Şimdi Ara

Demir kaynama noktasından sonra buharlaşır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
16.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar demir kaynama noktasını geçtikten sonra buharlaşır mı,buharlaşırsa bu olay nasıl gerçekleşir?Bu konu hakkında bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Demir Buharlaşır mı?

Demir, yüksek sıcaklıklarda sıvı ve gaza dönüşebilen bir metaldir. Bununla birlikte, demirin buharlaşma noktası son derece yüksektir.

Demirin Buharlaşma Sıcaklığı

Demirin buharlaşma noktası 2.861°C'dir. Bu, demirin kaynamadan doğrudan gaza dönüştüğü sıcaklıktır. Kaynama noktasından sonra demir, buhar haline geçmeden önce öncelikle sıvı hale gelecektir.

Metaller Gaza Dönüşebilir mi?

Evet, metaller belirli koşullar altında gaza dönüşebilirler. Ancak, tüm metaller kolayca gaza dönüşmez. Demir gibi bazı metaller, çok yüksek buharlaşma noktalarına sahiptir, bu da onları gaza dönüştürmeyi zorlaştırır.

Demirin Buhar Hali

Demirin buhar hali, demir buharıdır. Bu gaz halindeki demir, son derece sıcak ortamlarda bulunur. Örneğin, demir cevherinin yüksek fırınlarda işlenmesi sırasında demir buharı açığa çıkar.

Sonuç

Demir, yüksek sıcaklıklarda buharlaşabilir, ancak buharlaşma noktası çok yüksek olduğundan bu kolay bir süreç değildir. Diğer metallerden farklı olarak demir, kaynamadan önce sıvı hale gelir ve daha sonra gaza dönüşür.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de çok merak ediyorum. Sadece demir için değil. Diğer metaller için de...

Civa bir metal ve buharı olduğu için sanırım diğer metallerde belli sıcaklıklarda buharlaşabilir...

Şimdi Metalürji Mühendisi bir arkadaşa sordum. Her metal bukarlaşır diyor. Örneğin alüminyum 600 derecede erir ve 2600 derecede buharlaşmaya başlarmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kemal

Ben de çok merak ediyorum. Sadece demir için değil. Diğer metaller için de...

Civa bir metal ve buharı olduğu için sanırım diğer metallerde belli sıcaklıklarda buharlaşabilir...

Şimdi Metalürji Mühendisi bir arkadaşa sordum. Her metal bukarlaşır diyor. Örneğin alüminyum 600 derecede erir ve 2600 derecede buharlaşmaya başlarmış...
    Bu olay sadece Super Nova patlaması sırasında gerçekleşir.
  • quote:

Ben de çok merak ediyorum. Sadece demir için değil. Diğer metaller için de...

Hayır buharlaşmaz. Ergiyik halde kalır. Demirrden demire fark var tabi.Örneğin 2344 çeliği 1300 dereceye kadar dayanır bu sıcaklıktan sonra erir.2000 e kadar ısı verin malzemenin kimyası bozulmaya baslar.Ama buharlaşmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brooklyn

Hayır buharlaşmaz. Ergiyik halde kalır. Demirrden demire fark var tabi.Örneğin 2344 çeliği 1300 dereceye kadar dayanır bu sıcaklıktan sonra erir.2000 e kadar ısı verin malzemenin kimyası bozulmaya baslar.Ama buharlaşmaz.

Alıntıları Göster
    Peki civa neden buharlaşıyor...
  • quote:

Peki civa neden buharlaşıyor...

Alıntıları Göster
    Civa hakkında bir bilgim yok zira kendisi eriyik haldeki tek metaldir.Bir ayrıcalığı olsa gerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Neo_Cyclone

Arkadaşlar demir kaynama noktasını geçtikten sonra buharlaşır mı,buharlaşırsa bu olay nasıl gerçekleşir?Bu konu hakkında bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum.

Buharlaşır ve buharlaşırken ışıma yapar diye biliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemil-mustafa

quote:

Arkadaşlar demir kaynama noktasını geçtikten sonra buharlaşır mı,buharlaşırsa bu olay nasıl gerçekleşir?Bu konu hakkında bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: mustafa sucu

quote:

Ben de ışıma yapar diye duydum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Neo_Cyclone

quote:

Orjinalden alıntı: mustafa sucu

quote:

Ben de ışıma yapar diye duydum.

