Şimdi Ara

DEFNE HALMAN; MESCİD YAPILMASINA İZİN VERMEYİN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
1.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Haber:http://www.ahaber.com.tr/yasam/2015/05/06/defne-halmandan-mescidi-engelleme-cagrisi

Rumelihisarı'ndaki mescid yapımı hanım efendiyi rahatsız etmiş. Bir Müslüman olarak sizin gibileri rahatsız etmek bize gurur veriyor!

Bahsedilen alan zaten fethedildiği günden beri ibadethane olarak kullanılmıştır. Yani konser alanı idi camii oluyor değil!

Bunlar gibi sözde sanatçıların daima özgür anlayışı kendileri içindir. Bu yüzden bu coğrafyada bu zihniyet hiç bir zaman huzur bulamayacak.

Meselin bize laf bırakmayan özü;

Delil;

Resimlerden okuyamayanlar için;http://nunarch.com/wp-content/uploads/2014/06/Rumelihisar%C4%B1-Eb%C3%BCl-Feth-Camii-ve-Nafi-Baba-Derg%C3%A2h%C4%B1-Kadem-Dergisi-C%C3%87.pdf

Gereklilik tartışması üzerine;

Diyanet Cami sayısı istatistikleri:http://www.diyanet.gov....egori/istatistikler/136

Ülkemizde bulunan toplam cami sayısı: 85.412 Bugün Türkiye'nin nüfusu gayri resmi 78 - 79 milyonu zorluyor.

İstanbul'da bulunan cami sayısı:3.223 İstanbul'un gayri resmi nüfusu 15 milyonun üzerinde.

Bu rakamlara bakarak ve memleketin %98'in üzerindeki nüfusunun Müslüman olduğu gerçeğinden hareketle abest olan bir durum yok.

Bazılarının klasik "düz mantığı" ile cami doluyor veya dolmuyor tartışması üzerinden yürürsek, Cuma namazlarında camilere sığmayan cemaati nereye koyacağız der ve konuyu kapatırız. Amaç zaten camilerin dolmasını sağlamak için hazırlık yapmaktır. Ümit ederim ki tüm bu ibadethaneler bir gün dolup taşacaktır.

Her şey bir yana elbette öncelikler daima dikkate alınarak hareket edilmeli lakin ister kabul edilsin ister edilmesin bu millet İslamiyete büyük hizmetleri olmuş bir millettir. Bu yüzden cami yapıyor olmak hiç bir zaman külfet olarak görülmemiştir ki bir çoğunu da cemaatin kendisi yapar. Yani "benim vergimle yapılıyor" klasiği bu yapılarda işlemez. Dileyen veriyor dilemeyen vermiyor.

Velhasıl kelam;
    Bizans'ın engel olamadığına siz nasıl ve neden engel olacaksınız ki!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnuc -- 9 Mayıs 2015; 9:14:49 >

• Muhalefet üyelere "Sizin derdiniz hizmet almak değil. Bizlerin aldığı bazı hizmetleri ortadan kaldırtmak sizlerin asıl amacı. Art niyetlisiniz" dediğim zaman hayır yok öyle bir şey diyorlar.

Sonra her gün " İmam hatipler kapansın , Diyanet Kapansın , Bu kadar Camiiye ne gerek var , Mesit yapılmasın varsa kapansın "

Arkadaş sen bu hizmeti istemiyorsan alma. Alana mani olma. Sen neden seni ilgilendirmeyen bir konuya müdahale etme isteğindesin ki derdin nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Muhalefet üyelere "Sizin derdiniz hizmet almak değil. Bizlerin aldığı bazı hizmetleri ortadan kaldırtmak sizlerin asıl amacı. Art niyetlisiniz" dediğim zaman hayır yok öyle bir şey diyorlar.

Sonra her gün " İmam hatipler kapansın , Diyanet Kapansın , Bu kadar Camiiye ne gerek var , Mesit yapılmasın varsa kapansın "

Arkadaş sen bu hizmeti istemiyorsan alma. Alana mani olma. Sen neden seni ilgilendirmeyen bir konuya müdahale etme isteğindesin ki derdin nedir ?

Gereğinden fazla cami, imam hatip yapılmasına izin verilmemeli
    her şey dengesinde olmalı
    bizimkiler mokunu çıkarıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • danger-gddr D kullanıcısına yanıt
    Bu memlekette camiilerin çoğunu cemaatin kendisi yapıyor. Devletin kendi başına gerçekleştirdiği projeler çok azdır. Ayrıca israf her alanda haramdır. Bunda bir çelişki yok lakin zaten ibadet alanı olan ve sonradan konser alanına çevrilen bir yerin yeniden değiştirilecek olmasının rahatsız ettiği zihniyet kusura bakmasın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnuc -- 6 Mayıs 2015; 12:33:44 >
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Kimse imam hatipler kapansın demedi kardeş. Diyanet'i kapatıp İnanç Kurumu açacağız diyenler var. Birkaç tane kendini bilmez sallıyor bir şeyler işte.

CHP kaç defa söyledi bunu, Diyanet'i kuran zaten bizim partimiz diye. Sadece siyasete yardım ve yataklık etmelerini engelleyeceğiz diyorlar ki, doğrusu da budur.

Bakın bugün Hollanda'da sadece tarım alanında 15.000'i doğrudan, 110.000 dolaylı yoldan çalışan bilim insanı var. Sadece tarımda bu. Hollanda'nın ekilebilir arazisi 28.000 km iken bizimki bunun 7-8 katı. Yıllık tarım ihracatı 100 milyar dolardan fazla. Bizim ki bunun 7'de biri.

Bizim toplamda 142.000 akademisyenimiz var, üretime odaklı, doğru ve dolaylı yoldan çalışan sayısını boş ver, toplam 142.000 kişi. Bunların içine asistanlar ve okutmanlar da dahil yani. Tabii hepsi bilim insanı falan da değil. İçinde ilahiyatçısı, edebiyatçısı, güzel sanatları falan hepsi dahil. 44.000 i de asistan.

Hollanda nüfusu 17 milyon. Bizim ki 77 milyon.

Orantısızlığı görüyor musunuz?

Bütün ülkeler bilim ve teknolojiyle büyüyor, dinle değil. Dünyada onlarca örnekleri var. Kimler refahta daha önde, kimlerin yaşam süresi ortalaması en uzun bakın bakalım.

http://www.aa.com.tr/tr/egitim/388971--akademisyen-kadin-sayisi-artiyor

• Bu kadar hırsızlıktan

Yolsuzluklardan

Ayakkabı kutularından

Milyonluk saatlerden

Kaç milyar olduğu gizlenen

Saraylardan

İsraftan da

Rahatsız olmayıp

Bir bayanın mescit sözünden

Rahatsız olanları

Tebrik ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Haber:http://www.ahaber.com.tr/yasam/2015/05/06/defne-halmandan-mescidi-engelleme-cagrisi

Rumelihisarı'ndaki mescid yapımı hanım efendiyi rahatsız etmiş. Bir Müslüman olarak sizin gibileri rahatsız etmek bize gurur veriyor!

Bahsedilen alan zaten fethedildiği günden beri ibadethane olarak kullanılmıştır. Yani konser alanı idi camii oluyor değil!

Bunlar gibi sözde sanatçıların daima özgür anlayışı kendileri içindir. Bu yüzden bu coğrafyada bu zihniyet hiç bir zaman huzur bulamayacak.

Delil;

Resimlerden okuyamayanlar için;http://nunarch.com/wp-content/uploads/2014/06/Rumelihisar%C4%B1-Eb%C3%BCl-Feth-Camii-ve-Nafi-Baba-Derg%C3%A2h%C4%B1-Kadem-Dergisi-C%C3%87.pdf

Allah hıdayet etsın boylelerıne anlamaz dostum anlamaz..! Dıne saygısı olmayan kısıden uzak duracaksın her şey yapar her şey der bırak allah a havale et

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu kadın hangi partinin milletvekili adayı veya milletvekili ?
  • Bilmem bu kadını daha önce hiç görmedim ve tanımıyorum. @Maggese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnuc -- 6 Mayıs 2015; 12:54:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

Kimse imam hatipler kapansın demedi kardeş. Diyanet'i kapatıp İnanç Kurumu açacağız diyenler var. Birkaç tane kendini bilmez sallıyor bir şeyler işte.

CHP kaç defa söyledi bunu, Diyanet'i kuran zaten bizim partimiz diye. Sadece siyasete yardım ve yataklık etmelerini engelleyeceğiz diyorlar ki, doğrusu da budur.

Bakın bugün Hollanda'da sadece tarım alanında 15.000'i doğrudan, 110.000 dolaylı yoldan çalışan bilim insanı var. Sadece tarımda bu. Hollanda'nın ekilebilir arazisi 28.000 km iken bizimki bunun 7-8 katı. Yıllık tarım ihracatı 100 milyar dolardan fazla. Bizim ki bunun 7'de biri.

Bizim toplamda 142.000 akademisyenimiz var, üretime odaklı, doğru ve dolaylı yoldan çalışan sayısını boş ver, toplam 142.000 kişi. Bunların içine asistanlar ve okutmanlar da dahil yani. Tabii hepsi bilim insanı falan da değil. İçinde ilahiyatçısı, edebiyatçısı, güzel sanatları falan hepsi dahil. 44.000 i de asistan.

Hollanda nüfusu 17 milyon. Bizim ki 77 milyon.

Orantısızlığı görüyor musunuz?

Bütün ülkeler bilim ve teknolojiyle büyüyor, dinle değil. Dünyada onlarca örnekleri var. Kimler refahta daha önde, kimlerin yaşam süresi ortalaması en uzun bakın bakalım.

http://www.aa.com.tr/tr/egitim/388971--akademisyen-kadin-sayisi-artiyor

Eğitim ile ilgili fikirlerimi başka bir konuda paylaşmıştım. Tekrar yazıp aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum fakat zaten ben eğitim sistemimizin iyi durumda olmadığını biliyorum ve bu güne kadar bu konuyu hiç savunmadım.

Benim burada dikkat çekmek istediğim nokta ortada iki tarafın varlığı ve taraflardan birinin diğer tarafın aldığı hizmetleri yani kazanılmış hakları ortadan kaldırma çabası ile ilgili.

Şimdi seninden ricam samimi olalım. Samimi bir biçimde bu forumda diyanet imam hatip diye sızlananların amaçlarının eğitim kalitesi değilde sırf cuntanın baskısından kurtulan muhafazakarların tekrar canlandırdığı imam hatiplerden kurtulmak olduğu bilgisini kabul edelim. Yani afedersin salak olsa anlar bu art niyeti bu kadar nefreti gözden kaçırmak mümkün değil çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: DarqSWorD

quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Haber:http://www.ahaber.com.tr/yasam/2015/05/06/defne-halmandan-mescidi-engelleme-cagrisi

Delil;

Allah hıdayet etsın boylelerıne anlamaz dostum anlamaz..! Dıne saygısı olmayan kısıden uzak duracaksın her şey yapar her şey der bırak allah a havale et

Bu kadının sarayları gemicikleri falan varmış nereden geldiği belli olmayan paraları varmış kardeş Dinsiz işte ne beklersin.

• Avrupa hiç böyle deil şekerim.Sen kalk Fatih'in yaptığı koca gözetleme kulesini konser mekanı yap?
    Kimse imam hatiplerden kurtulalım demiyor. Bence siz samimi olmalısınız. Bunca yıl bu devlette, bir sürü hükümet geldi gitti, bunlar için de solcu kesim de oldu, kimse imam hatipleri kapatalım demedi. Kimse de kapatmadı.

Gereğinden fazla imam hatip açmaktır insanları rahatsız eden. İnsanların düz lise gibi bir seçim hakkı vardı, onu da ellerinden aldılar, zorla imam hatipe yerleştiriyorlar.

