Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
830.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dgs ile gecis yaptiktan sonra. Hazirlikta basarisiz olup turkce programa gecmek icin tercih yapabiliyoruz.

Burdaki bilgilere baktim ben.

Sorum şu, hazirlikta basarisiz olup turkce ogretim yapan programa tercih yapacagim.

Tercihim gelmezsen, hazirlikta kaldigim okulda tekrar okuyabiliyor muyum?

Hicbir yerde bilgi goremedim de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: furi

Gözümüz aydın tercih klavuzu açıklandı ösym'nin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tercihler 14-21 ağustos arası

Teşekkürler
  • quote:

Gözümüz aydın tercih klavuzu açıklandı ösym'nin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tercihler 14-21 ağustos arası.

Hocam mümkünse linkini paylaşır mısın baktım ama göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyuncu0 -- 12 Ağustos 2013; 19:37:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu0

quote:

Gözümüz aydın tercih klavuzu açıklandı ösym'nin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tercihler 14-21 ağustos arası.

Hocam mümkünse linkini paylaşır mısın baktım ama göremedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Sıralamaya göre tercih yapılmaz! Çünkü önceki senelere ait en düşük ve en yüksek puanların dışında yerleşen kişilerin sıralamaları verilmiyor.
    Mesela ösysde her üniversitenin genel olarak belli bi yüzdelik dilimi vardır.Atıyorum X üniversitesi genel olarak %10 içine girebilmiş öğrencileri alıyodur, sen %30lardaysan tercih yapmazsın.Orada puanın önemi yok sıralama daha önemli.Burada da sıralamanın önemi yok, önemi olması için önce ösymnin klavuzda sıralamaları paylaşması gerekirdi.

Geçen senenin puanlarına göre tercih yapmak, şimdiden ben kesin şurdayım burdayım demek hüsrana uğratacak.Çünkü geçen sene 1. -hatırladığım kadarıyla- 320-330 arası bi puan almış.Bu sene 1. nin puanı 362 dolayısıyla geçen seneye göre puanlar yükseldi, herkesin puanı yükseldi.

Geçen sene X üniversitesine bu seneki puanımla çok rahat yerleşebiliyoken bu sene yerleşmem mümkün değildir çünkü bu sene o puanın üzerine en kötü 20 puan eklenir diye tahmin ediyorum.Çok karambole tercih yapıcaz

neye göre yapacağız ozaman.. Sıralamaya bakma puana bakma ne yapacağız sallayalım ozaman hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• herkeze mrb. 2180 siralama ile elektrik-elektronik muh. kazanabilirmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PdA

herkeze mrb. 2180 siralama ile elektrik-elektronik muh. kazanabilirmiyim?

Büyük ihtimal tutar gibi geliyor. Netleriniz nasıl acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoruSorcam

quote:

"gibi geliyor" cumlesi korkutucu :)
    netlerim pek iyi degil, buyrun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lnn -- 13 Ağustos 2013; 15:28:44 >
  • Bence biraz öyle olucak, geçen senenin puanlarına göre tercih yapıcaz ama geçen seneye göre tutmama oranı daha yüksek olucak
  • quote:

quote:

quote:

"gibi geliyor" cumlesi korkutucu :)
    netlerim pek iyi degil, buyrun..

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023]

Hocam aslında sıralaman çok iyi yani sende kazanamazsan biz ölelim.

• yahu kontenjanlar nasıl artmış anlamadım ki ben örnegin:
    anadolu çeko:geçen sene kontenjan 14 bu sene :6
    anadolu işletme:geçen sene kontenjan:32 bu sene 15
    dokuz eylül çeko:geçen ssene kontenjan:11 bu sene :6
    böyle uludağ osmangazi akdeniz çanakkale manisa ve pamukkaleye baktım hepsi ya düşmüş ya da bir kişi artmış.
    benim puan 239 sıralama 8800 lerde bu üniversitelerden çeko işletme gelme şansı var mı?
  • sizin bolum ve siralama kac hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onee

yahu kontenjanlar nasıl artmış anlamadım ki ben örnegin:
    böyle uludağ osmangazi akdeniz çanakkale manisa ve pamukkaleye baktım hepsi ya düşmüş ya da bir kişi artmış.
    benim puan 239 sıralama 8800 lerde bu üniversitelerden çeko işletme gelme şansı var mı?

yalan hocam ya nerde artmış tamamı yalan. bende analamadım bu işi valla.
  • quote:

sizin bolum ve siralama kac hocam?

