Şimdi Ara

DELL STUDIO XPS 501S74P45 ( Kullanıcı Yorumu) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
10.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

birinde bluray okuyucu var
    diğerinde sadece dvd writer
  • Sıcaklık eklendi :)
  • Alan arkadaşlar benim pil çınlama yapıyo zzz vzz tarzı bi ses ama bi problem yok .

İade etme hakkım varmıdır?
  • Bu bilgisayarın klavyesi ışıklı versiyonu türkiyede yok mu acaba? Ya da türkiyedeki servisi ücreti karşılığında Klavyeyi ışıklı yapıyor mu?
  • ahmet4175 pil çınlama sorunu ne oldu? Hallettin mi?
  • Arkadaşlar mümkünse windows 7 puanlarını yazbilirmisiniz?
  • arkadaşlar klavye ışıklı mı dhde başka konuda ışıklı değil denilmiş acaba o başka modelimiydi DELL XPS-501S modeliyle DELL 501S74P45 olması farketmiyor aynı cihaz değil mi cevaplarsanız sevinirim
  • Arkadaşlar merhaba, benim bu bilgisayar ile ilgili sorunum fanın sürekli açık olması. Kullananlar cevap verebilirse memnun olurum. Fan doğru düzgün bir uygulama açık değilken bile açık kalıyor. Sağ taraftaki hava çıkışından sürekli sıcak hava geliyor. Ses fanın mekanik sesi değil ama havanın çıkış sesi olarak oldukça yüksek.
  • Işıklı klavye Türkiye'de mevcut değil. Aşağıdaki bağlantıda İngiltere ve Almanya'daki klavyelerinde US klavyelerinden farklı olduğu, bu yüzden de arka ışığı olan klavyenin bu ülkelerde bulunmadığı yönünde iki ayrı bildirim var.
    http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/p/19356073/19787190.aspx

DELL XPS-501S modeliyle DELL 501S74P45 tek fark Bluray okuyucu farkı. Bluray okuyucu olmayan versiyonu Vatanda 245 TL daha ucuz görünüyor.

quote:

Orijinalden alıntı: CxCxCx

arkadaşlar klavye ışıklı mı dhde başka konuda ışıklı değil denilmiş acaba o başka modelimiydi DELL XPS-501S modeliyle DELL 501S74P45 olması farketmiyor aynı cihaz değil mi cevaplarsanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: PaulAtreides

Işıklı klavye Türkiye'de mevcut değil. Aşağıdaki bağlantıda İngiltere ve Almanya'daki klavyelerinde US klavyelerinden farklı olduğu, bu yüzden de arka ışığı olan klavyenin bu ülkelerde bulunmadığı yönünde iki ayrı bildirim var.
    http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/p/19356073/19787190.aspx

DELL XPS-501S modeliyle DELL 501S74P45 tek fark Bluray okuyucu farkı. Bluray okuyucu olmayan versiyonu Vatanda 245 TL daha ucuz görünüyor.

quote:

arkadaşlar klavye ışıklı mı dhde başka konuda ışıklı değil denilmiş acaba o başka modelimiydi DELL XPS-501S modeliyle DELL 501S74P45 olması farketmiyor aynı cihaz değil mi cevaplarsanız sevinirim

hocam eline sağlık. o zaman fazla incelememiştim bilgisayarı şimdi canlısını görme hariç herşeyini öğrendim sayılır. laptopun ekranı nasıl memmunmusun yani bi sony,toshiba full hd ekran kalitesi var mı. yakın zaman da kesin alacağım ama siz kullanıcısısınız sanırım ürünün en iyi size sorulur diye düşünüyorum. Bu arada sizde bi soru sormuşsunuz benim bildiğim kadarıyla i7 işlemciler ısınma değil de anlattığınız gibi fazla fan çalıştırma sorunları oluyor ama eğer ısınıyorsa cihaz bi soğutucu alsanız iyi olur.

