Şimdi Ara

### DH Body Builders ### (527. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
46.859
Cevap
283
Favori
1.536.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Giriş
  • cooper guns sitesi çok işime yarıyor aklıma takılan bir soru var burada dumbellden tutun machine hareketlerine kadar örneğin göğüs kası nasıl geliştirilir o gösterilmiş anlamadığım kısım bu hareketlerin hepsi aynı işe mi yarıyor hangisini yaparsak yapalım yine aynı işi mi görecek?

http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/pectorals/

Orijinalden alıntı: Mete.

Tavuk göğsünü lezzetlendirmek için ne kullanıyorsınız yanında gençler? Bazen saman gibi geliyor, malum aldığımız piliçler köy tavukları gibi lezzetli değil. Var mı bildiğiniz yağ oranı düşük soslar?

Ben kekik + kırmızı biber kullanıyorum, ve ayrıca tavuk göğsü yerine "tavuk ızgara tava" alıyorum, banvit.in, tavuğun en lezzetli yeri, öneririm

________________________________________________________________________________________

quote:

Orijinalden alıntı: Teknik_Psikopat

Şu videoyu izledim. Kötüleyen insanlara çok iyi cevap olmuş. Arkadaşım kısır yapıyo bile demişti şeyimle gülmüştüm. Bunu izlemesi lazım

Hocam ben o kadar zararlı olduğuna inanmıyorum ama protein tozu kullanmaya başlasam her zaman kendimi kötü hissedeceğimi biliyorum. Bilinen hiçbir zararı yok protein tozlarının ama, ya bundan 50 sene sonra yaşlılığımda falan bir zararını görürsem diyorum. O yüzden videoda dediği gibi ben lor peyniri kefir takılıyorum her gün..

Bir de sorum var, bu whey proteinler ilk ne zaman çıktı? Eskiden sporcular steroid falan kullanıyordu sanırım hep, sonra bu protein tozları piyasayı değiştirdi galiba, ama ne zaman çıktı ki? Bilen var mı beyler?

________________________________________________________________________________________

quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

cooper guns sitesi çok işime yarıyor aklıma takılan bir soru var burada dumbellden tutun machine hareketlerine kadar örneğin göğüs kası nasıl geliştirilir o gösterilmiş anlamadığım kısım bu hareketlerin hepsi aynı işe mi yarıyor hangisini yaparsak yapalım yine aynı işi mi görecek?

http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/pectorals/

Olur mu hocam, hareketlerin biri üst göğüsü vururken diğeri alt göğüsü vurur mesela. Yani mesela sürekli üst göğüs geliştirirsen alt göğüs çok çalışmayacağından alt göğüs çizgilerin çıkmaz ortaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carbon Fiber -- 23 Ocak 2013; 13:31:00 >

Orijinalden alıntı: Yonto123

http://d1301.hizliresim.com/15/r/j7s6s.jpg buda şimdiki halim beyler nasıl gelişme varmı yorumları alalım

Ne kadar sürede yaptın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok zayıfım fakat bell bölegerlde yağlanma var misal göğüs,bel,alt karın ve zamanında aşırı tatlı yerdim kestim benim sorunum bel,göbek, ve göğüs için napmalıyım 5 ay bır salona gıttım bılgısız ve ılgısız oldugundan yerımde saydım olcuyu bıle yanlıs alıyorlardı dusunun bugun 2.haftam yenı bır yere basladım pek mennun degılım cunku ılk baslarken olcuyu almadı 6 hafta sonra dıyor alacagız.

