Arkadaşlar merhaba. İzmir bornovada yaşıyorum. Binamızın kolonu depremden sonra hasar aldı. şuan hala mecburen oturuyoruz. Bina 22 yaşında 8 katlı ve 16 daireli. Biz zemin katta oturuyoruz. Görsel binanın zemin katından. Çevre şehircilik bakanlığına gerekli ihbarları yaptık ancak merak ediyorum binaya yıkım kararı verirlermi diye. Mühendis bilgili arkadaşlar yorumlarsa sevinirim. ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Depremde zarar gören kolon

-
-
Resimden anlamak çok zor ama kolon derin çatlak var gibi duruyor. Kiriş kolon bağlantı kısımlarına kadar uzuyorsa ağır hasar belgesi alır bence.
-
Aynı çatlak üzerinden değil ama kirişlerde kapı bitişiğinden başlayan kılcal çatlaklar var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabiiki detaylı tetkik lazım. O yüzden buradan yanıltıcı cevaplar gelebilir.
Şahsen boyuna çatlamış bir kolonu görürsem ertesi gün terk ederim. Boyuna çatlaklarda bina statiği ciddi etkilenir. İçindeki donatı korozyona elverişli olur ve dayanım gücü azalır düşey elemanın. Ancak bu kısmi ise güçlendirme olabilir. Yapısal form bozulduğu anlamı bence taşır. Yukarıda katların yükünü diğer kolonlar taşımak zorunda kalabilir.
Belki en önemlisi güçlü kiriş zayıf kolon tipide olabilir. Ben bu riski alamazdım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kiriştede çatlak varsa yapı benden bu kadar demiştir.quote:
Orijinalden alıntı: Lod0ss
Aynı çatlak üzerinden değil ama kirişlerde kapı bitişiğinden başlayan kılcal çatlaklar var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: EleSuDökenSuatResimden anlamak çok zor ama kolon derin çatlak var gibi duruyor. Kiriş kolon bağlantı kısımlarına kadar uzuyorsa ağır hasar belgesi alır bence.
gözlerin iyi gömüyor
direkt ağır hasar
içeri bile girip bakmam
oturma izni veren direkt bıraksın bu işi bu mesleği de yapmasın
keşke okullar eğitim amaçlı deprem testi olarak kullansa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 5 Kasım 2020; 21:57:15 > -
22 yaşındaki bina eski değildir telefon mu bu
bina 99 depremi zamanında yapılmış yine ders alınmamış
alın size cinayet reklamı
Ankarada oturuyorum müteahhitlerin belediyede tanıdıkları var gö...leri kaldırıp kontrol etmiyorlar (Etimesgut)
Masa başında iskan veriyorlar birde imar barışı var cinayet reklamı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 5 Kasım 2020; 22:20:44 > -
Kesin bilgili degilim ama labarotuvarin yaninda beton testi yapiyorlardi :) simdi adamlar kolondan numune alip icindeki taslarin esnemesi vs aradaki bosluklarina gore bile tas gibi binaya yikim karari cikardiklarini biliyom buna her türlü vermeleri lazim bu kolonsa eger zaten bunun ahi gitmis vahi kalmis :)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: bjkyenergözlerin iyi gömüyor
direkt ağır hasar
içeri bile girip bakmam
oturma izni veren direkt bıraksın bu işi bu mesleği de yapmasın
keşke okullar eğitim amaçlı deprem testi olarak kullansa
Alıntıları GösterArkadaş gibi her b.ku bilenler yüzünden işimizi yapamaz olduk.
-
Yapacağın zaman haber ver (Pazartesi günü Ankaradan ekip gitti sen hala oturuyorsun sonucu atayım mı
)
Sana daha önce de yazdım at gözlüğü takan adama manavcı bile yok gösterir kendini üstün görmen manavcı demen ...
Laf yıyince mühedisim ayaklarına girdin
Bende mühendisim hiç kimseden farkım yok olanı akıl mantıkla direkt söylerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 5 Kasım 2020; 22:55:52 >
-
Karbon fiber uygulansa kurtarılamaz mı? sonuçta 22 daire yeniden yapılması çok masraf 4 milyon tl tutuyor yeni bina yapmak.
