Şimdi Ara

### DH Body Builders ### (1614. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
46.859
Cevap
283
Favori
1.536.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Giriş
    Kılları aldım sonradan, önceki sayfada ss var

Arginin kullanmadım hiç. Kafein+aspirin kullanıyorum genelde. Bacak antrenmanında kullanmam ama pek.
    Yağ biraz daha azalsin iyice çıkar o damarlar. Genetiktir büyük oranda. Üst Goguste falan bile epey çıkıyor yağ az iken. Ama ilerde define olup bi ss atsam herkes "Wowowowow roids" diyecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Adaptasyonla alakalıdır. Güce bağlamak zaten yanlış olur. Bende de dumbell press te patliyorum. Zaten sıkılıyorum onunda etkisi var tabi. Bench press te akan sular duruyor. Hareketi sevmek ve adapte olmakla alakalı.

Bu fotoğrafa göre vücut orantısızlaşmış.. Fotoda kollar 38 gibi durmuyor garip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucuk -- 10 Mart 2015; 13:07:27 >
  • Sen yalan olmuşsun, ağlayanın yok. Barbelle yüksek girip dumbell ile daha düşük kiloya girememek gym vücutçusu olduğunun göstergesi. Gerçek hayatta işe yaramayan güç koca bir hiçtir benim gözümde.

Zaten squat dışında hangi hareket olursa olsun barbell ile çalışmanın makinede çalışmaktan farkı yok gözümde.

Barbell free weight değildir, bunu aklınıza sokun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Pink -- 10 Mart 2015; 13:04:26 >

Ah etmez Fenerbahçe'sine, sessizce kenara çekilir ve zaman onu haklı çıkarır.
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Boş yapma. Adam powerlifter yahut strongman oldugunu iddia etmemis zaten, vucut gelistiriyor. Sanane adamin gucunden?

Bence düşüncen yanlış dostum. Biraz önyargılı yaklaşmışsın. Ben bir önceki mesajımda belittim. Aynı şey benim içinde geçerli. Barbell de dumbell e göre çok daha iyiyim. Güce bağlamakta yanlış çünkü mesela benim genetik olarak göğüslerim iyi ki şuan 91 kiloyum ona rağmen 80 şınav çıkarırım. Bench te ve push up ta baya iyiyim ama dumbell de bende çok çıkarmıyorum niye çünkü göğüs hareketlerim hep barbell üzerine kurulu. Dumbell uzun zamandır girmiyorum. Dedigim gibi harekete adaptasyondur önemli olan.

• @Lev Tolstoy Vücut geliştirmenin amacı ne? Sadece estetik görünmek mi? Estetik görünen vücudun aynı zamanda güçlü olma imkanı yok mudur? Vardır. Hem estetikliği hem de gücü bir arada götürmek varken sadece estetikliği seçersen, hiç uğraşma bu kadar zahmetle, git silikon kas yaptır. Sanki güç için yapmıyoruz bu sporu, haklı çıkacağım diye temelde kendinizle çelişiyorsunuz haberiniz yok.

@jeff seid Tabii ki de adaptasyonla alakalı, ancak bu adaptasyonun arkasında kasları dengesiz güçlendirmek yatıyor. Tavsiyem bir an önce dumbella geri dön, dumbell çalışmaların güçlendikçe barbell presslerin çok daha ivme kazanarak yükselecek.

• Barbell bench press'de dumbbell'e göre kişinin daha fazla kaldırması normal. Kollar arasında kayda değer bir kuvvet farkı varsa BB'de kuvvetli kol yükün daha fazlasını taşıyor - bu da toplamı arttırıyor. BB'de keza geniş tutabiliyorsunuz, DB'da geniş tutuş diye bir şey yok.

Bir diğer çok önemli faktör BB ile yapıldığında BP'in daha rijit bir hareket olması, dolayısıyla stabilazör kaslar nispeten daha az devreye giriyor. DB'da tam tersi, ağırlığı dengelemek için ciddi efor harcıyoruz.

Bana kalırsa göğüs için ikisi de ara ara yapılmalı. İkisinin de kendine göre avantajları / dezavantajları var.
    Dumbbell bench presss ile en fazla 36+36 girdim.Refeedden sonraydı oda.12 tekrar cıktı.Ama suanda 30-32 kiloda gidip geliyor.Haftanın son gunleri ise 32 kg bile cıkmıyor,30 sabit. 12x4 Ve antrenmanları bos mıdeye yapıyorum.Ben dumbbellarla oynamayı daha cok sevıyorum.Seneye 40+40 kg ile 12 tekrar gorurum ınsallah.

Bu arada dambillar biraz daha sinir,bilek yapısı vs efektif.Çünkü barda ındırıp kaldırıyoruz sadece.Ancak barda alışmış birisi dambıllarla kesınlıkle yuksek kg çıkartamaz.Stabilizör kaslar dediğimiz kaslar var.MP makinesinde squat yapabiliyormusun? evet yapıyorsun ama stabilizör kasların devre dışı kalıyor.Bunun gibi.Tricepsi ne kadar iyi olursa olsun,o dambıllları alması ayrı dert zaten.
    Hele mp makinasında bench press yapanlar kesinlikle ben 40+40 kg bench yapıyorum demesin.Çeyrek kısmını destekli makine kaldırıyor.Onu geçtim oradaki barın kilosu 20 bile değil.Yapacaksanız serbest barda yapın en azından bir işe yarar.Hayatımda MP makinası kadar gereksiz bir makina görmedım.Onun yerine serbest incline + squat rack çok daha iyidir.

