soru eksigim varı, konu olarak eksik görmüyorum kendimi bu sene, yani sizce dershaneye gitmeli miyim ? ayrıca 3 tane dershane ile anlaştım dgs deneme sınavlarına gireceğim.. önerilerinizi bekliyorum...teşekkürler iyi bayramlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt__gl -- 12 Ağustos 2013; 18:31:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu0

Tercih tarihleri belli oldu mu arkadaşlar?

Aynen, tercihleri ne zaman yapıyoruz ? Bekle bekle kuruduk..
  • Hocalarım sakin olun :) Yarın kıpırdanmalar olacaktır
  • furi kullanıcısına yanıt
    Bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: halikarnasss

dpü 2. öğretim büyük ihtimal gelir hocam

Hocam pamukkalenin ikinci öğretim gelebilir diye düşünüyorum ben. Denizli'de öğrenciler için güzel apartlarda var buralarda kalırım diye düşünüyorum. Kütahya olursa nasıl olur hiç bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

dpü 2. öğretim büyük ihtimal gelir hocam

Hocam pamukkalenin ikinci öğretim gelebilir diye düşünüyorum ben. Denizli'de öğrenciler için güzel apartlarda var buralarda kalırım diye düşünüyorum. Kütahya olursa nasıl olur hiç bilmiyorum.

kötü ihtimali söyledim tabi oda olabilir
  • quote:

En kötü bir yere yerleşelim de ondan sonra önümüze bakarız. Gerekirse 1 yılda gano kasar geçiş yaparız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

En kötü bir yere yerleşelim de ondan sonra önümüze bakarız. Gerekirse 1 yılda gano kasar geçiş yaparız.

Yatay geçiş yapabilmen çok düşük bir ihtimal. Alttan dersin olmaması gerekiyor bildiğim kadarı ile ama DGS li olduğumuz için bu mümkün değil. 4. sınıfa geçtiğinde de yatay geçiş yapamıyorsun.
  • Sıralamaya göre tercih yapılmaz! Çünkü önceki senelere ait en düşük ve en yüksek puanların dışında yerleşen kişilerin sıralamaları verilmiyor.
    Mesela ösysde her üniversitenin genel olarak belli bi yüzdelik dilimi vardır.Atıyorum X üniversitesi genel olarak %10 içine girebilmiş öğrencileri alıyodur, sen %30lardaysan tercih yapmazsın.Orada puanın önemi yok sıralama daha önemli.Burada da sıralamanın önemi yok, önemi olması için önce ösymnin klavuzda sıralamaları paylaşması gerekirdi.

Geçen senenin puanlarına göre tercih yapmak, şimdiden ben kesin şurdayım burdayım demek hüsrana uğratacak.Çünkü geçen sene 1. -hatırladığım kadarıyla- 320-330 arası bi puan almış.Bu sene 1. nin puanı 362 dolayısıyla geçen seneye göre puanlar yükseldi, herkesin puanı yükseldi.

Geçen sene X üniversitesine bu seneki puanımla çok rahat yerleşebiliyoken bu sene yerleşmem mümkün değildir çünkü bu sene o puanın üzerine en kötü 20 puan eklenir diye tahmin ediyorum.Çok karambole tercih yapıcaz

• Ne kadar bos gereksiz tesbitler bu adam bunu hep yapiyor

• ben birşey soracagım şimdi ösym nın sıtesınde kendı bolumumuzde kaçıncı olmuşuz gorebılıyor muyuz

mesela elektrık mühler arasında kaçıncıyız yada bilg mühler arasında kaçıncıyız
  • Gözümüz aydın tercih klavuzu açıklandı ösym'nin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tercihler 14-21 ağustos arası.

ÖSYM Tercih İşlemleri

quote:

Orijinalden alıntı: mrt__gl

ben birşey soracagım şimdi ösym nın sıtesınde kendı bolumumuzde kaçıncı olmuşuz gorebılıyor muyuz

mesela elektrık mühler arasında kaçıncıyız yada bilg mühler arasında kaçıncıyız

Hayır göremiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furi -- 12 Ağustos 2013; 19:38:22 >

• 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.