• Ekranı daha çok Macbook ile karşılaştırılıyor çünkü bu kalitede ve parlaklıkta ekran ile gelen çok fazla laptop yok. Benim seçimimi etkileyen en önemli faktör ekranın muhteşem bir görüntü kalitesine sahip olması oldu. Alternatiflerim arasında Sony Vai F serisi vardı fakat ekranları nispeten mat bir görüntüye sahip olduğu için tercih etmedim. Bu laptopta ise daha önce hep özendiğim Mac canlılığına erişen bir ekran kalitesi var. Doküman hazırlamak ve okumak daha keyifli. Artık çıktı alma ihtiyacı duymadan daha uzun dokümanları bilgisayar ekranından okumayı tercih ediyorum. Bu durum yüksek çözünürlüğün bir avantajı. Çözünürlüğün 1080p olmasının tek dezavantajı yazıların çok küçük kalması. Sistem ayarlarından, %125 -%150 dpi aralığında bir görüntü ayarı seçerseniz, sistem bağımlı menüler ve ikonlar yeterli büyüklüğe kavuşuyor fakat birçok programın kendi pencereleri içerisindeki yazılar ve ikonlar hala küçük kalabiliyor. Browserlarda bu sorun font büyüklüklerini ayarlayarak çözülebiliyor yada sayfa çok ufak görünecek şekilde yüklenirse multitouch touchpad ile hızlıca uygun yakınlaştırma oranı ayarlanabiliyor. 1080p hangi ekran alınırsa alınsın aynı sorun ile karşılaşılacaktır. Sadece ekran kalitesi için bile alınabilecek bir laptop olduğunu söyleyebilirim. Aşağıdaki bağlantıda Mackbook ile ekran ve ses karşılaştırması yapılıyor. Bu sırada ses kalitesi ise tartışmasız çok iyi. Mutlaka bir yerde ekran ve ses kalitesini test edin derim, hayran kalacaksınız.

http://www.nerdycomputers.com/pc/dell-xps-15-l501x-display-and-sound-quality-overview/

Fan sesi için ise aşağıdaki bağlantı bir fikir verir sanırım. Ben alıştım sayılır.

http://www.youtube.com/watch?v=UkNQZ3Xngiw

quote:

quote:

Işıklı klavye Türkiye'de mevcut değil. Aşağıdaki bağlantıda İngiltere ve Almanya'daki klavyelerinde US klavyelerinden farklı olduğu, bu yüzden de arka ışığı olan klavyenin bu ülkelerde bulunmadığı yönünde iki ayrı bildirim var.

quote:

hocam eline sağlık. o zaman fazla incelememiştim bilgisayarı şimdi canlısını görme hariç herşeyini öğrendim sayılır. laptopun ekranı nasıl memmunmusun yani bi sony,toshiba full hd ekran kalitesi var mı. yakın zaman da kesin alacağım ama siz kullanıcısısınız sanırım ürünün en iyi size sorulur diye düşünüyorum. Bu arada sizde bi soru sormuşsunuz benim bildiğim kadarıyla i7 işlemciler ısınma değil de anlattığınız gibi fazla fan çalıştırma sorunları oluyor ama eğer ısınıyorsa cihaz bi soğutucu alsanız iyi olur.

• quote:

Ekranı daha çok Macbook ile karşılaştırılıyor çünkü bu kalitede ve parlaklıkta ekran ile gelen çok fazla laptop yok. Benim seçimimi etkileyen en önemli faktör ekranın muhteşem bir görüntü kalitesine sahip olması oldu. Alternatiflerim arasında Sony Vai F serisi vardı fakat ekranları nispeten mat bir görüntüye sahip olduğu için tercih etmedim. Bu laptopta ise daha önce hep özendiğim Mac canlılığına erişen bir ekran kalitesi var. Doküman hazırlamak ve okumak daha keyifli. Artık çıktı alma ihtiyacı duymadan daha uzun dokümanları bilgisayar ekranından okumayı tercih ediyorum. Bu durum yüksek çözünürlüğün bir avantajı. Çözünürlüğün 1080p olmasının tek dezavantajı yazıların çok küçük kalması. Sistem ayarlarından, %125 -%150 dpi aralığında bir görüntü ayarı seçerseniz, sistem bağımlı menüler ve ikonlar yeterli büyüklüğe kavuşuyor fakat birçok programın kendi pencereleri içerisindeki yazılar ve ikonlar hala küçük kalabiliyor. Browserlarda bu sorun font büyüklüklerini ayarlayarak çözülebiliyor yada sayfa çok ufak görünecek şekilde yüklenirse multitouch touchpad ile hızlıca uygun yakınlaştırma oranı ayarlanabiliyor. 1080p hangi ekran alınırsa alınsın aynı sorun ile karşılaşılacaktır. Sadece ekran kalitesi için bile alınabilecek bir laptop olduğunu söyleyebilirim. Aşağıdaki bağlantıda Mackbook ile ekran ve ses karşılaştırması yapılıyor. Bu sırada ses kalitesi ise tartışmasız çok iyi. Mutlaka bir yerde ekran ve ses kalitesini test edin derim, hayran kalacaksınız.