Orijinalden alıntı: Flying Dutchman

quote:

Orijinalden alıntı: ome r

haklısınız programımda üst göğüse ağırlık veriyorum şuanda ama genetik ve omzum cıkıyo sürekli ağır giremiyorum.

Bench Press'de omuzlarını sıkıştır ve bel çukuru oluştur, barı göğsüne değdirmeye çalışma dirseğin vücüd hizasına gelince (dirsek-kol 90 derece) daha fazla indirme.

genelde goguse değdirme olayı söyleniyor ama bende yana değilim onda hem goguse dokundugu anda kasdan yükü azda olsak alıyoruz gibi geliyor ve omuzumu çok rahatsız ediyor

When Things Don't Go Right, Go Lift.
  • Arkadaşlar merhaba benimde bir kaç sorum var, öncelikle alt yapım var, üst göğüs var eskiden 110 kiloydum 87ye indim tekrar 110 a çıktım şuan vermeye başladım 1 ay civarında 99a ulaştım, şöyle bir özelliğim var istediğim zaman kilo verebiliyorum ve bunu sürdürmek istiyorum, göğüs kasımın üstüne yağlar kaplamış bu yüzden dışardan belli etmiyor.

Benim sorularım ise ;
    vücudumun sol ve yan kısımları çok yağlı yani düz değil, göbek yok ama adonisin üstünde olan kısım çok yağlı sanki üçgen vücut olacakmışta tam orası yağlanmış gibi, omuzlar çok geniş çok memnunum boyum 184 kilom şuan 99, spora yaza kadar başlayacam, bana bu vücudun sağ ve sol yağlı kısımları için hareket önerir misiniz ?

diğer bir sorum stajım var o günler nerdeyse hiç protein alamıyorum hatta öğle yemeği dahi yemiyorum sabah kahvaltı yapıyorum akşam 7ye kadar hiç bir şey yemiyorum bu yüzden kas yıkımı oluyor protein tozu almalımıyım ?, eğer almazsam stajda döner vs aldırıyorlar buda çok yağlı. Sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.

Orijinalden alıntı: kucuk

Hocam yaş kaç ? Kaçıncı yılınızda küre girdiniz ?

Yaş 23. Kaç gibi duruyor kollar

orantısız çıkmış zaten, sağ büyük olduğu halde solun yarısı gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

Sen yalan olmuşsun, ağlayanın yok. Barbelle yüksek girip dumbell ile daha düşük kiloya girememek gym vücutçusu olduğunun göstergesi. Gerçek hayatta işe yaramayan güç koca bir hiçtir benim gözümde.

Zaten squat dışında hangi hareket olursa olsun barbell ile çalışmanın makinede çalışmaktan farkı yok gözümde.

Barbell free weight değildir, bunu aklınıza sokun.

OHA ! Manyak mısın arkadaş sen ?

Kaç kilo kaldırdığımın senin için ne önemi var ? Benim bile umrumda değil. Ne bi yarışmaya katılıyorum ne de bir ağırlığı kaldırmak için uğraşıyorum. Makinede gibi olsun. Hatta daha kolay olsun 30 kiloyla yapiyim ne olucak ki ? Amaç ne ?

Ben bu işi görünüş için yapıyorum. Gayette memnunum halimden. Sadece arkadaştan daha çok bench yapıp daha az dumbella yapmak garibime geldim. Öyle kendi aramızda sohbet ettik. Sen ne atlıyosun ordan ? Bide gözümde bir hiç falan demiş. Sen kimsin ulan

• Arkadaş bar ile kaldırdığınız ağırlığın daha fazla olmasından doğal ne var? DBde tüm ağırlık direk olarak kolunuz hizasındayken BBde ağırlık tüm bara yayılıyor. Bu yüzden de bu iki hareketin vücuda uyguladığı stres çok farklı. Mühendislik tanımıyla biri point load diğeri distributed load. Fakat bu demek değildir ki BB çöp bir hareket. Aksine daha fazla ağırlık kaldırma olanağı sağladığı için genel olarak daha etkili. Flat BB Incline DB yapın iki çalışma türünün de faydalarını görün.

Lentus'un sorunu DB çalışmamasıyla alakalıdır. Sürekli bar ile çalışmaktan core ve stabilizer kasları geri kalmıştır. Bir ay DB yapsa sorun kalmaz.

"Ben size manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, cemiyetlerin, fertlerin saadet ve bedbahtlık telâkkileri bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur."
    -Mustafa Kemal ATATÜRK
  • Aynen biraz dumbell a odaklanma vakti geldi. Barda kilo arttıramıyorum artık zaten. Tıkandı kaldı. Değişiklik şart

When Things Don't Go Right, Go Lift.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Orijinalden alıntı: kucuk

Hocam yaş kaç ? Kaçıncı yılınızda küre girdiniz ?

Yaş 23. Kaç gibi duruyor kollar

orantısız çıkmış zaten, sağ büyük olduğu halde solun yarısı gibi duruyor.

35, 36 gibi duruyor. Ya ben bulk dönemindeyim hala, benim kollar 39-38cm , sendekinden daha büyük duruyor, aşağıda foto attım. Ondan garip dedim.(Gerçi düşününce tepe ve alt kısmın daha yüksekse mümkün)

Bu arada benim yaş 21. 2. yılımdayım.

http://i.hizliresim.com/4LQ28q.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucuk -- 10 Mart 2015; 19:20:11 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.