Şimdi Ara

DEFNE HALMAN; MESCİD YAPILMASINA İZİN VERMEYİN! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
1.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

Bakın, bu söylediklerinizi herhangi bir Ak Partili yapmış olsa tamam diyeceğim de. Bu söylediğim saçmalıkları söyleyen kişi Başbakan'dı.

Adam can havliyle kendisini içeriye zor atmış, içki içmiş de bilmem ne yapmış da. Ayıp yani, böyle ucuz yalanlar ve iftiralar bir başbakanın ağzına yakışıyor mu? İmam böyleyse, cemaat boş durur mu?

Sizin saydıklarınızı söyleyen CHP liler gaza gelmiş bir kısım insan. Yüz kişi böyle söylese ne yazar? Genel başkanın duruşuna ve konuşmasına bakacaksınız.

Bakın ben kendime şunu soruyorum: Ben çocuğumun hangi lideri örnek almasını isterim? O zaman benim için seçmek kolaylaşıyor.

Mitinglerde oda gaza geliyor zaten. Ama halk bu seferde adamı kendinden görüyor. Zaten tavrına konuşmasına bakarsan bizim mahalleden Ahmet abi gibi diyebilirsin rahatlıkla.

Cumhurbaşkanı değilde daha çok mahallenin muhtarı gibi bir havası var

Tabi ulusalcılık anlayışını benimsemiş insanlara göre bu bir ayıp o sebepten bazılarının hoşuan giderken bazıları onun bu tavrını yanlış buluyor..

Tayyip şu derililer vs kadın mevzusunu dillendirdiğinde ben bile oha demiştim .. Yanlışları var yok değil.

• Exnuc kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben 34 yaşındayım. Lütfen netteyiz, birbirimizi göremiyoruz diye insanlara iftira atmayın.

Bence şu an inançlı kesimin bir sorun yok. Başörtüsü kaldırıldı ve bu toplumun tepesine çöken bu bitmek bilmez tartışma sona erdi. En baştan yapılması gereken bir şeydi ve AKP bunu 10 yıl kullandı.

Kimse kimseye kendi inancını dayatamaz. Bakın ben size "Hayır, kardeşim Hanefi olmayacaksın, Selefilik gerçek müslümanlıktır," desem ve ben size bunu dayatsam, hoşunuza gider mi?

Ayrıca AKP'yi halkın yarısından fazlası istemiyor.

Din dersi olsun tabii ki, seçmeli olsun o kadar. Kimse zorla din okumak zorunda değil. Din dediğiniz şey zaten tek değil ki, bugün 1.5 milyar müslüman varsa 1.5 milyar da İslam var. 2 milyar Hristiyan varsa, 2 milyar da Hristiyanlık var. Din ve inanç denilen şey kişiye özgüdür zaten, tamamen subjektiftir. Size bu dini getiren Araplar'ın yaşadığı İslamı'nı doğru buluyor musunuz? Veya İranlıların doğru yolda olduğunu düşünüyor musunuz? Veya IŞİD'in yaptıklarını haklı buluyor musunuz? O sebeple din ve inanç gibi sistemlerin bu çağda bu subjektif yapılara ve vicdana indirgenmesi gerektiğini söylüyorum.

• Buzmavisi B kullanıcısına yanıt
    İftira falan atmadım fikirlerimi söylüyorum ve sürekli aynı şeyleri dile getirmekten bıktığımı anlatıyorum. Özgürlükler noktasında kimse kimseye bir dayatma yapmıyor. Sadece imkanları elinde bulunduranların kendi hayat görüşleri ile bazı alanlara daha fazla yatırımlar yapılıyor. Bu dünyanın en gelişmiş ülkesinde de böyledir. Biz de bugün din üzerinden tartışma sürüyor, gelişmiş ülkelerde farklı konularda. Aradaki tek fark konu ama özgürlük noktasında ki tartışmalar hep aynı.

Bizim inancımız her zaman adil olmayı öğütler aksini asla söylemez ama bunu insanlara indirgeyip dayatma yapılıyor demesini doğru bulmuyorum. Devlet denen bütün kural koyucudur. Bugün bunu koyar yarın kaldırır. Sistem başından sorunlu ve paradoks içindedir anlayacağın.

O yüzden hayata bakış açımızdaki fark şudur. Yaşamımı sürdürdüğüm devletim bir gün Allah kanunlarına göre hakikatli bir şekilde yönetilirse eğer işte asıl özgürlüğü tüm fertler sonuna kadar tadacaktır. Olmasını arzu ederim ama devletin dini de olmak zorunda değildir, birey kendinden sorumludur. Bu ayrı bir konu. Anlatmak istediğim İslamın getirdiği sistemin dışındaki tüm yapılanma sorunludur ve sorunları asla bitmeyecektir.

