Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu sene dershaneye gittim, hiç temelim yoktu ve temeli cok saglam attım ama sadece tek eksıgım denemeydi ve soru çözümü... deneme çözmedim 2 tane cozdum tum sene ıcınde ve bu seneki sınavda cok heyecan yaptım ve sıralamam yuksek geldi.. aşırı heycan yaptım deneme çözmedıgım ıcın olabilir... ama bu sene yeniden hazırlanmaya karar verdim çünkü temelim saglam konu eksigim yok sadece 1 ayda genel bi tekrar yapıp soru cozumu ve denemeye yönelmek istiyorum... ve hız eksigim var.. sizlere sorum bu sene tekrardan dershanye gitmeme gerek var mı sizce ? ben sizin yorumlarınızı merak ediyorum.. tecrübeli arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olsunlar... teşekkür ediyorum...
  • Arkadaslar
    Bolumum:isletme
    Siralama:8828
    Bunlara bagli olarak calisma ekonomisi ve ya isletme nereler olur.uludag, dokuz eylul, akdeniz ikinnci ogrrtimleri olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    ben işletme mezunuyum ya işletme ya çalışma ekonomisi seçcem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Külyutmaz

arkadaşlar bu sene dershaneye gittim, hiç temelim yoktu ve temeli cok saglam attım ama sadece tek eksıgım denemeydi ve soru çözümü... deneme çözmedim 2 tane cozdum tum sene ıcınde ve bu seneki sınavda cok heyecan yaptım ve sıralamam yuksek geldi.. aşırı heycan yaptım deneme çözmedıgım ıcın olabilir... ama bu sene yeniden hazırlanmaya karar verdim çünkü temelim saglam konu eksigim yok sadece 1 ayda genel bi tekrar yapıp soru cozumu ve denemeye yönelmek istiyorum... ve hız eksigim var.. sizlere sorum bu sene tekrardan dershanye gitmeme gerek var mı sizce ? ben sizin yorumlarınızı merak ediyorum.. tecrübeli arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olsunlar... teşekkür ediyorum...

burada şunu bilmek gerek ki çok çalışmak başarıdaki tek bileşen değil. belki yüzde 70'i çalışmak ama bence onun kadar önemli olan da heyecan ve stres kontrolü. Çünkü kendini kontrodeml eediğinde her şey boşa gidiyor. çok vardır böyle sınav hikayeleri. Sana önerim öncelikle puanın dahlinde iyi bir tercih yap ve bir yere git. Çünkü ünv meselesini fazla uzatmanın bir alemi yok. Daha sonra çok çalışıp yatay geçiş yollarına bakarsın. Eğer puanın hiç uuygn değilse ve illaki çok iyi bir yere gitmek istiyorsan dene derim. Dersane bence çok ta gerekli değil. Ben gittim ve eminim gitmeseydim de aynı netler çıkardı. Bence dersanenin tek esprisi kişiyi sınav moduna sokması. Aynı idealdeki insanlarla hareket etmek motivasyonu artırır. Aksi halde başka gündelik meseleler çıkar ve sınavdan soğuyabilirsin. Ama eğer kendi kendimi motive ederim diyorsan gitme derim, çok ta gerekli değil bence.
    Bu sınavdan bence deneme çözmediğin için kaybetmişsindir. Bende tam tersi pek çalışmadım ama son 3 hafta kala ful deneme çözdüm. Gerçi netlerim de hiç iyi değil ama ortalamaya göre iyi bir puan geldi.
    Ve bir de heyecan sorununu çöz. KOnu eksiğin de yoksa bunun için her gün deneme çöz, nefes egzersizleri yap. Aklını belli bir şeye konsantre etmeyi öğret. mesela sudoku çöz, hızlı okuma ve anlama tekniklerini öğren vs. hem konsatrasyon hem de zamanı iyi kullanma konularında egzersizler yaparsan rahatlıkla boğaziçini kazanabilirsin bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazcan

Arkadaşlar Uluslararası Ticaret yerleşme şansımı değerlendirebilecek olan var mı?

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023]

ilk 4-5 bin bence garanti gözüküyor ama 8 bine kadarda çıkabilir ama diğer ibf bölümlerine girersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler banada bir yardım edinde içim rahatlasın geçen sene çankaya üni. 275le kapatmış 2 kişilik kontenjanı birisi 284 birisi 275le yerleşmiş bu sene 273 aldım ve çankaya 4kişiye çıkardı bilgisayar müh bölümünü sizce gelir mi sıralamam 6100
  • quote:

Orijinalden alıntı: shineon25

beyler banada bir yardım edinde içim rahatlasın geçen sene çankaya üni. 275le kapatmış 2 kişilik kontenjanı birisi 284 birisi 275le yerleşmiş bu sene 273 aldım ve çankaya 4kişiye çıkardı bilgisayar müh bölümünü sizce gelir mi sıralamam 6100

1.sıraya yazarsan büyük ihtimalle gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lostkate34

beeeeen

Puanın kaç kardeş ? Nereleri istiyorsun ? Hangi üniversiteler ortalama kaçıncı sınıftan başlatıyor biliyor musun ?
  • Arkadaşlar sıralamaya göre tercih yapın diyorlar ama 2013 dgs kılavuzunda bile ösym 2012'nin taban ve tavan puanlarının olduğu dosyanın linkini vermiş
  • Öncelikle S.A.
    Bu sene kocaeli uzunçiftlik m.y.o. mezun oldum. Bu sene çalışmadan bu puanı aldım.
    Acaba bu puan ile makine mühendisliği yada endüstri mühendisliği kazanabilmem mümkün mü?
    Devlet yada özel fark etmiyor beyler.
  • DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023]

