Tam halini hatırlamasamda 2 den fazla kişinin katıldığı toplantı vakit kaybıdır gibi bir söz vardı. İstanbul da iki dairemizden bahsedeceğim. Biri aile apartmanı , şu an yaklaşık 12 daire tahmni 1000 m2 oturum alanı var. Buraya yeni bir bina dikmek istesek tahmini 4 kat 400-500 m2 lik daire çıkartabileceğiz. Ki bitişik nizam yani biz yeni bir bina diksek yandaki binalar o durumdayken yapılacak iş değil. Bireysel dönüşüm çare değil. Güngören deki gibi mahalle olarak dönüşüm yapılmalı toki - kiptaş yeni konutlar inşaa edilecek bizlere de +/- bir değer çıkartarak uydu kentlerden veya yerinde dönüşümde konut sağlayacak. Mağdur da olsak bunun çözümü başka türlü olamaz gibi geliyor. Diğeri için açık yazayım , süreci durdurmak için arsa payının düzeltilmesi davasını açan grup içerisinde olduk. Mecbur kaldık. Alt katımız expere soktuğunda dairesinin net 110 m2 olduğunu söylemişti. Belediye kayıtlarında brüt 115 m2olduğu yazılmış . Kiptaştan yılbaşında alınan teklifte daire 84 m2 ye ( net 60 küsür ) düşüyor üzerine 1.2 milyon gibi bir rakam çıkarmıştı. Ha katıldığımız toplantıda çok aç insan da vardı. İstiyolar ki ceplerinden hiç para çıkmadan onlara sıfır daire verilsin. Biz vallahi de billahi de ne ödenecek rakama ne de dairenin küçülmesine karşı çıktık. İnşaat maliyetleri , ekonominin durumu ortada. Bizim cephemizi çalıyorlar . Buna sessiz kalacağımızı nasıl düşündüler anlamıyorum. Deniz gören köşe dairemiz , balkonsuz orta cephedeki en küçük daireye dönüştürülmüş . Sitede bizim gibi 2 ya da 3 kişi var. Buraya yatırımlık gözüyle de bakmıyoruz , babam oturacak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morphine84 -- 23 Nisan 2025; 17:32:30 > |
İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım. (7. sayfa)

-
-
Geçmiş olsun. Keşke işinde liyakatli kişiler inşaatları denetlese, izin vermese dayanıksız yapılara.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
YİNE SİYASET BAŞLAMIŞ HAY SİZİN CHP NİZE DE AKP NİZE DE YAHU
HİÇ BİRİ BİR HALTA YARAMAZ ŞUNU BİR TÜRLÜ ANLAMADINIZ YILLARDIR
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 23 Nisan 2025; 17:39:34 > -
meşhur teke tek'i youtube üzerinden yapacaklar, buyrun:
İstanbul'daki depremin anlamı ne? - Prof. Dr. Celal Şengör & Fatih Altaylı
-
x (formerly twitter)
Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) on Xhttps://x.com/bosunatiklama/status/1915034599832408343/photo/1Şişli'deymiş. Buranın belediyenin durdurup kayyumun devam ettiğin 72 katlı rezidans inşaatı olduğunu yazmışlar.
-
aqp li Güngören belediyesi son kalan boş alanı da inşaat için kapatmış. Vatandaşlar panelleri kırıp boş alana girmişler....ibretlik...
-
Mega beton kentte boş arazi görmeyedursunlar. Memlekette deprem için doğru düzgün toplanma alanı bırakmamışlar. Ya AVM ya rezidans. Vatandaşlar iyi yapmış.
-
celal şengör bu deprem sonrasında 7.2 olarak beklediğini söyledi sonraki büyük depremin büyüklüğünü.
