Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (13705. sayfa)

5 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 33 Misafir (4 Mobil) - 32 Masaüstü6 Mobil2 Android
5 sn
349.780
Cevap
2.719
Favori
21.321.710
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
570 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

    Açıkçası aynen dediğiniz gibi oynuyorum sevdiğim oyunları. Bir cümle dahi kaçırmadan, her belgeyi okuyarak ve her NPC ile konuşarak oynamazsam içim rahat etmiyor. Tabi burada ki en önemli etken oyunun beni gerçek dünyadan soyutlaması gerek. Oyunun atmosferinde ve hikayesinde kaybolmam gerek.


    Ama dediğiniz gibi büyüdükçe bu dediklerimin azaldığını ve artık eskisi gibi her oyunla çok uğraşmak istemediğimi gördüm kendimde zaman zaman. Belki siz belli bir doygunluğa eriştiğinizdendir bilemiyorum. Buradaki en önemli unsur zaman benim anladığım kadarıyla.


    Benim için ise en önemli etken oyunu sevmem ve zamanıma değmesi. Bu arada oyunun TR yaması olduğunu bilmiyordum. Ücretli mi peki?

  • VenomSV kullanıcısına yanıt

    Ücretli olan da var, ücretsiz olan da. Henüz deneme fırsatım olmadığından çeviriler nasıldır bilmiyorum, yanlış yönlendirmeyeyim.

  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

    Ücretsiz ise denerim diye sormuştum. Kendim araştırırım müsait bir zamanda o zaman. Teşekkürler yine de.  

  • Generation Zero -72% 23,80TL STEAM


  • Biomutant'ın incelemeleri neden kötü arkadaşlar? Beklediğim bir oyundu ama pahalı geldiği için almadım. İncelemeleri böyle kötüyse kısa zamanda güzel indirimler görür gerçi de kötü olmasının sebebini merak ettim.

  • D. kullanıcısına yanıt

    Unreal Engine 4 ile yapılan oyunların en büyük problemi ani droplar yaşatıp oyun zevkini biraz baltalamasıydı.Unreal Engine 5 ile bu durumu ortadan kaldırmışlardır umarım.Yeni nesil konsollar da güçlendi bu videolarda ki görütüleri sadece burada gördüğümüz ile kalmayalım da.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 26 Mayıs 2021; 18:34:39 >
  • R-10 kullanıcısına yanıt

    sebebi unreal 4 kullanan kişilerin optimizasyonu arka plana atması aslında. unreal 5 ile bir şey değişmeyecek o konuda yani. optimizasyon geliştiriceye kalmış bir şey.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 26 Mayıs 2021; 18:43:44 >
  • R-10 kullanıcısına yanıt

    Bu görüntüleri tahminen gördüğümüz ile kalacağız. Ne konsollar ve PC bu grafikleri kaldıramaz çünkü adamlar bu grafikleri 25 hatta 50 bin dolar değerine sahip ekran kartına sahip PC ile geliştiriyorlar. Tabi sonra sıradan insanların alabileceği kartlara uygun hale getirebilmek için grafikleri kısacaklar.

  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt

    Unreal Engine 4 ile yapılan her oyunda bu bahsettiğim durum var.Motorun kendisi ile alakalı bir şey olabilir mi yoksa bütün geliştiriciler mi beceriksiz. 

  • Biomutant daha yeni çıktı hemen korsana düşmüş 3 yıldır ertelen oyun kopya oyun yazılımı da eski anlaşılan  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: R-10

    Unreal Engine 4 ile yapılan her oyunda bu bahsettiğim durum var.Motorun kendisi ile alakalı bir şey olabilir mi yoksa bütün geliştiriciler mi beceriksiz. 

    demek istediğim şu aslında. piyasayı 2 tane motor domine ediyor şuanda. unreal ve unity. büyük firmalar ise kendi motorlarını kullanıyorlar ve kendi motorlarının tüm nimetlerinden yararlanıyorlar ve motoru ihtiyaçlarına göre modifiye ediyorlar. unity ve unreal kullananlar motorun tüm nimetlerinden yararlanmıyor genelde. unreal 4'ün çok güzel performans analiz araçları var ama kullanmadıktan sonra bir işe yaramıyor :D


    Bu dediğiniz optimizasyon sıkıntıları unity oyunlarında da olabiliyor. aslında olay şuna bağlanıyor. kendi oyun motorunu geliştirmeyen ekipler genelde optimizasyona da önem vermiyor. çünkü optimizasyon da zaman ve para gerektiriyor. bu ekipler zaten zaman ve paradan kazanç için bu 2 motoru kullanıyor.


