Şimdi Ara

Depremde zarar gören kolon (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
9.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam maddi durum elvermiyorsa insanlar ne yapsın?

• Bu bina bayağı sıkıntılı duruyor. Çatlak içeri kadar yürümüş bide beton hiç iyi durumda değil. Yüzde 99 yıkım çıkar. Ama insanların maddi durumu asıl sıkıntı olan , Allah yardımcıları olsun.

• Ne muhendisin nede uzman . Hocam bunun kolon olduguna eminmisin. Foto mu yaniltiyor beni fakat ici bos karanlik belli oluyor. Kolon dedigin icine kadar boyle gozukmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donatı görünmüyor. Hadi onu geçtim pas payının altından etriye görünmeli o da yok. Benim de kafam karıştı.

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

Yetkili makamlardan yardım istemeleri gerekir diye düşünüyorum

• Dikey çatlaklar riskli çatlaklar hocam. Muhtemelen deniz kumu yüzünden beton demiri oksitledi ve tutunamıyor bu yüzden. Ağır hasarlı raporu çıkması gerekir.

• Öncelikle geçmiş olsun. Sorunuzun cevabını elbette yerinde inceleme yapan ekipler verecektir.
    Konudan bağımsız olarak 2 sorum var.
    1. Mesken içimi solda borular var sanırım değil
    2. Resimde mor renk alan var sanırım astar. Mor astar altında beyaz görünen yer alçımı. Mor astar üzerinde herhangi bir atılmış alçı varmı. Olması gereken alçı astar boya.
    Depremde zarar gören kolon

• Biraz önce gelip baktılar. Bu çatlağın depremle alakası yokmuş. Rutubet yüzünden korozyona uğramış kolonda sorun yok dediler. Ama kolonun içindeki demirler
    Depremde zarar gören kolon erimiş resmen elimle koparabiliyorum o derece yani.

• Başka kolonlar da aynı tür durumlar varmı?

• kılcak çatlakların pek bir önemi yok. %90 sıva çatlağıdır. taşıyıcı kolondaki çatlaklar en büyük önemi taşıyor.

Kolon üstten baskıyı kaldıramamış, muhtemelen ağırlık dağılımı ayarlanamadığından kolon yükü kaldıramayıp patlamaya başlamış.

Ayrıca ben demir göremiyorum. Sanırım demiride az. Harçtaki kum oranıda fazla görünüyor, kaliteli bir harç gibi durmuyor.

Ben olsan 8 katlı böyle bir binadan acilen taşınmaya bakarım.

• bjkyener kullanıcısına yanıt

hangi üniversitede inşaat mühendisliği okudun ?

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

senin mantığına göre direk mezara girelim yaşayıpta para harcamının anlamı varmı?

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

devlet ne güne var ? devlet niye var ? bunun için yoksa olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

hangi üniversitede inşaat mühendisliği okudun ?

1. Derece Deprem Bölgelerinde Beton Kalitesi C40/45/50/55/60 Olsun (Diğerlerine İskan Verilmesin)

https://forum.donanimhaber.com/1-derece-deprem-bolgelerinde-beton-kalitesi-c40-45-50-55-60-olsun-digerlerine-iskan-verilmesin--141787030-4

• bjkyener kullanıcısına yanıt

4.fotoğraf huzurevi istasyonu metro m5=)))

son fotoğraf 3. havalimanı terminal binası kazıkları =)))))

daha fazlası için facebook sayfamı ziyaret edebilirsin =))))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 6 Kasım 2020; 14:5:0 >

• sissil kullanıcısına yanıt

Ben de seni merak ettim hangi üniversitede okudun?

Ayrıca fotoğraflara bakınca pek de yapı - betonarme işlerinde değil de daha çok ulaştırma - toprak işleri işlerinde çalıştığını görüyorum. Hadi olsun olsun en fazla geoteknikçisindir.

12-13 tane ana bilim dalının hepsine hakim mi oldun 3-5 fotoğraf atınca?

• karenjanov kullanıcısına yanıt

tünel inşaatı toprak işimi oluyor ?

toprak işleri nedir izah edeyim bilmiyorsun gibi.

kazı dolgu yarma hendek işleri gibi işler alt yapı işleridir. maalesef ben öyle bir işte daha çalışmadım ama çalışan arkadaşlarım var çok istersen yönlendireyim git gez gör =)))

o kazıcıyükleyicinin kazdığı yer of-çaykara yolu. Oranın etüt proje danışmanlık hizmet alım işini yapıyorduk . Yol projesi anladın ;)))

• O nası kolon öyle dikine bıçak gibi ayrılmış güven vermek için kolon süsü vermesinler sakın yada baca havalandırma kaplama yalıtım falan olmasın??

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.