|
Hypervisor sanal makineleri hızlı bir şekilde çalıştırmanı sağlayan bir özellik. Korkulacak bir şey değil. |
|

|
Hypervisor sanal makineleri hızlı bir şekilde çalıştırmanı sağlayan bir özellik. Korkulacak bir şey değil. |
|
Bu dünyada an itibarı ile 195 ülke var. Ve de günümüz dünyasında bu 195 ülkeden sadece 8, taş çatlasa 10 tanesinde ekonomi, sizin o zannettiğiniz gibi işliyor. O da düne kadar öyle idi, artık onlarda da pek öyle işlemiyor. Yani coğrafi keşiflerden bu yana dünyada nerede sömürülecek yer görseler koşa koşa gidip sömüren, altınına osuna busuna çöken, katliam yapan, soykırım yapan tiplerde ekonomi bu seviyede sadece. Geri kalan 185 ülkede ekonomi hiç de öyle o seviyelerde değil. Eğer oyun firmaları sadece bu 10 ülkeyi hedef alıyorsa, buyursun alsınlar, o zaman bıraksınlar da 185 ülke korsan morsan takılsın. Yok bu 185 ülkeyi de pazar olarak sayıyorlarsa, o zaman o pazarlara uygun hareket etmek zorundalar. |
|
2-3 dolara AAA oyun olmaz, rüyanda ya da 15 senelik oyunda görürsün ancak, o da belki. Diğer ülkelerden değil kendi ülkemizden bahsediyorsak eğer, bu şartlar altında bir oyun yaklaşık olarak ABD değerinin %40'ı kadar olmalıdır. %50 de iş görür. Daha ucuza yeni çıkan bir AAA oyunu bulamazsın. |
|
Arkadaşım, Sony eğer bir oyununu PS ile eşzamanlı PC'ye çıkarıyorsa satış oranı %44, eğer 2-3 sene sonra çıkarıyorsa ancak %15 seviyelerinde olduğunu dile getiriyor. Yani korsanla falan bunun alakası yok. Sen oyunu çıkışından 2-3 sene sonra PC'ye getirirsen eğer, o oyunun havası çoktan sönmüş oluyor ve de %15 satış da makul bir satış oluyor. Sony ne yaptığını dahi bilmeyen dangalak bir firmaya dönüştü. Pek çok oyunu batırıp da devasa zarar etmesi, konsola oyun bile çıkaramaz hale gelmesi bunun en büyük örneğidir. Ki Sony çıkarmayacağım demiyor, bir düşünüyoruz diyor. Ama AAA oyun maliyetlerinin bu seviyelerde olduğu günümüzde eli mahkum çıkarmaya. Hatta başka konsolları bile düşünebilir zamanla. Eli mahkum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 18 Nisan 2026; 5:23:39 > |
|
Sen bir Admin'sen ki çoğu bilgisayar öyledir, Home sürümü kullanan azdır, zaten bir oyun çalıştığında tüm yetki onun elindedir. Kernel seviyesinde yetki ne? Hypervisor dediğin de sanal makine çalıştıran bir özellik, amma korktunuz öyle. İsmi HYPER olunca mı korkutuyor insanları? 25 senelik yazılım uzmanıyım, bu gibi mecralarda döndüğü kadar saçma ve bilgisizce paranoyak muhabbet görmedim. En fazla virüs programına false positive bu diyeceksin o kadar. Yahu virüs programları bizim kendi yazdığımız, anamızın ak sütü kadar temiz ve helal olan programlara bile yeri geliyor virüs muamelesi yapıyor. Program bunlar sonuçta, allame-i cihan her şeyi bilen varlıklar değiller. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 18 Nisan 2026; 5:29:27 > |
|
Msi Z490 UNIFY®MSİ Suprim X 3080Tİ®Intel® Core™ i7-10700K®XPG 8200 512GB NVMe M.2 SSD®G.Skill Trident Z RGB LED 32GB(2x16) DDR4 3600MHz®Castle 360RGB V2®FSP Aurum PT 1000W PSU®ViewSonic XG2730 27"1msQHD®Thermaltake Core X71®CORSAIR K70RGB MK.2
