Şimdi Ara

DELL STUDIO XPS 501S74P45 ( Kullanıcı Yorumu) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
10.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bilalilhan86

Merhaba arkadaşlar.

2006 dan beri dell laptop kullanıcısıyım. hiç değiştirmeden ve değiştirme ihitiyacı duymadan yani sorunsuz bir şekilde kullandım delli. şimdi de bi sıkıntısı yok cihazın ama artık yenisi alayım diyorum.

Gene dell almak istedim pc depodan almıştım o zamanda şimdi gene oraya baktım en çok satanlarda bu model var. Ram 8 gb yazıyor özelliklerinde. 8 gb ram gereksiz mi yoksa fazla ramdan zarar gelmez mi. aklıma takılan soru bu ve ürünün fiyatı.

http://www.pcdepo.com/dell-xps-l501x-h501s-74p45-urun27.html ürünün linki burada. yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

Bence 4 GB RAM en yüksek özellikler gerektiren oyunları oynayanlar için bile yeterlidir diye tahmin ediyorum. Oyun oynayan biri değilseniz 4GB zaten fazlasıyla yeterlidir. Ama tabi bir önceki laptopunuzu uzun süre kullanmanıza bakılırsa, ileride daha fazla RAM gerektiren uygulamalar ortaya çıkabilir ve makinede 8 GB RAM olması işinize yarayabilir. Tabi böyle bir varsayım üzerine ben olsam 8 GB RAM için masrafımı artırmazdım. 4 GB yeterli... bence...

Makine estetik olarak da donanım olarak da harika. Yük altında çok olmasa da bir miktar ısınabilir klavye kısmı ve fan da az miktarda daha gürültülü çalışabilir. Ama vaktiniz varsa L502X'i bekleyin. Ben bekliyorum... Nisan ayında Türkiye'de satışa çıkar diye umuyorum...

• Bütçene bağlı aslında 8 gb göz çıkarmaz

quote:

Orijinalden alıntı: bilalilhan86

Merhaba arkadaşlar.

2006 dan beri dell laptop kullanıcısıyım. hiç değiştirmeden ve değiştirme ihitiyacı duymadan yani sorunsuz bir şekilde kullandım delli. şimdi de bi sıkıntısı yok cihazın ama artık yenisi alayım diyorum.

Gene dell almak istedim pc depodan almıştım o zamanda şimdi gene oraya baktım en çok satanlarda bu model var. Ram 8 gb yazıyor özelliklerinde. 8 gb ram gereksiz mi yoksa fazla ramdan zarar gelmez mi. aklıma takılan soru bu ve ürünün fiyatı.

http://www.pcdepo.com/dell-xps-l501x-h501s-74p45-urun27.html ürünün linki burada. yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

• Sağ olun arkadaşlar. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.
  • Arkadaslar uzun zamandir laptop bakiyorum ve dell studio xps 16'yi gorunce tek kelimeyle asik oldum fakat yurt disinda yasiyorum ve burda hicbir magazada bulamadim sadece siparis ile getirebileceklerini soylediler ama ellerinde dell xps 15 L501x oldugunu ve daha iyi bir bilgisayar oldugunu soylediler.Bunu ellerinde olani satmak icin mi yoksa gercekten daha iyi oldugu icin mi soylediler bilmiyorum fakat cok acil bir pc ye ihtiyacim var ve alacagim bilgisayari en az 3-4 sene kullanacagim...Studio xps 16 nin problemleri var xps 15 l501x inde problemleri var ve L502x i beklemeyi oneriyolar.Ne yazik ki bekleyecek sabrim kalmadi ve su anda 2 tane secenegim var:

1. DELL STUDIO XPS 1645
    -i7 720QM
    -16" RGBLED Full HD, 1920x1080, Ati Rodeon HD 4670 (1GB)
    -4 GB ram, 320 GB(7200 RPM) Hard disk
    -Blu-ray, bluetooth
    -9 cells Windows 7 Home premium

2. DELL XPS 15 L501x
    -i7 740QM
    -15.6" WLED Full HD, 1920x1080, Ge Force GT435M (2GB)
    -8 GB ram, 640 GB(7200 RPM) Hard disk
    -Blu-ray,Bluetooth
    -9 cells Windows 7 Home premium
    (klavye aydinlatmasi yok benim icin buyuk bir eksi)

Her 2 seceneginde uluslar arasi garantisi yok en ufak problemde bile kendi butcemden tamirini yaptiracagim.
    Dell studio xps 16 yaklasik 100$ daha pahali.
    Karar veremiyorum yardimci olurmusunuz?
    (yarin aksam dell studio xps 16 magazada olacak ve sadece 1 tane baskada hic biryerde yok siparislede 45 gunde geliyor kacirmak istemiyorum)
    yorumlarinizi bekliyorum simdiden TESEKKURLER...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnnie -- 18 Mart 2011; 23:13:50 >