Ne gereği var bu kadar imam hatip açmaya? İmam hatipten çıkan adam ne iş yapacak? Buraya harcanan gereksiz masrafı istemiyoruz, budur. Türkiye'de imam açığı mı var?

Devletin bu kadar imam hatip açmasının amacı nedir? Dindar toplum yetiştirmek mi? Verirsin din dersleri normal okulda, isteyen alır, isteyen almaz dersi. Kimse senin Hanefi öğretilerine katlanmak zorunda değil.
  • quote:

Kimse imam hatiplerden kurtulalım demiyor. Bence siz samimi olmalısınız. Bunca yıl bu devlette, bir sürü hükümet geldi gitti, bunlar için de solcu kesim de oldu, kimse imam hatipleri kapatalım demedi. Kimse de kapatmadı.

Gereğinden fazla imam hatip açmaktır insanları rahatsız eden. İnsanların düz lise gibi bir seçim hakkı vardı, onu da ellerinden aldılar, zorla imam hatipe yerleştiriyorlar.

Ne gereği var bu kadar imam hatip açmaya? İmam hatipten çıkan adam ne iş yapacak? Buraya harcanan gereksiz masrafı istemiyoruz, budur. Türkiye'de imam açığı mı var?

Devletin bu kadar imam hatip açmasının amacı nedir? Dindar toplum yetiştirmek mi? Verirsin din dersleri normal okulda, isteyen alır, isteyen almaz dersi. Kimse senin Hanefi öğretilerine katlanmak zorunda değil.

Arkadaş ben bu forumdan bir şey anlamadım. Konusu olmadığı zaman millet çatır çatır hepinizi asıcaz yok istiklal mahkemelerini tekrar kurucaz yok o türbanı tekrar yasaklıycaz yok onu bunu yapıcaz diye çoşuyor..

Konu geldiğinde biz aslında öyle olsun istemiyoruz ama böyle olsun istiyoruz.

Sizde mi bir fikir uyuşmazlığı var biz mi sizi fazla abartıyoruz ben çözemedim gitti bu işi.

• quote:

Orijinalden alıntı: SanchoT

Edirneden hakkariya kadar ulkenin her tarafini kaplayacak bi camii yapilsin da siz de susun bea hala diyo "cami yapimina karsilar demek ki camiye karsilar" hay cehaletinize de

Edirneden Hakkariye bu memleket zaten mesciddir. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızda ülkemizi mabed diye nitelemiştir. Mabed zikir edilen, Allah'ın anıldığı yer demektir.

Konudaki bahsi geçen kişi gibi daha çok var. Umursamaya değmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İki tarafta da abartanlar aşırıya kaçanlar var maalesef. Ben türbanın yasaklanmasını istemiyorum, çünkü bence bununla kaybedilen zamana yazık. Sen insanlarını aydın olarak yetiştirirsen, üretime odaklı bilim insanları olarak, dünyaya mal olmuş sanatçılar yetiştirirsen, sıkı bir arge altyapısı kurarsan, bu ülke kalkınır ve İslam sadece olması gereken yere, yani vicdanlara iner.

CB ve diğerlerinin tarafsız adalet önüne çıkartılmasını isterim, yolsuzluk ve diğer suçlardan ötürü.

Ayrıca bu abartı ve saçmalamaları yapan sadece muhalefet kanadı değil.

Yok bu Cehape zihniyeti Cemaatle bir olmuş, kumpas kuruyormuş. Yok bu Kılıçdaroğlu SSK yı batırmış. Yok bu dinsizler camide içki içmiş, seks yapmışlar. Yok işte türbanlı bacımıza yüz tane yarı çıplak adam saldırmış, üzerine işemişler.

