Şimdi Ara

DELL STUDIO XPS 501S74P45 ( Kullanıcı Yorumu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
10.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sesi muhteşem, oyun performansı çok çok iyi deil ama kötüde deil medium ayarlarda donmadan oyun oynuyabiliyorsunuz, ama ısınma problemi var fan çıkış noktasından cok sıcak bir hava cıkıyor eliniz 1 dk tutamassınız o derece. videodaki f6 tusunda yanan bir kare ibaresi var ama benim aldığım bimeksteki üründe f6 yazan yer boş yani backlit yok gözüküyor. ama dediğim gibi aynı yerdem aldım konuyu başlatan arkadaşla bu konuda beni aydınlatabilirse iade edicem cünkü onda var bende yoksa.
  • Arkadaşlar meraba bende bimeksden yeni aldım cihazı fakat cihazı olan arkadaslara bişey sorucam şarj adaptöründen ses gelio bende sizde de aynı ses varmı cızırtı biçiminde bir ses sessiz bir ortamda daha rahat duyuluyor... ??
    bu soruyu cevaplarsanız memnun olurum çünkü gerçekten içime bi kurt düştü ...
    Müşteri hizmetlerini aradım ama bana yarım ağızla böyle bişeyin normal olabileceğini söylediler diğer pclerde de varmı merak ediyorum ? ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: volex

Arkadaşlar meraba bende bimeksden yeni aldım cihazı fakat cihazı olan arkadaslara bişey sorucam şarj adaptöründen ses gelio bende sizde de aynı ses varmı cızırtı biçiminde bir ses sessiz bir ortamda daha rahat duyuluyor... ??
    bu soruyu cevaplarsanız memnun olurum çünkü gerçekten içime bi kurt düştü ...
    Müşteri hizmetlerini aradım ama bana yarım ağızla böyle bişeyin normal olabileceğini söylediler diğer pclerde de varmı merak ediyorum ? ...

hayırlı olsun arkadasım cıhazın benim adaptörde öyle 1 ses yok. senin cihazda klavye aydınlatması varmı?
  • quote:

ayırlı olsun arkadasım cıhazın benim adaptörde öyle 1 ses yok. senin cihazda klavye aydınlatması varmı?

eminmisin çok küçük bi ses gelio birdaha dikkat ederek bakarmısn ? batarya pcye zarar verirmi acaba ? :S klavye aydınlatması yok gerek de yok zaten çok önemli bi eksiklik deil sanırım bu aydınlatma b501s74p45 modelinde var sadece yani en son sürümü xpsin....
  • quote:

Orijinalden alıntı: volex

quote:

ayırlı olsun arkadasım cıhazın benim adaptörde öyle 1 ses yok. senin cihazda klavye aydınlatması varmı?

eminmisin çok küçük bi ses gelio birdaha dikkat ederek bakarmısn ? batarya pcye zarar verirmi acaba ? :S klavye aydınlatması yok gerek de yok zaten çok önemli bi eksiklik deil sanırım bu aydınlatma b501s74p45 modelinde var sadece yani en son sürümü xpsin....

sizin almış olduğunuz modelin adını yazabilirmisiniz? çok önemli gibi görünmesede aslında karanlık ortamlarda çok işe yarayabilecek bir özellik bence Dell'in bu modelinde 3 adet birbirine benzeyen model var.İyice analiz edip dikkat ederek satın almak gerekiyor sanırım.Kampanyalarıda iyi takip etmek gerekiyor diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkSalvation

2367 tl ye aldım bimeks in internet kampanyası vardı, ama suan bitmiş. f6 tusunda blacklit acma özelliği var videoda fakat benim notebook ta f6 boş alan arkadaşanın aldığı yerden bimeksten aldım o vardemiş konu başında eğer bende yoksa iade edicemde :D birde ben 4 gb ram yukselttım 6gb oldu yani oyunlarda ısınıyor simdiden söylim

Hava çıkış ne tarafta solda mı yoksa arkada mı?

Ayrıca ısınma klavyeye ya da touchpadin sağına ve ya soluna yansıyor mu?

