Şimdi Ara

DELL STUDIO XPS 501S74P45 ( Kullanıcı Yorumu) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
10.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: meurglys0

quote:

Orijinalden alıntı: CxCxCx

@meurglys0

sen kitap koymayı geç ben 1 numaralı soğutma koyuyorum altına yine klavyeye yansıyor ısı ama oyunlar da oluyor normal zamanda ısınma söz konusu bile değil. ayrıca asus n53 modeli bu modelin asla alternatifi olamaz bu ürün çok gelişmiş hali. ayrıca yazılar küçük evet ama full hd olmasından dolayı ki internet ayarlarından ayarlanıyor büyütebiliyorsun yazıları sorun değil o. klavye olsun touchpadi olsun çok rahat çok güzel asla pişman olmazsın. ürün oyun amaçlı değil ama film vb amaçlar da bundan iyisi bu fiyata asla bulamazsın kaçırma bence asla pişman olmazsın

Cevap için çok teşekkür ederim.

Peki oyun sırasında (soğutucusuz olarak) klavyeye yansıyan ısı ne kadar? Az bir ılıklık mı yoksa daha fazla mı? (Yazın bu ısı daha da yükselecektir tabi onu da hesaba katmak lazım.)

Bir de fan sesinden de söz edilmiş; normal kullanımda ve oyun sırasında fan sesi ne kadar?

Full hd'de internet ayarları dediğin font ayarı herhalde... Ama syfa boyutları da küçülmüyor mu? Bu ayarları bir kez mi yapıyorsun, yoksa her sayfada değiştirmek mi gerekiyor? Ayrıca benim dediğim gibi normal kullanımda full hd çözünürlüğü tercih etmezsem düşürüp, yalnızca istediğim zaman full hdye yükseltebiliyorum değil mi?

Son olarak bir de Nvida optimus var değil mi?

Bu alete 3000 TL civarında para vereceğim için Asus gibi 2000 TL civarındaki makinenin başardıklarını bunun da başarabilmesini beklerdim. N53SV modeli için sorunsuz, oyun oynarken dahi sessiz ve soğuk diyor TÜM kullanıcıları. O yüzden 1000 TL daha fazla ödüyorsam buna tamamen değmesini istiyorum doğal olarak... O yüzden bu kadar soru soruyorum. Sağolasınız siz de cevaplarınızla beni aydınlatıyorsunuz...

Nvida optimus teknolojisi var üründe. evet klavye ısınıyor ama öyle rahatsız edecek şekilde ısınmadı ki hep son çıkan oyunlar üstünde test ettim ürünü.ayrıca oyunu kapattıktan 5 dk sonra cihazda ısıdan eser kalmıyor. fanda çok rahatsız etmez zaten oyunun sesini açarsın duyulmaz bile. bende zamanında asus cihaz kullandım soğutması filan gerçekten çok güzel bende sv modelini düşünmüştüm dell almadan önce hatalı işlemciler filan soğuttu beni cihazdan yeni gelenleride beklemek istemedim. cihaz bimekste 2.450 civarı satılıyor 3000 değil. size ben burdan ne kadar söylesem boş bence cihazı gözünüzle kendiniz gördüğünüz zaman anlıyacaksınıız hangisini seçiceğinizi

• Arkadaşlar bu Dell xps15 serisinin biliğim kadarıyla klavyesinin ışıklı olması gerekiyor.ancak Türkiye pazarında satılanlarda bu özellik yok sanırım.bende bu üründen almayı düşünüyorum ama ışıklı klavye olan modeli bulmak mümkünmüdür acaba?
  • quote:

quote:

quote:

@meurglys0

sen kitap koymayı geç ben 1 numaralı soğutma koyuyorum altına yine klavyeye yansıyor ısı ama oyunlar da oluyor normal zamanda ısınma söz konusu bile değil. ayrıca asus n53 modeli bu modelin asla alternatifi olamaz bu ürün çok gelişmiş hali. ayrıca yazılar küçük evet ama full hd olmasından dolayı ki internet ayarlarından ayarlanıyor büyütebiliyorsun yazıları sorun değil o. klavye olsun touchpadi olsun çok rahat çok güzel asla pişman olmazsın. ürün oyun amaçlı değil ama film vb amaçlar da bundan iyisi bu fiyata asla bulamazsın kaçırma bence asla pişman olmazsın

Cevap için çok teşekkür ederim.

