Şimdi Ara

### DH Body Builders ### (370. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46.859
Cevap
283
Favori
1.536.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Giriş
  • ben kas ıstemıyorum hafıf belırgın olsun yeter bana

----------bu profildeki kişi veya kişiler hayal ürünüdür ----------
  • Bende 15 yaşındayım 1.72 boy 64 kiloyum.Yaklaşık 1 yıldır antreman yapıyorum.Elimde 8+1 otomatik tüfek var yaklaşık 10 Kg ağırlığında hergün onunla çalışıyorum :) 70 şınav 50 mekik ve fırsat buldukçada 20-25 tane barfiks çekiyorum.Body geliştirme denemez ama oldukça geliştirdim.Bilmem bu gruba girebilirmiyim

EDIT: Buldum;

quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

benzer bir site daha hareketleri videolu olarak gösteriyor.
    http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synaX:Lecter -- 6 Mayıs 2012; 12:10:21 >

Und ein letzter Gruß an deinem Grab, von mir dein Freund und Kamerad.
    Es bleibt die Erinnerung, ein letzter Gruß an deinem Grab,
    von mir dein Freund und Kamerad, es bleibt ein Blick zurück.

|||||||||| ReichIII |||||||||| Youtube |||||||||| Burak1337 ||||||||||
  • BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
    Body buildinge Yeni başlayanlar için 1. ve 2. Ay programı
    http://www.bodyforumtr.com/vbforum/body-buildinge-yeni-ba-layanlar-t12393.html

Bu linkteki programların oldukça benzerlerini uyguladım. Sınavlar,ödevler dolayısıyla ara da vermek zorunda kaldım ama bu 3 programa yakın bir şekilde çalıştım.

Cable Crossover olmadığı için farklı hareketler uyguladım(bunu da forumdakilere sorarak yaptım)

1-Yaş 19 boy 185 kilo da 75 civarında. Okulun spor salonunda çalışıyorum ve hoca yok. Tüm bölgeleri komple ve eşit derecede geliştirecek programlar yazarsanız sevinirim.
    Mesela omuzda yan,ön,arka omzun çalışması,çalışmayan hiçbir bölgenin kalmaması. Göğüste iç,dış,üst göğsün çalışması(alt göğüs için erken sanırım) Tüm sırt,kanadın çalışması. Triceps sanırım 3 kas grubu var komple çalışması ve aynı şekilde biceps iç-dış vs. Her günüm çalışmaya müsaittir. Kütle kazanma amaçlı çalışacağım. Makine ve barla çalışmaktansa dumbell tercihimdir. Bacak programı yazmasanız da olur,gün içerisinde zamanım olduğunda çalışıyorum:)

2-Ayrıca biraz göğüs,karın çevresinde yağ var. Özellikle göğüstekiler rahatsız edici bence-gittikçe azalıyor fakat hala mevcut- Göbek gittikçe küçülüyor fakat adonisin olduğu bölümde yağ var ve pek değişiklik olmadı tabi bunda bel çalışmamamın da etkisi var. Yağ olmasa adonis görünecek değil ama en azından bel düz olsun istiyorum. Bunun için nasıl hareketler yapmam lazım? Diyet ve sabır şart biliyorum ancak hareketleri merak ediyorum daha çok. Protein ağırlıklı ve yağsız beslenmeye dikkat ediyorum. Kütle arttırmaya çalıştığım için kardiyo yapmıyorum. Yani amaç yağ kaybetmektense hacim kazanmak

3-Hareketler arası bekleme süresini de yazarsanız sevinirim. Kimisi 2-3 dk diyor kimisi max.1 dk diyor. Arttırmalı ya da azaltarak çalışmayı tavsiye edenler var. 3*10,4*8 diyen de var. Nasıl yapmak lazım? Ben 3*10 ya da arttırmalıdan yanayım ama arttırmalıda da sürekli ağırlık değiştirmek zor geliyor-salonda fazla dumbell yok bu yüzden- Bir de 2 omuz arası mesafeyi arttırmak mümkün mü yoksa genetiğe mi bağlı? Trapez geliştirirsem omuzlarım daha geniş durur mu?

Yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellfire_1905 -- 6 Mayıs 2012; 12:30:08 >

Orijinalden alıntı: synaX:Lecter

Beyler sağlam bi site vardı, hareketi anasayfadaki vücut resmden seçiyordun, site videolarla anlatıyordu.

EDIT: Buldum;

quote:

benzer bir site daha hareketleri videolu olarak gösteriyor.
    http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/

iyi oldu bu ben de kaybetmiştim

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KARAKAYA

ben vucut felan istemiyorum kolay olmadigini biliyorum da 2 senede dunya degisir be kardes ha dersen ki surekli bu isi yapmadim eyw

Zaten çok büyük bir değişim gösterdim ama yukardaki videodaki adamlar evrim geçirmiştir emin ol.Ordaki vücutların çoğu 5 seneden önce yapılmaz.Hepsi değil ama çoğusu.

2 senede çok sağlam bir beslenme ve çalışmayla yapılabilecek vücutlar. Çok abartmışsın dostum

Sen ne kadardır yapıyorsun?
    2 senede bu vücutları yapan var mı bu konuda?
    Beslenmesine 2 sene boyunca çok çok özen gösteren var mı bu konuda?

2 senede bu vücudu yapan varsa çıksın ortaya elini öpelim.Herkes spora başlayınca 3 ay sonra şöyle olurum böyle olurum diyor ama aradan 1-2 sene geçince işin gerçeği ortaya çıkıyor.Burda 2 seneyi aşkın tecrübesi olanlar da var.Hangisinin vücudu bu kadar güzel?

7-8 aydır yapıyorum. Hayır dostum işin esprisi düzen ve beslenme. Donanımhaberin alayının uyuşuk olması pek bir şey değiştirmiyor. Adamlar zaten manken, işleri bu. haftada 6 kere çalışıyorum diyor mesela ikinci videodaki adam.

Orijinalden alıntı: Hellfire_1905

http://www.bod****tr.com/vbforum/body-buildinge-yeni-ba-layanlar-t12393.html

Bu linkteki programların oldukça benzerlerini uyguladım. Sınavlar,ödevler dolayısıyla ara da vermek zorunda kaldım ama bu 3 programa yakın bir şekilde çalıştım.

Cable Crossover olmadığı için farklı hareketler uyguladım(bunu da forumdakilere sorarak yaptım)

1-Yaş 19 boy 185 kilo da 75 civarında. Okulun spor salonunda çalışıyorum ve hoca yok. Tüm bölgeleri komple ve eşit derecede geliştirecek programlar yazarsanız sevinirim.
    Mesela omuzda yan,ön,arka omzun çalışması,çalışmayan hiçbir bölgenin kalmaması. Göğüste iç,dış,üst göğsün çalışması(alt göğüs için erken sanırım) Tüm sırt,kanadın çalışması. Triceps sanırım 3 kas grubu var komple çalışması ve aynı şekilde biceps iç-dış vs. Her günüm çalışmaya müsaittir. Kütle kazanma amaçlı çalışacağım. Makine ve barla çalışmaktansa dumbell tercihimdir. Bacak programı yazmasanız da olur,gün içerisinde zamanım olduğunda çalışıyorum:)

2-Ayrıca biraz göğüs,karın çevresinde yağ var. Özellikle göğüstekiler rahatsız edici bence-gittikçe azalıyor fakat hala mevcut- Göbek gittikçe küçülüyor fakat adonisin olduğu bölümde yağ var ve pek değişiklik olmadı tabi bunda bel çalışmamamın da etkisi var. Yağ olmasa adonis görünecek değil ama en azından bel düz olsun istiyorum. Bunun için nasıl hareketler yapmam lazım? Diyet ve sabır şart biliyorum ancak hareketleri merak ediyorum daha çok. Protein ağırlıklı ve yağsız beslenmeye dikkat ediyorum. Kütle arttırmaya çalıştığım için kardiyo yapmıyorum. Yani amaç yağ kaybetmektense hacim kazanmak

3-Hareketler arası bekleme süresini de yazarsanız sevinirim. Kimisi 2-3 dk diyor kimisi max.1 dk diyor. Arttırmalı ya da azaltarak çalışmayı tavsiye edenler var. 3*10,4*8 diyen de var. Nasıl yapmak lazım? Ben 3*10 ya da arttırmalıdan yanayım ama arttırmalıda da sürekli ağırlık değiştirmek zor geliyor-salonda fazla dumbell yok bu yüzden- Bir de 2 omuz arası mesafeyi arttırmak mümkün mü yoksa genetiğe mi bağlı? Trapez geliştirirsem omuzlarım daha geniş durur mu?

Yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler

Özet: Üst vücudu komple çalıştıracak program lazım.

Adonis üzerindeki yağları nasıl eritirim?-hareketler neler-

Hareketler arAsı dinlenme süresi?-hacim kazanma amaçlı çalışacağım-

2 omuz arası mesafeyi arttırmak mümkün mü,trapez geliştirirsem daha geniş durur mu?

2 omuz arası mesafeyi arttırmak mümkün mü,trapez geliştirirsem daha geniş durur mu?

özeti yazdığın iyi oldu.

adonisteki yağlar bel yağlarıdır. bölgesel olarak eritmek fizyolojik olarak imkansızdır. yağ yakarsın kilo verirsin bu verilen kilolar tüm vücut olarak gider. ama en çok nerden gider orasını vücudun karar verir.

hacim için dinlenme uzun olmalı ve max ağırlık minimum tekrar. ama sen yağlarıda eritmek istiyorsun. drop ve süperset çalışmanı ve dinlenme süreni 20-30 sn tutmanı tavsiye ederim. müthiş efor + dayanıklılık kazandıracaktır.

Omuz geniştilemez boy uzama durduysa çünkü kürek kemiğinin mesafesi belli. Ama uzun göstermek senin elinde. Üst sırtı trapeze orantılı geliştirirsen hem omuzlarn uzun gibi görünecektir hemde üçgen vücudun olacaktır

Orijinalden alıntı: Exhell

quote:

özeti yazdığın iyi oldu.

adonisteki yağlar bel yağlarıdır. bölgesel olarak eritmek fizyolojik olarak imkansızdır. yağ yakarsın kilo verirsin bu verilen kilolar tüm vücut olarak gider. ama en çok nerden gider orasını vücudun karar verir.

hacim için dinlenme uzun olmalı ve max ağırlık minimum tekrar. ama sen yağlarıda eritmek istiyorsun. drop ve süperset çalışmanı ve dinlenme süreni 20-30 sn tutmanı tavsiye ederim. müthiş efor + dayanıklılık kazandıracaktır.

Omuz geniştilemez boy uzama durduysa çünkü kürek kemiğinin mesafesi belli. Ama uzun göstermek senin elinde. Üst sırtı trapeze orantılı geliştirirsen hem omuzlarn uzun gibi görünecektir hemde üçgen vücudun olacaktır

ilgilendiğin için teşekkürler

Bölgesel olarak eritmek mümkün değil biliyorum ama bel çevresini çalıştıracak en etkili hareketler neler?

Peki nasıl bir program uygulamalıyım?

lakos yaka gıyemıyorum belden cok genıs oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

quote:

özeti yazdığın iyi oldu.

-Üst-iç-dış göğsü çalıştıracak hareketler gerekiyor.

Dumbell bench press,Dumbell fly,İnc.bench press,İnc. dumbell fly. Hepsi 3*10

-Ön-arka-yan(ya da tüm omzu)çalıştıracak hareketler gerekiyor.

Dumbell press,Dumbell fly,Neck press,Dumbell öne açış. 3*10

-Pazuyu komple çalıştıracak hareketler lazım.

Ayakta dumbell,Kolu dize dayayarak dumbell. +1-2 hareket daha lazım ne ekleyeyim? 3*10

-Triceps(komple. sanırım 3 parça)

Lying triceps extension dumbell,Kablo çekiş. +1-2 hareket daha lazım ne ekleyeyim? 3*10

Kanat-sırtı komple çalıştıracak hareketler lazım.-ancak fazla bilgim yok hangi hareketin nereyi çalıştırdığına dair-

Bi makine var salonda çift taraflı da çalışılabiliyor ismini bilmiyorum. Onun dışında lat pulldown olabilir-ancak geniş mi dar mı yapayım bilmiyorum- T-Bar rows olabilir. Dumbell rowing sanırım t-bar rowsa yakın etki veriyor. Kürek çekme mak.yok ama bench press makinesine sehpa dayayıp çalışabilirim.

