Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

DELL UltraSharp Serisi Kullanıcılar Kulübü (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.010
Cevap
15
Favori
55.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence geçmiş sayfaları bir okuyun. Fikir sağlayacaktır.
  • ncdtkrts kullanıcısına yanıt
    Çaydanlık ya da su ısıtıcısından çıkan buhara tutup bezi bu şekilde nemlendirirseniz ekranda leke bırakmaz. Ayrıca dairesel hareketlerle değil düz bir şekilde, sağa sola ya da aşağı yukarı silmek gerekiyor.
  • proteo kullanıcısına yanıt
    Evet bende seri bir şekilde aşağı yukarı sağ sol yapıyorum. Diğer dediğiniz şeyide deniyecem :)
  • ozan301 O kullanıcısına yanıt
    Gayet iyi ben hiç bir dez avantajını görmedim IPS olması zaten süper.
  • U2415 kullananlar cevaplayabilir mi acaba, 1080P filmler bu monitörde nasıl gözüküyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan301

U2415 kullananlar cevaplayabilir mi acaba, 1080P filmler bu monitörde nasıl gözüküyor?

Sürpriz sonuç mu bekliyorsun.

En fazla 1920 x 1080 çözünürlüğünde olan bir film 1920 x 1200 ekranda nasıl görünebilir?
    Hele ki bir çok filmin 1920*800 vb. çözünürlükte olduğunu düşünürsen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

quote:

U2415 kullananlar cevaplayabilir mi acaba, 1080P filmler bu monitörde nasıl gözüküyor?

Sürpriz sonuç mu bekliyorsun.

En fazla 1920 x 1080 çözünürlüğünde olan bir film 1920 x 1200 ekranda nasıl görünebilir?
    Hele ki bir çok filmin 1920*800 vb. çözünürlükte olduğunu düşünürsen...

Altta ve üstte sadece 60 pixel daha yüksek siyah bar olacaksa sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 9 Haziran 2016; 13:59:54 >

• Arkadaşlar aranıza tekrar Up2715K ile katılıyorum.

Dell kullanmayı özlemişim :)
  • Dell UltraSharp U2414H Almış bulunmaktayım :) 875 TL.
  • Hayırlı olsun. Güle güle kullan. Fiyat olarakda gayet uygun.
    Üst kısmında klasik ışık sızması sorunu haricinde sıkıntı yaratayacak bir durum yok.
  • quote:

Hayırlı olsun. Güle güle kullan. Fiyat olarakda gayet uygun.
    Üst kısmında klasik ışık sızması sorunu haricinde sıkıntı yaratayacak bir durum yok.

Teşekkürler. Salı yada çarşamba elimde olur inş. :)
  • Merhabalar. U2715H alacakken UP2716D diye bir model farkettim. Fiyati uc asagi bes yukari ayni. Monitor internet , oyun , multimedya tv amacli kullanilacak. Onemsedigim ozellik ise renklerin doygunlugu, ekranin keskinligi ve gozleri yormamasi. Hardcore oyuncu degilim zaten arasira warcraft veya crysis gibi oyunlar oynuyorum. Bu iki monitorun eksi ve artilarini soyleyip ihtiyaclarim dogrultusunda fikir verebilecek olan olursa memnun olacagimi bildirir saygilarimi sunarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bende u2414h aldım. Monitörde ölü piksel felan çıkmadı o konuda rahatım. Fakat merak ettiğim bir şey var. Monitörde sağ alt kısımda azda olsa bir ışık sızması var (sanırım). Fakat monitörü çok yakından kullandığım zaman belli oluyor, monitörü uzaktan kullandığımda çok çok daha az gözüküyor. Ayrıca monitörü yakından kullandığımda uzaklığı sabit tutarak direk olarak o bölgeye baktığımda (o bölgeyi direk gözümün önüne alarak) yine renkler normal gözüküyor. Aksi halde yakın mersafeden baktığımda sağ tarafın gamma ayarını (çok az) açmışlar gibi.. Bu bir sorun mu yoksa ben monitörü çok yakından kullandığımdan mı oluyor? İlk defa IPS kullandığımdan bunun ışık sızması olup olmadığından da emin değilim, sanki görüş açısıyla ilgili bir şey gibi. IPS'lerin görüş açılarının daha iyi olduğunu okumuştum fakat biraz hayal kırıklığına uğradım.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? Sorun bende mi monitör de mi?