    şöyle bir durum da var, eğer oyun gerçekten kompleks bir oyunsa, açık dünya, çoklu oyuncu vs. o zaman motorun da yapabileceği bir şey kalmıyor. işlemciyi çok yorduğundan fps dibi buluyor anlık takılmalar oluyor. büyük firmalar böyle durumlarda yüksek performans için önceden analiz yapıp, bir şeyleri dinamik olarak kısabilecek sistemi önceden hazırlayabiliyor. ama unreal veya unity kullanan biri performans sorununu yaşayana kadar müdahele etmeyebiliyor. edeceği zaman da oyunun altyapısı oturmuş oluyor, bozması gerekiyor hiç ellemiyor. muhtemelen rust(unity oyunu) bu sebepten hiç bir zaman yüksek fps veremeyecek. pubg(unreal 4 oyunu) kötü performans veriyordu şuan ne alemde bilmiyorum.


    https://docs.unrealengine.com/4.26/en-US/TestingAndOptimization/PerformanceAndProfiling/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 26 Mayıs 2021; 19:21:6 >




  • The Frost kullanıcısına yanıt

    Konsolda oynuyorum. Geliştiriciler yeni bir şeyler denemeye çalışmışlar ve oldukça hoş bir evren oluşturmuşlar.


    Ama aynı zamanda altından kalkabileceklerinden fazlasına odaklanmışlar. Oyunun bazı noktaları çok güzelken, bazı noktaları çok çiğ. (Oynanış elementleri, keşif vs.)


    Mesela bazı alanların tasarımı çok başarılıyken, bazı alanlar sanki çok hızlı bir şekilde tasarlanılıp geçilmiş gibi hissettiriyor.


    Dövüş sistemi de çok çeşitli ve inanılmaz opsiyonlar mevcut, fakat bu opsiyonların bazıları üzerinde sanki hiç düşünmeden oyuna eklemişler gibi hissettiriyor. (Ayrıca her saldırı çeşidi ve silah için o vuruş hissiyatı olayını tutturamamışlar)


    Ayrıca anlatıcı meselesi oyunu oynayan pek çok kişinin hoşuna gitmemiş (benim hoşuma gitti). Bütün bir oyun boyunca hep aynı adamın sesini duymak kimisine baygınlık getirmiş olabilir.


    Combat sesleri ve OST de genel olarak zayıf. Bu uzunlukta ve ölçekte bir oyun için daha iyi ses işçiliği bekliyor insan ister istemez.





  • HEMRES-42 kullanıcısına yanıt

    Gog sürümü de görünüyordu sitelerde o yüzden kopya koruması koymamışlardır. Denemek isteyenler için iyi olmuştur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt

    Detaylı yazı için eline sağlık hocam.Her oyunda sorun olunca ister istemez düşünüyor insan ancak bu kadar detaylı teknik bilgi ile mevzunun gerçeğini de öğrenmiş olduk 

  • Unreal Engine daha basit update işini becemiyor kendisinde, bütün 40GB üstü yeniden indirip kurduruyor... oyunları da buradan anlaşılır...


    her ne kadar görüntü kalitesi çok hoşuma gitse de...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turk0gamer -- 26 Mayıs 2021; 20:33:23 >
  • Uncharted 4 oyunu Sony'nin yatırımcılarla olan bir toplantının dokümanında görünmüş. Tahminimce tüm Uncharted serisi PC'ye gelecektir zamanla ama portlaması diğer oyunlara göre daha kolay olacağı için ilk önce sadece 4. oyunu getirecekler galiba. Yalnız böyle bir seriye en son oyundan başlamak ne kadar doğru olur, orasını bilemedim.




    Kaynak: https://www.pcgamer.com/uncharted-4-pc-release//




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 27 Mayıs 2021; 2:31:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Sheppard

    Uncharted 4 oyunu Sony'nin yatırımcılarla olan bir toplantının dokümanında görünmüş. Tahminimce tüm Uncharted serisi PC'ye gelecektir zamanla ama portlaması diğer oyunlara göre daha kolay olacağı için ilk önce sadece 4. oyunu getirecekler galiba. Yalnız böyle bir seriye en son oyundan başlamak ne kadar doğru olur, orasını bilemedim.




    Kaynak: https://www.pcgamer.com/uncharted-4-pc-release//

    Bloodborne gelsin :(





  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Sheppard

    Uncharted 4 oyunu Sony'nin yatırımcılarla olan bir toplantının dokümanında görünmüş. Tahminimce tüm Uncharted serisi PC'ye gelecektir zamanla ama portlaması diğer oyunlara göre daha kolay olacağı için ilk önce sadece 4. oyunu getirecekler galiba. Yalnız böyle bir seriye en son oyundan başlamak ne kadar doğru olur, orasını bilemedim.




    Kaynak: https://www.pcgamer.com/uncharted-4-pc-release//





  • Hangi oyun gelmez dediler ise o oyun Pc'ye geliyor .Şimdi de Uncharted 4.Adam para kazanmak isterse her platforma getirir bunda ki sorun nedir anlamıyorum.Oyun çıkmış satacağını satmış ps'de.Çok sevindim bakalım ne zaman çıkacak.

  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.