Şimdi Ara

Deizm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese selamlar. Ateistliği kendime göre mantıklı bulmuyorum. Bir yerden gördüğüm bi mantık bana da çok doğru geldi.Kendi nefes alışı,göz kırpması bile otomatik olan insanı çokta büyütmemek gerek. Kendimi şimdilik deist liğe yakın görüyorum ama araştırmalarıma devam ediyorum. Bugün denk geldim hepsi alıntıdır;

    tarafından captcha Bir Çarş. Mayıs 25, 2011 2:28 am
    Sınırsız kadın alma özgürlüğü

    “Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği cariyelerini, amcanın, halanın, dayının, teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helal kıldık. Bir de peygamber kendisiyle evlenmek istediği taktirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere degil, sirf sana mahsus olmak üzere helal kıldık.”
    (Ahzab Suresi,50.ayet)

    Muhammed, bu ayetle hem kendisine sınırsız kadınla evlenme hakki vermiş, hem de yine diğer Müslümanlara zorunlu kılınan “başlık verme” usulünden kendisini muaf tutmuştur. Bir Tanrı neden Peygambere sınırsız sayıda kadını helal kılmaktadır? Amacı ne olabilir? Kaldı ki peygamber herhangi bir insan değildir. İyi ahlak timsalidir, insanlara örnek olan kişidir. İslam bu konuda oldukça komik cevaplar verir...

    Muhammed'in Evine Gelip Uzun Süre Gitmeyen Misafirleri

    İslam kaynaklarından öğrendiğimiz başka bir olay, Muhammed’in ayet yazarken ne kadar keyfi davrandığına iyi bir örnektir.Muhammed, evine gelip uzun süre gitmeyen misafirlerden rahatsız oluyor, ancak -peygamberliğine yakıştıramadığından olsa gerek- hiç kimseye bir şey söyleyemiyordu. Bunun üzerine Ahzab Suresi 53.ayet geldi:
    “Ey iman edenler! Siz zamanını gözetmeksizin…peygamberin evine girmeyin. Ancak davet edildikçe girin. Yemeği yediğinizde de hemen dağılın. Çünkü bu hareketiniz peygamberi üzmekte, ama o bir şey söylemekten çekinmekteydi. Ama Allah, doğruyu söylemekten çekinmez(…)”(Ahzab Suresi,53.ayet)

    Gördüğümüz gibi, Muhammed yine işi Allah’a havale ederek bir yükten daha kurtulmuştur.Sizce Tanrı neden bu ayeti indirmiştir? Sayısız kadın ve cariye evde doluyken ,sıralarını bekleşirken Muhammed'i müminler yok yere oyalamasın diyedir. Muhammed’ in Tanrının bile çok önemsediği büyük görevini yerine rahatça getirmesi içindir. Biz kafirler bile evimize gelen misafire, tek bir eşimiz olduğu halde hadi gidin, zırt pırt gelmeyin demiyoruz. Kuran tüm zamanlara hitap ederken -Ey iman edenler diye başlayan Ahzab Suresi 53.ayet bugün o seslenenlere ne ifade edecektir?

    Hafsa Olayı

    Muhammed, karıları arasında huzursuzluk ve kıskançlığa yol açtığı için, cinsel ilişkiyi sıraya sokmuştu. Bir gün, sıra karılarından Hafsa’dayken, ilişkide bulunmak amacıyla odasına gider, fakat Hafsa’yı bulamaz. O sırada cariyelerinden Marya ile karşılaşır. Bunun üzerine Marya’yı Hafsa’nın yatağına yatırıp onunla ilişkiye girer. O sırada Hafsa içeri girer ve ikisini yakalar. “Ey Tanrının elçisi! Beni aşağıladın. Benim günümde, benim sıramda, benim yatağımda bir cariyeyle yatıyorsun!” diyerek tepkisini dile getirir Hafsa. Bunun üzerine Muhammed “Vallahi billahi Marya ile bir daha yatmayacağım” diye yemin eder ve olay kapanır.
    (Taberi, Camiu’l Beyan,28/102)

    Fakat Muhammed, yemininden pişmanlık duymuş olsa gerek ki, hemen ilgili vahiy gelmiştir:
    “Ey Peygamber! Karılarını hoşnut edeceksin diye, Tanrı’nın sana helal kıldığını neden haram yaparsın?..” (Tahrim Suresi,1.ayet)