Umarım ömrün tükenmeden Allah sana hidayet eder de İslam'ın kendisinin ne olduğunu, insanlara, devletlere bakılmadan kendisinin okunup araştırılması gerektiğini anlar ve inançlı bir şekilde rahmete kavuşursun. Bunları sürekli tartışarak bir şeyler kazanamıyoruz biz. O yüzden bu şekilde noktalıyorum.

• Memleketteki 80.000 cami sayısı yetersizdir. 800 bine çıkartılmalıdır. Her sokakta bir cami olmalıdır. Cemaat olsun olmasın farketmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Camilerin büyük çoğunluğunu halkın yaptığını bilmeyen , giderlerini halkın karşıladığını(halk derken muslumanlardan bahsediyorum) bilmeyen cahiller toplanmış
    Siz bu kafayla

• dini cami sananlar toplanmış
    İftira attın arkadaşım. 20 yaşındaymışız ya güya.

Ben üç dinin bütün kutsal kitaplarını baştan sona üç~dört defa okumuş biriyim.
    Kitabı Mukaddes'in tamamı zaten Tanah ı da barındırır.

İkincisi ben İslam'ın gerçekten yaşandığı zamanların kitaplarını da okudum arkadaşım. Kütübi Sitte yi açın, okuyun hadisleri baştan sona. İnan bana o zamanlarda yaşamak istemezdin. Ben okuyunca müslümanlığımdan utanmıştım. Bize anlatılan bu muymuş demiştim.

Şu an sizin yetişme tarzınız ve size anlatılan İslam ile gerçek İslam arasında çok büyük fark var. Yani burada yazarak sizi üzmek, aklınızı karıştırmak istemem. Siz bu halinizle mutluysanız mutlu kalın. Benim insanları din konusunda bilgilendirmek gibi bir misyonum yok.

Dinin ve inancın ne olduğunu kendimce çözmüş biriyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

İftira falan atmadım fikirlerimi söylüyorum ve sürekli aynı şeyleri dile getirmekten bıktığımı anlatıyorum. Özgürlükler noktasında kimse kimseye bir dayatma yapmıyor. Sadece imkanları elinde bulunduranların kendi hayat görüşleri ile bazı alanlara daha fazla yatırımlar yapılıyor. Bu dünyanın en gelişmiş ülkesinde de böyledir. Biz de bugün din üzerinden tartışma sürüyor, gelişmiş ülkelerde farklı konularda. Aradaki tek fark konu ama özgürlük noktasında ki tartışmalar hep aynı.

Bizim inancımız her zaman adil olmayı öğütler aksini asla söylemez ama bunu insanlara indirgeyip dayatma yapılıyor demesini doğru bulmuyorum. Devlet denen bütün kural koyucudur. Bugün bunu koyar yarın kaldırır. Sistem başından sorunlu ve paradoks içindedir anlayacağın.

O yüzden hayata bakış açımızdaki fark şudur. Yaşamımı sürdürdüğüm devletim bir gün Allah kanunlarına göre hakikatli bir şekilde yönetilirse eğer işte asıl özgürlüğü tüm fertler sonuna kadar tadacaktır. Olmasını arzu ederim ama devletin dini de olmak zorunda değildir, birey kendinden sorumludur. Bu ayrı bir konu. Anlatmak istediğim İslamın getirdiği sistemin dışındaki tüm yapılanma sorunludur ve sorunları asla bitmeyecektir.

Umarım ömrün tükenmeden Allah sana hidayet eder de İslam'ın kendisinin ne olduğunu, insanlara, devletlere bakılmadan kendisinin okunup araştırılması gerektiğini anlar ve inançlı bir şekilde rahmete kavuşursun. Bunları sürekli tartışarak bir şeyler kazanamıyoruz biz. O yüzden bu şekilde noktalıyorum.

