|
Hiç bir şey yazmadım. Sadece senin yazdığını kopyaladim ve chatgpt den yorum istedim. Doğru olan kısım 5651 sayılı Kanun BTK’ya “Steam kataloğundan şu oyunu tamamen sil” şeklinde doğrudan bir yetki vermez. Yani BTK: Steam’e emir verip “bu oyunu global mağazadan kaldır” PSN’e “şu oyunu sistemden sil” gibi bir “mağaza ürün yönetimi” yetkisine sahip değildir. 5651’in ana mekanizması: Türkiye’den erişimi engelleme URL/IP/site bazlı kısıtlama dır. Bu yüzden forumdaki “BTK gidip Steam’den oyunu sil diyemez” ifadesi hukuki anlamda doğruya yakındır. ⚠️ Eksik/anlaşılması gereken nüans 5651’de geçen kavram “mağazadan oyun silmek” değil, şudur: İçeriğin çıkarılması (remove content) Erişimin engellenmesi Kanunda “içeriğin çıkarılması” ifadesi vardır ama bu: Steam kataloğunu düzenlemek değil, Türkiye’den erişimi engelleme kararının parçası olarak, İçeriğin yayından kaldırılması talebidir. Platform bunu yapmazsa BTK’nın yaptırımı: ➡️ Türkiye’den erişimi engellemek olur. Yani BTK’nın fiili gücü “sil” değil, “erişimi kes”tir. 🎯 En net sonuç ✅ Forumdaki iddia şu açıdan doğru: BTK, 5651’e dayanarak Steam’e “bu oyunu mağazadan tamamen sil” diye doğrudan zorlayıcı bir yetkiye sahip değildir. Ama şu da doğrudur: BTK, hukuka aykırı içerik görürse mahkeme kararıyla Türkiye’den erişimi engelleyebilir; platform isterse içeriği kaldırarak engeli önleyebilir. Kısa örnek BTK “şu oyun terör propagandası içeriyor” der Steam kaldırmaz BTK oyunu globalden sildiremez Ama Steam Store sayfasına Türkiye’den erişimi engelleyebilir veya platforma erişimi kısıtlayabilir İstersen sana bu tartışmada kullanabileceğin tek cümlelik çok net cevap yazayım: BTK’nın 5651 kapsamında doğrudan “oyunu mağazadan sildirme” yetkisi yoktur; ancak içerik hukuka aykırı görülürse Türkiye’den erişimi engelleme yetkisi vardır. Bu, en doğru hukuk özetidir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihtiyar.gamer -- 1 Şubat 2026; 13:32:59 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt