Şimdi Ara

DELL STUDIO XPS 501S74P45 ( Kullanıcı Yorumu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
10.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    i7 740QM işlemcisi var.
    Ram 4 GB 1333 Mhz
    15.6 Ekran
    Hd 1920 x 1080 px
    Ekran Kartı NVIDIA GeForce GT 435M (Paylaşımsız 2 Gb)
    Cd/Dvd/Blu-ray yazma/okuma
    Win 7 Home Premium
    HDD 500 GB / 7200 Rpm

Laptopu dün alabildim. Saat 20.00 Civarı Bimeksten 2700 Liraya ( %18 Kdv İndirimi Vardı.).

Gerekli şeyler kurulup verildi eve gidip açtım gerçekten güzel. Pil tasarrufu için oluşturulmuş ayarlar mesela pildeyken bluetooth otomatik kapanıyo. Yada klavyeyle yazmazken klavye ışıkları sönüyor.

Kaspersky 2011 kurulu şuan anlık tarama yaptığından pil 2 saat falan dayanıyo.

Kaspersky kurulu değilken 3 saat kadar kullandım %10 pil arttı.(HDD den bilgi alırken)

Pc kapalıyken pil durumunu görmek için pilin yanında ufak bi düğme var güzel düşünülmüş.

Kamerası mükemmel.

Şuan oynıyabildiğim tek oyun var NFS Hot Pursuit 2011 ondada full ayarda oynadım çok hafif ısınma var.

Kasma takılma gibi bir problem söz konusu değil.

Fan sesini sorarsanız cızırtı falan yok ama hava çıkışı baya bi geniş ve sağlam üflüyor. Hava sesi var :)

Merak ettiğiniz bişey varsa cevaplayabilirim.

Normal Pc Sıcaklığı( 3-4 Saattir Açık Msn,Explorer tarzı programlar.)

DELL STUDIO XPS 501S74P45 ( Kullanıcı Yorumu)

Yük Altındaki Sıcaklığıda Ekliycem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet4175 -- 19 Ocak 2011; 18:29:31 >

• Hocam mümkünse bir kaç fotosunu ekleyebilirmisin özellikle ekranını merak ediyorum...Bütçemi toparlarsam bende bu aletten getirtcem birtane aklımda hep 256 lık ssd ile getirmek var ama 500 $ fark çıkıyo...Ben bu sefer çok iyi bir alet yaptıklarını düşünüyorum dell için...Hoporlörleri nasıl sub var malum...

biraz daha ince detaylardan bashedersen sevinirim...
  • Ekran mükemmel bugün baya bi doluyuz malum. Ses sistemi güzel laptopun alt kısmına subwoofer var:D

Touchpad çok güzel kayıyor touchpadın tuşları çat çut etmiyor yumuşacık

Foto yarın ekliyebilirim
  • öncellikle cihazın hayırlı olsun güle güle kullan,
    bisey sormak istiyorum bende ne zamandır bu ürünle ilgileniyorum ve sizin aldığınız fiyat cok güzel geldi.
    ben bu cihazın RGB LED ekranlı modelini almak istiyorum acaba sizin modeldeki ekrandamı RGB LED'dir acaba?
    benim ilgilendiğim cihazın özellikleri aşağıdaki gibi karşılaştırıp aynı cihaz olup olmadığını söyliyebilirmisiniz?
    birde cihazın garanti belgesinde yazan italahatcı firma ismi ne yazıyor?

Ürün Kodu B501S74P45
    Renk Metalik Gri
    Aile XPS L501X
    İşlemci Cinsi Intel Core i7 i7-740QM (1,73 GHz; 2,93 GHz Turbo; 6MB Düzey 2 önbellek)
    Ön Bellek 6MB
    Bellek 4096 MB 1333 MHz DDR3 (2 X 2048MB)
    Maksimum Bellek ( MB) 8 GB DDR3
    Bellek Slot Sayısı 2
    Sabit Disk 500GB SATA 7200 rpm
    Ekran Kartı NVIDIA GeForce GT 435M 2GB
    Ekran Boyutu 15.6"
    Ekran Tipi FHD B + RGLED True-Life
    Ekran Çözünürlüğü 1920 x 1080
    Optik Sürücü Tray Load Blu-Ray Disc BD-Combo(Reads BD, writes to DVD/CD)
    Ses Kartı var
    İşletim Sistemi Windows 7 Home Premium
    Faks Modem Yok
    Network Kartı Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000
    Kamera var
    I/O Port 2 USB 3.0, 1 USB 2.0 (eSATA/Powershare combo),HDMI 1,4 , 1 Mini Display port, 1 RJ45ethernet konektörü, 1 AC Adaptör konnektörü
    Bluetooth var
    Wireless Intel Wireless LAN 6200 2x2 (802.11a/b/g/n)Card
    Ağırlık (kg) 2.78 kg
    Garanti ( Yıl, Açıklama) 2 Yıl yerinde Garanti
    Pil Tipi - Ömrü 6 Hücreli
    Web Adresiwww.dell.com
    Klavye Q Türkçe
    Mouse TOUCH PAD
    Ekran Kartı Büyüklük 1.5 GB - 2 GB

• Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Yorumlarınıza göre iyi bir cihaz gibi duruyor. Fotoğrafları bekliyoruz.
  • http://www.youtube.com/watch?v=yD2ZUosfl_A

İncelemesi mevcut bir aksilik olmazsa yarın alıyorum bu makineyi. Bimexte az önce inceledim,

Mükemmel bir kasası var Parmak izi kalmıyor. Malzeme kalitesi çok iyi.
    Ses sistemi gördüğüm laptoplar içinde en iyisi.
    Ekran kalitesi süper. 1920x 1080 çözünürlük. Parlaklık süper. Yandan görüş açısı hemen kaybolmuyor.
    Touchpad piyasada gördüğüm en iyi touchpad. Yaklaşık macbook boyutunda mükemmel bir hassaslıkta ve parmağı rahatsız etmiyor.
    Tek eksiği numerik klavye.
    2500 liraya kadar laptop almayı düşünenler kaçırmasınlar bence...

videonun 7:17 den sonraki sese bakın süper tek kelimeyle müthiş ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 2 Ocak 2011; 15:23:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell 3585 vs Asus vivobook 15 ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet aynı laptop.
  • Laptopun tek kötü yanı şuan arkadaşın dediği gibi numpadlerin olmaması ve f1,f2... tuşlarının fn tuşuna basmadan çalışabilmesi onun ayarı vardır ben bulamadım oyunlarda kötü oluyor. F2 interneti kapıyo ben chat açamıyorum :)

Sınavlarım var 2dk girim bakim dedim kutuyu indirip garantiyi çıkarcak vaktim bile kusra bakmayın en kısa zaman halledicem
  • bugün aldım ürün bilgilerinde usb 2.0 diyor fakat ürün 2x usb 3.0 1x usb 2.0 haberiniz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

http://www.youtube.com/watch?v=yD2ZUosfl_A

İncelemesi mevcut bir aksilik olmazsa yarın alıyorum bu makineyi. Bimexte az önce inceledim,

Mükemmel bir kasası var Parmak izi kalmıyor. Malzeme kalitesi çok iyi.
    Ses sistemi gördüğüm laptoplar içinde en iyisi.
    Ekran kalitesi süper. 1920x 1080 çözünürlük. Parlaklık süper. Yandan görüş açısı hemen kaybolmuyor.
    Touchpad piyasada gördüğüm en iyi touchpad. Yaklaşık macbook boyutunda mükemmel bir hassaslıkta ve parmağı rahatsız etmiyor.
    Tek eksiği numerik klavye.
    2500 liraya kadar laptop almayı düşünenler kaçırmasınlar bence...

videonun 7:17 den sonraki sese bakın süper tek kelimeyle müthiş ...

bu cihaz nasıl birşeydir ya...bunu yapan insan olamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet4175

Laptopun tek kötü yanı şuan arkadaşın dediği gibi numpadlerin olmaması ve f1,f2... tuşlarının fn tuşuna basmadan çalışabilmesi onun ayarı vardır ben bulamadım oyunlarda kötü oluyor. F2 interneti kapıyo ben chat açamıyorum :)

Sınavlarım var 2dk girim bakim dedim kutuyu indirip garantiyi çıkarcak vaktim bile kusra bakmayın en kısa zaman halledicem

Klavye üzerindeki ayar tuşuna basıp oradan fn etkileşimini değiştirince düzeliyor o sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

bugün aldım ürün bilgilerinde usb 2.0 diyor fakat ürün 2x usb 3.0 1x usb 2.0 haberiniz olsun

kardeş bu ürünün 6gb ram ve 640 gb hdd özellikli olan modeli var mı? aşağıdaki linke bir gözatabilirmisin?

