|
torba yasa ise yandık, ne buldularsa koyarlar çuvala |
|

Popüler Konular listesinde
|
torba yasa ise yandık, ne buldularsa koyarlar çuvala |
|
Bu konuda haklısınız ancak olası bir bant daraltma insanlar nezdinde satın aldıkları ürünlere el konulması olarak algılanacaktır ki gerçekte olacak olan durum budur.Lisans satın aldık diye satın aldığımız lisansların kullanılmasını engellemek hiç kimsenin kabul edebileceği bir şey değil.Kanunen evet muhtemelen olası bir bant daraltma senaryosunda açılacak davalarda mahkemeler sizinde belirttiğiniz gerekçeleri ileri sürerek davaları reddedecektir.Hatta bu davaları 'kamu yararına yapılan yasal düzenleme' kapsamında bile reddedebilirler.İnsanların tapulu arazilerine bile 'kamulaştırma' adı altında el konulabilirken lisans düzeyinde bir hak iddiasını günümüz yargı sisteminin kabul edebileceğini düşünmek fazla iyimser bir yaklaşım olurdu. Lakin bu durum gerçekte yaşanılan mağduriyeti ortadan kaldırmayacaktır.İnsanlar satın aldıkları oyun lisanslarına ulaşamadıkları sürece aslında olan şey insanların satın aldıkları ürünlere el konulması olacaktır ki bunu milyonlarca oyuncunun kabul etmesi mümkün değil.Kanunen evet bunu yapabilirler ama sandıkta çok ciddi olarak oy kaybına neden olurlar.İnsanların geneli evet siyasi ve toplumsal olaylara pek fazla ilgi göstermiyor olabilir ama iş kendisine gelince 'Ne oluyor?' deme eğiliminde oluyor.Bu yasa taslağı bu haliyle geçer ve üstüne dijital oyun mağazalarına erişim zorlaşırsa bu sınırlı sayıda insanın mağduriyetine yol açmayacaktır aksine milyonlarca oyuncuyu doğrudan etkileyecektir ve muhakkak oy kullanımında,seçim tercihlerinde önemli bir etkisi olacaktır. Dahası oyunlara sadece 'oyun gözüyle' bakmakta hatalı bir yaklaşım...Bugün bu yasa taslağını hazırlayanlar oyunlara bu gözle bakıyorlar ama bu koca bir sektördür.Sadece oyun üretenler açısından değil aynı zamanda o oyunları çalıştıracak donanım satanlar içinde bir sektördür.Sadece oyun ve oyuncu ekipmanları üzerine satış yapan binlerce küçük esnaf var.Ülke genelinde açık olan binlerce internet cafe ve PS cafeler var.Büyük mağazalardan bahsetmiyorum bile...Yani oyunlara erişimi zorlaştırmak sadece oyuncu kitlesini değil bu oyunlar üzerinden ekmek kazanan millet içerisindeki milyonlarca insanıda doğrudan etkileyecek bir durum. Oyunlara erişim engeli getirmek ya da erişimi zorlaştırmak demek bu sektörüde direk öldürmek demek...Peki bunu göze alabilecekler mi?Hep beraber göreceğiz... |
| _____________________________ |
|
Siz ne sanıyorsunuz bu milleti? Bu millet; 11 ilde deprem olmuş, 50 bini geçik insan hayatını yitirmiş, yüzbinler evini barkını kaybetmiş, ülkeyi yöneten kişi televizyonda tuttukları defteri açmakla halkı tehdit ediyor, binaları yapan müteahhitler yurtdışına kaçıyor ve hiçbiri hakkında yasal işlem başlatılmıyor ve ne görüyoruz hemen ardı sıra? Kahramanmaraşta seçim olup bitiyor, davullu zurnalı zafer kutlaması yapıyorlar buna sebep olan kişi için. Sanıyor musunuz ki görece bu kadar küçük bir olaydan dolayı bu kişiler oy kaybeder? Bu adam şimdiye değin hayatını kaybeden bütün askerimizin, mühendis, doktor, öğretmenimizin kanına girmiş bir p** ile masayı oturmuş terörsüz Türkiye diye terörist elebaşıyla anlaşma yapıyor, yetmiyor toprak ve federal yönetim vaat ediliyor; ne görüyoruz sonrasında? Halen daha destek çıkıldığını görüyoruz yerin yedi kat dibine sokulasıca şahsa. Kısaca bu adam bu ülkeye ne derece büyük dirgenler soktu da hala başta kalmaya devam ediyor. Milyonlar oyunsuz kalmış, satın aldıkları, para yatırdıkları ürünlere sözde yasa adı altında devlet el koyuyor umrunda olur mu bu halkın? Size garanti veriyorum bankadaki maaşına, yastık altındaki altınına el koysa yine ses çıkarmayacak, yine gidip aynı kişiye oy verecek bir %52 var bu ülkede. Biz burada masal anlataduralım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weirdusername -- 15 Mart 2026; 18:11:44 > |
|
|
Netice olarak ortada ücreti, kdvsi ödenmiş bir ürün var. Sahiplik ya da lisansın farketceğini sanmıyorum. Para vererek bir hak elde ediyorum. Platform yasak koymuyor ancak devletin yasak getirmesi hukuki anlamda yaptırımlar doğurabilir. Tabikide kararlar aleyhe olacaktır. Aihme başvuru olursa birşeyler oöabilir. Ancak biraz kurcaladım tam anlamıyla fatura yerine geçen bir şey bulamadım. Bunlara yasak gelecek belli. İlerleyen günlerde hukuki boyutları da ortaya çıkar nasılsa. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Araçlarda multimedya yasağı, abb plaka yasaklarında geri adım attılar. Çünkü tepki kendi seçmen tabanlarından geldi. Oyunlarda ise konu bu şekilde değil, zaten oynayan kitle belli, kendi seçmen tabanları çoğunlukla valorant, pubg mobile oynuyor. Hükümet yanlısı oyun oynayan(buradan kastım Steam, Playstation gibi platformlarda oyun alma kültürü olan insanlar) arkadaşlarım da var fakat tepkileri yok bu oyun platformlarının yasaklanma konusunda. En fazla yapmazlar veya o kadar para kazanıyorsa atasın bir temsilci, burası dingonun ahırı mı gibi düşünceleri var, bu araçlarda multimedya yasağında olduğu gibi bir tepki vermiyorlar. |
|
Suan yasak yok yürürlüğe girdiğin de 1 tane popüler oyun yasak olduğun da o zaman o arkadaşın da tepki gösterecek oyun oynayanın çoğu kişinin haberi bile yoktur ne olacak filan < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|