    Bu ayetin bu olayla ilgili olarak geldiği, tüm saygın tefsirlerde anlatılır. Hiç mi aklınız almıyor koskoca Tanrı Muhammed’ in cinsel hayatına müdahale ediyor. Müdahale etmekle kalmıyor Kurana geçen bu ayet bize hayatla ilgili ne gibi bir Tanrısal ahlak örneği veriyor. Tam tersi ahlaksızlık örneği. Hem peygamber ol, hem bir sürü kadınla evlen, bir sürü cariyeyi yanından eksik etme, hem Tanrın seni bu ahlaksızlıklarını onaylasın, hem de Kurana soksun bu ahlaksızlıkları.

    Kadın Sırası

    Muhammed, çok karısı olduğu için; karıları arasında kıskançlık olmaması için onlarla cinsel ilişkilerini sıraya koymuştu. Fakat bu durumdan da pek memnun değildi. Çünkü karıları içinde yaşlı olanlar olduğu gibi, bazı eşleriyle de, daha fazla birlikte olmak istiyordu. Muhammed’in her isteği olduğunda geldiği gibi, bu durumda da bir vahiy geldi ve Muhammed'in cinsel ilişki sırasını Muhammed'in istediği şekilde düzenledi.
    “Ey Muhammed! Karılarından dilediğini geri bırakabilir, dilediğini öne alabilirsin…” (Ahzab Suresi,51.ayet)

    Muhammed'in Öğle Uykusu

    Hucurat "hücreler" demek.Muhammed'in evinde dokuz hücre var ve her birinde bir karısı var.Muhammed cinsel isteği gelince bu hücreleri dolaşıyor.Bir gün Muhammed öğle uykusundayken Beni Temim kabilesinden kalabalık bir heyet gelmiş ve evin arka tarafında durmuşlar.Elmalılı'nın dediğine göre: "Resulullah henüz uyuyordu, 'Ey Muhammed! Bizim yanımıza çık!' diye bağırdılar, bunun üzerine uyandı ve çıktı".

    Bunun üzerine Hucurat suresi iniyor bakın Allah sevgili resulünü uykudan uyandıran densizler için ne diyor:
    (Ey Muhammed!)
    Odaların arkasından sana bağıranların çoğu, aklı ermeyen kimselerdir.(Hucurat Suresi,4.ayet)
    Onlar,sen yanlarına çıkıncaya kadar sabretselerdi, elbette kendileri için daha iyi olurdu. Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.(Hucurat Suresi,5.ayet)

    Buyrun bakalım adamı öğle uykusundan edenler için ayet iniyor mu inmiyor mu?

    Oruç Zamanı Cinsellik

    Muhammed, ilk başta oruç zamanında cinsel ilişkiyi kısıtlamıştı. Fakat Müslümanların birçoğu bu yasağa uyamadılar. Bunun üzerine Muhammed şu ayeti yazdı:
    “…Allah sizin nefislerinize güvenemeyeceğinizi biliyordu. Bu sebeple sizi affetti. Artık kadınlarınıza yaklaşabilirsiniz…”. (Bakara 187)

    "Muhammed Şehveti İçin Evlenmiyordu,Yardım İçin Evleniyordu" İddialarına Cevap
    "Ey iman edenler!Siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, peygamber’in evlerine girmeyin. Ancak davet edildiğiniz vakit girin. Yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. çünkü bu hareketiniz peygamber’i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. Ama Allah, hakkı söylemekten çekinmez. Peygamber’in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. Sizin Allah’ın resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. Çünkü bu, Allah katında büyük bir günahtır."(Ahzab Suresi,53.ayet)

    Muhammed'in evlendiği kadın sayısının fazla olması ve inanmayanların bu durumu eleştirmesine karşı müslümanlar hemen savunmaya geçerler ve derler ki "O, şehveti için çok evlilik yapmadı. O dul kadınları bile korumak için almıştır." Müslümanlar Muhammed'in hanımlarının çoğunun çaresiz dul hanımlar olduğunu söylemektedirler. Fakat ortada bariz bir şekilde gözden kaçırdıkları nokta şudur ki, bu hanımların dul kalmasının nedeni de zaten Muhammed ve haydutlarının,yaptıkları baskınlarla,kadınların kocalarını öldürmeleridir.Ayrıca;Yukarıdaki ayette son bölümde bulunan cümle aslında çok küçük fakat bir o kadar da önemli bir ayrıntıdan bahsetmektedir.Bakalım bahsettiğimiz cümlede ne diyordu Allah:

    "Sizin Allah’ın resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. Çünkü bu, Allah katında büyük bir günahtır."