http://www.bicok.com/DELL-XPS-L501X-I7--740QM-1-73-6GB-640GB-2GB-VGA-W7P_u_r_n_168453.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borno_vali -- 4 Ocak 2011; 13:27:50 >

• Benim kide max 8gb bellek valla ya orda atmışlar dicem benim modelde aynısı zaten 140 gb fark için vermem ben oparayı
  • benimki 500 gb 4 gb ramli 640 6 gb model yok sanırım bu arada recovery nasıl başlatılıyor bilen var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet4175

Benim kide max 8gb bellek valla ya orda atmışlar dicem benim modelde aynısı zaten 140 gb fark için vermem ben oparayı

zaten vermiş olduğum linkteki fiyat uçuk.bu ürünün fiyatı ortalama 2500-2800 TL arasında geziniyor.ancak bu sitede sanırım özellikleri yanlış yazmışlar.yoksa dediğin gibi 2gb ram ve 140 gb hard disk fazlalığı için 500TL kazık yemeye gerek yok.100 TL ye alırsın bi harici 500 gb hard disk olur biter.
  • arkadaslar ürünü bende aldım ses kalitesi mukemmel fakat klavye ışıgını nasıl acıyorsunuz bana yok gibi geldide?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSalvation

arkadaslar ürünü bende aldım ses kalitesi mukemmel fakat klavye ışıgını nasıl acıyorsunuz bana yok gibi geldide?

http://www.youtube.com/watch?v=yD2ZUosfl_A

bu videoyu bir inceler istersen tam hatırlamıyorum ama burada olabilir.sorması ayıp nereden ve ne kadara aldın?bende almayı düşünüyorum ama biraz araştırmak istedim o yüzden bilgi topluyorum şu anda

Bu arada aşağıda linklerini vermiş olduğum ürünleri incelemenizi tavsiye ederim.Aslında 3 üründe aynı ancak Ram,Hard disk ve ekran çözünürlük farkı var 3ündede.Dell'in bu ürünlerin model isimlerini aynı yapması iyi olmamış.Doğal olarak insanların kafası karışabiliyor.Bence en mantıklı seçim ortadaki linkte vermiş olduğum ürün gibi görünüyor.

http://www.babbum.com/DELL-XPS-L501X-i7-740QM-173-6GB-640GB-2GB-VGA-W7P,PR-68778.html

http://www.babbum.com/DELL-XPS-L501X-i7-740QM-173-4GB-500GB-2GB-VGA-W7P,PR-68777.html

http://www.babbum.com/DELL-XPS-L501X-i7-740QM-173-4GB-500GB-2GB-VGA-W7P,PR-68776.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borno_vali -- 5 Ocak 2011; 15:55:07 >

• 2367 tl ye aldım bimeks in internet kampanyası vardı, ama suan bitmiş. f6 tusunda blacklit acma özelliği var videoda fakat benim notebook ta f6 boş alan arkadaşanın aldığı yerden bimeksten aldım o vardemiş konu başında eğer bende yoksa iade edicemde :D birde ben 4 gb ram yukselttım 6gb oldu yani oyunlarda ısınıyor simdiden söylim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSalvation

2367 tl ye aldım bimeks in internet kampanyası vardı, ama suan bitmiş. f6 tusunda blacklit acma özelliği var videoda fakat benim notebook ta f6 boş alan arkadaşanın aldığı yerden bimeksten aldım o vardemiş konu başında eğer bende yoksa iade edicemde :D birde ben 4 gb ram yukselttım 6gb oldu yani oyunlarda ısınıyor simdiden söylim

http://www.youtube.com/watch?v=8mL_mg45Rug&feature=related

birde buradaki videoyu izlermisin 2.dakikadan itibaren gösteriyor.F6 ya basarak açıyor klavyenin ışıklarını.ısınma sorunu için ise zaten bu tarz bir ürünü daha sağlıklı kullanabilmek için illaki notebook soğutucusu ile birlikte kullanmak daha mantıklı geliyor bana.aşırı derecedemi ısınıyor yoksa normal bir ısınmamı?kullanımı genel olarak nasıl memnunmusun üründen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borno_vali -- 5 Ocak 2011; 16:24:28 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.