Peki oyun sırasında (soğutucusuz olarak) klavyeye yansıyan ısı ne kadar? Az bir ılıklık mı yoksa daha fazla mı? (Yazın bu ısı daha da yükselecektir tabi onu da hesaba katmak lazım.)

Bir de fan sesinden de söz edilmiş; normal kullanımda ve oyun sırasında fan sesi ne kadar?

Full hd'de internet ayarları dediğin font ayarı herhalde... Ama syfa boyutları da küçülmüyor mu? Bu ayarları bir kez mi yapıyorsun, yoksa her sayfada değiştirmek mi gerekiyor? Ayrıca benim dediğim gibi normal kullanımda full hd çözünürlüğü tercih etmezsem düşürüp, yalnızca istediğim zaman full hdye yükseltebiliyorum değil mi?

Son olarak bir de Nvida optimus var değil mi?

Bu alete 3000 TL civarında para vereceğim için Asus gibi 2000 TL civarındaki makinenin başardıklarını bunun da başarabilmesini beklerdim. N53SV modeli için sorunsuz, oyun oynarken dahi sessiz ve soğuk diyor TÜM kullanıcıları. O yüzden 1000 TL daha fazla ödüyorsam buna tamamen değmesini istiyorum doğal olarak... O yüzden bu kadar soru soruyorum. Sağolasınız siz de cevaplarınızla beni aydınlatıyorsunuz...

Nvida optimus teknolojisi var üründe. evet klavye ısınıyor ama öyle rahatsız edecek şekilde ısınmadı ki hep son çıkan oyunlar üstünde test ettim ürünü.ayrıca oyunu kapattıktan 5 dk sonra cihazda ısıdan eser kalmıyor. fanda çok rahatsız etmez zaten oyunun sesini açarsın duyulmaz bile. bende zamanında asus cihaz kullandım soğutması filan gerçekten çok güzel bende sv modelini düşünmüştüm dell almadan önce hatalı işlemciler filan soğuttu beni cihazdan yeni gelenleride beklemek istemedim. cihaz bimekste 2.450 civarı satılıyor 3000 değil. size ben burdan ne kadar söylesem boş bence cihazı gözünüzle kendiniz gördüğünüz zaman anlıyacaksınıız hangisini seçiceğinizi

Dediğiniz gibi gittim gördüm ve çok beğendim. resimdekinden çok daha güzel makina. Yarın almayı düşünüyorum. Fakat kutunun üzerinde L501X değil L501 yazıyor. Bunlar iki ayrı model mi acaba?

Tam olarak şuydu Vatan'da gördüğüm bilgisayarın kodu:
    Dell XPS 50174p45
    altında da şu kod vardı:
    P11FB Dell XPS L501

Ayrıca bu makina full HD değildi.

Acaba az da olsa farklı bir model mi bu? sizinkini kutusunda ne yazıyor acaba? Ya da sizinkinin modeli tam olarak nedir? Ben L501X'te Xps serisinin bazı eski kusurlarının düzeltildiğini okumuştum, o yüzden L501X olanını almak istiyorum...