Ben bu sene girmedim 2014'e hazırlanıyorum bölüm makine resim konstrüksiyon ve makine mühendisliği istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoruSorcam -- 12 Ağustos 2013; 23:51:36 >
  • quote:

quote:

sizin bolum ve siralama kac hocam?

Ben bu sene girmedim 2014'e hazırlanıyorum bölüm makine resim konstrüksiyon.

sizin icin hayirlisi olsun hocam. sagolun cvplar icin. sizce kazanirim yani oyle mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Külyutmaz

quote:

Orijinalden alıntı: onee

yahu kontenjanlar nasıl artmış anlamadım ki ben örnegin:

yalan hocam ya nerde artmış tamamı yalan. bende analamadım bu işi valla.

Ya hakketen delircem her sey belirsiz.yok puanlara gore tercih yspma yok taban tavan puanlar yukselcek yok siralamalar duscek yok kontenjan bilmem ne.bi bileni adam gibi aciklasada rahatlasak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben inanmıyorum ösym ye ve haksızlıklar yaptığını kesinlikle düşünüyorum ve kesinlik tek gram olsun güvenim yoktur. hiç bir hakkımı da helal etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halikarnasss

quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Sıralamaya göre tercih yapılmaz! Çünkü önceki senelere ait en düşük ve en yüksek puanların dışında yerleşen kişilerin sıralamaları verilmiyor.
    Mesela ösysde her üniversitenin genel olarak belli bi yüzdelik dilimi vardır.Atıyorum X üniversitesi genel olarak %10 içine girebilmiş öğrencileri alıyodur, sen %30lardaysan tercih yapmazsın.Orada puanın önemi yok sıralama daha önemli.Burada da sıralamanın önemi yok, önemi olması için önce ösymnin klavuzda sıralamaları paylaşması gerekirdi.

Geçen senenin puanlarına göre tercih yapmak, şimdiden ben kesin şurdayım burdayım demek hüsrana uğratacak.Çünkü geçen sene 1. -hatırladığım kadarıyla- 320-330 arası bi puan almış.Bu sene 1. nin puanı 362 dolayısıyla geçen seneye göre puanlar yükseldi, herkesin puanı yükseldi.

Geçen sene X üniversitesine bu seneki puanımla çok rahat yerleşebiliyoken bu sene yerleşmem mümkün değildir çünkü bu sene o puanın üzerine en kötü 20 puan eklenir diye tahmin ediyorum.Çok karambole tercih yapıcaz

neye göre yapacağız ozaman.. Sıralamaya bakma puana bakma ne yapacağız sallayalım ozaman hocam

Hocam tercihlerinizi sadece sıralamanıza göre yapın. Geçen sene benim puanım 296 idi, sıralamam 800 dü. Bu sene sıralaması 800 olan belki de 320 puan yapmıştır. Ama yine 800. dür. Önündeki 799 kişinin yapacağı tercihlere göre yerleşme durumu belli olur. İster 320 alsın, ister se 220 puan, hiç farketmez, 800. ise ona göre tercih yapmalı.

• Bende ya kazanamazsam korkusu başladı...
  • puanlar çok çok yükselmiş ben geçen sene 70 doğru ile 290 zor yapmıştım. ama burada da sıralamanın puandan kat kat daha önemli olduğu anlaşılıyor. Çünkü arkadaş 294 almış ama sıralaması 2 binlerde. Allah yardımdınız olsun. Kolay gele.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023]
  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.