Şimdi Ara

DENUVO KIRILDI. HYPERVİSOR YÖNTEMİ İLE TÜM OYUNLAR KIRILDI (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
148
Cevap
7
Favori
10.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açık ve net alım gücü ile alakalı durum .

Olaya şöyle bakın . Evet denuvo bitti ve oyuncu oyunu isterse ücretli isterse ücretsiz sahip olabilecek.

Artık tercih meselesi haline geldi .

Oyuna para veremeyecek olan kişi zaten o oyunu almayacak , oyunu korsan yolla elde etmesinin oyun yapimcisina bir zarari yok.

Almayan zaten almıyor.

Zaten bir oyuna 50-60 dolar veren adam yine veriyor.

Kısaca hyprvisor ile aaa oyunlara para vermeyenler oyun oynayacak.

Oyun yapımcısı 50 lira kazanıyorsa gene 50 kazanacak. Belki 45 kazanacak en Max 40 kazanacak. Ama sonuçta çok etkilemeyecek. Korsan oyun sektörü CD li donemlerin bitmedi ile sona erdi .

• Konuda 2 3 dolara oyun satılsın yazan var   Amerika'da 2 dolara dondurma sattırmazlar adama binlerce kişinin çalıştığı yüz milyonlar gömdüğü oyun nasıl 2 dolar olsun onu geç senin ülkende bir cips 2 dolar zaten.

He 2 dolar olacak Witcher 4 150 milyon kişi alırsa çıkarır maliyetini.

Bu sistem yaygınlaşırsa pc ye bakış açısı 2007-2012 arasına döner artık bekleriz biri oyun çıkarsın diye.

Arkadaşım, şu an sadece fantezi kuruyorsun, haberin var mı? Hypervisor'un yaptığı sadece işlemci, ram vs.'i sanal olarak paylaştırmaktır. Crack'in alt yapısına bakmadım ama görünen o ki EXE dosyasını oluşturduğu bir sanal katmanda çalıştırıyor ve bu katmanda da EXE'ye fake bilgiler gönderiyor. Yani senin sisteminle falan bir alakası bulunmuyor. Teknik bilginiz olmadan bol keseden atıp tutuyorsunuz maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 18 Nisan 2026; 20:40:16 >

Açıp kaynak koduna bakmadım, ama Hypervisor'e gerek duyduğuna göre belli ki sanal bir katman oluşturuyor, EXE'yi bu katman içinde çalıştırıyor ve EXE'ye fake bilgiler gönderiyor. Bu sayede Denuva da kanmış oluyor. Bu sanal katmanın sistemin geri kalanı ile bir bağı bulunmuyor. Hypervisor bir sanallaştırma özelliğidir, donanıma sızma özelliği değil. Modern her anakartta bulunur bu özellik ki VirtualBox vs. gibi sanal makine yazılımları kullanıyorsan zaten açman gerekir. Hatta modern antivirüs yazılımlarında Sanallaştırma özelliği bulunur, şüpheli EXE'leri oluşturduğu bir sanal katmanda çalıştırır ki sisteme virüs bulaşmasın. Onlar da senden Hypervisor'u açmanı ister.

Ekonomi paranın değeri ile ölçülmüyor çok bilen arkadaşım benim. En basitinden Japonya'nın para birimi bizimkinden çok daha değersiz, ama adamlar 3. Ekonomik güç. Ukrayna ise ekonomisini düzeltmek için en az 50 seneye ihtiyaç duyuyor, yani adamların en az 50 senesi hiç olmuş durumda. Şu anki verilere göre asgari ücret NET 160$ seviyesinde zaten. Ki 1600$ olsa kaç yazar, harcayamadıktan sonra. Türkiye'de ise asgari ücret 650$. Gerçekten de Ukrayna bizi ekonomik olarak fersah fersah aşmış durumda, biz neden daha önce göremedik bunu, tüh!

Anlamaman gayet normal, çünkü ne ekonomi biliyorsun, ne finans, ne de tarih.