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 18 Nisan 2026; 12:33:50 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Bende uzasın istemem ama, istatistik dediğin şeyi söylemek istediğin şeye göre eğip bükebilirsin. Enflasyon da tek başına bir şey ifade etmiyor. Örneğin; enflasyonu Yüzde 60 çıkmış, maaş artış oranı yüzde 100 ise ve diğer tarafta enflasyon 8 ama maaş artış oranı da yüzde 10 da kaldıysa ( tamamen sallıyorum ) ve ek olarak bu alım gücüne etkisi az ise bir şey değişmemiş olabilir. Demem o ki bu şekilde bir yere varılmaz. Mesela senin ilk resimde gösterdiğin tabloya göre bırak oyunu falan bizim sakız alamıyor olmamız lazım :) ama öyle değil. O yüzden bence bu konularda böyle ekonomi dersleri üzerinden siyaset yapmaya çalışmayalım. Ekonomi iyi demiyorum, yanlış bir şey var onu düzeltmeye çalışıyorum. Eleştireceksek bile belli bir mantık çerçevesinde eleştirelim, yoksa dikkate alınacak bir şey kalmıyor. |
|
|
|
"Ben veri işine girmedim bile" giremezsiniz de zaten. gerçek tektir. 2-3 dk da ulaşmam gereken veriler için ansiklopedi mi paylaşayım, makale mi atayım. ne boş bir argüman bu. boş cümlelerle bir şeyler zırvalıyorsunuz sadece. neresi mantıksız diye adam akıllı sordum, ona da cevap yok. organikmiş, ponçiğe bak sen. organikliğinle sana hayatta başarılar. blok. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 18 Nisan 2026; 16:36:13 > |
|
konu neden hep ekonomiye geliyor? orası bir girdap. çözülemeyecek şeyleri burada tekrar tekrar tartışmanın lüzumu yok. konu hypervisor. |
|
|
|
Hypervisor'u çalıştırmak için bilgisayarı çekirdekten güvensiz hale getirmek gerekiyor önce. Hypervisor eksi 1 katmanında çalışıyor yani windows işletim sistemlerinden ya da antivirus uygulamalarından bile daha alt katmanda çalışıyor. Ancak bu şekilde son versiyon Denuvo'yu bile rahatça kandırabiliyor zaten. (Aslında Hypervisor Denuvo'yu kırmıyor, hatta hiç dokunmuyor bile, sadece "her şey yolunda, oyun orijinal" diye kandırıyor) Dolayısıyla her şeyi güvensiz hale getirmiş oluyorsun. Yani tıpkı bir zamanlar çernobil virüsünün ("CIH") yaptığı gibi, kötü niyetli kişiler rahatlıkla anakart bios'una bile ulaşabilir ve biosu silerek ya da bozarak anakartını / donanımını yakabilir. Ne format ne bir şey hiçbir işe yaramaz. Bilgisayara veda edersin. Daha da kötüsü, hypervisor "eksi bir" katmanında "damardan" çalıştığı için yaptığı hiçbir şeyi hiçbir antivirus programı da yakalayamaz, haberin olmadan sisteminde akıllara durgunluk veren kanunsuz işler yapabilir kötü niyetli kişiler. İşte hypervisor bu kadar tehlikeli. Tabii bilgisayarın internet ile ve LAN ile bağlantısını tamamen ve KALICI olarak kesersen, bilgisayarını sadece offline oyun için kullanırsan o halde tehlike azalır. Ha hüküumet tüm oyun platformlarını komple yasaklarsa yine kullanmak zorunda kalır insanlar hypervisor'u da orası ayrı. Sonuçta hypervisor olsa olsa "son çare" olarak görülecek bir şey ki ben son çare bile olsa hypervisor kullanmayı asla önermem. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 18 Nisan 2026; 19:12:30 > |
|
|
Msi Z490 UNIFY®MSİ Suprim X 3080Tİ®Intel® Core™ i7-10700K®XPG 8200 512GB NVMe M.2 SSD®G.Skill Trident Z RGB LED 32GB(2x16) DDR4 3600MHz®Castle 360RGB V2®FSP Aurum PT 1000W PSU®ViewSonic XG2730 27"1msQHD®Thermaltake Core X71®CORSAIR K70RGB MK.2
|