"Ey iman etmiş kimseler! Zannın birçoğundan sakının. Şüphesiz zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Bir bölümünüz bir bölümünüzün gıybetini yapmasın/ onun yokluğunda ileri-geri konuşmasın. Sizden biriniz ölmüş kardeşinin etini yemeyi sever mi? İşte, bunu çirkin buldunuz. Ve Allah'ın koruması altına girin. Şüphesiz Allah, tevbeleri çokça kabul eden, çok tevbe fırsatı verendir, çok merhamet sahibidir." Hucurat Suresinin 12. Ayetinde yüce Allah böyle buyurur. Bu insan hakkında yazarken yanılıyor olabileceğin hiç aklına geliyor mu din konusunda hassas müslüman kardeşim? İnsanlar hakkında ne kadar kolay yargıya varabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eglon -- 6 Mayıs 2015; 17:54:54 >

Orada genel olarak forumun ortalamasından bahsettim. Sen yine yanlış anladıysan kusura bakma. Kimseye iftira falan atmak gibi bir derdim yok. Ayrıca sana yaşın 20 desem bu nasıl bir iftira oluyor yahu. Senden yine de özür diliyorum.
  • eglon E kullanıcısına yanıt
    Bugün yaşadığınız İslam değil arasında fark var diyen biri için zannım gayet yerindedir. Şüphe dahi duymuyorum ki kötü bir şey de söylediğim yok. Güzel dileklerde bulunuyorum. Sen kafirsin, münafıksın falan dediğim de yok demem de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

İki tarafta da abartanlar aşırıya kaçanlar var maalesef. Ben türbanın yasaklanmasını istemiyorum, çünkü bence bununla kaybedilen zamana yazık. Sen insanlarını aydın olarak yetiştirirsen, üretime odaklı bilim insanları olarak, dünyaya mal olmuş sanatçılar yetiştirirsen, sıkı bir arge altyapısı kurarsan, bu ülke kalkınır ve İslam sadece olması gereken yere, yani vicdanlara iner.

CB ve diğerlerinin tarafsız adalet önüne çıkartılmasını isterim, yolsuzluk ve diğer suçlardan ötürü.

Ayrıca bu abartı ve saçmalamaları yapan sadece muhalefet kanadı değil.

Yok bu Cehape zihniyeti Cemaatle bir olmuş, kumpas kuruyormuş. Yok bu Kılıçdaroğlu SSK yı batırmış. Yok bu dinsizler camide içki içmiş, seks yapmışlar. Yok işte türbanlı bacımıza yüz tane yarı çıplak adam saldırmış, üzerine işemişler.

Bak burada bu abartılardan CHP nin farkı genel başkanın söylediğiniz abartı ve saçma lafları etmemiş olmasıdır. Ama saydığım saçma şeylerin çoğunu iktidarın başındaki adam sallamıştır.

İslam sadece olması gereken yere, yani vicdanlara iner.
    Bu cümleden sonrasını okumaya gerek bile yok aslında, cahillik diz boyu...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bugün yaşadığınız İslam değil arasında fark var diyen biri için zannım gayet yerindedir. Şüphe dahi duymuyorum ki kötü bir şey de söylediğim yok. Güzel dileklerde bulunuyorum. Sen kafirsin, münafıksın falan dediğim de yok demem de.

Videoyu seyretmedim. Konuşmayı da okumadım. Yaptığım sadece ufak bir hatırlatma.

• blackperson44 B kullanıcısına yanıt
    İnancın sadece insan vicdanında olmasında ne gibi bir sakınca gördün? Türkiye de zaten öyledir. Din insanların vicdanındadır. Dini yaymak gibi bir misyonu var mı Türkiye Cumhuriyeti'nin? Cihad mı vardı da biz görmedik.

Dünya 1400 yıl önceki dünya değil. Bugün iki müslüman insan arasında bile dünya farklılıklar çıkıyor. Birbirlerini kolayca öldürüyorlar.

Bugün Selefiler kendilerinden olmayanı kafir olarak görürler. Zira Selefiliğe göre imanda amel esastır. Ameli yapmayanın imanı da zayıf olur. Bizim çalıştığımız nakliye şirketi Iraka Suriye ye de gidiyor. İŞID çevirdiğinde ne soruyormuş biliyor musun? Sabah namazı kaç rekattır gibi şeyler. Bilemezsen öldürüyormuş. Bir de eğer ismin Ali ise o zaman da hapı yuttun demektir.

Selefilere göre diğer müslümanlar münafık veya kafirdir. Hele Türk müslümanları hiç saymıyorlar bile.

Bu dünya hayatında dinin her dediğini uygulamaya kalkarsan sürekli cihad etmen gerekir. Zira müslüman yapman gereken 5 milyar insan var.

"Fitne kalmayıncaya ve din yalnızca Allah'ın dini oluncaya kadar savaşın."

"Haram Aylar çıktığı vakit bu Allah'a ortak koşanları nerede bulursanız öldürün."