Bu bilgi Newzoo'nun araştırmasına dayanıyor:

wccftech
    New Report Suggests Sony was Losing Out on PC Sales of SP-Games Due to its Reluctance Towards Same-Day PC/PS5 Launches
    https://wccftech.com/report-suggests-sony-playstation-lost-out-on-pc-sales-due-to-no-same-day-pc-ps5-launches

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 18 Nisan 2026; 20:55:1 >

• LastStand L kullanıcısına yanıt

Hypervisor bilakis sanallaştırma için kullanılır. Yani sanal bir katman oluşturursun ve bu katman bilgisayarın geri kalanından yalıtılır, içinde atom bombası patlatsan, virüs şöleni yaşatsan bile sistemine bir etkisi olmaz, her şey o sanal alanda gerçekleşir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 18 Nisan 2026; 20:57:58 >

Konu hakkında hiçbir ama hiçbir bilgin yok ve tamamen karanlıktasın yazdıklarına bakarsak. Azıcık araştırmanı öneririm bilmiyorsan. Görece yeni Hypervisor yöntemi ile sistemi cracklemek ve denuvo'yı aldatmaktan bahsediliyor burada yoksa uzun yıllardır kullanılan hypervisor kavramından değil. Bu yöntemi bizzat geliştiren hacker kirigiri bile yöntemin tehlikelerinden ve ciddi risklerinden dem vurmuş sen ne anlatıyorsun allah aşkına? En kızdığım insan tipi bir konu hakkında hiçbir bilgisi olmadığı halde biliyormuş gibi görünmeye çalışanlar ve iddialaşanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 18 Nisan 2026; 22:11:11 >

zır cahilsin.

ekonomi paranın değeri ile ölçülmüyor doğru.

çünkü tam tersi. paranın değeri senin ekonomin ile ölçülüyor, senin ekonominin sağlığı ile ölçülüyor, uyguladığın ekonomi politikalarının doğruluğu ve küresel piyasalarda o ülkeye duyulan güven senin paranın değeri belirliyor. yani ekonomik verilerinle doğrudan orantılı paranın değeri. aynen sen 160usd asgari ücretli ukraynayı baz al ve şükür etmeye devam et. gerçi ne olduğun belli şu yazından. işine gelen örneği alır sizin cenah. şu yönetimle kendi ülken kaç sene kaybetti sen ona bak.

yazın tamamen ofsayt olduğu için kalanına cevap bile vermeyeceğim artık. senin gibilerle uğraşacak vaktim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 18 Nisan 2026; 22:24:28 >

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
  • Chatbot :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ama bi şekilde çalıştırılan her ne ise ana sistemle bağı olması lazım ki oyunu ana sistemde oynuyoruz. O yüzden sadece sanal makine işi olamaz bu. Komplike bi şey gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruff N Tumble -- 19 Nisan 2026; 0:22:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 yıldır laptop PC de virüs programı güvenlik duvarı falan kullanmıyorum ama kişisel hesaplar falan da girmiyorum taşınır konsol gibi birşey yinede başına birşey gelmedi en azından hissedilir birşey görmedim 5 kez de laptop değiştirdim

peki sanal makine oluşturunca bunun performansa etkisi olur mu yani performans bölünür mü

Programlamaya bağlı ama evet, performansa iyi-kötü bir etkisi olur, eksi yönde. Ama Denuvo zaten performansın içine soğan doğruyor hali hazırda.

Hypervisor, sistemindeki CPU, RAM, ekran kartı vs. gibi donanımları sanal olarak paylaştırır. Hiçbir parça diğerine direkt erişemez, yani o sanal parçanın içinde çalışan bir yazılım asla başka parçalara erişemez. Erişimi ancak programcı izin verirse sağlayabilir. Gördüğüm kadarıyla EXE'yi sanal katmanda çalıştırıyor, CPU, ekran kartı vs. gibi bileşenleri de sonuna kadar bu EXE'nin hizmetine sokuyor. Diskte de sadece oyunun kurulu olduğu alanı ve Paylaşımlı alanları ("Users" klasöründeki belirli alanlar gibi) katmanın erişimine açıyor. Ama bu katmanda EXE'ye sahte bilgiler gönderiyor, bu sayede Denuvo'yu kandırmak mümkün oluyor. Hypervisor istemesinin tek nedeni bu olabilir.