Cevaplarsanız memnun olurum hocam.
  • sıcaklık klavyenin üzerinde pek hissedilmiyor.Hava çıkışı sol tarafta. Üzerinde i7 ve gt435 ekran kartı var oyunlar ısınması normal. Ben en yüksek 85 C işlemci 89 C ekran kartı gördüm. Bu değerler sırasında laptop alttan hava almıyordu. Altını hava alacak kadar açık bıraktığımda işlemci 76 ekran kartı 79 C yi geçmedi şimdilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 6 Ocak 2011; 17:03:36 >
  • ışık dediğim saü üstteki dokunmatik tuşların ışığıydı iadeye gerek yok :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet4175

ışık dediğim saü üstteki dokunmatik tuşların ışığıydı iadeye gerek yok :D

klavyenin ışıkları yok mu? ışıklandırması yokmu klavyenin?
  • Bi arkadaş medium ayarda oyun oynanabiliyor demiş. Şaka mı bu anlamadım, gt435m 2gb ekran kartı yok mu bu aletin
  • 2 GB ile alakası yok. 1 GB bile kullanmaz genelde cihaz zaten. GT 435M gibi kartın orta ayarlarda oynatması gibi bir şey söz konusu olamaz çünkü böyle bir tanım olamaz. Ne demek orta ayarlarda oynatıyor? Oyundan oyuna değişir bu. 2 tane oyunla belli olmaz. Dünya kadar oyun var, çoğunu denemek lazım. Metro 2033 gibi oyunlara bakılabilir mesela sınırları görmek isteyen varsa.

640 GB olan 5400 RPM arkadaşlar. Bunu göz önünde bulundurun. 500 GB olan 7200 RPM. Performans farkı olacaktır aralarında. 6 GB bellek de bir işinize yaramaz. 4 GB bellek + 500 GB 7200 RPM en ideali şu anda.

Fakat benim kafamı çok fena kurcalayan nokta; bu cihaz da eski XPS'ler gibi ısınma sorunuyla mı karşı karşıya? Böyle bir şey varsa yuh diyeceğim Dell'e artık. Millet canından bezmişti eski modellerde. Bunda böyle bir şey olacağına hiç ihtimal vermiyordum ama net bir şey söylememiş kimse. Umarım böyle şeyler olmaz çünkü birkaç arkadaşa aldıracağım, övüyorum sürekli. Rezil olmayalım millete.

• Arkadaşlar cihazda ısınma sorunu var evt ama nasıl siz oyun oynarken full+ full ayarları acarsanız oyun cok dusuk fpslerde calısıyor ve fan cıkısyerınden fön makınası gıbı sıcak hava gelıyor ve klavyenın sol taraflarında sıcaklık bariz hissediliyor, denedım oyunlar ıse Call Of Duty Black Ops, Medal Of Honer, Battlefield Bad Campany, Civilization 5.. ki bu oyunlarda bilgisayarın konfirigasyonunu test etmeye yeter. Oyunları akıcı olarak oynamak ıstersenız ayarları cok abartmamanız gerekıyor o zaman sıcaklık cok hıssedılmıyor. Sonuçta şuda var bu i7 işlemcili 1 bir cihaz yüksek performansta ısınması normal karşılanabilir, fakat malzeme kalitesi ve notebook'un biraz kalın olmasının bu soruna karsı önlem olucağını düşünmüştum fakat olmamış :D Cizim programları uzerınde çalışacak arkadaslar gönül rahatlığı ile alabilir ısınma vs. gibi problemler söz konusu deil çünkü cad programlarında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkSalvation -- 7 Ocak 2011; 8:13:54 >
  • eğer oyun oynarken laptobun altındaki hava girişlerini tıkarsanız çok ısınıyor aksi taktirde ısıyı size hissettirmeden bir şekilde uzaklaştırıyor. Eğer kucağa veya yatağa koyup oyun oynamaya kalkarsanız doğal olarak çok ısınıyor. Yeterli havalandırma sağlandığı sürece işlemci 76 ekran kartı 79 u geçmedi şimdiye kadar klavyede tuşlarda sıcaklık hissedilmiyor sadece sol hoparlörün orda ısı birikiyor. Masaüstünde işlemci 41 ekrankartı 40 a kadar düşüyor bu değerlerde pasif soğutma yapmaya çalıştığından 45 50 derecelere kadar tekrar çıkıyor. Prime 95 + Winrar açık yaklaşık 20 dakika test ettim ilk 10 dakikada 76 dereceyi gördü sonra fanlar biraz hızlandı sanırım sıcaklık 72 lere kadar düştü.
     DELL STUDIO XPS 501S74P45 ( Kullanıcı Yorumu)

Buda masaüstü sıcaklık değeri ortam sıcaklığı 20 derece civarlarında
     DELL STUDIO XPS 501S74P45 ( Kullanıcı Yorumu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 7 Ocak 2011; 10:13:51 >

