Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
830.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

evet yapabilirsin.

Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023]

Hedefim seneye kaldı.
    Bilg. müh. yerine istatistik bölümüne geçsem bilg. müh.'e yatay geçiş yapma şansım var mıdır dersiniz?
  • adam 79 mat yapmis vay be. Bakirkoy subesinde hic gormedim bu adami acaba hangi subeden
    DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismai1 -- 5 Ağustos 2013; 22:37:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismai1

adam 79 mat yapmis vay be. Bakirkoy subesinde hic gormedim bu adami acaba hangi subeden
    DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023]

79 yapılabilir ama 79u yaparken okadar türkçe sorusu çözüyorsa helal olsun. 1.li rahat haketmiş. ben 70 doğru yaptım ama 50 sorudan fazla türkçe sorusu çözemezdim çünkü olmuyordu hedefimde türkçede 50 soruda 45 netti şükürki hedefime ulaşmıştım şelçuk elektrik elektronik müh istiyordum tercihde 2. sıraya koydum geldi şükürki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

Tabiki verirler, benim anlamadığım lisans mezunu olduktan sonra 2 diplomayıda veriyorlar geri, size vermedilermi, yani ön lisans diplomasını alıp vermemezlik yapmıyorlar, öyle olsa lise diplomasıyla 2 yıllık okuldan mezun oldugumuz zaman lise diplomasınıda vermezdi.

Ha iyi o zaman. lise diplomasini aldimmi almadim mi bilmiyorum ama dedigine gore mutlaka almisimdir :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: musabsanli

Kardeşim benim anlamadığım kontenjanların arttığını nereden biliyorsun?

2013 kontenjan tablosundan osym de var kilavuz icinde

• sayısal 4176. sıradayım.

istanbul veya marmara üniversitesi bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği istiyorum.

gelme ihtimali nedir ? ilgilenen var mı acaba ?
  • arkadaşlar bu sene çok farklı bir puanlama sistemi oldu galiba. sorular zor olduğundan genel netler düştü ve birazcık fazla yapanlar üste çıktı. mesela 23 mat ve 53 türkçe den 257 ea puanı geliyor. sıralmamam 3700. Halbuki geçen seneki puan hesabına göre ise 230 gelmesi lazım. Hadi taş çatlasın 240... 257 nedir yahu. millet habiden batmış heralde. Biraz umutsuz girmiştim sınava da ama 2012 taban puanlarına göre gazi iktisat filan geliyor. Hatta marmara iktisat bile kılpayı.

Bu kadar iyi ünv'lere bu puanlarla girilebilir mi harbiden. Aklım almıyor.. O zaman bu dgs bayaı kek bi olaymış. Millet uğraşmasın ygs, lys filan.

Bir de merak ettiğim bu sene nasıl bir yerlşime sistemi olacak. Mesela ben geçen senede 240 puanla alan bir yeri 15. sıradan tercih ettiğimde puanı 242 olup aynı yeri birinci sıradan tercih edecek kişi mi avantajlı olacak, ben mi?
  • Elektronik haberleşme bitirdim dgs den 193 puan almışım sayısal bi işe yaramaz demi bu puan
  • Taban puanlar artacak denmişti burada ama tam anlamamıştım.Şimdi anladım ki 1. vatandaş 362 puan yapmış
    DGS rekoru olabilir mi?Ben bu güne kadar DGS de böyle yüksek puan çıktığını bilmiyodum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeson01 -- 6 Ağustos 2013; 21:24:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oz01

arkadaşlar bu sene çok farklı bir puanlama sistemi oldu galiba. sorular zor olduğundan genel netler düştü ve birazcık fazla yapanlar üste çıktı. mesela 23 mat ve 53 türkçe den 257 ea puanı geliyor. sıralmamam 3700. Halbuki geçen seneki puan hesabına göre ise 230 gelmesi lazım. Hadi taş çatlasın 240... 257 nedir yahu. millet habiden batmış heralde. Biraz umutsuz girmiştim sınava da ama 2012 taban puanlarına göre gazi iktisat filan geliyor. Hatta marmara iktisat bile kılpayı.

Bu kadar iyi ünv'lere bu puanlarla girilebilir mi harbiden. Aklım almıyor.. O zaman bu dgs bayaı kek bi olaymış. Millet uğraşmasın ygs, lys filan.

Bir de merak ettiğim bu sene nasıl bir yerlşime sistemi olacak. Mesela ben geçen senede 240 puanla alan bir yeri 15. sıradan tercih ettiğimde puanı 242 olup aynı yeri birinci sıradan tercih edecek kişi mi avantajlı olacak, ben mi?

Önemli olan sıralama. İstediği sırada tercih yapsın, puanı yüksek olan yerleşir

• Beyler lütfen biri cevap versin.. Ne zaman tercih yapabileceğiz ? Hiçbir bilgi bulamadım ya ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Külyutmaz

arkadaşlar dgs tercihi yapıpta diyelim yerleşemedik seneye girişte okul puanı kırılır mı kesin bilgi istiyorum lütfen.. mevzuata yönetmeliğe falan baktım da göremedim.

ayrıca şu konumada yardımcı olursanız çok sevinirim..

donanımhaber forum
    YGS kaynaklarıyla DGS ye çalışmak yardım !!! » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_79016776/tm.htm

ÖBP puanınız normalde 0.6 katsayıyla çarpılır ancak tercih eder de gitmezseniz; ÖBP'niz 0.45 katsayısı ile çarpılır.

Düzeltme: Mesajı yanlış okumuşum. Bir alttaki arkadaş düzeltmiş... Tercih yapar da yerleşemezseniz puanınız kırılmaz ancak tercih yapar, yerleşir ve gitmezseniz puanınız o vakit kesilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vakkas. -- 7 Ağustos 2013; 12:31:36 >

• Vakkas. kullanıcısına yanıt
    Külyutmaz kullanıcısına yanıt
    Ufak bir düzeltme; DGS tercihini yapıp herhangi bir üniversiteye yerleşemezseniz puanınız kırılmaz. Yerleşipte gitmezseniz kırılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serzeni$te -- 7 Ağustos 2013; 4:25:00 >
  • Tercihler ne zaman yapılcak beni alinti yapsın bilen kişi

• Bayramdan sonra başlanacağı yönünde söylemler var
  • Herkese öncelikle merhaba. İkinci sınıfa geçtim. Ve çalışmak için hangi kaynaklardan yararlanabilirim. Neleri önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furi

Bayramdan sonra başlanacağı yönünde söylemler var

Teşekkürler hocam.
  • Aşağıdaki bağlantıda 2013 dgs sayısal ilk 5000 sıralaması var. İlk 5000 içinde olan arkadaşlar varsa kendilerini bu listeye ekleyebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vakkas. -- 7 Ağustos 2013; 12:31:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Taban puanlar artacak denmişti burada ama tam anlamamıştım.Şimdi anladım ki 1. vatandaş 362 puan yapmış
    DGS rekoru olabilir mi?Ben bu güne kadar DGS de böyle yüksek puan çıktığını bilmiyodum

362 puan nedir yaa gecen yıl 295 puana mimarlık ve mühendislik vardı bu yıl ne olucak 350 puan mı olucak mimarlık mühendislik
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.