|
Bildirim
|
Elektronik cihazların elektrik kablosu olur bilirsiniz. (PC kablosundan bahsetmiyorum, teyplerde, traş makinalarında vs kullanılan...) Bir ucunda 220v prize girecek fişi diğer tarafında da cihaza girecek ince dişi fişi olur ve genelde içinde 0.75 kablo bulunur. Sözkonusu hazır kablonun vidası somunu olmaz, yekpare olarak plastik enjeksiyon makinasında basılır. Kablo bozulunca kaldırılıp atılır. Rengi de genelde siyah yada gridir, kalitesiz olanlarında kablo eğilip bükülmekten dolayı ya cihaz tarafındaki ucundan yada 220 fiş tarafından içten kopar. Neyse işte bu kabloyu üreten aklı başında bir imalatçıyla sohbet ediyordum. Adam şöyle dedi. Gavur yapıyor bu incecik telden 5A akıtıyor ben yapıyorum 2A de kablo ısınıyor. Sonra sonra öğrendim. Meğer adamlar içindeki bakır teli bizdeki gibi bakır telden kullanmazmış. Kullandıkları altın alaşımlı bakır telmiş ve bu nedenle kablonun fiyatı çok fazlaymış. Ne yaptığının farkında olmak, neyi niçin yaptığını bilmek çok güzel bir şey..... |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f1varol -- 17 Ocak 2007; 13:38:05 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 17 Ocak 2007; 21:34:50 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musallim -- 18 Ocak 2007; 3:37:29 > |
|
|
|
|
|
|
|
|