Şimdi Ara

Devre şeması okumayı bilenler bakabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayırlı bayramlar, görseldeki şema honda jazz 2007 model aracın cam otomatikleri devre şeması. Arabadaki sorun sağ cam, sürücü tarafından da yolcu tarafından da iniyor ama yukarı çıkmıyor. Sürücü tarafındaki düğmeyi söktüm, sağ cam 5 pimli bir switch e bağlı, switchdeki pimlerden biri nasıl olduysa ısınmış ve altındaki plastiği eritmiş bu da switch in yapısını bozduğu için temassızlığa sebep oluyor. Bayram sonrası ustasına götürecem ama sorun sadece elektronik kaynaklı ise diye bu devre şemasını buldum. Bu arada düğmelerden birinde bir bozukluk olsa ikisi birden çalışmazmış. Yolcu tarafındaki düğme ile ilgili herhangi bir çalışmam olmadı.

Sormak istediğim bu şemaya göre tam olarak hangi kabloları birbirine bağlamam lazım ki cam yukarı çıksın, en azından denemek istiyorum. Şu an 2 parmak kadar açık ve kapatabilmek için bu yolu denemek istiyorum. Devre şeması okumayı bilen arkadaşlardan yardım istiyorum hangi kabloları birbirine bağlayım ki yukarı kalkmasını deneyebileyim.

Not: Köy yerindeyim internet iyi değil resmi telefondan ekleyemiyorum o yüzden şemanın linki:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **BlackTower** -- 29 Haziran 2023; 0:2:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şemayı yüklememişsiniz 

Tekrar bakar mısınız mesajı güncelledim :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sürücü panelindeki düğme off konumundayken sağ kapıdan gelen anahtara bağlı iki kablo (Blu/Red, Blu/Wht) ikisi de düğme üzerinden şaseye çekili durumdadır.

Cami kaldırmak için sağ kapıdaki düğmeye basıldığında blu/red kabloya bağlı olan sol kontak ayrılarak ana besleme hattı(aküden gelen + uç) olan grn/blk ile birleşir. Motor cam kaldırma yönünde döner ve cam kalkar. Motora giden akım blu/wht üzerinden sürücü tarafındaki anahtara gider ve oradan şaseye ulaşarak devreyi tamamlar.
    Motor Cam kaldırma yönünde iken Red/blu kablosu +, red kablosu da - polaritededir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bugün yukarıdaki diğer arkadaşların dediği kabloları köprüledim ve biraz da kurcaladım ama işe yarar birşey olmadı, yarın da sizin dediğinizi deneyeceğim fırsat bulursam. Ancak şöyle bir tespitim oldu yeşil siyah kablonun devre kartı üzerinden bağlı olduğu switchin ilgili pimi ile arasında sanırım bir kopukluk çünkü diğer kablolardan pimlere multimetre ile sinyal testi yaptığımda bip sesi alırken yeşil siyah kablo ile bağlı olduğu pim arasında sinyal alamadım, zaten switch üzerinden işlem yapamıyorum switch tamamen gidik durumda da pimler üzerinden köprü bağlantıları kurmak istediğimde aradaki kopukluktan dolayı işe yaramıyor. Konnektör üzerindeki kabloların üstünden bağlantıları yaptığımda da herhangi bir sonuç alamadım, acaba o pimlerin devre kartı üzerinden ayrıca bir anahtar görevi mi var ki direk kablolar üzerinden çalışınca işe yaramadı bugün bunu düşündim. Dediğim gibi birkaç farklı kombinasyon denedim ama sizin dediğiniz yolu denedim mi hatırlamıyorum, fırsatım olduğunda deneyeceğim olmazsa zaten ustaya götürecem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • **BlackTower** kullanıcısına yanıt
    Yeşil Siyah ana enerji hattı. Sürücü düğmesini kaldırma konumuna aldığında mavi/kırmızı kabloda 12V görmen lazım.
    Aynı işlemi yolcu düğmesinden yaptığında kırmızı/mavi kabloda 12V görmen lazım.

Burada sürücü düğmesi ile yolcu düğmesi arasında vaviyen bağlantı yapılmış. Birisinde bir iletimsizlik olursa iki düğme de çalışmaz. Arıza büyük olasılıkla anahtarlardan birindeki bir iletimsizlikten kaynaklıdır.

Sensörlerdeki bir sorun nedeniyle cam tamamen kalktıktan sonra motora giden enerji kesilmediyse stall durumuna geçen motor aşırı akım çekip anahtarı yakmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 1 Temmuz 2023; 9:1:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.