Orijinalden alıntı: lakers45

quote:

Orijinalden alıntı: lakers45

Merhaba beyler :)

2010 Yılında yaşadığım ağır omuz sakatlığı sonucu sporu bırakmıştım normalde badminton oyuncusuyum.Okul sınavlar derken dün spor salonuna yazıldım nihayet.Ölçümlerde
    boy 171 cm
    kilo 63
    yağ oranı %14
    Vücut kütle endeksi 21.50 çıktı baya hamlamışız :)

Şimdilik yemek programım sabah 3 normal + 2 yumurta beyazı,Köy peyniri ayrıca yulaf ezmesi(her gün yemiyorum) Öğlen koyu yeşil sebze 2-3 gibi spora gidiyorum 30 dk öncesi şekersiz kahve içiyorum.Spordan sonra tavuk+makarna yada tavuk+bulgur pilavı yiyorum akşam yemeğinede domates çorbası+pilav+kırmızı et gibi bir program izliyorum daha başlangıç olduğu için detaylara girmedim.

Hedefim

Parolam:Doğal beslenme 0 toz 0 destek gıda

Hedefime mayıs aylarında ulaşmayı planlıyorum söylemeyi unuttum gece 12 de en geç uyuyorum sabah 8 kalkıyorum

Herkese spor dolu günler diliyorum tavsiyelerinizi de bekliyorum

Program belli oldu ilk ay programım:
    Salı-Cuma

Dumbbell Bench 10x3

Dumbbell Fly 12x2

Dumbbell Pullover 12x2

Cable Row 12x3

Lat Pulldown 12x2

Destekli Squat 15x3

Dead Lift 15x2

Lying Knee Up 3xMax

Çarşamba-Cumartesi

Arnold Press 10x3

Lateral Raise 12x2

Hummer Curl 10x3

Cable Biceps 12x2

French Triceps 12x3

Push Down 12x2

Crunch 3xMax

Side Bridge 20x3

Sizce iyi mi daha ilk ay olduğundan 4 güne ayrı program yapmadık.

Bir yorum atsaydınız babalar nasıldır iyi midir ne tavsiye edersiniz ?

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Orijinalden alıntı: Yonto123

http://d1301.hizliresim.com/15/r/j7s6s.jpg buda şimdiki halim beyler nasıl gelişme varmı yorumları alalım

Ne kadar sürede yaptın?

12-13 ay oldu ilk resimde 9-10 ay 2.resim daha dün çekildim

Edit : Bir de şu kiloyu alamıyorum boy 1.88 kilo 66 yiyorum yinede alamıyorum günde 5-6 öğün yiyorumdur heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Awail111 -- 24 Ocak 2013; 0:38:15 >

Senin şu anki fotoğrafın olmadan bir şey demek zor arkadaşım.
    Ancak benim verebileceğim görüş (ki şu anda kendim de yapmaktayım ve sadece sana değil yeni başlayan veya kesinti yapıp sürekliliği bozan herkese) ağırlık çalışması olarak bu kadar egzersiz yerine haftada üç gün bir gün aralıkla temel hareketlerden az tekrarla çalışmak olacaktır. O yüzden yazı yazarken sen diyeceğim ama sözüm herkese. Forum standartlarına göre uzun bir yazı ama foruma inanılmaz nadir giriyorum. Lütfen yanlış anlaşılmasın.

Ben kendim haftanın üç günü bench press, leg press, pull up, military press, barbellrow ve deadlift yapıyorum 5x5 ve sonunda 3x30 mekik yapıp ısınma-gerdirme dahil (10 dakika bisiklet) salondan kendimi eve şutluyorum.
    Forumda geri doğru okuyorum ve 162deyim. Gerçekten faydalı paylaşım yapanların çoğuda bu yöntemi onaylayacaktır. (Salonda maalesef power rack olmadığı için squat yerine leg press yapıyorum, salona aldırmaya çalışıyorum ancak almazlarsa yer değiştiricem)

Yukarıdaki formül ile başarı için gereken püf noktası ise hareketleri nizami yapmak, her hafta ağırlıkları mümkün olan en küçük şekilde (halterde 1,25+1,25>2,5kg) arttırmak, alışılmış piramit (azalan tekrar artan ağırlık) yerine azalan (hatta maksimumda kalınsa en mükemmeli) ağırlık sabit tekrar yapmak olarak özetlenebilir.

Bu formül özellikle yeni başlayanlarda kafada soru işaretleri çıkarıyor. Neden mi? 1- O kadar az hareket ve az tekrar ile sağımı solumu nasıl geliştireceğim. 2- Sadece bir halter için mi koca salona para bayılıyorum? 3- Haftada üç gün çalışıp gelişeceğime 4 gün çalışırım 4 ayda geleceğim seviyeye 3 ayda gelir 1 ayda Rusça kursuna gider yaza plajda kıvılcım çıkartırım.
    4- Herkes program değiştireceğim deyip duruyor, salonda kaldıkça kalıyor ben kuş kadar programla mı gelişeceğim? İki gün sonra gelişmem durunca bu programı ne yapacağım?

Bu sorular (daha doğrusu şüpheler) bitmek bilmez. Bak sana cevapları da vereyim.

Mevcut programın:

Salı-Cuma
    4 göğüs hareketi
    1 sırt hareketi
    1 bacak hareketi
    1 bel hareketi
    1 karın hareketi
    8 hareket
    Çarşamba-Cumartesi
    2 omuz hareketi
    4 kol hareketi
    2 karın hareketi
    8 hareket

Şimdi burada bir problem görmüyor musun?

Benim yaptığım

Pazartesi-Çarşamba-Cuma
    1 göğüs hareketi
    1 bacak hareketi
    2 sırt hareketi
    1 omuz hareketi
    1 bel hareketi
    1 karın hareketi
    7 hareket

Bak ben hiç kol çalışmıyorum. Neden? Çünkü yaptığım egzersizleri yeterince ağır yaparsam üst vücutta zaten kollarım ve omuzlarım pert oluyor. Ayrıca dört adet göğüs egzersizin var.
    VG’deki sorun görünen değil görünmeyen yerlerdir. Arnold Amerika’ya ilk geldiğinde kalfları(baldırları) buradaki sporculardan daha geri diye eşofmanın altını kesip Hulk gibi baldırları kotrada çalışmış. Ta ki istediği sonucu elde edene kadar. Sen 4 göğüs +2 omuz + 4 kol hareketiyle gördüğün ya da görmek istediğin bölgeleri çalıştırırken sadece motoru modifiye edilmiş ancak lastik ve frenleri ihmal edilmiş bir araba gibi olacaksın. VG’de üç performans ölçme aracı vardır. 1- tartı (bu alet biraz sinsidir sana seni gösterir ama yağı da kası da kemiği de suyu da bir arada söyler) 2- mezura (bu alette hafif kaypaktır-bir dediği bir dediğini tutmaz idmandan sonra Arnoldsun der, ikinci idmandan hemen önce bu değil-bu da değil-bu hiç değil der) 4- ayna (en dürüst ancak uzun vadede en tehlikelisidir. Ayna hep arkadan konuşur bu yüzden sana arkanı hiç göstermez) Bu yüzden bir erkek VG yapıyorsa gördüğüne 1 yatırıyorsa görmediğine 2 yatırmalıdır. 1 itersen 2 çekiceksin bunu sakın unutma. İzole hareketlere, makinalara vs. prim verme. Salona gittiğinde birkaç ay sonra şu dikkatini çekecek. Gerçekten gelişenler salonda terleyebilenlerdir. Ben kardiyo yapmayı bıraktım (esasında ara günlerde yapılabilinir) ancak ağırlık antremanı günümde artık yapmıyorum zira ihtiyaç duymuyorum zira salonda millet makinelerde PES oynar gibi takılırken ben bir halterle tshirt değiştiriyorum. (sakın makineler gereksiz mi küçümsüyorsun diye düşünme. Makineler bence sakatlananlar, çok ileri yaştakiler ve temel egzersizlerle metro inşaatını tamamlayıp empire stateti dikip genetik olarak eksik yerlerini cilalamak için çalışanlara yarar gibi geliyor) basit bir test yap git 20 kg biceps curl yap makinada. Sonrada aynısını halterle yap ama tekrarlardan sonra hep ağırlığı yere bırak. Hangisinde daha çok yorulacaksın. Kısa zamanda anlayacaksın ki amele kuvveti dedikleri şey o kabloları çekmekle değil yerden kalkmak istemeyen büyük ağırlıklarla boğuşarak oluşuyor. Bu birinci sorunun cevabı. İkinci sorunun cevabıda şu. Ben lise 2 de iki tane dumbell almıştım. Ayarlanabilinen. 13 kgx2 26 kg ağırlık. Sonra üniversitede 1 z bar aldım eve +4x5kg ağırlık. Derken üniversite son sene bir düz bar çaktım +2x12.5kg ağırlık. Derken bir dumbell set daha 8x5kg ağırlık.
    20kgluk dumbellar ile biceps curl yapıyordum evde. Sonra ne oldu bacaklar geri kaldı. Ama ben önceden voleybol oynadığım için Allah’tan biraz hacim olarak 5-6 cm geri kalsalar da güç olarak fena değiller. Demek istediğimi anlaşılıyor mu? Evde body yapmak çok güzel çok pratik ama belli şartlar sağlandığında. Sadece bir bench sehpası + 2 dumbell ile benim gibi 100kg ağırlık da alsanız evde bir süre sonra kafesin içinde büyüyen bir dana gibi olursunuz.
    Bacak ve sırt sorunun çözmeden evde başlamak ancak kısa vadeli hevesi almak açısından ya da yaza hazırlık babında kendinizin gazını alır. Ama evde başlayıp 6 ay devam ettiğinizi fark ederseniz lütfen dur deyin ve bir salona gidin. Salonda bir halterle boğuşuyorum ama apartman dairesinde yapması mümkün olmayan hareketleri yapıyorum. Salondaki aletler sizin için değil ve böyle olduğu için şanslısınız. Neden haftada üç gün idman 4 gün varken sorusunun cevabı ise dinlenmek. Bu çok bilimsel bir olay ve burada izahı çok zor. Sadece şunu söyleyeyim. 1- Roma bir günde kurulmadı. 2- Merdivenlerden zirveye giden en iyi yol basamaklarıdır. Arkadaşlar bu işe kalkışınca sakın insanın doğasındaki pragmatizme kapılmayın. VG sadece sayısal bir hadise (setler, kilolar, ölçüler) değildir. Psikolojiktir. Gelişim dalgalanmalar gösterir, ara ara ve gittikçe artan sıklıkta durur(plato dönemleri) her sene mahsül azalır (steroidsiz her sene vucüdün yapabileceği kas miktarı bir öncekinin yarısıdır). Tek şu soruyu soruyorum. İçinizden kaç kişi üniversitede bu dönem 5 değil 9 ders alıyım 4 sene yerine 3 sene de bitireyim diyor. Neden çünkü alacağınız sonuç acele etseniz de etmeseniz de aynı. Aynı diploma aynı vücut. O zaman 9 ders alıp hayata küseceğime iktisat kantininde kız keserim diyorken, efendi efendi 3 gün risksiz VG yapmak dururken MR Universe katılacakmış gibi plaja hazırlanıyorsunuz. Bütün ergen arkadaşlara söylüyorum emin olun bu iş kızlar için değmez. Yanınıca havlu seren hatuna uygun bir laf atıp tanışacak cesaretiniz yoksa gidipte forum köşelerinde karnıma şöyle ev baklavasını photoshoplasam faceden akarım düşüncesiyle şu vucüd şu kadar zamanda yapılır mı demeyin. Yapmayın etmeyin. Kardeşi kardeşe kırdırmayın. Eğer x vucüd y yöntemiyle z sürede yapılıyor olsaydı emin olun ÖSS’de sorarlardı. İstediğiniz her vucud bir haftada yapılır. O hafta efendice antremanını yaparsın sonraki hafta bakarsın olmuş mu olmamış ise 1 hafta daha takiii olana kadar. Bir de şu husus var herkes Porsche’um olsun Ferrarim olsun ister ama bakarsın adamın aldığı araba Mercedes C180 BMW3.20. Neden? Sadece arabayı almakla bitmiyor değil mi!
    Vergisi var, kaskosu var. Adama teknik olarak çekecek krediyi alacak ama alamıyor. Sonrası da var çünkü. Burada da aynı durum. Kardan adam yapmakla Body yapmak arasında ortak bir nokta var. İkisi de ilgilenmezseniz eriyip bitiyor. Öyle vucüd yaptım 44 cm kolum oldu daha da salona gidersem cümle alem beni … demeyin. Gideceksiniz. Bakamayacağınız vucuda ne heves edin ne de kendinizi zorlayın. Bu işi yaşam tarzına getirmeye çalışın. Banka faizi gibi vucüdunuz size ne koyduysanız onu faiziyle geri verir. Faizi gelmeden mevduat bozdurmuyorsanız antremanları da aynı görün. Gidilmeyen antreman faizi gelmeden bozulan vadeli mevduat gibidir. Şu tespitimi de unutmayın. Türkiye’de kastan anlayan kızlar doktor olanlardır. Kızlar erkeğin kasını arabanın ses sistemi gibi görür. Hiçbir tanıdığım sırf ses sistemi iyi diye araba almamıştır. Şu unutmayın kızlar o çıkaracam diye yardıdığınız baklavaları çok sert bunlar uyuyamıyorum sana makarna yedirecem diyerek yok etmeye çalışabilir. Kızları etkileyen en önemli kas DİLdir. Ona çalışın.