Bir de son olarak full Hd'nin avantaj ve dezavantajları nelerdir?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meurglys0 -- 12 Mart 2011; 20:05:41 >

• L501X ile L501 aynı cihazlar tek fark bluray sanırım. Full hd de görüntü daha net olur ve ekrandaki pixelleri saymak zorunda kalmazsınız :) Çok acelesi olmayan arkadaşlar L502x i beklesinler 2630qm ve gt540 güncellemesiyle gelecekler... Vatandaki xps ile bimexteki arasındaki tek fark bluray. İkiside full hd.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 13 Mart 2011; 3:10:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

L501X ile L501 aynı cihazlar tek fark bluray sanırım. Full hd de görüntü daha net olur ve ekrandaki pixelleri saymak zorunda kalmazsınız :) Çok acelesi olmayan arkadaşlar L502x i beklesinler 2630qm ve gt540 güncellemesiyle gelecekler... Vatandaki xps ile bimexteki arasındaki tek fark bluray. İkiside full hd.

1. L502X ne zaman gelir sizce Türkiye'ye? (15 Mart'ta piyasaya çıkıyormuş Dünyada... EDIT: Bazı insanlar almış hatta internete unboxing videoları koymuş... Bunun Türkiye'ye ne zaman geleceğini kime sorabiliriz?)

2. Ve şu anda L501X'in Full HD versiyonunun 3000 TL, daha düşük çözünürlüklü olanının 2500 TL civarında olduğu düşünülürse, L502X'in fiyatı ne olacaktır? Beklemeyi düşünüyorum ama fiyatı 4000 TL olacak bir ürünü boşuna beklemek istemem...

3. Full HD ekranda web siteleri çok küçük görünüyor anladığım kadarıyla. Ama bunlara kolayca zoomlayabiliyoruz herhalde; ama her site için ayrı mı zoomlamak gerek, yoksa bir zoom kâfi mi?

4. Full HD'de full hd filmler çok güzel olabilir de örneğin 640 x 460 (bu çözünürlüğü salladım) standart bir avi dosyası nasıl görünür? Birileri "çamur gibi görünüyor" demiş, bu doğru mu?

5. Oyunlarda da avantajmış anladığım kadarıyla FHD.

Peki başka avantaj ve dezavantajları nedir acaba?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meurglys0 -- 14 Mart 2011; 2:34:07 >

• hocam full hd destekliyorken ne yapıcaksın 640x480 güldürme ya. cihazda görüntüde seste korkun olmasın. everestte test yaptım sıcaklığı 70i geçen değer yoktu ki sıcaklık test kapadtıldığı an 45 53 arasına iniyor.
  • quote:

hocam full hd destekliyorken ne yapıcaksın 640x480 güldürme ya. cihazda görüntüde seste korkun olmasın. everestte test yaptım sıcaklığı 70i geçen değer yoktu ki sıcaklık test kapadtıldığı an 45 53 arasına iniyor.

640 x 480 videoların FHD ekranda nasıl görüneceğini sormanın gülünç olamayabileceği durumlar da var; elimde silmek istemediğim ve daha yüksek çözünürlükte muadili olmayan 640 x 480 videolar var; benzer biçimde aradığım bir videoyu yalnızca düşük çözünürlüklerde bulabilirim. Düşük çözünürlükteki bu videolar FHDde örneğin 1366x768'de göründüğünden daha mı kötü görünüyor?
  • arkadaşlar bende bu laptopu ya da sonyF13S8E/B modelini alacağım bunun için ayrıca bi yorumu olacak arkadaş olursa sevinirim... sizin tartıştığınız bu Dell XPS L501X B501S74P45 modelinde klavye ışıklandırması yurtdışında 25 dolar farkla sağlanmaktadır Türkiye de nasıldır bilemeyeceğim yardımcı olduysam ne mutlu
  • monitor 15.6" oldugu için kesinlikle öyle çamur gibi bir görüntü olmuyor. Görüntünün kalitesi en iyi 1366x768 15.6" monitore 10 basar :)
  • quote:

monitor 15.6" oldugu için kesinlikle öyle çamur gibi bir görüntü olmuyor. Görüntünün kalitesi en iyi 1366x768 15.6" monitore 10 basar :)

