Şimdi Ara

DENUVO KIRILDI. HYPERVİSOR YÖNTEMİ İLE TÜM OYUNLAR KIRILDI (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
7
Favori
10.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hypervisor sanal makineleri hızlı bir şekilde çalıştırmanı sağlayan bir özellik. Korkulacak bir şey değil.

• Bu dünyada an itibarı ile 195 ülke var. Ve de günümüz dünyasında bu 195 ülkeden sadece 8, taş çatlasa 10 tanesinde ekonomi, sizin o zannettiğiniz gibi işliyor. O da düne kadar öyle idi, artık onlarda da pek öyle işlemiyor. Yani coğrafi keşiflerden bu yana dünyada nerede sömürülecek yer görseler koşa koşa gidip sömüren, altınına osuna busuna çöken, katliam yapan, soykırım yapan tiplerde ekonomi bu seviyede sadece. Geri kalan 185 ülkede ekonomi hiç de öyle o seviyelerde değil. Eğer oyun firmaları sadece bu 10 ülkeyi hedef alıyorsa, buyursun alsınlar, o zaman bıraksınlar da 185 ülke korsan morsan takılsın. Yok bu 185 ülkeyi de pazar olarak sayıyorlarsa, o zaman o pazarlara uygun hareket etmek zorundalar.

2-3 dolara AAA oyun olmaz, rüyanda ya da 15 senelik oyunda görürsün ancak, o da belki.

Diğer ülkelerden değil kendi ülkemizden bahsediyorsak eğer, bu şartlar altında bir oyun yaklaşık olarak ABD değerinin %40'ı kadar olmalıdır. %50 de iş görür. Daha ucuza yeni çıkan bir AAA oyunu bulamazsın.

Arkadaşım, Sony eğer bir oyununu PS ile eşzamanlı PC'ye çıkarıyorsa satış oranı %44, eğer 2-3 sene sonra çıkarıyorsa ancak %15 seviyelerinde olduğunu dile getiriyor. Yani korsanla falan bunun alakası yok. Sen oyunu çıkışından 2-3 sene sonra PC'ye getirirsen eğer, o oyunun havası çoktan sönmüş oluyor ve de %15 satış da makul bir satış oluyor. Sony ne yaptığını dahi bilmeyen dangalak bir firmaya dönüştü. Pek çok oyunu batırıp da devasa zarar etmesi, konsola oyun bile çıkaramaz hale gelmesi bunun en büyük örneğidir. Ki Sony çıkarmayacağım demiyor, bir düşünüyoruz diyor. Ama AAA oyun maliyetlerinin bu seviyelerde olduğu günümüzde eli mahkum çıkarmaya. Hatta başka konsolları bile düşünebilir zamanla. Eli mahkum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 18 Nisan 2026; 5:23:39 >

Sen bir Admin'sen ki çoğu bilgisayar öyledir, Home sürümü kullanan azdır, zaten bir oyun çalıştığında tüm yetki onun elindedir. Kernel seviyesinde yetki ne? Hypervisor dediğin de sanal makine çalıştıran bir özellik, amma korktunuz öyle. İsmi HYPER olunca mı korkutuyor insanları? 25 senelik yazılım uzmanıyım, bu gibi mecralarda döndüğü kadar saçma ve bilgisizce paranoyak muhabbet görmedim. En fazla virüs programına false positive bu diyeceksin o kadar. Yahu virüs programları bizim kendi yazdığımız, anamızın ak sütü kadar temiz ve helal olan programlara bile yeri geliyor virüs muamelesi yapıyor. Program bunlar sonuçta, allame-i cihan her şeyi bilen varlıklar değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 18 Nisan 2026; 5:29:27 >
  • Oyun bilgisayarı değil mi bizim kullandığımız. Böyle oyunları indirip kurulum yapar oynarız en sonunda format atarız sorun hala devam mı eder? Sonuçta ne CPU bede GPU bulaşan bir şey var. At formatı devam. Bu zamanda banka işlerini vs ya telefondan yada tablet gibi aletleri ile yapıyorlar?
    Not: Bilmediğimden soruyorum düz mantık yani?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Msi Z490 UNIFY®MSİ Suprim X 3080Tİ®Intel® Core™ i7-10700K®XPG 8200 512GB NVMe M.2 SSD®G.Skill Trident Z RGB LED 32GB(2x16) DDR4 3600MHz®Castle 360RGB V2®FSP Aurum PT 1000W PSU®ViewSonic XG2730 27"1msQHD®Thermaltake Core X71®CORSAIR K70RGB MK.2
  • @spider-pro

bomboş bir mesaj. sömürge falan ne alaka? ben zaten demiyorum ki süper güç olalım. o treni zaten kaçırdık.

ama kaç senedir savaşta olan ülkelerin ekonomisi bile bu halde değil. al bak ukrayna'nın parasının ABD doları karşısındaki değerine.

savaş sebebiyle bir çakılmış, sonrasında olabildiğince stabil devam etmiş. bu ülkenin hala her gün bir yerlerine bombalar yağıyor. aktif savaşta vs. vs.