Barfiks çekebiliyorum ancak onu antrenman dışında yapmayı tercih ediyorum. Dips de aynı şekilde.
    Ben 19 yaşında 1.70 boyunda 100 kiloyum en kısa zamanda yağ yakmak için yan etkisi olmayan hangi hapı önerirsiniz ben önceden vücut geliştirmeyle uğraşmıştım ama hapa ihtiyaç duymamıştım şu an önceliğim kilo vermek bununla birlikte vücut yapmaya devam etmek tavsiyelerinizi bekliyorum

bu arada benım omuzlar genıs

Omuz kaç cm?
  • quote:

Orijinalden alıntı: biohard35

quote:

bu arada benım omuzlar genıs

Omuz kaç cm?

nasil olculur bilmiyorum ki

• quote:

Orijinalden alıntı: gokselc12

Aklıma takılan bir şey var;

Ben egzersizleri haftalık olarak yapıyorum, yani 1. hafta karın,2.hafta göğüs+sırt,3.hafta kalça+bacak,4.hafta kollar+omuz gibi. Bunları günlük yapmak mı daha etkili olur yoksa böyle haftalık yapmaya devam mı edeyim?Ne dersiniz?

???
  • quote:

quote:

Ben egzersizleri haftalık olarak yapıyorum, yani 1. hafta karın,2.hafta göğüs+sırt,3.hafta kalça+bacak,4.hafta kollar+omuz gibi. Bunları günlük yapmak mı daha etkili olur yoksa böyle haftalık yapmaya devam mı edeyim?Ne dersiniz?

???

ayda bir sıra gelmesi pek mantıklı değil,tüm vücudu 1 hafta içinde çalıştıracak bir program yapman daha faydalı olur,
    yani 1. gün karın,2. gün göğüs+sırt..... gibi
    TV:samsung 51f5570, MEDIA PLAYER: himedia q10 pro, SİNEMA:yamaha rx-v681, polk audio s50, s30, s15, wharfedale dfs-21, svs sb-1000, MÜZİK: yamaha a-s300, focal chorus 706, KABLO:techlink,ixos,QED, Audioquest, MODEM: zyxel P-660HN-F1Z 802.11n kablosuz modem, PC SES: Creative Gigaworks T3, logitech z906, MOBILE MUSIC : fiio x1, hiby r3, iriver h120 20gb, apple ipod 160gb classic, sandisk sansa clip plus 8gb, sennheiser cx300,PHONE: xiaomi mi max 2. video cant kill radio :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

quote:

quote:

???

ayda bir sıra gelmesi pek mantıklı değil,tüm vücudu 1 hafta içinde çalıştıracak bir program yapman daha faydalı olur,
    yani 1. gün karın,2. gün göğüs+sırt..... gibi

Tamam, teşekkür ederim

quote:

???

Yağlı biriyseniz yani yağ yakmak kalori yakmak istiyorsanız her gün bir bölge iyidir karın olarak idmandan sonra yani şöyle yapabilirsiniz

1. gün
    Göğüs - Karın
    2.gün
    Biceps - Triceps( Kol - Arka kol )
    3gün
    Omuz-Karın
    4.gün
    Sırt
    5.gün
    Bacak-Karın

Gibi ama dersen kilo almaya calısıyorum

1.gün
    Göğüs - Biceps
    2.gün
    Sırt-Triceps
    3.gün
    Omuz bacak olur

Orijinalden alıntı: TheGu4rdian

quote:

quote:

???

Yağlı biriyseniz yani yağ yakmak kalori yakmak istiyorsanız her gün bir bölge iyidir karın olarak idmandan sonra yani şöyle yapabilirsiniz

1. gün
    Göğüs - Karın
    2.gün
    Biceps - Triceps( Kol - Arka kol )
    3gün
    Omuz-Karın
    4.gün
    Sırt
    5.gün
    Bacak-Karın

Gibi ama dersen kilo almaya calısıyorum

1.gün
    Göğüs - Biceps
    2.gün
    Sırt-Triceps
    3.gün
    Omuz bacak olur

Peki birincisinde gelişim fazla olmaz sanırım?Sahip olduğumuz kası korumak gibi birşey mi oluyor?
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.