    Şimdi bu cümlelerden anlayacağımız açık bir şekilde orada duruyor. Ne demek istiyor:Muhammed ölürse ya da ayrılırsa eşleri ile evlenmeyiniz. Çünkü O üzülür… O üzülürse Allah affetmez.

    Neydi Muhammedin çok evli olmasına savunma: "Hepsi ile ilişkiye girdiğini mi sanıyorsunuz. O dul kadınları bile korumak için almıştır!" O, kadınları ve dulları korumak için evleniyordu da kendi eşleri dul kaldığında durum neden değişti? Şimdi O ölse onun eşlerini birileri "korumak istese" bunun nesi günah olacak? Üstelik sünnet değil midir peygamberin yaptıklarını yapmak?

    Muhammed, Cinsel İlişkilere Ne Kadar Zaman Ayırıyordu?

    O dönem Araplarında “şehvet”, “erkeklik gücü” en başta gelen bir özellikti. Bunu Gazali, Ihyâu Ulumiddin adlı ünlü kitabının “Kitabu Adabi’n Nikâh” bölümünde uzun uzun anlatır. Bir dolu örnek verir, Ali’nin oğlu Hasan’ın bir alışta “dört karı birden” aldığını, sonra çok geçmeden bunları boşayıp yenilerini aldığını, Muhammed’e bu torunu anlatıldığında Muhammed’in: “O, yaratılışta da huyda da bana benziyor!” dediğini, bu oğlanın, 200 kadar karı elden geçirdiğini anlatan bir hadise, Muhammed’in, “dünyanızdan bana üç şey sevdirildi” dedikten sonra bunlardan birinin de “kadın” oldugunu dile getiren bir başka hadisine ve daha nice hadislere, öykülere yer veriyor. (Bkz. Gazali, İhya- u Ulûmiddin, Arapça, 28-29 ) Gazalî, Felâk Suresinin (Diyanet’in çevirisiyle:) “Bastırdığı zaman karanlığın şerrinden de O’na sığınırım, de!” anlamı verilen 3. ayetine “Ve sertleşip kalkmış olan zekerin (erkeklik organının) bu duruma geldiği zamanki bastırmasının şerrinden de Tanrı ya sığınırım, de!” anlamının verilebileceğini, bu anlamı İbn Abbas’ın verdigini; ünlü gizemci Cüneyd-i Bağdadi’nin (ölm. 910.) “Yemeye, içmeye ne denli gereksinim duyuyorsam, cinsel ilişkiye de o denli gereksinim duyuyorum!” dediğini aktarıyor ve verdiği örneklerle “insanın rahatlaması için şehvetinin gereğini yerine getirmesinin önemini” anlatmaya çalıştığını belirtiyor. (Bkz. Aynı kitap, s. 27.)

    Muhammed’in çok karı alışına, kadınlara yönelişine de bu açıdan bakmak gerçekçi bir yaklaşım olur. Hadislere baktığımız zaman, Muhammed’in “cinsel ilişki”ye ayırdığı zamanın, şaşılacak boyutlarda olduğunu görüyoruz. İşte bir hadis, En’es anlatıyor:

    Peygamber, 9 ya da 11 karısı varken, gecenin ya da gündüzün belli saatinde tümünü dolaşıyor ve hepsiyle cinsel ilişkide bulunuyordu.”