DENUVO KIRILDI. HYPERVİSOR YÖNTEMİ İLE TÜM OYUNLAR KIRILDI

bir de Türkiye'ye bakalım mı?

bence her şey çok net. ama sen hala kendini sömürge vs. masallarıyla kandırmak istiyorsan devam et.

bu iş bilmezlik, bu yanlış yönetim eseridir. bu hak, hukuk, adaletin olmadığı ülke tablosudur. sen ilk önce sorunu kabul edersen belki tedavisi için bir şeyler yaparsın. savaştaki ülkenin bile ekonomisi bu halde değilken bence konuşacak başka bir konu yok.

gelelim ikinci konuya.

"Sony eğer bir oyununu PS ile eşzamanlı PC'ye çıkarıyorsa satış oranı %44, eğer 2-3 sene sonra çıkarıyorsa ancak %15 seviyelerinde olduğunu dile getiriyor."

bu bilginin kaynağı nedir? muhtemelen kaynak bulamayacaksın. zaten sony anca helldivers, marathon gibi yayıncılığını yaptığı çok oyunculu oyunlarını anca ilk gün PC'ye getirdi. bu oyunlar da bir anlam ifade etmiyor.

sadece PC'si olan bir adam için hiç bir oyunun "havası" sönemez. adamda zaten sadece PC var ve konsol dünyasına girmemiş ya da girmek istemiyor. PC'ye gelmeyen oyun adam için yok hükmünde. böyle biri için PC'ye gelen her oyun yeni oyundur. gazı falan kaçmış diyemezsin.

sony'de zaten bu adama ulaşmaya çalışıyordu. bu kitle de belli zaten para harcayacak kitle değil, hardcore oyuncu değil. öyle olsa PC'nin yanına zaten bir şekilde konsol çeker oyununu oynardı. kopya koruma olmayınca ben hala bu azınlıktaki kitlenin ciddi oranda korsana yöneldiğini düşünüyorum. ama verilerle konuşamayacağımız için bundan sonrası boş konuşmaya gidiyor. bunlar benim düşüncelerim. dediğim gibi sony kar görmedi ki bu kitlede çıkmayı seçti, ya da senin demenle düşünüyor diyelim.

son olarak. sony'nin eli mahkum falan değil tüm platformlara çıkarmaya.

şu aşamada sony'nin rakibi yok konsol tarafında. açık ara lider. (xbox'a oranla) en karlı platform sony'de halen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 18 Nisan 2026; 11:18:7 >

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.

• Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Paranın değeri alım gücüyle anlaşılır. Bu tablonun çok bir anlamı yok. Bir gösterge evet ama tek başına anlamsız.

• Örneğin 20 25 yıl önce asgari ücret 150-200 dolar civarındaydı, aaa oyunlarda 60 dolar civarında. Şimdi de 60 70 dolar fakat asgari ücret 600 dolar civarında. Buradan bakınca mesela alım gücün artmış. Ama bu söylediğim de tek başına anlamı yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 18 Nisan 2026; 12:33:50 >
  • borealatis kullanıcısına yanıt

bu konudaki son yorumum olsun. ben meramımı anlattığımı düşünüyorum. ana konudan da daha fazla sapılmasın. belli ki buradaki bazı arkadaşların amacı zaten orjinal oyun oynamak falan değil. korsanı kendilerine hak görmek için bin bir türlü bahane sıralayacak kişiler illaki çıkacak.

Alıntı

metni:
    Paranın değeri alım gücüyle anlaşılır.

tabi ki öyle. zaten mesele de bu.

ama bizde sürekli bir "enflasyon" var. ve seviyesi korkunç düzeyde, her alanda.

maaş artıyor. kira, gıda, ulaşım, personel fiyatları da artıyor. elde var gene sıfır.

dolayısıyla artan bir şey sizin de dolar örneğinizde verdiğiniz gibi sadece görünürde oluyor. cebe yansıyan bir şey yok bu enflasyonist ortamda. hatta her sene bir önceki seneyi aratıyor.