http://www.nerdycomputers.com/pc/dell-xps-15-l501x-display-and-sound-quality-overview/

Fan sesi için ise aşağıdaki bağlantı bir fikir verir sanırım. Ben alıştım sayılır.

http://www.youtube.com/watch?v=UkNQZ3Xngiw

quote:

quote:

quote:

forumda bu laptopa bi haraketlenme var bitmeden almak lazım birtane. bluray gereksiz bana 200 küsür parayı vermeye değmez hayatımda kaç kere alacağım cdsini. ama şu ekran kartı biraz daha iyi olsaydı ve ekran 16 inç olsayı tadından yenmezdi cihaz neyse tekrardan sağolasın yorumların için

• merhaba arkadaşlar biliyorum yeri burası değil ama olurda xps almak isteyenler buraya bakar diye buraya da yazmak istedim. elimde 1 hafta once aldığım dell xps l501x 501S74P45 (bluray li ve ekranı 1920 x1080 ) olan model var . türkiyeden garantili 2650 ye almıştım fakat elime başka bir bilgsayar geçtiği için ihtiyacım kalmadı . almak isteyen olursa fiyatı 2300 tl . faturası kutusu bütün aksesuarları duruyor .ilgilenen olursa pm yoluyla haberleşelim teşekkürler
  • cihazı aldım süper bir cihaz ekran ve ses kalitesi konuşalarak anlatılcak birşey değil ekran çok canlı ve ses kalitesi çok tatmin edici asla bu yönden pişman olmazsınız. kesinlikle görmeniz lazım ama bir kaç olumsuz yönü var. 1. cihaz oyun oynarken ısınıyor ve klavyeyede yansıyor ısısı ben zalman nc 2000 soğutma sistemiyle kullanmama rağmen oluyor bu söylediklerim. 2. fan bi uygulama açtığınız zaman hemen çalışmaya başlıyor ve işletim sistemiyle ilgili bi sorun olsa gerek bilgisayarı açtığımız zaman açılması 1dk 15 sn sürüyor msconfig yaptım ama fayda etmedi. ama bunlar çok mesele değil sonuçta laptop bu ve paranızın kuruşuna kadar bu cihaz hakediyor alacaklara öneririm.
  • ben bicok.com un sahibi ve yöneticisiyim. İlanda bizim adımız geçtiği için açıklama yapma gereği duydum. Bu ürünün fiyatı için arkadaş pahalı olduğunu yazmış. akakce.com sitesinde bu ürünü araştırırsanız bizim fiyatımız 38Tl daha ucuzdur. 2500-2800tl yazmış arkadaş ama fiyat arama motorundan incelerse yanıldığını görebilir...

quote:

Orijinalden alıntı: borno_vali

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet4175

Benim kide max 8gb bellek valla ya orda atmışlar dicem benim modelde aynısı zaten 140 gb fark için vermem ben oparayı

zaten vermiş olduğum linkteki fiyat uçuk.bu ürünün fiyatı ortalama 2500-2800 TL arasında geziniyor.ancak bu sitede sanırım özellikleri yanlış yazmışlar.yoksa dediğin gibi 2gb ram ve 140 gb hard disk fazlalığı için 500TL kazık yemeye gerek yok.100 TL ye alırsın bi harici 500 gb hard disk olur biter.

