|
|

|
|
Elektronik cihazların elektrik kablosu olur bilirsiniz. (PC kablosundan bahsetmiyorum, teyplerde, traş makinalarında vs kullanılan...) Bir ucunda 220v prize girecek fişi diğer tarafında da cihaza girecek ince dişi fişi olur ve genelde içinde 0.75 kablo bulunur. Sözkonusu hazır kablonun vidası somunu olmaz, yekpare olarak plastik enjeksiyon makinasında basılır. Kablo bozulunca kaldırılıp atılır. Rengi de genelde siyah yada gridir, kalitesiz olanlarında kablo eğilip bükülmekten dolayı ya cihaz tarafındaki ucundan yada 220 fiş tarafından içten kopar. Neyse işte bu kabloyu üreten aklı başında bir imalatçıyla sohbet ediyordum. Adam şöyle dedi. Gavur yapıyor bu incecik telden 5A akıtıyor ben yapıyorum 2A de kablo ısınıyor. Sonra sonra öğrendim. Meğer adamlar içindeki bakır teli bizdeki gibi bakır telden kullanmazmış. Kullandıkları altın alaşımlı bakır telmiş ve bu nedenle kablonun fiyatı çok fazlaymış. Ne yaptığının farkında olmak, neyi niçin yaptığını bilmek çok güzel bir şey..... |
0,75 Kablo Kaç Amper Taşır ve Nerede Kullanılır?
0,75 mm² kesitli kablolar, elektrik tesisatlarında yaygın olarak kullanılır. Bu kabloların taşıyabileceği akım miktarı, kablonun uzunluğu, ortam sıcaklığı ve yalıtım malzemesine bağlıdır.
Genel olarak, 0,75 mm² kesitli bir kablo, aşağıdaki akım yüklerini kaldırabilir:
Bu değerler, kablonun yalıtım malzemesinin PVC olduğu varsayılarak verilmiştir. Diğer yalıtım malzemeleri, farklı akım taşıma kapasitelerine sahip olabilir.
0,75 mm² kesitli kablolar, genellikle aydınlatma armatürleri, prizler ve küçük elektrikli cihazlar gibi düşük akım çeken cihazları bağlamak için kullanılır. Bu kablolar ayrıca elektrik panolarında ve diğer elektrik tesisatı uygulamalarında da yaygın olarak kullanılır.
Daha yüksek akım yüklerine sahip cihazlar için daha büyük kesitli kablolar kullanılmalıdır. Kablo boyutunun doğru seçilmesi, elektrik tesisatının güvenli ve verimli çalışması için çok önemlidir.
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f1varol -- 17 Ocak 2007; 13:38:05 > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 17 Ocak 2007; 21:34:50 > |
|
| _____________________________ |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musallim -- 18 Ocak 2007; 3:37:29 > |
|
|
|
elektrik kesintisi alarmı; kaloriferciler, kat kaloriferi sahpileri ve elektrik kesintisini haber almayı gerektiren diğer durumlar için http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-is-guvenligi-elektrik-kesintisi-alarm-cihazi-50726852/detay/ |
|
|