Yapay zeka sorum;

"Bana saydığım ülkelerin son 20 yıldaki enflasyon tablolarını çıkartır mısın? Türkiye, Almanya, Amerika, Fransa, Hollanda, Ukrayna, Rusya, Çin gibi ülkelerin son 20 yıl içindeki enflasyon oranları nedir? Temel gıda fiyatları, kira gibi oranlardan bahsederek resmi kaynaklara dayanan verilerle bir tablo oluşturur musun?"

Son 20 yılın (yaklaşık 2004-2024 dönemi) enflasyon verilerini 8 farklı ülke için tek bir yıla sığdırmak, her yılın verisini alt alta yazmak okumayı zorlaştıracağı için, bu verileri 10'ar yıllık kesitler (2004, 2014, 2024) halinde yapılandırdım.

Bu veriler Dünya Bankası (World Bank), IMF, OECD, Eurostat ve ülkelerin kendi resmi istatistik kurumlarının (TÜİK, ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu - BLS, Destatis vb.) açıkladığı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE/CPI) oranlarına dayanmaktadır.

Son 20 Yılda Seçili Ülkelerin Genel Enflasyon (TÜFE) Tablosu

Aşağıdaki tablo, belirtilen yıllardaki yıllık ortalama tüketici enflasyon oranlarını (yüzde olarak) göstermektedir:

Yapay zeka resmi kaynaklarca açıklanan verileri alıyor. tüik verilerinden bahsediyorum. kaynak hakkında yorum yapmıyorum. ama durumun vehameti zaten belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 18 Nisan 2026; 14:48:47 >

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.

Bende uzasın istemem ama, istatistik dediğin şeyi söylemek istediğin şeye göre eğip bükebilirsin. Enflasyon da tek başına bir şey ifade etmiyor.

Örneğin; enflasyonu Yüzde 60 çıkmış, maaş artış oranı yüzde 100 ise ve diğer tarafta enflasyon 8 ama maaş artış oranı da yüzde 10 da kaldıysa ( tamamen sallıyorum ) ve ek olarak bu alım gücüne etkisi az ise bir şey değişmemiş olabilir.

Demem o ki bu şekilde bir yere varılmaz. Mesela senin ilk resimde gösterdiğin tabloya göre bırak oyunu falan bizim sakız alamıyor olmamız lazım :) ama öyle değil.

O yüzden bence bu konularda böyle ekonomi dersleri üzerinden siyaset yapmaya çalışmayalım. Ekonomi iyi demiyorum, yanlış bir şey var onu düzeltmeye çalışıyorum. Eleştireceksek bile belli bir mantık çerçevesinde eleştirelim, yoksa dikkate alınacak bir şey kalmıyor.

hocam yani hypervisor oyunlar bilgisayarın güvenliğini riske atmıyor diyebilir miyiz yani gönül rahatlığıyla kullanabilir miyiz

eğip büktüğüm bir şey yok hocam.

her şey belli, kanıtlanabilir, somut veriler. siz veri beğenmiyorsunuz. ama ortaya koyduğunuz bir veri de yok.

bu ülkede zamların nasıl hesaplandığını, hangi ürünlerin enflasyonuna bakılarak hesaplandığını hepimiz iyi biliyoruz. kimseye %60 enflasyonda %100 zam yapılmıyor. tamam sallıyorum demişsiniz de realiteden uzak sallamamak lazım, demek istediğim o. çalışanı, emeklisi fark etmez bu gün çoğunluk gerçeği yansıtmayan (resmi) enflasyon rakamlarının sınırında (bazen altında ya da bir kaç ay sonra altında kalan) zamlar alıyor.

tabi herkesin sosyal çevresi farklı. sizin Türkiye'ye baktığınız pencere farklı olabilir. şuan Türkiye gerçeği bu.

zaten bir şey alamıyor değiliz. dünyaya göre çok çok çok çok çalışıp bir şeyler alabiliyoruz. fark bu.

avrupa'da asgari ücret 2000-2500€ arası değişiyor ülkeden ülkeye.

