Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu sene kötü geçti sınavım ben dgs kaynaklarıyla hazırlanmış. fakat dgs kaynakları bana az geldi bu sene. ama öyle gittik işte. acaba bu fem veya birey yani ygs kaynagıyla dgs ye çalışmak ne kadar mantıklıdır sizce?
  • Arkadaşlar 2 yıllıktan sonra sınavsız açıköğretime başladıktan sonra DGS ye girmeye devam edip girebilir miyiz biryere, açıktayken ???
  • Haritacılara Jeoloji'ye geçiş hakkı verilmesi hangi akla hizmet yapılan bişey ?? Adamların ortak dersi yok çoğu okulda. Varsa da bi tek genel jeoloji. Benim sınava gireceğim seneyi mi buldunuz bu elemanları işin içine katacak ??
  • __BadblooD__ kullanıcısına yanıt
    girebilirsin ben 2 yıl myo okudum açıköğretimden 4 e tamamladım yinede girdim, ayrıca aöf iktisat 3. sınıftada kaydım var :) sınır yok.
  • Önlisans Başarı Puanı 42,400

aöp 70 küsürdü 2008 de girmiştim bu sene tekrar girdim öbp puanım neden bu kadar düşük gelmiş olabilir ?
  • ardent_boy kullanıcısına yanıt
    aöbp kalktı yerine öbp geldi. Artık okul birincisine 80 puan verme olayı kalktı, öbp nin önemini azalttılar, 80 tam puan alanla 40 alan arasında uçurum vardı artık yok en fazla 20 puan fark oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

aöbp kalktı yerine öbp geldi. Artık okul birincisine 80 puan verme olayı kalktı, öbp nin önemini azalttılar, 80 tam puan alanla 40 alan arasında uçurum vardı artık yok en fazla 20 puan fark oluyor..

ok Çok saçma olmuş ya YÖK gine yapacağını yapmış. 60-70 ile geçme notu olan tüm herkese haksızlık bu daha düşük puanlarla geçen okullara göre kıyasladığımız zaman fark edilecek derecede arada oynama olabilir.
    en başta bana haksızlık myo'da geçme ortalamam 70 ti 70 = CC ye denk geliyor, 74 ortalama yaptım 2.15 e denk geldi ! Bana öbp 43 verdi. devlet okulu yada geçme ortalaması 50 olan bir okulda okusam 3 ortalama yapıyrdm en az ve 60 65 öbp gelirdi minimum, üzülüyorum ama napim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

en başta bana haksızlık myo'da geçme ortalamam 70 ti 70 = CC ye denk geliyor, 74 ortalama yaptım 2.15 e denk geldi ! Bana öbp 43 verdi. devlet okulu yada geçme ortalaması 50 olan bir okulda okusam 3 ortalama yapıyrdm en az ve 60 65 öbp gelirdi minimum, üzülüyorum ama napim.

benimle aynı durumdasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper1059

sonuçlar açkillandi......

ENDUSTRİYEL ELEKTRONİK
    DGS-SAY 286,94035 TR SİRALAMA 3283

netleriniz nedir ?
  • Adaletten hukuk fakültesine geçmeyi isteyenler şu makaleyi kesin okusun ve de yorumları da

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serzeni$te kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi mesela elektrik teknolojisi bölümündeyim bitince dgs denedik olmadı sınavsız girdik bir açık öğretime açıkta okurken sonraki sene tekrardan girebiliyoruz yani ? Öyleyse iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vakkas.

quote:

Orijinalden alıntı: ismai1

Arkadaşlar 287.839 Puan 3128 Sıralama ile Elektrik elektronik müh. gelirmi. İl önemli degil her ile gidebilirim

2012 başarı sıralaması...

Tunceli Üniversitesi 3017
    Karabük Üniversitesi 3040
    Karabük Üniversitesi (ing)(i.ö.) 3361
    Karabük Üniversitesi (ing)(i.ö.) 3758

Bunların haricinde İstanbul ve çevresindeki vakıfların çoğu %50 burslu gelir.

Başarı sıralarına nerden ulaşabiliriz ?
  • __BadblooD__ kullanıcısına yanıt
    aynen öyle girebiliyorsun, hiçbir engel yok
    işin güzel yanını düşün aldığın eğitimin kalitesinden dolayı dgs yi kazanabilirsek, muaf olunan ders sayımız fazla olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vakkas.

quote:

Orijinalden alıntı: Chosen
    İstanbul'dan çıkmadan yapabileceğim en mantıklı tercih ne olabilir sizce?

Sözel için çok fazla manevra şansınız yok açıkçası... Bu noktada sizin beklentileriniz ve geleceğe dair planlarınız önemli. İlla İstanbul içi olacak diyorsanız ve imkanınız da varsa vakıf üniversitelerinin burslu (varsa) olanları araştırılır ya da uzaktan eğitim veren üniversiteler tercih edilebilir. Ancak burada da diploma üzerinde yazacak olan "uzaktan eğitim" ibaresi gelecek için sıkıntı yaratabilir. Tabi, bu, sizin bunu ne kadar önemsediğinize de bağlı. Sonuçta diploma kapıyı aralar, o kapıdan içeriye girebilmek sizin kişisel becerinizle olur.

Benim için İstanbul şart. Annemi yalnız bırakmak istemiyorum, inşallah yerlesebilirim bir yere, uzaktan eğitim düşünmüyorum :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar bir sorum olacak. İstanbul univ endustri muh. Uzaktan egitimi istiyorum.2012 de 173 taban 276 da tavan puan almis. Ben sinavdan 243 aldim. Kontenjan 500 ama 15 bolumden ogrenci alacakmis.sizce kazanabilme ihtimalim var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birber80 kullanıcısına yanıt
    var
  • DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023]

2. Üniversite kapsamında AÖF'de Elektrik Enerjisi Üretimi İletimi ve Dağıtımı okuyorum.Bu sene 4 dersten kaldım.Ortalama 2,49 geldi.Bütünleme yaparlar umuduyla girdim sınava ama tek dersten kalanlara yaptılar. Önlisans başarı puanı 40 geldi. 4 dersten kalmasam yani mezun olsaydım önlisans başarı puanı daha yüksek gelirdi daha üst sıralarda olurdum.Bu hâlde 791. oldum ama mezun olamadığım için tercih yapamayacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1D073F48D -- 4 Ağustos 2013; 0:08:05 >

• puan say-216 obp 66.400 bölüm endüstri ürünleri tasarımı sanırım gelmıcek hiç bi yer
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.