Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
827.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar,
    Tercih yaparken neyi goz onunde bulundurmaliyiz ?
    Benim sinavim cok kotu gecti eadan 236 puan alip siralamada 10.000 olmusum.
    Gecen yilin puanlarina baktim bu kotu puana ragmen tutan yerler var isletmede. Benim bolumum de isletme yonetimiydi.
    Acaba puanlama sistemi mi degisti bu yil puanlar gecen yila gore yukselecek mi ?
    Bu konuda yardimci olur musunuz.
    Bir de siralamalara ulasabilecegim bir link varsa paylasir misiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dgs tavan puanlarının klavuzu yayınlanacak mı acaba ??? puan yazmıyo hiç bilgisi olan ??
  • bir tane örgünde bir tanede aöf ikinci üniversite kapsamında önlisans okusak ikisindende dgs ye girebiliyor muyum ? yani ikisindende tercih hakkına mı sahıp oluyorum ?
  • mrt__gl kullanıcısına yanıt
    2 sinden giremezsin sınava kayıt olurken hangi diplomayı istiyorsan onu kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnternet Çocuğu

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023]

2. Üniversite kapsamında AÖF'de Elektrik Enerjisi Üretimi İletimi ve Dağıtımı okuyorum.Bu sene 4 dersten kaldım.Ortalama 2,49 geldi.Bütünleme yaparlar umuduyla girdim sınava ama tek dersten kalanlara yaptılar. Önlisans başarı puanı 40 geldi. 4 dersten kalmasam yani mezun olsaydım önlisans başarı puanı daha yüksek gelirdi daha üst sıralarda olurdum.Bu hâlde 791. oldum ama mezun olamadığım için tercih yapamayacam.

En kötü Kocaeli veya Afyon Kocatepe Elektrik Mühendisliği gelebilirdi gerçekten yazık olmuş. 2.49 ortalamayı yukarı çekmeye bak seneye daha rahat edersin okul puanı çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 4 Ağustos 2013; 1:50:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

2 sinden giremezsin sınava kayıt olurken hangi diplomayı istiyorsan onu kullanabilirsin.

mesela bir sene birinden girdim öteki sene vazgeçtim ötekınden girmek istiyorum girebiliyor muyum
  • mrt__gl kullanıcısına yanıt
    girersin ama ösym bürosuna gitmen lazım diplomanı değiştirmek gerek dgs başvuru kayıtlarında :)
  • http://www.nkfu.com/dgs-kontenjanlari-ve-taban-puanlari/

2012 DGS puanları tüm bölümler var. OSYM ye baktım ama 2012 kaldırmış galiba bulamadım.
  • beyler diyelim ki puanım 250, 10 tercih yaptım. istanbul üniversiteside 248 puanla alıyor. ilk 9 tercihime 250 den yüksek puanlı üniversiteler yazıyorum. belki gelir diye. 10. tercihime istanbul üniversitesi yazıyorum. puanı 249 olan biride ilk tercihine istanbul üniversitesi yazıyor. şimdi ilk 9 tercihim tutmaması durumunda benim 10.tercihime ben mi ilk girerim ilk sırada tercih eden kisi mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .HonouR. -- 4 Ağustos 2013; 2:46:35 >
  • .HonouR. kullanıcısına yanıt
    13- Yazdığınız bir okulun tercih listesindeki sıra numarası önemli değildir. Üsttekilerin puanı tutmazsa o okulu 18. tercihiniz bile olsa siz yerleştirilirsiniz. Bir başkası 1. tercihine yazmış olsa, puanı sizden düşük olduğundan o aday yerleştirilmeyecektir.

Alıntıdır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

13- Yazdığınız bir okulun tercih listesindeki sıra numarası önemli değildir. Üsttekilerin puanı tutmazsa o okulu 18. tercihiniz bile olsa siz yerleştirilirsiniz. Bir başkası 1. tercihine yazmış olsa, puanı sizden düşük olduğundan o aday yerleştirilmeyecektir.

Alıntıdır :)

teşekkürler hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnternet Çocuğu

2. Üniversite kapsamında AÖF'de Elektrik Enerjisi Üretimi İletimi ve Dağıtımı okuyorum.Bu sene 4 dersten kaldım.Ortalama 2,49 geldi.Bütünleme yaparlar umuduyla girdim sınava ama tek dersten kalanlara yaptılar. Önlisans başarı puanı 40 geldi. 4 dersten kalmasam yani mezun olsaydım önlisans başarı puanı daha yüksek gelirdi daha üst sıralarda olurdum.Bu hâlde 791. oldum ama mezun olamadığım için tercih yapamayacam.

Şanssızlığa bak şu netleri yapabilmek isterdim...

• 260 puan alıp 10bininci olan biri e-e müh. veya endüstri müh. yerleşebilir mi? istanbul veya yakın yerleri istiyo öncelikli. 4 yıldır giriyo bu yıl en yüksek puanını aldı
  • Arkadaslar bir sorum olacak;

2 yillik mezunum, gecen sene DGS'ye girip okul kazandim. Okuyorum suan derslerimi verdim. Onumuzde ki yaz da mezun olucam kismetse, ben simdi gelecek sene tekrar DGS'ye girebilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TaKo kullanıcısına yanıt
    Girebilirsin, ayrıca yerleştiğin okuluda bitirdiğin için o okuldaki dersleride saydırma imkanın olacak buda daha fazla muafiyet demek, evet girebilirsin.
  • 2012 DGS Taban ve Tavan Puanları
    Bu puanlara göre tercih yapmamız doğru olur mu ? Sıralama ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım.
  • Önlisans başarıpuanım benim de düşük geldi epey. Ama Tkstil Mühendisliğinin puanları epey de düşük olduğundan 279 sayısal puanıyla Ege Üniversitesine rahatlıkla girerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi errgin -- 4 Ağustos 2013; 12:44:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yararyus

Haritacılara Jeoloji'ye geçiş hakkı verilmesi hangi akla hizmet yapılan bişey ?? Adamların ortak dersi yok çoğu okulda. Varsa da bi tek genel jeoloji. Benim sınava gireceğim seneyi mi buldunuz bu elemanları işin içine katacak ??

Dostum odtü, itü, hacettepeye, istanbul, dokuzeylul, ankara üniversitelerine dusuk puanla girmek hayal oldu. Puanlar firlayacak.
    Birazda şans...

• quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

Arkadaslar bir sorum olacak;

2 yillik mezunum, gecen sene DGS'ye girip okul kazandim. Okuyorum suan derslerimi verdim. Onumuzde ki yaz da mezun olucam kismetse, ben simdi gelecek sene tekrar DGS'ye girebilir miyim?

Giremezsin ki sen artik tekniker degil. Lisans mezunusun.

Diploma felan yok artik :)

• 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.