Merhaba. Kombi ustası değilim, kendi kombime yaptığım tamiratı, başka yerde bu bilgi olmadığı için paylaşayım dedim. Belki ihtiyacı olan olur. Bu konuda Vaillant VUW kombilere ait 5 telli orjinal VPAR-5 sirkülasyon pompasının yerine, 3 telli Wilo marka pompanın nasıl takılacağını anlatacağım. ÖZET: Niye bu kadar uzun yazdın diyenler için: 5 telli VPAR-5 pompa yerine 3 telli Wİlo pompayı bağlamak için, VPAR-5 in elektrik bağlantı kutusunu Wilo motorun üzerine takınız. 1-Kombim Vaillant turbotec VUW TR 202/3-5 kombim kaçak akım rölesini attırmaya başladı. Servis çağırdım tamda şüphelendiğim gibi sirkülasyon pompası arızalanmış. Servis orjinal motor için 1400 TL istedi. Bende fazla bulup yaptırmadım. İnternetten uygunparca.com'dan uyumlu görünen Wilo KSL 15/5-3C motorunu 388 liraya sipariş ettim. Motor geldi fakat işin ilginç yanı kombinin içindeki orjinal motoru Vaillant VPAR-5, 5 telli yani çift hızlı bir motor, fakat gelen Wilo motor faz-nötr-toprak olmak üzere 3 telli bir motordu. Bunun üzerine uygunparca.com'u aradım bu motor uyumlu görünüyor fakat 3 telli motoru nasıl 5 telli motor yerine bağlayacağımı sorduğuma kendilerinin teknik bilgisi olmadığını, dilersem motoru iade edeceğimi söylediler. Googledan çok araştırmama rağmen herhangi bir bilgiye ulaşamadım. ORJİNAL MOTOR 5 tellli VPAR-5 motor Wilo 3 telli wilo marka motor 2-Tüm araştırmalarıma rağmen bir bilgi bulamadım. Artık iş bilgimizi konuşturmaya geldi. Öncelikle orjinal vpar-5 çift hızlı ve kombi tarafından otomatik ayarlanıyordu. Wilo'nun devir ayarı üserindeki seçme anahatarı ile ayarlanıyordu. Bu aklımda ışık yaktı demek ki bu motoru bir şekilde uydurabilirim. Önce Wilo motorun datasheetini buldum. Datahsheeti incelediğimde motorun hız ayarının manuel veya otomatik yapılabildiğini anladım. https://cms.media.wilo.com/cdndoc/wilo252578/3625152/wilo252578.pdf 3-Wilonun üstüne bulunan siyah elektriksel bağlantı kutusunu söktüm. Süpriz! Sargı yapısı VPAR-5 ile aynıydı. Bende VPAR-5 in üstündeki elektrik bağlantı kutusunu söküp Wilo'nun üstüne taktım. VPAR-5 in üstündeki elektrik kutusunu söküp Wiloya taktım. Artık motorumuz 5 telli. :) 4-Pompayı yerine taktım bakalım çalışacak mı? Hadi BİSMİLLAH! 5- Ve mutlu son kombimiz sorunsuz çalışıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 26 Kasım 2020; 14:49:27 > |
Bildirim