• dell studio xps 1645 den kesinlikle uzak dur. Hem aşırı ısınma sorunu var. Hemde hiç bir bakımdan xps l501x e yaklaşamaz. Bence l502x beklemeye değer.
  • isinma sorunundan baska bir sorun varmi?? cunku isinma sorunu performansi etkilemiyor sadece touchpad in altina yerlestirilen aliminyumun isindigini bunuda orda olmasinin sebebinin islemciyi ve diger sistemleri korumak icin oldugunu bu sayede performansi etkilemedigini soyleyen arkadaslar var.. ayriyetten simdi dell sales usa ile chatlestim studio xps 16 mi yoksa xps 15 mi diye sordum direk xps 15 dediler ama diger studio xps 16 nin bir sorunu var gibi sorularimi gecistirip xps 15 in son teknoloji oldugunu soylediler bekle gibi bir sansim olsa xps 17" 3D ekranlidini alirim 200$ fazlasina zaten)))

isinma sorunundan baska sorunlari bilenler lutfen yorumlarinizi bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: johnnie

isinma sorunundan baska bir sorun varmi?? cunku isinma sorunu performansi etkilemiyor sadece touchpad in altina yerlestirilen aliminyumun isindigini bunuda orda olmasinin sebebinin islemciyi ve diger sistemleri korumak icin oldugunu bu sayede performansi etkilemedigini soyleyen arkadaslar var.. ayriyetten simdi dell sales usa ile chatlestim studio xps 16 mi yoksa xps 15 mi diye sordum direk xps 15 dediler ama diger studio xps 16 nin bir sorunu var gibi sorularimi gecistirip xps 15 in son teknoloji oldugunu soylediler bekle gibi bir sansim olsa xps 17" 3D ekranlidini alirim 200$ fazlasina zaten)))

isinma sorunundan baska sorunlari bilenler lutfen yorumlarinizi bekliyorum...

Isınma ve yük altında az veya orta dereceli fan gürültüsü. L501X'e göre daha ağır ve daha az pil performansı var. Bunları bir yerlerde okudum ve XPS 16'ya değil de XPS 15'e karar verdim ben de. Haftalardır inceleme okuyup duruyorum. Tam XPS 15 L501X'in bütçeme göre en iyi seçenek olduğuna karar vermiştim ki L502X'in çıktığını okudum. Ben bekliyorum çünkü klavyesi halihazırdaki L501X'inkinden çok daha iyi. Ekran kartı ve işlemcisi de çok daha iyi ama benim için L501X'inkiler de yeterliydi... Neyse, insanlar XPS 15 al diyorlarsa, bence sonra pişman olmamak için insanları dinle...

• Dell XPS serisinde işlemci ekran kartı vs dışında kullanılan touchpad, ekran, hoparlör, ses kartı vs gibi bileşenler genelde bir laptopta bulabileceğiniz en kaliteli bileşenler oluyor bu yüzden hem fiyat olarak hem kalite olarak kendini farkettiriyor :) Bu arada ben işlemci ve ekran kartının termal macununu yeniledim. Isı sorunu tam çözülmese de biraz daha iyi gibi geldi şuan. TDU2 de 1600x900 çözünürlükte medium ayarlarda işlemci 78, ekran kartı 86 dereceyi geçmiyor. (HwMonitor max değerleri). Standart halinde elinde TDU2 olan var ise 1600x900 çözünürlük ve medium ayarlarda test edip hwmonitor programıyla ulaştığı sıcaklığı ölçüp koyabilirse çok iyi olur. TDU2 yoksa furmark indirip 1280x1024 burning mode da 96 dereceye kaç dakikada ulaştığını ve bu arada işlemcinin kaç derecede olduğunu bildirirse macun yenilemenin gerekli olup olmadığını daha net bir şekilde anlamış oluruz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

Dell XPS serisinde işlemci ekran kartı vs dışında kullanılan touchpad, ekran, hoparlör, ses kartı vs gibi bileşenler genelde bir laptopta bulabileceğiniz en kaliteli bileşenler oluyor bu yüzden hem fiyat olarak hem kalite olarak kendini farkettiriyor :) Bu arada ben işlemci ve ekran kartının termal macununu yeniledim. Isı sorunu tam çözülmese de biraz daha iyi gibi geldi şuan. TDU2 de 1600x900 çözünürlükte medium ayarlarda işlemci 78, ekran kartı 86 dereceyi geçmiyor. (HwMonitor max değerleri). Standart halinde elinde TDU2 olan var ise 1600x900 çözünürlük ve medium ayarlarda test edip hwmonitor programıyla ulaştığı sıcaklığı ölçüp koyabilirse çok iyi olur. TDU2 yoksa furmark indirip 1280x1024 burning mode da 96 dereceye kaç dakikada ulaştığını ve bu arada işlemcinin kaç derecede olduğunu bildirirse macun yenilemenin gerekli olup olmadığını daha net bir şekilde anlamış oluruz :)

ben everestle test yapıp ölçtüm sıcaklığı altında soğutucu varken 70i yokken 80i geçmiyor işlemci ekran kartı en fazla 65 civarı gidiyo geliyo ayarlar fulldeyken yaptım testleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CxCxCx -- 19 Mart 2011; 15:11:42 >

