Bir arkadaşım söyledi babası TCDD'de memur olarak çalışıyormuş 19 yıllık çalışan müdürden fazla alıyormuş hiç bir şey yapmıyormuş günü bilgisayar başında geçiyormuş dedi. |
Devletteki memurlar yatarak mı maaş alıyor?
-
-
yok hocam yaa nerde o günler. müdüre diyoruz halbuki ama ofise yatak getirtmiyor. maalesef oturarak maaş o yüzden
-
devlette çalışmak askeriye gibi. kuruma göre rutin işler oluyo hani illa hiç iş yapmıyolar denemez ama özel sektörün şartlarıyla kıyaslanınca çok çok rahat.
benim bi tanıdığım var, adam yıllarca iş değiştirdi özelde, süründü resmen. çok düşük maaşlara inanılmaz iş koşullarında çalıştı ve her girdiği yerde 6 ayda kaçtı.
sonra seçim dönemi devlete kapak attı. o gün bu gündür hem maaşı katlandı, hem de sürekli izin yapıp duruyo. saatlik izinleri bile birleştirip yarım gün izne dönüştürüyo.
ve sürekli rapor çakıyo, mesela bu kişi son senelerde tüm bayram tatilllerinden sonraki haftalara 5 gün rapor alıp 9 günlük izni 16 güne çıkartıyor ve özel sektörde hiçbir patronun kabul etmeyeceği bu işgüzarlığı devlette bir güzel yapabiliyor. sorun çıkmıyor bile. işyerinde çalışma koşulları da aşırı rahat.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
çalıştığı kuruma işe bağlı doktor hemşire çok çalışıyor olay çalışmamaktan ziyade
1-Maaşın her ay düzenli yatar
2-kredibiliten yüksek olur
3-özel sektör kadar asar keser takılan müdürler olmaz
3-çalışma saatlerin daha insani olur devlette haftalık 40 saati geçtiğiniz her saat için ek mesai ücretinizi alırsınız sabah 8 akşam 4-5 mis gibi çalışırsınız
4-toplumda sosyal statünüz iyi olur buda kız istemelerde vs işinize yarar
özel sektör kurtlar sofrasıdır 50 tane çakallık döner çoğunlukla asgari alırsınız çoğunlukla haftada 50 saat ve üstü çalışırsınız kendi işinizi kurmak zor ve risklidir
yani memurluk zengin etmez ama eşinizde memursa ortalama ve üstü bir hayat kalitesi sunar daha temiz ortamlarda temiz işler yaparsınız hedefler amaçlar kariyere yönelik değilse devlet memurluğu cennettir ama amaçlar hedefler para ve kariyere yönelikse o eziyeti çekmek kurtlar sofrasında ayakta kalabilmeniz gerekir
ben devleti tercih ederdim villada değil apartmanda yaşarım ip15 pro Max yerine ip11 kullanırım
-
Hocam oturmak yine de iyi bize yatarak alabileceğimiz dolgun maaş lazım.
-
Kurum ve pozisyona göre değişiyor.
Ve evet, yatarak maaş alanları azımsanamayacak derecede fazla.
-
Adalet Bakanlığı'nda işler yoğun maaşlar düşük, Nüfus Müdürlüğü de öyle, Maliye'de belli dönemlerde işler çok çok yoğun olur.
Valilik'te bazı birimlerin ne iş yaptıkları bile belli değildir iş tanımları bile yoktur Vali işkolik biriyse o memurlara hayatı zindan edebilir.
Acilde çalışan hemşireler ile doktorları söylemiyorum bile geçen gün bir akrabam yoğunluktan istifa etti.
Sgk da vatandaşlarla ilgilenen memurlar nefes bile alamazken uzmanlar çoğu zaman yatarlar. Kurumdan kuruma ve pozisyona göre değişiyor kısacası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acht und zwanzig -- 21 Aralık 2023; 9:2:27 > -
Memur yerine kamu işçisi olmak daha iyidir. Özlük hakları emekli ikramiyesi ve maaşı çok daha iyidir. Memurun işi karışık kurumuna göre değişir yatanı da var çok çalışanı da.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1.80 uzanarak maaş aldıkları söyleniyor + soliteare oynayarak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Belediyede çalışıyorum bulunduğum mudurlukte yatan memurlarda var çalışan memurlarda adamlar sabahtan akşama kadar hiçbir iş yapmıyorlar diğer memurlar çalışıyor yine
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hepsi değil
Bazıları evet.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Saha sorumlusuysanız araç temin ediliyor ve gezerek de maaş alabiliyorsunuz. Ayrıca doviz düşşükken acayip yurtdışı teknik gezileri oluyordu, şu aralar yok malesef :(
-
Ulkedeki kast sisteminin ustundeler.
Ve evet yatarak para kazanırlar. Ömür boyu enflasyona endeksli , kovulma tehdidi olmadan, milletvevekili dokunulnazlığı olan, sorsan bin tane ah işiticeğin, nüfusun %5 olmasına rağmen, hukumetin allah gibi korktugu, sözünü geçiren bi kesimdir.
Kalan özel sektordeki şükreden milyonları sen sorma ben sölemiyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 21 Aralık 2023; 20:47:1 > -
Hiçkimse yatarak para kazanmıyor devlette sadece daha rahatlar özele göre bırakın o da ayrıcalıkları olsun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kurum ve pozisyona göre değişiyor. Ve evet, yatarak maaş alanları azımsanamayacak derecede fazla. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X