Alıntıları Göster
    Samimi söylüyorum buharlaşır. Demir olsun titanyum olsun hiç farketmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaotika

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar farklı cevaplar gelmiş,bu konuyu açıklığa kavuşturalım.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Kaynama noktası 2861 derece olarak belirtildiğine göre kaynıyıp buharlaşabiliyor demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vasago

Kaynama noktası 2861 derece olarak belirtildiğine göre kaynıyıp buharlaşabiliyor demektir.

Alıntıları Göster
    Her katının buharlaşması bir kimya kanunudur.Bu yüzden buharlasır ama biz hep su buharı gördüğümüz ve demirin buharlasacağı sıcaklığı doğada göremediğimiz için bize ilginc geliyor.Ama özel labaratuar kosullarında buharlastırılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasaza

Her katının buharlaşması bir kimya kanunudur.Bu yüzden buharlasır ama biz hep su buharı gördüğümüz ve demirin buharlasacağı sıcaklığı doğada göremediğimiz için bize ilginc geliyor.Ama özel labaratuar kosullarında buharlastırılır.

Alıntıları Göster
    kaynama noktasından önce buharlaşmaya başlar.

kaynama noktasından sonra çok hızlı buharlaşır ( buna kaynama deniyor zaten )

• quote:

Orijinalden alıntı: vese

kaynama noktasından önce buharlaşmaya başlar.

kaynama noktasından sonra çok hızlı buharlaşır ( buna kaynama deniyor zaten )

Alıntıları Göster
    Suyla karıştırıyorsunuz.
    Su her sıcaklıkta buharlaşabilir.
    Demirin erime noktasıyla kaynama(Buharlaşma) noktası arasında binlerce derecelik sıcaklık farkı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Suyla karıştırıyorsunuz.
    Demirin erime noktasıyla kaynama(Buharlaşma) noktası arasında binlerce derecelik sıcaklık farkı var.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Suyla karıştırıyorsunuz.

sadece su değil tüm sıvılar kaynama noktasına varmadan önce buharlaşmaya başlar diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 5 Ekim 2007; 23:11:48 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Neden samimi dedin ki @kaotika :D
    Vallahi billahi buharlaşır gibi olmuş :D

Ek: Sorunun cevabı esasında big bang'ten günümüze kadar olan süreci düşündüğünüzde de saklı.
    Yani katı hale gelmeden önceki hallerini düşünmeniz yeterli.
    Doğadan aktif yanardağları örnek verebiliriz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 6 Ekim 2007; 0:02:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huhukomsu

quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Neden samimi dedin ki @kaotika :D
    Vallahi billahi buharlaşır gibi olmuş :D

Ek: Sorunun cevabı esasında big bang'ten günümüze kadar olan süreci düşündüğünüzde de saklı.
    Yani katı hale gelmeden önceki hallerini düşünmeniz yeterli.
    Doğadan aktif yanardağları örnek verebiliriz sanırım.

Alıntıları Göster
    buharlaşırken kokusu nasıl oluyo acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarkia -- 5 Ekim 2007; 23:58:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Anarkia

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: I am who I am

Pas gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orjinalden alıntı: I am who I am

Pas gibi

Alıntıları Göster
    Aslında bende buğarlaşmaz demiştim ama biraz düsündükten sonra yanıldığımı farkettim
    Buharlasır ama o kadar sıcak bir ortamı hazırlamak dünya kosullarında mumkun değil sanırım. Zira demirin buharlasacağı ortamdaki tüm maddelerin yapısı bozulur gibime geliyor. Ama 3000 dereceye kadar çeşitli çeliklerin pişirildiğini biliyorum sertlik mukavemet süneklik vs kazandırılabilmesi için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brooklyn

Aslında bende buğarlaşmaz demiştim ama biraz düsündükten sonra yanıldığımı farkettim
    Buharlasır ama o kadar sıcak bir ortamı hazırlamak dünya kosullarında mumkun değil sanırım. Zira demirin buharlasacağı ortamdaki tüm maddelerin yapısı bozulur gibime geliyor. Ama 3000 dereceye kadar çeşitli çeliklerin pişirildiğini biliyorum sertlik mukavemet süneklik vs kazandırılabilmesi için.

Alıntıları Göster
    Demir milyarlarca santigradlık sıcaklık ve muazzam bir basınç ile Supernova patlamalarından oluşuyor. O yüzden gaz halindeki demir sadece bu patlamalar sonucu ortaya çıkar. Hemen sonrasında yoğunlaşır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.