K@sToR, sende ısınma problemi nasıl tuşlara yansıyor değil mi ısı ? birde bilgisayarı açma tuşu bazen bastığım da algılamıyor sendede var mı böle sorun
  • Genuine Windows® Home Premium, 64-Bit, English
    2nd generation Intel® Core™ i7-2630QM processor 2.00 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 2.90 GHz
    17.3" HD+ (900p) LED Display with 2.0MP HD Webcam
    6GB Shared Dual Channel DDR3 Memory
    NVIDIA® GeForce® GT 550M 1GB graphics with Optimus
    56 WHr 6-cell Lithium Ion Primary Battery
    640GB 7200 RPM SATA Hard Drive
    1 Year Basic Service Plan
    Microsoft® Office Starter: reduced-functionality Word & Excel w/ ads. No PowerPoint or Outlook
    McAfee Security Center with VirusScan, Firewall, Spyware Removal, 30-Day Trial
    Elemental Silver Aluminum
    Software & Services
    Tray Load Blu-ray Disc BD-Combo (Reads BD and Writes to DVD/CD)
    Intel® Centrino® Wireless-N 1000
    Backlit Keyboard - English
    No Mobile Broad Band Selected
    JBL 2.1 Speakers with Waves Maxx Audio 3
    Personalize
    DataSafe 2.0 Online Backup 2GB for 1 year
    Also Includes
    XPS 17
    Integrated 10/100/1000 Network Card
    Adobe® Acrobat® Reader 9

http://www.dell.com/us/p/configuration-compare.aspx?ocs=dndokh1,dndodh1&returnURL=http%3A%2F%2Fwww.dell.com%2Fus%2Fp%2Fpopular-laptop-deals%3F3x_page%3D2%26filterCollapsed%3Dfalse%26cat%3Dpopular-laptop-deals
    XPS17
    1150$ artı kargo gümrük 1400$ amerikadan.. sizce nasıl arkadaşlar.. Bir eksiği full-hd değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaban43 -- 15 Mart 2011; 1:50:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shaban43

Genuine Windows® Home Premium, 64-Bit, English
    2nd generation Intel® Core� i7-2630QM processor 2.00 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 2.90 GHz
    Microsoft® Office Starter: reduced-functionality Word & Excel w/ ads. No PowerPoint or Outlook
    Software & Services
    Personalize
    Also Includes
    XPS 17
    Adobe® Acrobat® Reader 9

http://www.dell.com/us/p/configuration-compare.aspx?ocs=dndokh1,dndodh1&returnURL=http%3A%2F%2Fwww.dell.com%2Fus%2Fp%2Fpopular-laptop-deals%3F3x_page%3D2%26filterCollapsed%3Dfalse%26cat%3Dpopular-laptop-deals
    XPS17
    1150$ artı kargo gümrük 1400$ amerikadan.. sizce nasıl arkadaşlar.. Bir eksiği full-hd değil.

Konfigürasyon çok güzel arkadaşım. ama senin yerinde olsam Blue raye ve adobe acrobata vereceğime, parayı full hd ekrana veririm. Herkes full hd ekranın çok daha iyi olduğundan söz ediyor. Ayrıca 17 inçlik laptop bayağı ağır olur, taşımayı düşünüyorsan bunu tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim...

Benim sormak istediğim şu: kargo ve gümrük parasını nasıl böyle net hesaplayabildin? Bu tahmini bir rakam mı? Cihazın eve teslim edileceğinden emin misin? Yoksa gidip gümrükten almak ve verginin üzerine bir de yüklü bir bandrol ücreti vesaire ödemek zorunda kalmayacağından emin misin?

Bunları soruyorum çünkü aynı şekilde Amerika'dan getirtmeyi ben de düşünüyorum ama bu meseleler beni düşündürdüğü için cihazı beraberinde getirecek bir tanıdık bulabilirsem onunla getirtmeyi planlıyorum...