Daha sana 100 tane ayet sıralayabilirim.

Ah şu ayet cımbızlama huylarınız.. Güzel kardeşim sen hala yanlış yere bakıyorsun kimse kimseyi zorla Müslüman yapmıyor zaten ki bunun zorla olmayacağını Allah bir çok ayetinde söylüyor. Bu detaylara hiç girmeden sana son söz olarak şunu söyleyeceğim özetle;

İslâm, on dört asırdır, aleyhindeki onca çabaya rağmen gücünü gittikçe artırmış; taraftarlarının en zayıf olduğu çağımızda bile, batılın en çok korktuğu güç olmuştur. Eğer o, uydurma, basit bir din olsaydı, başedilmesi zor olmamalıydı. Kaldı ki o, düşmanlarına hep hodri meydan demiş ve onları aklin hakemliğine davet etmiştir. Kur'an vahyinin inmeye başladığı çağdan itibaren muhaliflerini, delilli burhanlı ispata davet etmiş, ama ilk düşmanları olan cahilî Araplar, akılla karşı koyamayacaklarını anlayıp, kılıçla karşılık vermişlerdi. Bunu yapmaya mecbur idiler. Çünkü o günkü uydurma dinlerinin aklın hakemliğine dayanacak gücü yoktu. Bugünkü dinlerin ve taraflarının bu açıdan cahîli Araplardan farkı yok. Bunlar da bir türlü baş edemedikleri İslâm’ı, potansiyel bir güç olarak, askerî paktlarının düşmanı ilan ettiler. Bu bile İslâm’ın gücünü gösteren önemli bir delildir.

Sen kalkmış İslamın bugün farklı farklı şekiller aldığını söylüyorsun. O medyayı takip eden, ayet cımbızlayanlara göre evet öyle.

Zaten okudum araştırdım diyen adamın bir ayeti koyup o ayetin öncesinin ve sonrasının nereye dayandığını, ne anlattığını (ya da yanlış tefsir, kaynaklar sebebiyle ve art niyeti yüzünden) bilmeyen insanın yalan söylediğini açıkça gösteriyor. Keşke okudum yeterince araştırdım da demeseydin. Vermiş olduğun ayet ile kendi yalanını deşifre ettin. Düzgün üslubun sebebiyle hürmet ettim ve cevap verdim ama bu son idi. Eyvallah.

Kardeşim dinlerin çiçek dağıtmayla yayıldığını sanıyorsunuz galiba.

Misal vereyim: Siz şu an müslümansınız. Birisi sizin dininizi değiştirmek isterse ne yapması gerekir? Size soruyorum. Sizi öldürmesi mi gerekir? Ne yaparsa dininizi değiştirebilir. Size mucize falan da göstermiyor. Muhtemelen sizin dininizi değiştiremese de küçük yaşta çocuğunuz varsa sizi esir edip, ortadan kaldırdıktan sonra onu köle yapıp, beynini yıkayıp kendi dinine çekebilir.

Siz nasıl dininize bağlıysanız o zaman ki gayri müslüm olan putperest ve diğerleri de dinlerine bağlı insanlardı. Siz nasıl hissediyorsanız, onlar da aynı hissediyordu. Siz zannediyorsunuz ki dünyada sadece müslümanlar dinlerine sadık ve dinlerini haklı görüyor. Hayır arkadaşım, her dinden olan karşıdakini aynı görür. Yanlış yolda olduğunu görür ve şükreder iyi ki hristiyan, iyi ki yahudi, iyi ki budist ülkede doğmuşum diye.

Kimse kimsenin dinini bir çeşit zorbalık olmadan veya aşırı radikal bir durum olmadan değiştiremez. Cihad ve haçlı seferlerinin mantığı da budur zaten.

• mescit yapılacak yer mi kalmadı da tiyatro alanına yapılıyor saçmalığa bak saçma sapan yerlere sanki hiç yokmuş gibi ibadethane kurulursa millet tepki gösterir tabi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Muhalefet üyelere "Sizin derdiniz hizmet almak değil. Bizlerin aldığı bazı hizmetleri ortadan kaldırtmak sizlerin asıl amacı. Art niyetlisiniz" dediğim zaman hayır yok öyle bir şey diyorlar.

Sonra her gün " İmam hatipler kapansın , Diyanet Kapansın , Bu kadar Camiiye ne gerek var , Mesit yapılmasın varsa kapansın "

Arkadaş sen bu hizmeti istemiyorsan alma. Alana mani olma. Sen neden seni ilgilendirmeyen bir konuya müdahale etme isteğindesin ki derdin nedir ?