4- Son ve teknik olarak en önemlisi. Siz hiç inşatta üç hafta oldu tuğlaları elimle taşıyorum. Artık mütehatite soracam k*çımla taşıyacam diyen bir amele ya da tarlada traktör sürmekten bıktım tarladan mahsülü arttırmak için tarlayı şaşırtmam gerekiyor yarın kasabana öküz alıp sürecem diyen bir çiftçi gördünüz, duydunuz ve de bildiniz mi? Program öyle telefon değiştiri gibi değiştirilmez. Geleceğin yere gelirsin. Orada tıkanırsın. Zorlarsın, ıkınırsın. O zaman değiştirisin. Bir iki ayda program değiştirmekle Rusçadan İspanyolcaya ya da gitardan kemana geçmen arasında bir fark yok bence.

Arkadaşlar umarım bir nebze katkım olmuştur. Herkese hürmetler. Esenlikler.

Orijinalden alıntı: Executor06

Beyler bizim salondan başka duygusal parça çalan var mı acaba her zaman olmasa da haftanın 1-2 günü rastlıyorum

alıyorum mp3 çalarımı öyle gidiyorum, missss
    TV:samsung 51f5570, MEDIA PLAYER: himedia q10 pro, SİNEMA:yamaha rx-v681, polk audio s50, s30, s15, wharfedale dfs-21, svs sb-1000, MÜZİK: yamaha a-s300, focal chorus 706, KABLO:techlink,ixos,QED, Audioquest, MODEM: zyxel P-660HN-F1Z 802.11n kablosuz modem, PC SES: Creative Gigaworks T3, logitech z906, MOBILE MUSIC : fiio x1, hiby r3, iriver h120 20gb, apple ipod 160gb classic, sandisk sansa clip plus 8gb, sennheiser cx300,PHONE: xiaomi mi max 2. video cant kill radio :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

quote:

Beyler bizim salondan başka duygusal parça çalan var mı acaba her zaman olmasa da haftanın 1-2 günü rastlıyorum

alıyorum mp3 çalarımı öyle gidiyorum, missss

çözüm aradığımdan değil, işin mantığına takıldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TARIKKK06 -- 24 Ocak 2013; 15:55:11 >

