|
Delphi ve Bosch marka ateşleme bobini
-
-
Hocam merhaba. Bende de 1.6 Astra var. Geçen sene benimde bobin buji değişimi yapıldı. Bosch marka buji takmıştı fakat bobini Delphi kullandı.Zaten çıkan parça da Delphi üretimi olup üzerinde GM yazıyordu. Benim tavsiyem araçtan hangi marka çıktıysa onu tercih edebilirsiniz.
-
Ustam ben görevdeydim arkadaş götürdü aracı. İnan üstünden çıkan hangi marka bilmiyorum. Ben zaten delphi istemiştim o ara usta ısrarla bosch takmış. Neyse olan oldu artıkta benim merak ettiğim bosch marma bobin yanlış tercih mi başıma iş açarmı. 1 yılda garanti verdi -
Ben de geçenlerde değiştirdim bobini. Aracım Corsa d 1.4 benzinli.Üstünden çıkan gm logolu Delphi markaydı. -
Orjinali delphi.
-
Delphi, GM yani o zamanlar Opelin sahibi olan firmanın sahip olduğu bir parça üretici firmaydı. Haliyle orijinalde onun çıkması normal. Bosch da kendini bu alanda kanıtlamış Avrupa menşeyli firma. İkisi de kalitelidir bence çok kafaya takmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 28 Haziran 2022; 10:23:21 > -
Bosch'un fren balataları ve filtreleri çok dandik, delphi almanızı öneririm. Her şeyi yapan markalar genelde hiçbir şeyi tam yapamıyor.
-
Bu mantıkla Delphi de aynı kategoriye giriyor. Bir sürü şey yapıyor.
Olay aslında oem yani fason üretimde gizli. Birçok marka ürünlerini Türkiye içindeki yerli firmalara yaptırıyor. Özellikle mekanik parçalarda bu çok fazla. Z rotuymuş, aküymüş, rotilmiş, fren balatasıymış evet maalesef kaliteleri düşük olabiliyor. elektronik ve sensör vs biraz teknoloji gerektiren ürünlerde kendileri yine yapmasa bile yerli üreticiye yaptırmıyorlar o nedenle o ürünler göreceli daha kaliteli.
Bunların hepsini aynı kefeye koyup balataları dandik öyleyse Bosch dandik markadır demek yanlış olur. Bu diğer ünlü markalar için de geçerli ( Valeo,TRW,Magneti-Marelli vs). Bunun yanında Türkiye de bilinmeyen ama çok büyük , kaliteli üretim yapan markalarda mevcut. Bunların da bir kısmı Çin markasıdır diye gümbürtüye gidiyor.
-
Bosch a dandik diyende ne bileyim
Yerli Cey marka var. Sonrasinda taiwan ve çin mali yedek parcalar var onlari bi gõr sonra dandik de
-
quote:
Orijinalden alıntı: Karakuscoskun
Ustam ben görevdeydim arkadaş götürdü aracı. İnan üstünden çıkan hangi marka bilmiyorum. Ben zaten delphi istemiştim o ara usta ısrarla bosch takmış. Neyse olan oldu artıkta benim merak ettiğim bosch marma bobin yanlış tercih mi başıma iş açarmı. 1 yılda garanti verdiBence sorun olmaz. Zaten bir sorun olursa araçta belli eder ve hata kodu verir.
-
Bosch'a danfik marka demek haddim değil ancak balatasını kullandım çok kötüydü, filtrelerini kullandım malzeme kalitesi çok kötüydü, bujisi çok kısa sürede ömrünü tamamladı. Onun yerine adını bilmediğim ustamdaki balata takıldı, mann filtre, ngk iridyum buji aldım, tüm sorunlarım gitti
bosch'ta 140-150 km süratte orta sert fren yapınca 120-80 arası öyle bir uğultu geliyordu ki...
Tüm beyaz eşyalarım Bosch, gelen elektrik faturasına komşular saç baş yoluyor.
Delphi bildiğim kadarıyla otomotiv sektörü dışında bir şeyle ilgilenmiyor.
-
İzmirde hangi ustaya gidiyorsunuz? -
Tamam da bir tane şirket var o aynı fabrikada hem buzdolabı hem araba hem müzik seti yapıyor değil ya. Marka Bosch ama birisi elektrikli ev aletleri aş., diğeri Delphi gibi otomotiv AŞ bir başkası ağır metal aş gibi ayrı ayrı. Dediğim gibi Bosch markası yada başka marka için Türkiye de üretim yapan firmalar var ve evet malzemeleri daha düşük kalite. Diğer yandan örnek veriyorum yağ filtresi alırken daha büyük hacimlisini alırım, balata alırken seramik olanı alırım z rotu alırken kendi üreten kaliteli bir markadan alırım. İşin özü Türkiye de bir markanın adıyla üretim yapan firmaların ürünleri evet kalitesiz olabiliyor ama elektronik komponentleri o kadar kötü değil. Sensör ve bobinler yada aktüatörleri bosch marka alabilirim varsa sorun da çıkartmaz mesela lambda sensörüm bosch marka 5-6 yıl oldu alıp takalı sorun çıkmadı. Anlatmak istediğim fason yerli üretim olabilecek parçalarda doğrudur ama diğerleri öyle değildir.
Mesela Bosch ev aletlerini, Profilo üretiyordu sonradan satın aldılar Bosch-Siemens Elektrikli Ev Aletleri AŞ oldu adı. Yerli malı olup ihraç ediyorsa 1. kalite, iç pazara sunuyorsa 2. kalitedir.
Mesela İngilterede üretilen Algida dondurmanın içindeki süt oranına bakın bir de Türkiye Algida da üretilen aynı isimli dondurmanın süt oranına bakın. Bizimkinde Sütlü buz yazar dondurma değil :)
-
İkisi arasından kesinlikle delphi
-
bosch'a da dandik denmez yani.
benim aracımın orijinal bobini bosch marka. aracım için piyasada valeo marka da bobin var, delphi de var.
başka marka araç için orijinal bobin valeo'dur bir başkası için delphi dir. araç üreticisi kimle anlaşırsa...
mesela aracımın motor ecu bilgisayarım bosch marka, body computer dedikleri araç içi bilgisayar ise delphi marka.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X