• Gaara34, eğer cevap yazmayı engelleyeceksen o zaman cevap yazmayacaksın, bu kadar mı korkaksın? Ekonomi bilmeyip saçmalıyorsun sadece. Paranın değeri ekonomi ile ölçülmez, paranın değeri o paranın ne kadar dolaşımda olduğu ile ölçülür, yani ne kadar para bastığınla. Ne kadar para basarsan, ortamda ne kadar çok para olursa ve de bu paraya talep ne kadar düşük olursa o kadar devüle olur ve değeri düşer. ABD ise her şeyi dolara bağladığı için herkes dolar peşinde koşuyor mecbur, o yüzden de basıyor, ama basmasına rağmen talep fazla olduğu için değeri artıyor doların. Ama her bastığın paraya karşılık bir karşılık göstermen gerekiyor. Bu karşılık da ülkenin borçlanması demektir. Yani elinde olmayan bir karşılığa karşılık para basarsan eğer o karşılığı borçlanman gerekecektir. ABD bugün bu konuda bir numaradır ama güçlü olduğu için ŞU AN İÇİN kimse hesap soramıyor. Ama hesap sorulacak zaman gelecek bir gün ve o da bunun farkında, ve de onun için bu kadar saldırgan şerrolar.

Kısaca, olmayan bilginiz ile lütfen saçmalayıp durmayın.

• senin cehaletinle uğraşmak istemiyorum.

engeli bastım ama konuya son yorumlar senden geldiğini görünce bir bakayım dedim gene ne saçmaladın diye.

yanıltmadın, gene yanlış bilgiler verip üste çıkıyorsun.

tekrar ediyorum. paranın değeri tamamen ekonomik göstergelerin ile doğru orantılıdır. bilip bilmeden sallama, canımı sıkma.

parana talep olması için ekonomi politikaların rasyonel olacak, güven ortamın olacak, sadece paradan para kazanmaya çalışan simsarları çekmeyeceksin. hem ekonomi hem de ülke politikaların akıl, mantık çerçevesinde olacak. ülkeden çıkan katma değerli ürünlerin sayısı yüksek olacak. bu yazdıklarım günün sonunda senin ekonomik karneni çıkartıyor zaten. bu karne ne kadar sağlıklı gözükürse parana talep o kadar artar. bizimkiler para basma dahil tüm tuşları denemedi mi? kur korumalı cart curt? ne oldu daha kendi halkın bile gitti dolara euroya koştu. halen millet birikimini bu para birimlerinde tutmaya çalışıyor. ya da altına gümüşe yöneliyor. aman iki kuruş birikimim erimesin diye. sen daha kendi halkının büyük bir kısmına güven vermiyorken dışarıya paranın güvenli olduğunu söyleyemezsin. sana bir tarafı ile gülerler. zır cahilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 19 Nisan 2026; 13:6:34 >

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.

• spider-pro S kullanıcısına yanıt
    Ya boşuna yazıyorsunuz hocam, anlaması mümkün değil bazı şeyleri. Mümkün değil diyorum:) boşuna yazma. Zaten cevabınızı yapay zekaya yapıştırıp öyle cevap veriyor genelde. Chatbot gibi, kendisinin bir fikri yok zaten

şu konuya yazdığım mesajımdan sadece birinde veri almak için ai kullandım ki artık günümüzün gerçeği. google bile ilk cevabı ai'dan veriyor. kalkmış ai kullanıyor her cevabında yazmış. keşke sende kullansan da biraz aydınlanma yaşasan. bilgiye ulaşmak bu kadar kolayken böyle zır cahillerle uğraşmasak. yan hesabını da al git işine. hadi.

• Ya beni de bloklamıştı:) blokladıklarını okuyor, cevap verdirmiyor:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shiningeagles24 -- 19 Nisan 2026; 15:39:23 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.