• quote:

Orijinalden alıntı: aytac67

ben bicok.com un sahibi ve yöneticisiyim. İlanda bizim adımız geçtiği için açıklama yapma gereği duydum. Bu ürünün fiyatı için arkadaş pahalı olduğunu yazmış. akakce.com sitesinde bu ürünü araştırırsanız bizim fiyatımız 38Tl daha ucuzdur. 2500-2800tl yazmış arkadaş ama fiyat arama motorundan incelerse yanıldığını görebilir...

quote:

Orijinalden alıntı: borno_vali

quote:

Benim kide max 8gb bellek valla ya orda atmışlar dicem benim modelde aynısı zaten 140 gb fark için vermem ben oparayı

zaten vermiş olduğum linkteki fiyat uçuk.bu ürünün fiyatı ortalama 2500-2800 TL arasında geziniyor.ancak bu sitede sanırım özellikleri yanlış yazmışlar.yoksa dediğin gibi 2gb ram ve 140 gb hard disk fazlalığı için 500TL kazık yemeye gerek yok.100 TL ye alırsın bi harici 500 gb hard disk olur biter.

o konuların yeri bu bölüm değil lütfen konuyu bu şekilde kirletmeyelim.

• XPS imi alalı yaklaşık 3.5 ay oluyor. Hep açık olduğu halde hiç bir sorun yaratmadı daha ... Hala verdiğim paranın hakkını veriyor diye düşünüyorum. Sadece Asus N53 sandy bridge işlemcili modeli çıkınca içim cız etmişti ama onun ekran kalitesini görünce hemen vazgeçtim. Xps lerin yeni nesilleri de birkaç ay içinde gelir sanırım. Almayı düşünen arkadaşlara ufak bir tavsiye; ekran kalitesini imac den başka laptopla, ses kalitesini hiçbir laptopla karşılaştırmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 10 Mart 2011; 10:55:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

Benim bilgisayar 8 gündür açık üzerinde yaptığım testlerde bile koku falan gelmedi. (Sadece gece 6 7 saat kapalı kalıyor Bazen torrente atıyorum o zamanda açık)

En son sırf reset atacak mı diye denemek için alt hava girişlerini tıkayıp oyun oynadım ekran kartı 96 işlemci 84 derece oldu yine de koku falan yok sadece alt kısmına sıcaktan dokunamadım :) Bence bir an önce değiştir laptobu.

Torrente atıp yattığım zaman sabah kalktığımda işlemcinin hala 50 derece olması ide durumunda laptobun kararlığını gösteriyor.

quote:

sıcaklık konusu, bu laptopta ilk kez gördüm eskileri hep ısınıp açıkken kendini soğutmuyodu. Bu laptopun sogtması harbi iyi eğer ortam kapalysa sıcak havadan başını dondurucek kadar . 18saat oyun oynadm 20dk kapatdm oyunu kendi ideal scaklga geldi full metal sogtcyla uçuorum. Kendni sogtma olynda sogtcu yktu. Ksaca aman laptop sogusun dınlensn kapaym olayı yook. Az bekle soguo.

quote:

cihazı aldım süper bir cihaz ekran ve ses kalitesi konuşalarak anlatılcak birşey değil ekran çok canlı ve ses kalitesi çok tatmin edici asla bu yönden pişman olmazsınız. kesinlikle görmeniz lazım ama bir kaç olumsuz yönü var. 1. cihaz oyun oynarken ısınıyor ve klavyeyede yansıyor ısısı ben zalman nc 2000 soğutma sistemiyle kullanmama rağmen oluyor bu söylediklerim. 2. fan bi uygulama açtığınız zaman hemen çalışmaya başlıyor ve işletim sistemiyle ilgili bi sorun olsa gerek bilgisayarı açtığımız zaman açılması 1dk 15 sn sürüyor msconfig yaptım ama fayda etmedi. ama bunlar çok mesele değil sonuçta laptop bu ve paranızın kuruşuna kadar bu cihaz hakediyor alacaklara öneririm.

quote:

Orijinalden alıntı: DarkSalvation

2367 tl ye aldım bimeks in internet kampanyası vardı, ama suan bitmiş. f6 tusunda blacklit acma özelliği var videoda fakat benim notebook ta f6 boş alan arkadaşanın aldığı yerden bimeksten aldım o vardemiş konu başında eğer bende yoksa iade edicemde :D birde ben 4 gb ram yukselttım 6gb oldu yani oyunlarda ısınıyor simdiden söylim

Arkadaşlar bu mesajları yazdığınızdan bu yana baya zaman geçmiş. Ben linkteki L501X moelini almayı düşünüyorum.

http://www.pcdepo.com/asp/product/78774/Dell-XPS-L501X-H501S-74P45-i7-740QM-8GB-500GB-15-6-WLed-HD-Ekran

Sizin çok ısındığını söylediğiniz model L501X mi? Eğer oysa ne derece ısınıyor? Makinanın altına kitap falan mı koymak lazım rahatlaması için? Klavye ve el koyulan yer de ısınıyor mu? Fan sesi çok mu?