Bak burada bu abartılardan CHP nin farkı genel başkanın söylediğiniz abartı ve saçma lafları etmemiş olmasıdır. Ama saydığım saçma şeylerin çoğunu iktidarın başındaki adam sallamıştır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

İki tarafta da abartanlar aşırıya kaçanlar var maalesef. Ben türbanın yasaklanmasını istemiyorum, çünkü bence bununla kaybedilen zamana yazık. Sen insanlarını aydın olarak yetiştirirsen, üretime odaklı bilim insanları olarak, dünyaya mal olmuş sanatçılar yetiştirirsen, sıkı bir arge altyapısı kurarsan, bu ülke kalkınır ve İslam sadece olması gereken yere, yani vicdanlara iner.

CB ve diğerlerinin tarafsız adalet önüne çıkartılmasını isterim, yolsuzluk ve diğer suçlardan ötürü.

Ayrıca bu abartı ve saçmalamaları yapan sadece muhalefet kanadı değil.

Yok bu Cehape zihniyeti Cemaatle bir olmuş, kumpas kuruyormuş. Yok bu Kılıçdaroğlu SSK yı batırmış. Yok bu dinsizler camide içki içmiş, seks yapmışlar. Yok işte türbanlı bacımıza yüz tane yarı çıplak adam saldırmış, üzerine işemişler.

Bak burada bu abartılardan CHP nin farkı genel başkanın söylediğiniz abartı ve saçma lafları etmemiş olmasıdır. Ama saydığım saçma şeylerin çoğunu iktidarın başındaki adam sallamıştır.

Ya o gezi olayları zamanı her iki taraftan çıkan saçma sapan fake haberleri ciddiye alan bile olmamıştır zaten.

Muhtemelen geziciler gazdan kaçarken camiiye sığındılar e tabi adam kaçarken ayakkabıyı mı düşünecek ayakkabı ile içeri girdilerse bunu gören biri hemen haberi yapoştırmıştır ..

O günlerde moda olmuştu yok panzer tarafından ezilip parçalananlar yok 48 saate düşen hükümetler yok derili adamlar trafından üstüne işenen kadınlar filan. Millet fırsattan yaralanıp çatır çatır trolledi herkesi.

Hakikaten yoruldum bu insanlara cevap vermekten. İmam hatipler kapanmamış, inançlı kesim zulüm görmemiş falan filan. Bunu söyleyenlerin yaş ortalaması 20'yi geçmez. Geçenin de aklında zoru vardır zaten.

Yukarıda bir arkadaş kimse hanef öğretilerine katlanmak zorunda değil demiş. Ee biz de batılı sisteme katlanmak zorunda değiliz. Devletin kuralları olmak zorundadır. Şu an ki hükümet ister samimi gelsin ister gelmesin dindar nesil istiyor ve onu uyguluyor bu kadar basit. 90 küsür yıl engellediniz de ne oldu? Engellenmese herkese eşit seçim hakkı verilseydi şimdiye kadar çoktan yol alır bugün bunları konuşuyor olmazdık. Tabii onlara göre bu çıkmazın da sorumlusu bizleriz ya neyse. Bize Allah yeter dünya bunların olsun..
    Bakın, bu söylediklerinizi herhangi bir Ak Partili yapmış olsa tamam diyeceğim de. Bu söylediğim saçmalıkları söyleyen kişi Başbakan'dı.

Adam can havliyle kendisini içeriye zor atmış, içki içmiş de bilmem ne yapmış da. Ayıp yani, böyle ucuz yalanlar ve iftiralar bir başbakanın ağzına yakışıyor mu? İmam böyleyse, cemaat boş durur mu?

Sizin saydıklarınızı söyleyen CHP liler gaza gelmiş bir kısım insan. Yüz kişi böyle söylese ne yazar? Genel başkanın duruşuna ve konuşmasına bakacaksınız.

Bakın ben kendime şunu soruyorum: Ben çocuğumun hangi lideri örnek almasını isterim? O zaman benim için seçmek kolaylaşıyor.
  • Şimdi açıkça ortada ki bu zihniyet chp zihniyeti artık delillerler ile tescillenmiş bir durum. Ve acıdır ki böyle deliller kanıtlar ortada iken halen; "Ben müslümanım chp oy vercem" diye söylenen, bu partiye oy veren destekleyen müslümanlar var
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.