Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
830.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha az net e daha çok puan mı geldi bu yıl ?. bu neden oldu herkez son yılların en zor soru ları en zor sınavıydı dediler buna rağmen puanlar nasıl arttı yükseldi . bence zaten puan hiç bir zaman önemli değil aynı öss gibi sadece sıralama önemli sıralama ile tercih yapılır önemli olan puan değil. 50 sayısal 50 sözel netin olsun 310 puan gelsin ama sıralaman 3000 olsun bunun anlamı yok .. örnek 40 sayısal 40 sözel netin olsun puanın 275 olsun ama sıralaman 500. olsun yani önemli olan sıralma bu sene bu olaylara göre nasıl bişey oldu sorular zor puanlar yüksek bilmem ne bilmem ne kim acıklayabilir arkadaslar.
  • arkadaşlar benim puanım 264 sıralamam 8000, bu sene istanbulda %100 burslu bilg müh gidebilirmiyim. ben bilg programcılığından mezunum. geçen senenin puanına baktım 262 ile konya samsun muğlada fizkle istatistik tutuyo. yazsam gelme oranı nedir. birde en önemlisi tercih yaptım tutmadı hiç bir yer kaç puanım kesilir. okuldan gelenin puanın tamamı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikmettufekci -- 4 Ağustos 2013; 14:59:56 >
  • Arkadaşlar benim geçen sene bitti, bu sene de birşey yapmadım ve seneye gireceğim. Şimdi kazandıktan sonra sıfırdan başlayacağız gibi birşey duydum, doğru mu acaba? Eğer öyleyse benim 3 sene çöpe gitti o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

Arkadaslar bir sorum olacak;

2 yillik mezunum, gecen sene DGS'ye girip okul kazandim. Okuyorum suan derslerimi verdim. Onumuzde ki yaz da mezun olucam kismetse, ben simdi gelecek sene tekrar DGS'ye girebilir miyim?

Giremezsin ki sen artik tekniker degil. Lisans mezunusun.

Diploma felan yok artik :)

şöyle olur mu
    bir tane örgünde okudum bir tane aöf önlisans okudum

önce örgündekini dgs ile lisansa tamamladım bitti mezun oldum
    daha sonra ikincisini yani aöf okudugumu dgs ile tamamlayabılır mıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikmettufekci

arkadaşlar benim puanım 264 sıralamam 8000, bu sene istanbulda %100 burslu bilg müh gidebilirmiyim. ben bilg programcılığından mezunum. geçen senenin puanına baktım 262 ile konya samsun muğlada fizkle istatistik tutuyo. yazsam gelme oranı nedir. birde en önemlisi tercih yaptım tutmadı hiç bir yer kaç puanım kesilir. okuldan gelenin puanın tamamı mı ?
    Wayfaring
    o yerleşilen üniden üniye degişiyor.

hikmettufekci
    tutmadıysa kesılmez eger tutsa gitmezsen kesılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt__gl -- 4 Ağustos 2013; 15:05:12 >
  • Teşekkürler. Tercih yaparken bunu da göz önünde bulunduracağız demek.
  • mrt__gl kullanıcısına yanıt
    ama bakın burda diyorki kazanıp kayıt yaptırsanızda yaptırmasanızda puanınız kesilir.

http://www.dikeygecis.org/infografik/dgs_puan_kesintisi.jpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikmettufekci

ama bakın burda diyorki kazanıp kayıt yaptırsanızda yaptırmasanızda puanınız kesilir.

http://www.dikeygecis.org/infografik/dgs_puan_kesintisi.jpg

ben zaten tutmadıysa kesılmez yazdım kayıt yaptırmak için önce tutması lazım.

yani hiç bir yer kazanmadıysan puan kesılmıyor ama bir yer kazanırsan ve gitmezsen kesılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt__gl

quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

Arkadaslar bir sorum olacak;

2 yillik mezunum, gecen sene DGS'ye girip okul kazandim. Okuyorum suan derslerimi verdim. Onumuzde ki yaz da mezun olucam kismetse, ben simdi gelecek sene tekrar DGS'ye girebilir miyim?

Giremezsin ki sen artik tekniker degil. Lisans mezunusun.

Diploma felan yok artik :)

şöyle olur mu
    bir tane örgünde okudum bir tane aöf önlisans okudum

önce örgündekini dgs ile lisansa tamamladım bitti mezun oldum
    daha sonra ikincisini yani aöf okudugumu dgs ile tamamlayabılır mıyım

iki tane 2 yillik hakkin varsa elbette olur diye biliyorum. Yukseltebilirsin yani. Cunku elinde bi 2 yillik diploman var. Gecis yaparsin bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

daha az net e daha çok puan mı geldi bu yıl ?. bu neden oldu herkez son yılların en zor soru ları en zor sınavıydı dediler buna rağmen puanlar nasıl arttı yükseldi . bence zaten puan hiç bir zaman önemli değil aynı öss gibi sadece sıralama önemli sıralama ile tercih yapılır önemli olan puan değil. 50 sayısal 50 sözel netin olsun 310 puan gelsin ama sıralaman 3000 olsun bunun anlamı yok .. örnek 40 sayısal 40 sözel netin olsun puanın 275 olsun ama sıralaman 500. olsun yani önemli olan sıralma bu sene bu olaylara göre nasıl bişey oldu sorular zor puanlar yüksek bilmem ne bilmem ne kim acıklayabilir arkadaslar.