Aslında sizin aletin ısınmasıyla ilgili söyledikleriniz beni şaşırttı çünkü altta verdiğim linklerde aletin ısınma değerlerinin aşırı olmadığı söylenmiş...

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1076/pg1/dell-xps-15-l501x-laptop-review-introduction.html

http://translate.google.com/translate?hl=EN&sl=de&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.notebookinfo.de%2Ftests%2Ftest-dell-xps-15-multimedia-tausendsassa-von-dell%2F178%2F

Bunların dışında, 15.6'' full hd ekranda yazılar ve web siteleri çok küçük görünüyor olmalı... Ben günlük kullanımda daha düşük bir çözünürlüğü kullanıp yalnızca hd videolar izlerken full hd çözünürlüğü açabilirim değil mi?

Bunlardan başka sorunla karşılaştınız mı?

Ben Asus N53SV'yi almaya çok yaklaştım, sorunsuz, serin ve sessiz olduğu söyleniyor, fakat ekran ve klavyesi vasat, o yüzden L501X'e de bakıyorum. Kısacası, uzun süredir kullanan kişiler olarak bu laptopu almamı tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meurglys0 -- 10 Mart 2011; 14:53:32 >

• @meurglys0

sen kitap koymayı geç ben 1 numaralı soğutma koyuyorum altına yine klavyeye yansıyor ısı ama oyunlar da oluyor normal zamanda ısınma söz konusu bile değil. ayrıca asus n53 modeli bu modelin asla alternatifi olamaz bu ürün çok gelişmiş hali. ayrıca yazılar küçük evet ama full hd olmasından dolayı ki internet ayarlarından ayarlanıyor büyütebiliyorsun yazıları sorun değil o. klavye olsun touchpadi olsun çok rahat çok güzel asla pişman olmazsın. ürün oyun amaçlı değil ama film vb amaçlar da bundan iyisi bu fiyata asla bulamazsın kaçırma bence asla pişman olmazsın
  • quote:

@meurglys0

sen kitap koymayı geç ben 1 numaralı soğutma koyuyorum altına yine klavyeye yansıyor ısı ama oyunlar da oluyor normal zamanda ısınma söz konusu bile değil. ayrıca asus n53 modeli bu modelin asla alternatifi olamaz bu ürün çok gelişmiş hali. ayrıca yazılar küçük evet ama full hd olmasından dolayı ki internet ayarlarından ayarlanıyor büyütebiliyorsun yazıları sorun değil o. klavye olsun touchpadi olsun çok rahat çok güzel asla pişman olmazsın. ürün oyun amaçlı değil ama film vb amaçlar da bundan iyisi bu fiyata asla bulamazsın kaçırma bence asla pişman olmazsın

Cevap için çok teşekkür ederim.

Peki oyun sırasında (soğutucusuz olarak) klavyeye yansıyan ısı ne kadar? Az bir ılıklık mı yoksa daha fazla mı? (Yazın bu ısı daha da yükselecektir tabi onu da hesaba katmak lazım.)

Bir de fan sesinden de söz edilmiş; normal kullanımda ve oyun sırasında fan sesi ne kadar?

Full hd'de internet ayarları dediğin font ayarı herhalde... Ama syfa boyutları da küçülmüyor mu? Bu ayarları bir kez mi yapıyorsun, yoksa her sayfada değiştirmek mi gerekiyor? Ayrıca benim dediğim gibi normal kullanımda full hd çözünürlüğü tercih etmezsem düşürüp, yalnızca istediğim zaman full hdye yükseltebiliyorum değil mi?

Son olarak bir de Nvida optimus var değil mi?

Bu alete 3000 TL civarında para vereceğim için Asus gibi 2000 TL civarındaki makinenin başardıklarını bunun da başarabilmesini beklerdim. N53SV modeli için sorunsuz, oyun oynarken dahi sessiz ve soğuk diyor TÜM kullanıcıları. O yüzden 1000 TL daha fazla ödüyorsam buna tamamen değmesini istiyorum doğal olarak... O yüzden bu kadar soru soruyorum. Sağolasınız siz de cevaplarınızla beni aydınlatıyorsunuz...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.