Deprem oldu 4.2 Yalova merkezli

-
-
Hissetmedim. Geçmiş olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Depremin olduğu yer baya sıkıntılı.
-
İstanbul hissetmedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ŞU İSTANBUL DEPREMİ OLSA DA KURTULSAK NEDİR YAA.
-
Daha bugün Naci Hoca'ya sallıyorlardı felaket tellallığı yapıyorsunuz diye.
Yok efendim İstanbul depremi beklenen kadar olmazmış, yok Adana depremi 6.5'geçmezmiş . Daha 6 ay öncesine kadar Maraş'ta 7.8 ve 7.5'lik ardı ardına iki deprem bekleniyor dense bilim insanları bile kötü bir kabus görmüşsün o bölgede olsa olsa olsa en fazla Pütürge çevresinde 6'lık deprem olur der kimse de sallamazdı ama olmayacak şey oldu.
Tamda 6 ay önce bugün herkesin uyuduğu saatte adeta deprem içinde deprem olarak önce 6.3 ile sallanmaya başlarken, hemen ardından kırılan fay ve çarpan etkisiyle 7.8'lik ana deprem , aynı günün öğlen vaktinde kırılan bir başka fay ve 7.5'lik üçüncü bir deprem...
hollywood filmi olsa "yok artık o kadar da değil" dersin geçersin ama 6 ay önce tamda bugün Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi yaşandı , Celal hoca çıktı tıpkı ders verir gibi anlattı fay kırığından bahsetti, deprem oluşumundan bahsetti. Açık Öğretim Fakültesi Yer bilimleri dersi aldık ülkece kendisinden. Neydi o derslerden birisi? stres birikmesinin en yoğun olduğu yer fayların bitiş noktası, Maraş depremini tetikleyen fayın bitiş noktası neresi ? Adana/Kozan. geçen hafta 5.5'lik deprem nerede oldu Adana /Kozan...
Hala böyle şu şiddeti geçmez diyorlar ya ayar oluyorum. Ulan 2. derece diye geçen Ceyhan fay hattında 25 yıl önce 6.3'lük deprem oldu. Türkiye' unuttuğu deprem denen şeyi 98 haziranında hatırladı.Bir yıl sonra da Marmara depremi felaketi yaşandı.
Yav hadi geç Adana'yı "Pot 4 risksiz bölge" diye beyaz alanda gösterilen Konya'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu yahu. Maraş depreminden sonra sismik hareketliği gösteren haritaların hepten güncellenmesi lazım Naci hoca sanırım çalışmalara başlandı diyordu ne aşamada bilmiyorum
Yer kabuğu hareketliliği tahmini adeta fal açmaya benziyor. Yahu daha hava durumu tahmininde kötüyüz. Gök Gürültülü sağanak yağış diyorlar kafamı kaldırıyorum havada tek bulut yok. Öncesinin zerre tahmin edemediğin deprem hakkında nasıl bu kadar kesin yargıda bulunabiliyorsunuz anlamıyorum.
Gerçi kime ne anlatıyorsun .Cumhuriyet tarihinin en yıkıcı depreminin üstünden daha 6 ay geçmişken unutmuş, hadi 6 ayı da geç , daha yıkılan binaların enkazı dururken , üzerlerine çıkıp seçim kutlaması ayağına tepinenlerin olduğu ülke burası
Kavanoza atılmış japon balığı hafıza yok bizde, hele söz konusu deprem denen felaket olunca.
4.2'ye burun kıvıran yarın 7.2 olmayacağını garanti edebiliyor mu? ülke 2023'te beşik gibi sallanıyor millet hala işin goygoyunda. Ulan yer bilimciler kaçıyor istanbul'dan kurtulsan da yardım sana gelesiye açlıktan susuzluktan ölürüm diye.
Depremi ciddiye almanız için daha kaç canın gitmesi, kaç hayatın solması gerekiyor.
Bu kafayla biz depreme daha çok can veririz. Aferin böyle devam edin
-
ist hiç bir zaman düm düz şekilde yakılmadı şehir silincek şekilde fay şehirin içinden geçmiyor bunun + sı çok olası kıyamet senaryolarını abartı buluyorum, eski msj larım duruyordur belki hatay üstünde çok duruyordum hatay suriye lübnan israil ölü deniz hattı daha bilr tehlikede şu an yük fena bindi bir 8.0+ patlarsa şaşırmam ortadoğu felç olur geçmişte oldu yine olur asıl büyük tehlike orda sadece 1 ülke değil 4-5 ülke birden yıkılır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Ağustos 2023; 20:20:8 > -
Adana Kozan bence daha büyük depremi yaşamadı. Zamanında yıkıcı depremlerin olduğu bölge. Anlatılara göre koca bir şehir yıkılmış. İnşallah olmaz ama biraz zor gibi olmaması.
Ayrıca Düzce ve Muğla da çok sıkıntılı bölgeler. Herkes İstanbul'u beklerken bu üç ilin birinde de olması muhtemel maalesef.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ölürsün ama
-
YAPACAK BİŞEY YOK HACI.. ZATEN BU KADAR YÜKSEK BEKLENEN DEPREMDE SAĞ KALMAK ZOR..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X