İstanbul Üni. İktisat girebilirim herhalde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bycan3r -- 5 Ağustos 2013; 16:54:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

isteyecekler 2 yıllık myo diplomasını verecem, lisans diploması ayrı onla ne alakası var ? :) elinde 2 yıllık diploma oldukça istediğin kadar okuyabilirsin, ben sana şunu soriyim 2 yıl myo btti aöf bitti tekrar AÖF iktisattada 3. sınıfta kaydım var ? üstüne dgs yede girebildim 3 tane myo diplomasımı lazım şimdi bana ayrı ayrı

Dostum diplomayı bizden üniversite aldi. Orgun ogretim. Peki nasil olacak diplomayi bize verirler mi sence?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar başvuru koşullarında bazı birinci öğretimlerde zorunluk hazırlık var yazarken bazı ikinci öğretimlerde ise sadece öğrenim ücretlidir diye yazan madde 2 var. Her ikinci öğretimde hazırlık olmuyor mu ?
    Zorunlu hazırlık ingilizce eğitim veren üniversitelerde oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bycan3r -- 5 Ağustos 2013; 17:44:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bycan3r

Zorunlu hazırlık ingilizce eğitim veren üniversitelerde oluyor.

Onlarda oluyor da acaba zorunlu olmayanlarda durum nasıl ? Zorunlu hazırlık uygulanır maddesi yoksa kesin hazırlık yok diyebilir miyiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Orijinalden alıntı: lostkate34

beeeeen

Puanın kaç kardeş ? Nereleri istiyorsun ? Hangi üniversiteler ortalama kaçıncı sınıftan başlatıyor biliyor musun ?

215 yaptım okan üniversitesine gidicem..
  • 7nbitirdin 7 kullanıcısına yanıt
    Tabiki verirler, benim anlamadığım lisans mezunu olduktan sonra 2 diplomayıda veriyorlar geri, size vermedilermi, yani ön lisans diplomasını alıp vermemezlik yapmıyorlar, öyle olsa lise diplomasıyla 2 yıllık okuldan mezun oldugumuz zaman lise diplomasınıda vermezdi.
    Diyebiliriz, hazırlı okuma şartı maddesi yoksa, hazırlık yoktur yada zorunlu değildir bilgin olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardent_boy

yazık olmuş

quote:

Orijinalden alıntı: Nike

quote:

Orijinalden alıntı: İnternet Çocuğu

2. Üniversite kapsamında AÖF'de Elektrik Enerjisi Üretimi İletimi ve Dağıtımı okuyorum.Bu sene 4 dersten kaldım.Ortalama 2,49 geldi.Bütünleme yaparlar umuduyla girdim sınava ama tek dersten kalanlara yaptılar. Önlisans başarı puanı 40 geldi. 4 dersten kalmasam yani mezun olsaydım önlisans başarı puanı daha yüksek gelirdi daha üst sıralarda olurdum.Bu hâlde 791. oldum ama mezun olamadığım için tercih yapamayacam.

En kötü Kocaeli veya Afyon Kocatepe Elektrik Mühendisliği gelebilirdi gerçekten yazık olmuş. 2.49 ortalamayı yukarı çekmeye bak seneye daha rahat edersin okul puanı çok önemli.

quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu0

quote:

Orijinalden alıntı: İnternet Çocuğu

2. Üniversite kapsamında AÖF'de Elektrik Enerjisi Üretimi İletimi ve Dağıtımı okuyorum.Bu sene 4 dersten kaldım.Ortalama 2,49 geldi.Bütünleme yaparlar umuduyla girdim sınava ama tek dersten kalanlara yaptılar. Önlisans başarı puanı 40 geldi. 4 dersten kalmasam yani mezun olsaydım önlisans başarı puanı daha yüksek gelirdi daha üst sıralarda olurdum.Bu hâlde 791. oldum ama mezun olamadığım için tercih yapamayacam.

Şanssızlığa bak şu netleri yapabilmek isterdim...

Hem de çok yazık oldu Hiç çalışmadan girdim sınava. Önlisans başarı puanı en düşük puan geldi. Onlara rağmen bu sonuç geldi. Mezun olsam ve biraz ders çalışsayadım belki derece bile yapardım. Sınavın ortasında kafayı yiyecektim. Bir an çıkıp gitmeyi düşündüm sonra vazgeçip devam ettim ve sonuç geldi.Bu sene mezun olsam daha iyiydi.Seneye biraz daha yaşlanacam okumak zor olur benim için.Yaşıtlarımın bu sene mezun oldu.Benim de önümüzdeki sene mezun olmam gerek ama okulu şimdiden 1 sene uzattım 2015 de mezun olacam olabilirsem ama o da zor. Bologna süreci felan girmiş dersleri hep birbilerine bağlamışlar Bu sene elektriğe geçecektim oysa.

Ben bu sonbahardaaaa Elektrik Mühendisliğineee geçecektiiim.Bahar geldi geçtiii.Ben geçemez oldum.Aylar geldi geçtiiii ben geçemez olduuum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1D073F48D -- 5 Ağustos 2013; 18:59:53 >

• Bunlara bagli olarak calisma ekonomisi ve ya isletme nereler olur.uludag, dokuz eylul, akdeniz ikinnci ogrrtimleri olabilir mi? olmazsa hangi çekolar ve işletme olur ?
  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.