-
quote:
Orijinalden alıntı: bjkyenerYapacağın zaman haber ver (Pazartesi günü Ankaradan ekip gitti sen hala oturuyorsun sonucu atayım mı
)
Sana daha önce de yazdım at gözlüğü takan adama manavcı bile yok gösterir kendini üstün görmen manavcı demen ...
Laf yıyince mühedisim ayaklarına girdin
Bende mühendisim hiç kimseden farkım yok olanı akıl mantıkla direkt söylerim
Senin disiplinin farklı ama içinde kalmış herhalde bu kadar özendiğine göre inşaata.
Ne dediğinden bile haberin yok. Senin gibi her halttan anladığını zannedenlerden inan çok bıktık. Bırakın biz yapıyoruz işimizi sizin gibi yarı cahillerden ülkede yeterince çok.
-
millet ne yürek yemiş
bele bir binada oturmaya devam etmek intihardan farksız
sıva doldur.
şikayet sonucunda yıkım kararı verdiğin vakit komşuların seni döver.
-
Reklam ve para tuzağı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 6 Kasım 2020; 0:15:44 > -
Senin evin yıkılması lazım 22 sene önce apartman dairesi alana kadar biraz daha kenar mahalleden arsa alıp kendi evini yaptırabilir di bugün o kenar mahalle diye beğenmedikleri yerler şehrin merkezleri oldu ve oradaki evler sapasağlam çünkü insanlar kendileri yaptırdı arsa alıp yani kendi yaptığı eve nasıl sağlam yaptığını biliyor
Daha çok para kazanacağım hırsı ile insanlara ev diye mezar satan şerefsizler nasıl rahat uyuyorsunuz. Allahsız kitapsızlar. Bu işin ilmini bilmem, okumadım ama çatlak normal değil. Bu yine senin gözle gördüğün bir çatlak. Gözle görülmeyen yerlerde ne gibi çatlaklar veya aşınmalar var ona bakmaları lazım. Bina yaşlı değil, kalitesiz yapılmış. 20 yaşında bina yaşlı olamaz. Bazı arkadaşların kaliteli bina yaşlarından haberi yok herhalde.
Alanım değil ama kolonlar bu haldeyse o bina epey yorulmuştur artık bence, ne olacağını kimse bilemez şiddetli bir artçı gelirse (umarım gelmez)
Artçıların daha devam edeceğini düşünürsek göz göre göre risk almayın derim
hasarlı binada üstelik zemin katta oturmaya devam etmek.......
pes...
-
quote:
Orijinalden alıntı: lazer__hasarlı binada üstelik zemin katta oturmaya devam etmek.......
pes...
2 sene evvel bir haberi heç unutmam
islambolda apartman depremden hasar görmüş bodrum katta oturan çocuklu ailenin evine giriyorlar
bina sallantılar nedeniyle temele iyice oturduğu için kapıları bilem kapanmıyordu
duvarlar çatlak doluydu hatta çatlağa parmak sokuyorlardı
aile ile röportajda gidecek başka yerimiz yok diyordu
Arkadaş gibi her b.ku bilenler yüzünden işimizi yapamaz olduk. |
Senin disiplinin farklı ama içinde kalmış herhalde bu kadar özendiğine göre inşaata. Ne dediğinden bile haberin yok. Senin gibi her halttan anladığını zannedenlerden inan çok bıktık. Bırakın biz yapıyoruz işimizi sizin gibi yarı cahillerden ülkede yeterince çok. |
Resimden anlamak çok zor ama kolon derin çatlak var gibi duruyor. Kiriş kolon bağlantı kısımlarına kadar uzuyorsa ağır hasar belgesi alır bence. |
Hocam maddi durum elvermiyorsa insanlar ne yapsın? |
gözlerin iyi gömüyor direkt ağır hasar içeri bile girip bakmam oturma izni veren direkt bıraksın bu işi bu mesleği de yapmasın keşke okullar eğitim amaçlı deprem testi olarak kullansa |
Benzer içerikler
- discord açılmıyor
- necip fazıl kısakürek atatürk
- kadir mısıroğlu neden vatandaşlıktan çıkarıldı
- evi kiraya verirken nelere dikkat edilmeli
- kul hakkı ile ilgili ayetler
- youtube premium ücretleri
- telefon kaydettirme ücreti 2025
- e sim ne kadar
- gökhan füzesi menzili
- tayfun blok 4
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X