• Everest ile soğutucusuz 76 dereceyi geçmedi benimki.
  • K@sToR, arkadaşlar

laptopa format nasıl atılıyor dosyaları kendi içinde mi yüklü yoksa 2 tane cd var kutusunda onlarla mı atacağım formatı. bence içinde yüklü ama o zaman 2 cd ne işe yarıyor?
  • arkadaslar xps 15'in ekranin RGBLED mi yoka WLED mi oldugunu nasil anlarim?? siparis uzerine tek model getirecekleri icin karsilastirma yapamam.
    kutusunda yada herhangi bir yerinde yaziyormu(kutudan cikan kitapciklar standart diye biliyorum, kutudada yaziyosa kutuyu degistirebilirler diye endiseleniyorum) cevaplarinizi bekliyorum..Simdiden tesekkurler
  • arkadaşlar ben de bu laptop u almayı düşünüyorum ama çok kararsızım sony vaio f serisi ile dell xps 15 serisi arasında.oyun oynamayı seviyorum ama her 2sinde de aşırı ısınma ve fan sesi problemleri varmış galiba kullanıcı yorumlarından okuduğum kadarıyla.sizler hangisini önerirsiniz ?? yardım ederseniz sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cokoprens_

arkadaşlar ben de bu laptop u almayı düşünüyorum ama çok kararsızım sony vaio f serisi ile dell xps 15 serisi arasında.oyun oynamayı seviyorum ama her 2sinde de aşırı ısınma ve fan sesi problemleri varmış galiba kullanıcı yorumlarından okuduğum kadarıyla.sizler hangisini önerirsiniz ?? yardım ederseniz sevinirim...

Sony'de 3 tuşa aynı anda basamama sorunu olduğu söyleniyor; bu, bazı oyunları oynayamayacağın anlamına gelebilir. Ayrıca fan sesinin yüksek olduğunu okumuştum.

10-15 gün beklersen Dell XPS L502X'in Türkiye'de satışa çıkması muhtemel. Yabancı forumlarda L502X'in ekran kartı ve işlemcisinin i7'nin çalışma prensibinden dolayı yoğun yük altında 90 derece civarında dolaştığını (ama bunun tamamen normal ve güvenli olduğunu), fakat klavye ve mouse pad civarının hep serin kaldığını, fan sesinin de rahatsız edici düzeyde olmadığını okudum. Ayrıca L502X'in L501X'ten farklı olarak daha güzel ve kullanışlı olan "island style" klavyesi var. Bu bile yeterli sebep beklemek için. Ben şahsen L502X'i bekliyorum, sana da beklemeni tavsiye ederim.

• arkadaslar standart keyboard olan xps 15e backlit keyboard(aydinlatmali klavye) satin alsam degisebilirmi?aydinlatma sistemi klavyedemi bulunuyo yoksa laptopun icindemi bilen varmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnnie -- 26 Mart 2011; 17:44:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: johnnie

arkadaslar standart keyboard olan xps 15e backlit keyboard(aydinlatmali klavye) satin alsam degisebilirmi?aydinlatma sistemi klavyedemi bulunuyo yoksa laptopun icindemi bilen varmi?

servise sölersen sipariş veriyorlar 35 dolar civarı sanırım ücretide
  • quote:

Orijinalden alıntı: CxCxCx

K@sToR, arkadaşlar

laptopa format nasıl atılıyor dosyaları kendi içinde mi yüklü yoksa 2 tane cd var kutusunda onlarla mı atacağım formatı. bence içinde yüklü ama o zaman 2 cd ne işe yarıyor?

arkadaşımda aynı model var cdsiz atılıyor demişti bi daha sorayım ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: CxCxCx

K@sToR, arkadaşlar

varmı cevaplıyacak dell kullanıcısı
  • konu yukarı beyler recovery yapacağım ama nasıl hangi tuşla olacak cdler ne işe yarıyor bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum
  • Bugün Vatanda
    Dell XPS
    i7 2630QM işlemci
    4gb ram 1333Mhz
    500 gb harddisk 7200

Makinayı kurdum kurulum yaptım antivirüs v.s. bir çok gereksiz programlarıda kaldırdım cihaz tam 1 dk 35 sn 1 dk 45 sn de açılıyor masaüstünü gösteriypr

i7 740QM işlemci
    4gb ram 1333Mhz
    500 Gb harddisk 7200
    Lenovo Y560a

Makina ise 30 35sn de açılıyordu bu kadar geç sürede açılmasının sebebi nedir
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.