Şimdi Ara

DELL UltraSharp Serisi Kullanıcılar Kulübü (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.010
Cevap
15
Favori
55.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • U2715H yeni serisi. Eskiye göre çerçeve çok daha ince. Bağlantı olarak hdmi farkı var. Güç tüketimi neredeyse yarı yarıya daha düşük.
    Satıcının elinde eski yüksek fiyattan kalmıştır, haliyle yüksekten satmak zorundadır.
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Bilgi icin tesekkurler. Lakin onceki sayfalarda bir arkadas 2713h nin premier colour diye gectigini renklerinin ve oyun performansinin daha iyi oldugunu belirtmis. Ben kendim biraz arastirdigimda 2715 le ilgili yabanci forumlar disinda bir yer bulamiyorum. 2713 te kirpilmis hali olarak sonu hm diye geciyor. Lakin 2715 te hem fiyat farki hemde premier colour muhabbeti kafami karistirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafik - Fotoğraf vb. işlerle ilginiz yoksa premier olmaması çok birşey değiştirmez.
    Oyun için alacaksanız eğer gecikme süresini kafaya takan arkadaşlar var, bence öncelikle bunu düşünün.
  • Adobe gamutunun %100 vermesi pratikte pek işinize yaramaz. O gamuttan yararlanmak için windows profil ayarlarından adobe yi seçmeniz gerekiyor, üstüne görmek istediğiniz resimlerin yada oyunların o gamuta göre şekillenmiş olması gerekiyor ki bir işe yarasın. Yani Srgb ile çekilmiş bir fotoğrafı Adobe Rgb profili ile izlemeye çalışırsanız yine işinize yaramaz. Üstüne üstlük fotoğraf izleyeceğiniz programın vs Adobe Rgb i desteklemesi gerekiyor ki Windows un default fotoğraf uygulamaları desteklemiyor. Kısaca Photoshop, Lightroom gibi programlar dışında günlük hayatta isteseniz de faydasını göremeyeceğiniz bir gamut Adobe Rgb.
    O nedenle Srgb'i %100 destekleyen ve fabrika kalibrasyonu ile gelen monitörler normal kullanıcı için en ideal olandır.
  • Arkadaşlar Merhaba Mac mini almayı dusunuyorum yanında, dell u2414h veya u2515h arasında cok kararsız kaldım oyunla felan işim yok genelde resim üzerine çalışacağım biri 1080p diğeri 1440p bazı yerlerde u2515 in yazılarda cozunurlukten dolayı sorun cıkardıgı yazılmış acaba resim çalışması için hangi monitoru tavsiye edersiniz.

Saygılar.
  • U3014 webdenal'da indirimde. Güzel fiyat.
    https://www.webdenal.com/dell-u3014_551471.html
  • Merhaba arkadaşlar bugün itibariyle ben de aranıza katılmış bulunmaktayım.
    Hepsiburadanın sepette %10 indirimiyle 1320 ye 3 taksitle u2515h modelini aldım.
    Kullanıcılara beni de ekleyebilirsiniz...
  • Merhaba bende yeni aldığım U2515H modeliyle aranıza katılmış bulunmaktayım. Büyük bir baskı tesisinde grafikerim işyerinde imac kullanıyorum yoğun olduğum zamanlarda mecburen evdede çalışıyorum evde standart monitör kullandığım için evde çalıştığım işleri macte açtığımda doğal olarak renk tutarsızlıkları oluyordu nec, eizo viewsonic gibi bu iş için özel üretilen pahalı prof modellerden almak benim için boşa bir sürü masraf olacaktı sonuçta sürekli iş için kullanılacak bir monitör olmayacak bu yüzden daha uygun olan ama bir nebzede olsa kalibrasyonu iyiye yakın modelleri araştırdım tüm endişelerime rağmen 1300 liraya bulduğum U2515H'yi satın aldım monitörün renklerini kontrol etmek için dell'i imac'in yanına koyup, karanlık ortamda CMYK renklerden oluşan görseli ikisindede açtım. sonuç aşağıdaki fotoğraftaki gibi oldu. soldaki imac baskı renklerini doğru gösteriyor ama dell'de tutarsızlıklar var ilk göze çarpan sarıdaki turuncuya çalan sıcaklık oldu magentada kırmızıya çalıyor. klavuzda belirtilmiş kalibrasyonlu gelen standart profil haricinde custom profil ayarları da kurcaladım imac ile yan yana ince ayar yapmaya çalıştım ama nafile. baştada dediğim gibi bu benim için hayal kırıklığı olmadı. bu işin monitörleri 3bin liradan başlar verdiğim paraya en fazla bu kadar olur ama parasını hak eden bi görüntü kalitesi var çözünürlük harika standart monitörlere göre fotoğraflarınızı daha bi güzel görüyorsunuz multimedya ve oyun içinde hiç bir sıkıntıya rastlamadım belkide oyuncu olmadığım için rastlamadım ama oyuncuda gitsin TN panelli oyuncu monitörlerinden birini alsın bununla ne işi var canım! Sonuç olarak iş konusunda tatmin etmesede şahsi kanaatim evim için çok iyi bir seviye bir monitör. U2515H iş amaçlı kullanılacak bir monitör değil grafik tasarım işleri için düşünüyorsanız hiç düşünmeyin maalesef bu paralara bu iş için alternatif yok. dijital ofset grafik tasarımcıları çalışma ofisleri için ya benim gibi imac kullanacaklar yada prof bir monitör düşünecekler soranlara söyleyim bu kesinlikle olmaz arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mlevent -- 21 Nisan 2016; 15:36:42 >

• %99 sRGB doğruluğuna sahip bir monitör, bu monitörden çok daha kötüleriyle MAC kullanmadan çok iyi işler çıkartan insanlar var.
    Bir kaç aydır 2414H kullanıyorum, bunu almadan önce 2515h mevcuttu, 1 ay kadar kullandıktan sonra sattım.
    2515h ile 2414h arasında renkler konusunda arada baya bir fark var.
    Hiç bir ayarı kurcalamadan bile 2515'in renklerinin daha iyi olduğunu rahatlıkla farkedebiliyorsunuz.