Orijinalden alıntı: Z3A

Bazı arkadaşlar resim koymuş.Sayfayı görünce bende paylaşmak istedim.1 buçuk senedir eve aldığım setle çalışıyorum ağırlık sehbası vs herşey var.Başlangıç kilom 63 tü 1 buçuk senede iyi beslenerek ve weider mega mass 4000 ile74 kg a geldim.Salona gitmiyorum şuan yanlız ihtiyaç oluyor artık insan hissediyor bazı hareketleri yetersilziğini.Evde çalışmamın sonucu şuanlık böyle.Yavaş yavaş kıvama gelicez inşallah.

Kardeşim yanlış anlama da o totoyu bi erit

Orijinalden alıntı: TARIKKK06

.

sıcak mı soğuk mu
  • 5 ay oldu başlayalı spor salonu + evde çalışıyorum hiçbir protein tozu vs kimyasal kullanmıyorum zayıf olduğum içinde çok çabuk gelişme kat ettim (1.90 boy 70 kiloyum) en azından omuz göğüs kol kaslarım gayet belli,belim baya ince gözle görülür az da olsa karın kasım var, profesyonel ne biliyim şampiyonalara felan katılma amacı yok olsa gerek burdaki insanların ama irilikle body nin ne alakası var bilemedim amaç kaslı fit bir vücut değilmi? Hem giydiğiniz kıyafetten tut pantolona kadar yakışacağını düşünmüyorum o kalas gibi belle kalın bacaklarla giyiceğin kıyafet sınırlı tabi herkesin kendi tercihi, spor salonunda bile hoca hemen protein tozu gainer demeye başladı kendisi zaten 2 bizon gücünde bir adam ama baya kısa 1.60-1.70 felan
    Asıl sormak istediğim belirli ağırlıktan sonrası benim için fazla geliyor ve üstüne çıkamıyorum direncimi arttırmam için kilo mu almam gerek? (kilo almak istemiyorum) hep çalıştığım aynı kilolarla gelişme kat edemezmiyim yada formumu koruyamazmıyım formumu korumam için yada yaptığım çalışmanın yararı olması için hep daha üst ağırlıklaramı geçmem lazım?

quote:

Orijinalden alıntı: Vendettaa0

konuyla ilgim yok ama başlıkları alt alta okurken son cevaplayan bölümünde nikini görünce bir forum sitesinden tanıdık geldi

Bu flexor o flexor zaten, abimiz buralarda da takılıyor

quote:

Orijinalden alıntı: flexor

koşu bandında koşu tüm dünyada yasaklandı hatta artık salonlar koşu bandı değil spining ve cardio dersleri veriyor.

detaylı anlatmak uzun süreceği için kısaca bantta koştuğunuzda diz ve eklemlere büyük hasar verir bu konuda dizden büyük sıkıntı çekenleri iliyorum.

kilo vereceksen yapacağın 3 şey var

1. kilo almak içinde vermek içinde öncelik kas ağırlığını arttırmaktır böylece vucudun günlük tüketimi arttırılır.

2. 30 dk aşmayacak koşubantsız aerobik sporlar yapılmalıdır.

3. tüm dünyada uygulanan interval beslenme sistemi uygulanmalıdır.

dünyada bu sistemin üstüne 50 yıldır çıkamadılar çıkamazlarda.

Hocam bir tek interval beslenme dediğiniz kısmı anlamadım. Dalgınlıkla İnterval antrenmanla mı karıştırdınız acaba ?

interval beslenme nedir ?

iki zaman arasındaki farklı beslenme tekniğine denir.

interval nedir ?

zaman biriminin tekrarı, aralık, mesafe zaman dilimi , zamanda yapılan eylem farklılığı.

interval antreman nedir ?

sürantre olmayan tekniğin adı , farklı kademeli yüklenim, kuvette devamlılıkta kullanılan teknik,

metabolik balansa bağlı metabolizmanın düzştüğü saatlerde düşük yüksek olduğu saatlerde yüksek beslenim.