şimdi yukarıda paylaştığım telefonun ücretine tekrar bakın. avrupa'da aynı ürünün ücretini paylaşıyorum.

avrupalı asgari ücretli bir çalışan bir aylık maaşından yaklaşık 550-650€ arttırarak aynı telefonu alabiliyor.

senin ülkenin vatandaşı aynı telefonu 4 aylık asgari ücret ile kenara sıfır para koyarak alabiliyor anca. pardon 9bin lira da eksiği kalıyor. :)

bu telefon örneği zaten bir çok şey için geçerli. konsol, araba, oyun vs. vs... çok daha zor şartlarda çalışıp çok çok çok daha zor erişiyoruz.

ama şimdi senin için bu veri de bir şey ifade etmeyecek değil mi hocam?

bu ülkede artık herkesin ekonomi bilmesi herkesin siyaset yapması şart. ekonomi dersleri üzerinden siyaset yapmayalım ne demek misal? sadece meclisteki dedeler mi yapsın ekonomi ve siyaseti? tüm vatandaşların asgari düzeyde ekonomi bilinci olmalı. yoksa semer vuran çok olur.

mantık çerçevesinde eleştiri nasıl oluyor bu arada onu da ayrıca merak ettim. mantıktan uzaklaştığım hangi eleştirim var söyler misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 18 Nisan 2026; 15:41:41 >

En başından beri mantık çerçevesinde değerlendirme yapmıyorsunuz. Tl dolar değer ekran görüntüsü atıp geçmişsiniz :) bir şey yazınca da "tık" yapay zekaya yazdırıyorsunuz. Ben veri işine girmedim bile, mantıklı konuşmadığınızı anlatmaya çalıştım.
    "Organik bir şekilde".Geçiniz.

"Ben veri işine girmedim bile" giremezsiniz de zaten. gerçek tektir. 2-3 dk da ulaşmam gereken veriler için ansiklopedi mi paylaşayım, makale mi atayım. ne boş bir argüman bu. boş cümlelerle bir şeyler zırvalıyorsunuz sadece. neresi mantıksız diye adam akıllı sordum, ona da cevap yok. organikmiş, ponçiğe bak sen. organikliğinle sana hayatta başarılar. blok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 18 Nisan 2026; 16:36:13 >

• konu neden hep ekonomiye geliyor? orası bir girdap. çözülemeyecek şeyleri burada tekrar tekrar tartışmanın lüzumu yok. konu hypervisor.

Peki geri kalan kısımda sanal makinede oyunu çalıştırmanı hangi işlem sağlıyor? DRM'i nasıl devre dışı bırakıyor ya da atlatıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Neyse, konuya devam arkadaşın dediği gibi. Böyle şeylere gerek yok.

Hypervisor'u çalıştırmak için bilgisayarı çekirdekten güvensiz hale getirmek gerekiyor önce. Hypervisor eksi 1 katmanında çalışıyor yani windows işletim sistemlerinden ya da antivirus uygulamalarından bile daha alt katmanda çalışıyor. Ancak bu şekilde son versiyon Denuvo'yu bile rahatça kandırabiliyor zaten. (Aslında Hypervisor Denuvo'yu kırmıyor, hatta hiç dokunmuyor bile, sadece "her şey yolunda, oyun orijinal" diye kandırıyor) Dolayısıyla her şeyi güvensiz hale getirmiş oluyorsun. Yani tıpkı bir zamanlar çernobil virüsünün ("CIH") yaptığı gibi, kötü niyetli kişiler rahatlıkla anakart bios'una bile ulaşabilir ve biosu silerek ya da bozarak anakartını / donanımını yakabilir. Ne format ne bir şey hiçbir işe yaramaz. Bilgisayara veda edersin. Daha da kötüsü, hypervisor "eksi bir" katmanında "damardan" çalıştığı için yaptığı hiçbir şeyi hiçbir antivirus programı da yakalayamaz, haberin olmadan sisteminde akıllara durgunluk veren kanunsuz işler yapabilir kötü niyetli kişiler. İşte hypervisor bu kadar tehlikeli. Tabii bilgisayarın internet ile ve LAN ile bağlantısını tamamen ve KALICI olarak kesersen, bilgisayarını sadece offline oyun için kullanırsan o halde tehlike azalır.

Ha hüküumet tüm oyun platformlarını komple yasaklarsa yine kullanmak zorunda kalır insanlar hypervisor'u da orası ayrı. Sonuçta hypervisor olsa olsa "son çare" olarak görülecek bir şey ki ben son çare bile olsa hypervisor kullanmayı asla önermem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 18 Nisan 2026; 19:12:30 >

• trident02 kullanıcısına yanıt

Eyvallah teşekkürederim. Biz trojan ile Cd rom açıp kapatan nesiliz.

Msi Z490 UNIFY®MSİ Suprim X 3080Tİ®Intel® Core™ i7-10700K®XPG 8200 512GB NVMe M.2 SSD®G.Skill Trident Z RGB LED 32GB(2x16) DDR4 3600MHz®Castle 360RGB V2®FSP Aurum PT 1000W PSU®ViewSonic XG2730 27"1msQHD®Thermaltake Core X71®CORSAIR K70RGB MK.2
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.