İnceleme yapan sitenin ayarlarıyla deneyin isterseniz.

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2515h.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

%99 sRGB doğruluğuna sahip bir monitör, bu monitörden çok daha kötüleriyle MAC kullanmadan çok iyi işler çıkartan insanlar var.
    Bir kaç aydır 2414H kullanıyorum, bunu almadan önce 2515h mevcuttu, 1 ay kadar kullandıktan sonra sattım.
    2515h ile 2414h arasında renkler konusunda arada baya bir fark var.
    Hiç bir ayarı kurcalamadan bile 2515'in renklerinin daha iyi olduğunu rahatlıkla farkedebiliyorsunuz.

İnceleme yapan sitenin ayarlarıyla deneyin isterseniz.

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2515h.htm

bu linki daha önce önermiştin baştan aşağı inceledikten sonra bu monitörü aldım lakin sonuç fotoğrafta sunduğum gibi oluyor renkler genel olarak sıcak, rgb custom'dan dengelemek mümkün değil hepten kötüleşiyor esasen kullandığım imac ve eizo monitörümün arasına sokup kıyaslamasam bu monitöre denecek hiçbir söz yok, alanı mutlu eder ama işi, ofisiyle matbaa arasında geçen bi meslektaşımsa çok başı ağrır. ben bu monitörü evde kullanmak için aldım ara sıra mesainin yetmediği yoğun olduğum zamanlarda iş için kullanırım çok fazla sıkıntı yaratmaz ama işini sırf bu monitör üzerinden yapacak arkadaşlar iyi düşünmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mlevent -- 22 Nisan 2016; 17:51:03 >

• Asusun bundan kötü monitörünü kullanan arkadaşım bir dünya katalog vs. çalışması yapıyor ve başının pek ağrıdığını duymadım.
    Hatta 3 sene öncesine kadar Philips 19" CRT monitör kullanıyordu.

Eizo vb. markalar eskiden geliyordu, sonradan ne oldu bilmiyorum ama bulunabilse bile fiyatları uçuk oluyor.
    Ya da Dell için premier color serisine yönelmek lazım ama onlarca 1000$ civarında galiba..
  • burada benim şikayetimden dem vurulmuş
    https://vozforums.com/showthread.php?t=4163464&page=17
  • Arkadaşlar bi sorum olacak benim dell u2515h monitörüm var mesela bi film izlerken karanlık yani siyah sahnelerde monitör otomatik olarak ekran parlaklığını düşürüyor bunu nasıl iptal edebilirim acaba ekran kartında ki bi özellik mi bu nasıl kapatabilirim

Herkese iyi forumlar..

• Film modundan Standart veya diğer modlardan birine geçersen iptal olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Film modundan Standart veya diğer modlardan birine geçersen iptal olur.

Teşekkürler hallettim ama gamer moddaydı en son custom color yaptım oldu..

• Merhaba. Photoshop için monitör ihtiyacım var. Min 24" ve 2k çözünürlük gerekli. U2715H ve U2713HM arasında kaldım. Tavsiye ne olur? Farklı model önerileride olur

• quote:

Orijinalden alıntı: yimust

Merhaba. Photoshop için monitör ihtiyacım var. Min 24" ve 2k çözünürlük gerekli. U2715H ve U2713HM arasında kaldım. Tavsiye ne olur? Farklı model önerileride olur

U2713HM modeli için U2715H'ye göre fazladan 500-600 lira vermeni gerektirecek bi fark yok ikiside ultrasharp serisi, aynı özellikler, aynı çözünürlük... ekran üzerindeki filtreden başka fark yok ama renk doğruluğu seni yanıltmayacak bir şey istiyorsan eizo, nec gibi markaların bu iş için olan modellerine bakmalısın. Ben işyerinde imac ile eizo kullanıyorum ev için U2515H aldım monitörü işyerine getirip kıyasladım renk doğruluğunun hiçte bahsedildiği gibi olmadığını gördüm servisi aradım ince ayarlarla düzeltebileceğimi söyledi hadi be! eyvallah çok yardımcı oldunuz dedim bunların dışında ev kullanımı için tatmin edici, diğer müvadillerle kıyas götürmeyecek kadar iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mlevent -- 27 Nisan 2016; 16:38:12 >

• mlevent kullanıcısına yanıt
    Ultra profesyonel işlem yapılmayacak. Model çekimi ve gelin damat çekimlerinde düzenleme için kurtarmaz mı? Eizonun kalitesini biliyorum. Ancak bu bütçeleri şuan ayıramam
  • quote:

Merhaba. Photoshop için monitör ihtiyacım var. Min 24" ve 2k çözünürlük gerekli. U2715H ve U2713HM arasında kaldım. Tavsiye ne olur? Farklı model önerileride olur

u3014 tercih edilebilir.
    https://www.webdenal.com/dell-u3014_551471.html
  • quote:

Ultra profesyonel işlem yapılmayacak. Model çekimi ve gelin damat çekimlerinde düzenleme için kurtarmaz mı? Eizonun kalitesini biliyorum. Ancak bu bütçeleri şuan ayıramam

Bütçene uygun herhangi bir model IPS ekran alman yeterli. Ne kadar abartılıyor bu işler anlamıyorum.
    Millet bildiğin 80$-100$'lık monitörlerde Photoshop kullanıp fotoğraf basıyor, katalog tasarlıyor...
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.