(monitörle aramdaki mesaja 40-45 cm kadar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 21 Haziran 2016; 0:07:41 >

• 178 derece görüş açısından daha iyi ne olabilir ki?
    Bu seride ışık sızması mevcut. Bir üstteki mesajımda yazıyor ve testlerde de bu sorundan bahsediliyor.
  • quote:

178 derece görüş açısından daha iyi ne olabilir ki?
    Bu seride ışık sızması mevcut. Bir üstteki mesajımda yazıyor ve testlerde de bu sorundan bahsediliyor.

178 derece ama yine da sorunlu bölgeyi direk karşıma alıp baktığımda ışık sızması (?) sorunu düzeliyor. IPS ilk defa kullandığımdan olanın bitenin ne olduğunu tam bilmiyorum ama yazdıklarım yukarıda. Nasıl 178 derece anlayamadım. Dediğim gibi uzaktan bakınca sızma çok daha az belli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 21 Haziran 2016; 11:03:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeoTiger

Merhabalar. U2715H alacakken UP2716D diye bir model farkettim. Fiyati uc asagi bes yukari ayni. Monitor internet , oyun , multimedya tv amacli kullanilacak. Onemsedigim ozellik ise renklerin doygunlugu, ekranin keskinligi ve gozleri yormamasi. Hardcore oyuncu degilim zaten arasira warcraft veya crysis gibi oyunlar oynuyorum. Bu iki monitorun eksi ve artilarini soyleyip ihtiyaclarim dogrultusunda fikir verebilecek olan olursa memnun olacagimi bildirir saygilarimi sunarim.

Buna bir cevap verebilecek babayigit yok mu ?

• Up2716D renk gamutu daha yuksek bir model. Profesyonel fotoğrafçı degilseniz size bir getirisi olmayacaktir. Yaklasik 200 250 TL fiyat farki var.
    Örneğinin u2713 ve u2513 de 3 sene once ayni mantıkla cikmis gamutu yuksek modeller. Tftcentral gibi sitelerde daha detaylı bilgi bulabilirsin.

• eraan E kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim. 2715h yi alip keyfime bakicam o halde.

• quote:

Merhaba arkadaşlar bende u2414h aldım. Monitörde ölü piksel felan çıkmadı o konuda rahatım. Fakat merak ettiğim bir şey var. Monitörde sağ alt kısımda azda olsa bir ışık sızması var (sanırım). Fakat monitörü çok yakından kullandığım zaman belli oluyor, monitörü uzaktan kullandığımda çok çok daha az gözüküyor. Ayrıca monitörü yakından kullandığımda uzaklığı sabit tutarak direk olarak o bölgeye baktığımda (o bölgeyi direk gözümün önüne alarak) yine renkler normal gözüküyor. Aksi halde yakın mersafeden baktığımda sağ tarafın gamma ayarını (çok az) açmışlar gibi.. Bu bir sorun mu yoksa ben monitörü çok yakından kullandığımdan mı oluyor? İlk defa IPS kullandığımdan bunun ışık sızması olup olmadığından da emin değilim, sanki görüş açısıyla ilgili bir şey gibi. IPS'lerin görüş açılarının daha iyi olduğunu okumuştum fakat biraz hayal kırıklığına uğradım.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? Sorun bende mi monitör de mi?

(monitörle aramdaki mesaja 40-45 cm kadar)

Anlattığınız ips glow'a benziyor. ışık sızması sizin monitöre olan uzaklığınıza göre değişmez ancak ips glow değişir. Genellikle uzaklaştıkça daha az belirgin olur. tftcentral incelemesinde video var, orada monitörün çevresinde kamera gezinirken glow'u görebilirsiniz.

bu monitörlerin karakteristiğidir glow. .

• kimano kullanıcısına yanıt
    Boş bir zamanında tfcentral'daki makaleyi okuyayım, gerçekten adamlar işlerini iyi yapıyorlar.

IPS glow ise sorun yok, zaten o dediğiniz gibi ips'nin karakteristiği. . İlginiz için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.