• quote:

quote:

monitor 15.6" oldugu için kesinlikle öyle çamur gibi bir görüntü olmuyor. Görüntünün kalitesi en iyi 1366x768 15.6" monitore 10 basar :)

K@sToR, sende ısınma problemi nasıl tuşlara yansıyor değil mi ısı ? birde bilgisayarı açma tuşu bazen bastığım da algılamıyor sendede var mı böle sorun

Klavyenin sol tarafında biraz ısı birikmesi oluyor. Açma tuşunda öyle bir problem olmadı fakat biraz uzun basmak gerekiyor sanırım.
  • quote:

quote:

quote:

Klavyenin sol tarafında biraz ısı birikmesi oluyor. Açma tuşunda öyle bir problem olmadı fakat biraz uzun basmak gerekiyor sanırım.

hocam peki açılma süresi nasıl hoş geldin yazısında bekliyor mu pc biraz? dell programı var mı gereksiz bilgisayarı yavaşlatıpta bi işe yaramayan?

• quote:

quote:

2nd generation Intel® Core� i7-2630QM processor 2.00 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 2.90 GHz
    Software & Services
    Personalize
    Also Includes
    XPS 17
    Adobe® Acrobat® Reader 9

XPS17

Konfigürasyon çok güzel arkadaşım. ama senin yerinde olsam Blue raye ve adobe acrobata vereceğime, parayı full hd ekrana veririm. Herkes full hd ekranın çok daha iyi olduğundan söz ediyor. Ayrıca 17 inçlik laptop bayağı ağır olur, taşımayı düşünüyorsan bunu tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim...

Benim sormak istediğim şu: kargo ve gümrük parasını nasıl böyle net hesaplayabildin? Bu tahmini bir rakam mı? Cihazın eve teslim edileceğinden emin misin? Yoksa gidip gümrükten almak ve verginin üzerine bir de yüklü bir bandrol ücreti vesaire ödemek zorunda kalmayacağından emin misin?

Bunları soruyorum çünkü aynı şekilde Amerika'dan getirtmeyi ben de düşünüyorum ama bu meseleler beni düşündürdüğü için cihazı beraberinde getirecek bir tanıdık bulabilirsem onunla getirtmeyi planlıyorum...

Bir de şöyle bir durum var... Amerika'dan getirtince klavye de İngilizce klavye olacak haliyle. Bu benim moralimi çok bozdu. Türkçe karakterler olmayınca klavyede nasıl yazacağız? Arkadaşlar bu konuda bana fikir verebilir misiniz?

Bu bilgisayarı Türkiye'ye getirmezseler bu İngilizce klavye olayı yüzünden yurtdışından getirtmek de abes olacak... Çözümü var mı bunun?

• quote:

quote:

quote:

Software & Services
    Personalize
    Also Includes
    XPS 17
    Adobe® Acrobat® Reader 9

XPS17

Bir de şöyle bir durum var... Amerika'dan getirtince klavye de İngilizce klavye olacak haliyle. Bu benim moralimi çok bozdu. Türkçe karakterler olmayınca klavyede nasıl yazacağız? Arkadaşlar bu konuda bana fikir verebilir misiniz?

Bu bilgisayarı Türkiye'ye getirmezseler bu İngilizce klavye olayı yüzünden yurtdışından getirtmek de abes olacak... Çözümü var mı bunun?

Kardeş Amerika dan aracı bi site ile Türkiye'ye fedex kargo ile getittirebiliyorsun. bundan 3 yıl önce Canon fotoğraf makinesi almışştım. türkiyedeki fiyatı daha yeni yeni benim fiyata düşmeye başladı.(o da %25 kampanya yaparlarsa:)) . ingilizce klavyeyide benim görüşüm şuanda ş yada ğ tuşunun yerinde , veya ; tuşları vardır. tam olarak hatırlamıyorum ancakk klavyeyi windows ayarlarında türkçe yaptığında bu demiş olduğum tuşlarda türkçe kkarakterler çıkacaktır. önceden söylediğim gibi amerikadan alışverişimde aracı olan sitewww.salefashion.com. gayet güvenilir bir siteydi. ancak şuanda iki mail atmama rağmen geri dönen olmadı. eğerkki sen denediğinde sana dönerlerse bana da durumdan haber edersin.:). buna ilaveten birkaç tane daha aracı site mevcut ancak güvenilirliği hakkında bilgim yok. umarım yardımcı olabilmişimdir.