-
Deprem oldu millet halen dönercide iceride sira bekliyordu
Istanbulda deprem icin alinabilecek tek önlem büyük Gemilerin afet aninda hazir sekilde seferber edilmesi olup, toplanma alanininda bu büyük gemiler olmasi gerekir. Sehir icinde toplanilacak güvenli bos ve etrafinda büyük bina olmayan yerler cok az. Büyük yikim getiren bir depremde ne Ambulans ne itfaiye binalar cökünce o dar sokaklara beton yiginlarindan giremezler. Havadan müdahale cok önemli ve havadan müdahale icin Helikopterler organize edilmesi gerekir. Böyle diyoruz ama öyle birsey olursada Cadiri parayla satin almak durumunda kalmayiz umarim.
-
Allah düşürmesin Allah korusun
Ama o çadır olayını gördüm kızılay dan nefret ettim asla bağış falan yapmam
-
-
Deprem Bilimci Prof. Naci Görür çığlık atarcasına uyarıyor:
“İstanbul’da milyonlarca insanın can güvenliği yokken, bu kadar insan fakirken, sen niye 200 milyarı Kanal İstanbul'a vereceksin?
Bu işi sakın yapmayın başınıza dert alırsınız, bu işi çözemezsiniz...”
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiningeagles24 -- 23 Nisan 2025; 22:59:16 >
Arkadaşlar ben Kahramanmaraşlıyım ve 7.8 lik ve 7.7 lik depremi evde yaşadım.Öncelikle büyük bir depremde İstanbulda yaşayan varsa şehirden çıkmanın çok zor olacağını bilsin ve kendine bir çıkış rotası yapsın.İstanbulda yapılaşma o kadar sık ki çıkış çok zor.Şehri ekiplere ve güvenlik güçlerine teslim edilmesi gerekecek en sonunda.Diğer bir konu bizde Malatya-Elazığ depremlerine kadar çok sıkıntı yoktu ora sallanınca bizim burdaki faya yük bindiki sonrası malum ama depremlede yaşamayı öğrenmemiz lazım.Artçılar olabilir bunlar normal.Belli bir süre sonra biz alışmıştık.Deprem çantası,1 bidon benzin veya mazot,yanınızda biraz nakit para mutlaka olsun.Bunlar önemli şeyler.Evinizle alakalı az çok bilgi sahibinizdir.Kolonlar sağlamsa bir şey olmaz.Burada fay hattının çok yakınına yapılan yapıların bazısı yıkılmadı ama kolonları kırılmıştı.Beton,Demir,Zemin.3 ü önemli.Zemin çok iyi olmasa bile diğerleri sayesinde bina yıkılmayabilir.Burda örneğini gördüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akcam46 -- 23 Nisan 2025; 19:7:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Celal Şengör:
"Kanal İstanbul, 8.0 yıkıcılıktaki bölgede. Kanala tsunami gelirse tarumar eder. Kanalın betonu kırılırsa, deniz suyu yeraltı suyuna karışır, facia olur.
Kanal İstanbul'a kesinlikle müsaade edilmemesi lazım."
Deprem uyarısı ayarı açık olacak, yetmez konum sürekli açık olacak, yetmez google play hizmetleri bildirimlerine ve google playin konuma erişimine izin verilmiş olacak..
7 lik iki büyük deprem arasında yerdeki 5lt lik su şişesi içindeki su 5 saniye bile durmamıştı sürekli sallanmıştı. İkinciden sonra sakinlemişti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu durum, şebekelerin vericileri ile alakalı diye düşünmeye başladım. ama android sürümleri de telefon marka ve modellerine uyarlandığı için tereddütte kalıyorum. ikisinden biri ama hangisi? deneme yapma şansım da yok. 6.2'lik depreme olan uzaklığım, tamı tamına 47km
harita üzerinde mesafeyi işaretleyip, farklı iki noktaya dokunmak yeterli.
www.koeri.boun.edu.tr
Harita Üzerinde - B.Ü. KRDAE Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezihttp://www.koeri.boun.edu.tr/sismo/2/son-depremler/harita-uzerinde/ -
-
Bugün hiç bir depremi önceden haber vermedi android üzerinden Google.
Ben mesafe olarak Uzak gördü diye düşünüyorum..
Yada reklam engelleme DNS var bildirimi reklam algılayıp engellemiş olabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X