• bence bu cihazı sadece oyun oynamak için alacak olan zaten almasın.eğer bilgisayarı sadece oyun amaçlı bir teknoloji aleti gören arkadaşlar notebook yerine masaüstü alsınlar.çünkü notebooklarda istediğiniz kadar süper özellik olsun istediği kadar kaliteli olsun oyun oynarken ayarları maksimuma getirdiğiniz zaman illaki ısınma olacaktır.hele birde yaz sıcaklarında bunu yapacak olursanız vay o notebookun haline.o kadar para veripte cihaza o işkenceyi çektirince benim içim acır şahsen.yada en büyüğünden bir notebook soğutucu fan alıp kullanırsanız biraz daha fayda eder tabi
  • bu laptobu oyun için alacaklara birde laptop soğutucusu almalarını tavsiye ederim. Alt taraf aliminyum olduğu için laptop soğutucularından iyi performans alınacağını düşünüyorum. Bu arada sıcaklığı dahada düşürmek için termal macunu yenilemişler yabancı bir forumda 10 derece civarı düşürmüş sıcaklığı.

Benimde batarlayla ilgili problemim var batarya toplam kapasitesinin %10.90 ını kaybetmiş görünüyor. 2 gündür artarmı diye gözlüyorum fakat ne arttığı ne azaldığı var. Daha 4 günlük laptop için %10 kayıp çok fazla inşallah servis sorun çıkarmaz hatta 9 cell batarya verir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 7 Ocak 2011; 21:11:41 >
  • Merhaba arkadaşlar Dell Studio Xps 1645 mi yoksa bu cihazı mı tercih edersiniz? Ayrıca bu cihaz üzerinde gelen bluetooth kartının modeli nedir birde wireless kart intel midir yoksa dell midir? Bu cihaz studio xps midir yoksa xps midir? Bu modellerden hangisi daha kalite anlamında üst sınıftadır.Teşekkürler
  • Üzerinde Realtek bluetooth 3.0 ve intel wifi 6200 wireless kartı ile geliyor. Laptobu da Dell XPS L501X olarak bulabilirsiniz

• Diğerlerini kullanmadığım için birşey diyemem ama dell in artıları ve eksilerini söyleyebilirim.

+Kasası kendine güven veriyor. Öyle kırılıp çatlayacakmış gibi durmuyor.
    +Ekranı çok çok iyi. Sanırım ekranın önünde birde koruyucu katman var elinizle ekrana bastırınca içine göçmüyor
    +Ses bir laptoptan duyabileceğiniz en temiz ve yüksek ses. Ses sistemi 1 numara.
    +2 tane usb 3.0 bluetooth 3.0 blu ray
    +Geniş touchpad
    +Servis

-740qm gt 435 li versiyonu alırsanız ısı sorunu ile karşılaşacaksınız. HwMonitor tarzı bir programla ölçmeden bu sorunun farkına bile varmayacaksınız.Sol hava çıkışı üstü hariç sıcaklık üst bölgede fazla hissedilmiyor. Eğer cooling pad kullanırsanız ısınma sorunuda olmayacak çünkü sorun aletin alttan yeterli hava alamamasından kaynaklanıyor. Hatta yurtdışı forumlarda heatsink i söküp macunları kaliteli macunlarla yenileyip gt 435 e overclock yapanlar bile var ve o halde 81 derecede tutuyorlar ve 3dmark 06 dan 9000 in üzerinde puan alıyorlar.

Yaklaşık 1.5 saat crysis oynadım sıcaklığa bağlı herhangi bir performans düşüşü yaşamadım.

Karar sizin bence imkanınız varsa tüm bilgisayarları bizzat inceleyin hangisi kafanıza yatarsa onu alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR
    Yaklaşık 1.5 saat crysis oynadım sıcaklığa bağlı herhangi bir performans düşüşü yaşamadım.

Peki oyun esnasında sıcaklık klavyeye yansıyor mu? Mesala w,a,s,d yön tuşlarını kullanmak için bilek genelde touchpadin üstünde bırakılıyor. Bu durumda terleme ya da sıcaktan eli orada tutamama gibi sorunlar ile karşılaştınız mı acaba?

Bir de oyunlar için 1920x1080 çözünürlük performans kaybı yaratıyor mu, bunun için farklı bir çözünürlük denediniz mi? Ayrıca çözünürlükten kaynaklanan nesnelerin küçük görünme problemi oyunlar içinde geçerli mi?

Rica etsem cevaplayabilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.