• quote:

Kardeş Amerika dan aracı bi site ile Türkiye'ye fedex kargo ile getittirebiliyorsun. bundan 3 yıl önce Canon fotoğraf makinesi almışştım. türkiyedeki fiyatı daha yeni yeni benim fiyata düşmeye başladı.(o da %25 kampanya yaparlarsa:)) . ingilizce klavyeyide benim görüşüm şuanda ş yada ğ tuşunun yerinde , veya ; tuşları vardır. tam olarak hatırlamıyorum ancakk klavyeyi windows ayarlarında türkçe yaptığında bu demiş olduğum tuşlarda türkçe kkarakterler çıkacaktır. önceden söylediğim gibi amerikadan alışverişimde aracı olan sitewww.salefashion.com. gayet güvenilir bir siteydi. ancak şuanda iki mail atmama rağmen geri dönen olmadı. eğerkki sen denediğinde sana dönerlerse bana da durumdan haber edersin.:). buna ilaveten birkaç tane daha aracı site mevcut ancak güvenilirliği hakkında bilgim yok. umarım yardımcı olabilmişimdir.

- Benim bildiğim kadarıyla bu tarz siteler ek masraflar/vergiler ödenmeyeceğini ve paketin gümrükte takılmayıp eve teslim edileceğini garanti etmiyorlar.

- Eğer L502X Nisan'da Türkiye'de satılmaya başlar ve fiyatı Amerika'dakine göre çok yüksek olursa, bir de Dell-Türkiye'den Türkçe klavye satın alınabiliyor olursa... o zaman Amerika'dan getirtmeyi düşünebilirim... Aklına daha iyi bir fikir gelirse dinlemeye açığım.

• quote:

quote:

- Benim bildiğim kadarıyla bu tarz siteler ek masraflar/vergiler ödenmeyeceğini ve paketin gümrükte takılmayıp eve teslim edileceğini garanti etmiyorlar.

- Eğer L502X Nisan'da Türkiye'de satılmaya başlar ve fiyatı Amerika'dakine göre çok yüksek olursa, bir de Dell-Türkiye'den Türkçe klavye satın alınabiliyor olursa... o zaman Amerika'dan getirtmeyi düşünebilirim... Aklına daha iyi bir fikir gelirse dinlemeye açığım.

Türkiye'de satılan L501X'lerde klavye aydınlatması yoktu. L502X için de öyle olursa büyük bir eksiklik olur tabi bu, ama elden gelen birşey yok...

• Benim bilgisayarın açılması tüm dell yazılımları + msn + skype + 3 5 tane ıvır zıvır oldugu halde bilgisayarın açılış tuşuna basmamdan itibaren 40 sn de herşey tamamlanıyor. (Antivirus yüklü değil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 16 Mart 2011; 16:42:01 >
  • Merhaba arkadaşlar.

2006 dan beri dell laptop kullanıcısıyım. hiç değiştirmeden ve değiştirme ihitiyacı duymadan yani sorunsuz bir şekilde kullandım delli. şimdi de bi sıkıntısı yok cihazın ama artık yenisi alayım diyorum.

Gene dell almak istedim pc depodan almıştım o zamanda şimdi gene oraya baktım en çok satanlarda bu model var. Ram 8 gb yazıyor özelliklerinde. 8 gb ram gereksiz mi yoksa fazla ramdan zarar gelmez mi. aklıma takılan soru bu ve ürünün fiyatı.

http://www.pcdepo.com/dell-xps-l501x-h501s-74p45-urun27.html ürünün linki burada. yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.