örnek gece 20:00 son yemeği yediniz yattınız sabah 08:00 kahvaltıyı sağlam yapmalısınız çünkü geceden 12 saat aç kaldığı gibi öğlen yemeğinede 5 saat idare edecek sağlam kahvaltı yapılır. öğlen sabahtan gelen bi depolama olduğundan beslenme orta şiddette olmalı, akşam hem metabolizma yavaşladığından hemde sabah ve öğlenden gelen bi depo olduğundan düşük br beslenme yapılmalı.

Orijinalden alıntı: Teknik_Psikopat

quote:

Orijinalden alıntı: flexor

quote:

Orijinalden alıntı: goqmen

arkadaşlar herkese selam..

ben yaklaşık iki hafta önce spor salonuna gitmeye başladım. daha önceleri düzensiz 1-2 ay gitmişliğim vardı. (1 yıldan fazla oldu)

salona gidiş amacım kilo vermekti. fakat işten geç çıkmam, salonun evime ters istikamette kalması filan zor geliyor. kaç gündür gitmiyorum.
    daha önce diyetisyene gittim 1,88 boyunda ve 107kg idim.
    Diyet yaparak (tam anlamıyla uymasam bile) bir ayda 4,5-5 kg civarı verdim.
    1 ay sonra kontrole gidecektim fakat olmadı. diyet yapmayıda bıraktım, hatta yemeyi abarttım bi ara. hafta sonları alkolde alıyorum, sigara zaten var..
    sağlıklı yaşamak değil ama en azından göbeği eritmek için spor yapmalıyım.
    şuan 110kg oldum.

salona gitmeyi bi türlü beceremiyorum. gidip 1 saat çalıştığımda gerçekten rahatlamış hissediyorum kendimi, fakat ertesi gün gitme isteği oluşmuyor.

eve koşu bantı almayı düşünüyorum ve beslenmeme dikkat etmeye başladım. diyetisyenin verdiği listeye birebir uymasam bile dikkat ediyorum.

siz ne düşünüyorsunuz? koşu bantı alarak bir çözüm bulabilir miyim?

koşu bandında koşu tüm dünyada yasaklandı hatta artık salonlar koşu bandı değil spining ve cardio dersleri veriyor.

detaylı anlatmak uzun süreceği için kısaca bantta koştuğunuzda diz ve eklemlere büyük hasar verir bu konuda dizden büyük sıkıntı çekenleri iliyorum.

kilo vereceksen yapacağın 3 şey var

1. kilo almak içinde vermek içinde öncelik kas ağırlığını arttırmaktır böylece vucudun günlük tüketimi arttırılır.

2. 30 dk aşmayacak koşubantsız aerobik sporlar yapılmalıdır.

3. tüm dünyada uygulanan interval beslenme sistemi uygulanmalıdır.

dünyada bu sistemin üstüne 50 yıldır çıkamadılar çıkamazlarda.

Bi gün spor salonundaydım biri koşu bandında koşuyordu çıkan seslerden dolayı anlamış olsa gerek hoca bir bağırdı beyler koşu bandında koşulmayacak yürünecek diye

Sonra açıklamasını yaptı tabi bacakların davul gibi şişer koşarsan dedi köp*k gibi yürüyeceksin dedi

Dünyada koşubantlarını kaldırıp aerobic egzersize yöneldiler. bant kısa zamanda insanları bursit , tendit , eklem sorunları, bağ sorunları,bel boyun fıtığına yol açması, kronik sorunları tetiklemesi sebebi ile spor bilim araştırmacıları kesinlikle tavsiye etmemekte. illa bir cardio ekipmanı istiyorsanız spining bisikleti tavsiyemdir.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.