Evet öyle oldu. Mantık şöyle eğer sorular zor ise ve yapılma oranı düşükse, yapılan her soru için verilen puan katsayısı artar. Yani normal dönemde bir
    sorudan 3 puan alıcakken zor dönemde 3.5 puan alırsın. Bu dönemlerde puanlar hiç bir şey sağlamaz dediğin gibi sıralamalar önemli, ösym ise
    sıralamaları bize vermiyor

Mesela 50 netle 280 puan alıyorum. Ama benim istediğim yerin tavan puanı 260. Orayı tercih edersem puanını yükseltmiş olacağım. Bu örneği ve türevlerini düşünebilirsin

• ben bu yıl inşaat teknikerliği ne baslıyorum 2 yıl sonra okul bittiğinde kaç ortalamayla ve kaçar net yaparak mimarlık yada inşaat mühendisliği için yerleşebilirim .. 3.00 ortalaması hangi üni hangi meslek yüksek okulu olurrsa olsun myo danki okul puanı hep aynı mı veriyor artık. mesela 3,00 mezun olsam okuldan 60 gelse*0,6= 36 puan okuldan gelir. ve sayısaldan 80 sorudan 65 net sözleden 65 net yapsam yerlesebilirmiyim tahmin ve fikir olsun kesin bilinmez farkındayım ama yıllara göre fikir yürütürsek nasıl mümkün mü kazanmak devlet okulu
  • Hocam insanları yanlış yönlendirmeyelim bende lisans mezunuyum girdim sınava herhangi bi engel yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furi

quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

daha az net e daha çok puan mı geldi bu yıl ?. bu neden oldu herkez son yılların en zor soru ları en zor sınavıydı dediler buna rağmen puanlar nasıl arttı yükseldi . bence zaten puan hiç bir zaman önemli değil aynı öss gibi sadece sıralama önemli sıralama ile tercih yapılır önemli olan puan değil. 50 sayısal 50 sözel netin olsun 310 puan gelsin ama sıralaman 3000 olsun bunun anlamı yok .. örnek 40 sayısal 40 sözel netin olsun puanın 275 olsun ama sıralaman 500. olsun yani önemli olan sıralma bu sene bu olaylara göre nasıl bişey oldu sorular zor puanlar yüksek bilmem ne bilmem ne kim acıklayabilir arkadaslar.

Evet öyle oldu. Mantık şöyle eğer sorular zor ise ve yapılma oranı düşükse, yapılan her soru için verilen puan katsayısı artar. Yani normal dönemde bir
    sorudan 3 puan alıcakken zor dönemde 3.5 puan alırsın. Bu dönemlerde puanlar hiç bir şey sağlamaz dediğin gibi sıralamalar önemli, ösym ise
    sıralamaları bize vermiyor

Mesela 50 netle 280 puan alıyorum. Ama benim istediğim yerin tavan puanı 260. Orayı tercih edersem puanını yükseltmiş olacağım. Bu örneği ve türevlerini düşünebilirsin

Sonuc olarak bu bizim icin iyi mi oldu kotu mu oldu bir tahminde bulunabilir misiniz? Yani biz bu puanlarimizla gecen seneki puanlara gore tercih yaparsak yerlesebilir miyiz?

• mrt__gl kullanıcısına yanıt
    Evet okursun demiştim sana ben :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

Evet okursun demiştim sana ben :D

ben o soruyu sorduğumu unutmuşum o zaman sağol
  • 7nbitirdin 7 kullanıcısına yanıt
    Benim puanım ve sıralamam çokta düşük değil. 280 puan 4712. sıra. Odtü Jeoloji için az da olsa şansım olduğuna inanıyorum ama o haritacılar diken üstünde durmama sebep oldu.
  • sicco kullanıcısına yanıt
    Bireysel olarak konuşursam benim adıma kötü oldu Geçen seneki puanlara bakmak lazım. Direk olarak onları baz alırsak sonuç kötü
    olacaktır. Elimizde sıralama olsaydı iyi olacaktı. Ama işimiz tahminlere kaldı. Her sonuca açık olmak lazım. Yapacağımız tercihlerde puanlarımızdan
    yüksek yerleri de düşük yerleri de yazmak lazım.

Sözel için misal vereyim geçen yıl 262.9 puan alan biri 1519. olmuş. Bu yıl 267.8 puan alan biri ise 1821. olmuş. Yaklaşık 5 puan fazlası olmasına rağmen 302 kişi geriye düşmüş.
  • arkadaşlar dönem uzatmış birisi için, önlisans başarı puanı, neye göre belirleniyordur?
  • Tesekkurler o zaman ben acikta kaldim.

• YXZ kullanıcısına yanıt
    dönem uzattıktan sonra oluşan genel not ortalamasına göre belirleniyor :D Birşey değişmiyor uzatması GNO nu değiştirir sadece
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.