    Enes’e soruluyor: – “İyi ama, Peygamber buna güç yetirebiliyor muydu?” Enes karşılık veriyor:
    – “Evet. Biz aramızda, Peygambere 30 erkek gücil (şehveti) verildiğini konuşurduk.” (Bu hadis Buhari’nin e’s-Sahih’inde de yer alıyor. (Diyanet’in bir yayınında görmek için bkz. Sahih-i Buhari Muhtasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi, hadis no: 192.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Açıkça bende şu anda ne olduğumu bilmiyorum. Dinlere bakıyorum inanılacak gibi değil. Bir yaratıcıya inanıyorum ancak bu konudada bazı şüphelerim var mesela dinlerin tanrısı olan allah gibi sonsuz güce sahip olduğunu düşünmüyorum şuan ben neyim acaba
  • Buralar yıkılır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ArapŞeyhi kullanıcısına yanıt
    Avatarı ne zaman görsem hönkürüyorum
  • İslamı değerlendirirken hadisi şeriflere göre değil Kurana göre değerlendir

    Çelişki içinde çelişki çıkarabilirim hadisler söz konusu olunca.sünni din adamların ateistlerin-deistlerin karşılarına çıkmamasının temel sebebi budur.Kendileri de biliyor saçma sapan şeylere iman ettiklerini
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:4:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dumprep

    Konuya göz ucuyla da olsa keşke baksaydınız, zaten hep ayet var.
    Konu sahibine not: habertürk, cansu canan programına 2 gün önce mehmet okuyan katılmış. Uzun uzun yazdığınız ayetlerle ilgili izahatları var. Daha bugün izledim ama mobilden yazamıyorum, isterseniz youtube dan bulup bakabilirsiniz.

    Aşağılara bakarsanız hadislere de yer verdiğini görebiliriz
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:4:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dumprep

    Tamam da ayetler de var. Yorumunuzda ayetlerden bahsetmişsiniz, neden o ayetler hakkında yorum yapmak yerine akıl vermeyi seçtiniz?

    Tutarlı eleştirilerde bulunabilmesi için

    Diğerlerine söyleyecek bir şey yok.Söylesem kılıfına uyduruyorsun yahudiler gibi ayeti eğip bükersin deniyor.Ayrıca hususi gibi görünen meselelerin gereksiz olup olmadığı öznel olmakla birlikte mantıksız sayılıp Tanrının yokluğuna ya da İslamdaki Tanrı tasavvurunun yanlış olduğu sonucuna da ulaşılamaz

    Bence daha güçlü argümanlar üretilebilirdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 11 Nisan 2016; 22:11:36 >
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:4:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılanlar hakaret gibi gelebilir ama hepsi müslüman alimlerin kaynakları.Peygamberin cinsel hayatını deşenler kendileri.
    Birde sadece kuran Müslümanlığı iyi güzel, mantığa daha uygun.Ama unutulan birsey var.O da şudur:Din geldikten 200-300 yıl sonra hadisler yazılmış.Müslümanlar bunu uygulamaya başlamış.Sadece kuran diyenler için din buradan bozulmaya başlamış.Allahın Kuran da yapın demediği recmi yapmışlar ,mürtedi öldürmüşler ve daha bir çok şey.Selçuklu -Osmanlı da hadisleri kaynak alırdı.Osmanlı kendi kuralını da koydu dine kundaktaki bebeleri öldürdü.Bunu yapanlar para,güç,sefa ,dünya zevkinden elini ayağını çekmesi düşünülen islam dünyasının başı,halife. Nerdeyse 1000 yıldır dünya bu bozulan hadis dinini uyguladı.1000 li yıllarda islamla tanışanlar ilk kez tanıstıgı dinin bozuk olanını ögrendiler.E nerede kaldı bu dinin geçerliliği? İslam geldikten sonra 200 yıl uygulandı ama 1000 yıl bozuk mu uygulandı?Bu 1000 yılda ya kıyamet kopmalıydı yeni peygamber gelmeyecegi için yada daha önceden olduğu gibi bölgesel helak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 06selcuk90

    biz nebimizin yaptıklarının arkasındayız konuda pek bir iftira olmadığı için sadece okumakla yetindim tabi yazarın yorumlarına katılmıyorum fakat ayet ve hadisler ortada onları inkar edecek değiliz...tasdik ediyoruz sıkıntı yok o yüzden yazmadık yani kafanı yorma..

    Bu ithamlardan rahatsız olmuyorsan diyecek bir şey yok
  • quote:

    Ateistliği kendime göre mantıklı bulmuyorum


    sen mantıklı buluyorsun diye bunlar gerçek mi oluyor ?
    herkes kendine göre mantık yaratacaksa ,tabiki o zaman bir yaratıcıya gerek olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.