Bu kadar sığ bir bakış açısı olamaz.O cami bu ülkede ki herkesin parasıyla yapılıyor.Ve adamların buna karşı çıkma hakları doğal olarak var.Bunları tartışmayacağımız seviyelere gelmeyi de dilerim bir gün.

O kadar cami yerine okul , iş yerleri , fabrika vs. açılsa daha iyi olmaz mıydı?Sonra düşünüyorsunuz batı taa ilerde biz niye gerideyiz diye.Sebebi çok uzakta aramayın.

Bak benim yaşadığım yerde o kadar çok cami var ki...Hala da açıyorlar.Sanki bo* var.Ulan açtığınız camiler doluyor mu?Tüm ilçe gelse dolmayacak o camiler.Neyin kafasını yaşıyorsunuz diyeceğim ama adamlarda biliyor.Sizi din imanla kandırıp rantla parayı götürüyorlar.

• Ülke yavaş yavaş bir dini inanca sahip bireylerin tekeline giriyor.Girdi bile hatta.Bunun yolu şeriattır.O zaman görüceğiz Türkiye'den nasıl bir Afganistan yarattılarını.Burada ki boş öten zavallılar ise ağlayacak , ne yaptık biz diye...

• quote:

Ah şu ayet cımbızlama huylarınız.. Güzel kardeşim sen hala yanlış yere bakıyorsun kimse kimseyi zorla Müslüman yapmıyor zaten ki bunun zorla olmayacağını Allah bir çok ayetinde söylüyor. Bu detaylara hiç girmeden sana son söz olarak şunu söyleyeceğim özetle;

İslâm, on dört asırdır, aleyhindeki onca çabaya rağmen gücünü gittikçe artırmış; taraftarlarının en zayıf olduğu çağımızda bile, batılın en çok korktuğu güç olmuştur. Eğer o, uydurma, basit bir din olsaydı, başedilmesi zor olmamalıydı. Kaldı ki o, düşmanlarına hep hodri meydan demiş ve onları aklin hakemliğine davet etmiştir. Kur'an vahyinin inmeye başladığı çağdan itibaren muhaliflerini, delilli burhanlı ispata davet etmiş, ama ilk düşmanları olan cahilî Araplar, akılla karşı koyamayacaklarını anlayıp, kılıçla karşılık vermişlerdi. Bunu yapmaya mecbur idiler. Çünkü o günkü uydurma dinlerinin aklın hakemliğine dayanacak gücü yoktu. Bugünkü dinlerin ve taraflarının bu açıdan cahîli Araplardan farkı yok. Bunlar da bir türlü baş edemedikleri İslâm’ı, potansiyel bir güç olarak, askerî paktlarının düşmanı ilan ettiler. Bu bile İslâm’ın gücünü gösteren önemli bir delildir.

Sen kalkmış İslamın bugün farklı farklı şekiller aldığını söylüyorsun. O medyayı takip eden, ayet cımbızlayanlara göre evet öyle.

Zaten okudum araştırdım diyen adamın bir ayeti koyup o ayetin öncesinin ve sonrasının nereye dayandığını, ne anlattığını (ya da yanlış tefsir, kaynaklar sebebiyle ve art niyeti yüzünden) bilmeyen insanın yalan söylediğini açıkça gösteriyor. Keşke okudum yeterince araştırdım da demeseydin. Vermiş olduğun ayet ile kendi yalanını deşifre ettin. Düzgün üslubun sebebiyle hürmet ettim ve cevap verdim ama bu son idi. Eyvallah.

İslamda tefsir ve fıkıh , islamı batıla uyarlamaktır.Yani batıl teknolojik ve ideolojik gelişmeler , insanların mantık algısını değiştirir , iyiyi ve kötüyü islama rağmen değiştirir ve islamda bunu batıla uyarlar.Kabul edin , durum böyle.

Sizin şuan dediklerinizi bir müslümana 150 sene önce deseydiniz , irtitad diye boynunuzu vururlardı.Haksız mıyım?Değilim.

İslamı batıla uyarlıyorsunuz.Ne kadar istemeseniz de , dininiz reforme oluyor.Bunu görüyoruz.Bak 10 sene daha yaşarsan göreceksin , ayetler evrimi de yazacak.

• Sanki bu ülkede mescid yok, cami dikmekle iman kazanılsaydı şu an cennetten farksız bir mekanda yaşıyor olurduk. Dini sömürünün sonu gelmeyecek ne yazık ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.