Şimdi Ara

DEFNE HALMAN; MESCİD YAPILMASINA İZİN VERMEYİN! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
0
Favori
1.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu kadını Allah bildiği gibi yapsın.

Ne olursa olsun.Bu ülkede bir ibadet özgürlüğü var.

Eğer tiyatro yıkılıp cami yapılmayacaksa,sen TEK KELİME EDEMEZSİN.İBADET ÖZGÜRLÜĞÜ VAR.

Keşke oraya hristiyanlar için bir dua odası açılsa.Museviler için de...

Doğa bilimleri bardağının ilk yudumu sizi bir ateiste döndürecektir, fakat bardağın altında Tanrı sizi bekliyor olacaktır.
    W.Heisenberg

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium, wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber
    binden wieder, was die Mode streng geteilt, alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

European Movement ★ Mouvement Européen
  • tek derdimiz oranin mescid olmasi zaten.
    Tam ortadogu ulkesi olduk.
    yatiyoz kalkiyoz , hep bi din meselesi.
    yeter be ne kadar gereksiz insanlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu konuyla ilgili burada yazmıyorum, buradaki konuyla alakası yok. konuşmak isterseniz pm atın lütfen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

cumhurbaşkanın işi yokmu bunlarla uğraşıp din tacirliği yapıp safları sıklaştırıyor.

bana kalsa orda konser bile yaptırmam ancak müze olur orası.

ama cami dersen çamlıca camisinede acaip karşıyım onun yerine 100 tane başka ihtiyaç olan yerlere yapılırdı.

O ayeti nasıl anlıyorsun nerelere sürüklüyorsun amaç belli.... Sen ancak kendin gibi cahilleri bu saçma sapan sorulalarınla kandırabilir veya zora sokabilirsin....

Aslında o kadar basit ve bi o kadarda anlamlı bir ayettir Nur 33... Ama sizin sapık zihniyetiniz her zaman olduğu gibi o ayetide çarpıtmayı başarmıştır.... Tabi mealleri hazırlayanlara ayrıca saydırıyorum... Allah onlarında cez<sını verecek...

İslamiyette gönülsüz evlilik fuhuş sayılır... Yani cariyenin (Kızın olur, emrinde çalıştırdığın hizmetlin olur, yada savaş sonrası sana tabi olan kadında olabilir) rızası, gönlü yoksa yaptığı evlilik fuhuştur. Ama buradaki anlamı ile hemen "orospulukmu" diye saçma sapan bir yaklaşımda bulunmayın... Kendi isteğinin dışında olan bu evlilik fuhuş diye nitelendirilir... Hatta bazı meallerde "onları isyan ettirmeyin" diyede eklentiler vardır...

Bugün özellikle güneydoğuda para veya mevki makam, yada karşılıklı menfaatler için zorla evlendirilen kızla 1400 yıl öncede arabistanda aynı muameleyi görüyordu...

İşte o ayet "BUNU YAPMAYIN" diyor....

• hep geriye hep geriye
    ah ülkemiz ah

• Ben tiyatroya izlemeye gidip.Aynı anda ibadetimi yerine getiremeyecek miyim.? Gerçi "Operaya gidenin mescide ne işi var ayol" diyecek kadar faşizan bi kitle de var ülkemizde...Burası Laik ve özgür ülke ise herkes birbirinin inancına saygısı olacak.
  • janjarre kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim din konusunda kafası karışık olan insanlara karşı lütfen yumuşak kalpli olalım. Attığı tüm mesajlardan belli ki konu hakkında yanlış ve eksik bilgilenmeye, bilgilendirilmeye devam ediyor. Dinsiz olduğunu söyleyen bir arkadaşımızla istişare yapıyor ve ona özelden konuşalım diyor.

Ben şimdi bu arkadaşa diyorum ki;

Final haftasındayım haziran da bitiyor sınavlarım. Gel ne tartışmak istiyorsan tartışalım İslamı konuşalım ama çamur atmaksa derdin Allah seni ıslah etsin ve beni de hiç uğraştırma..

Not: PM'den değil yüz yüze.. @Buzmavisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnuc -- 8 Mayıs 2015; 15:25:10 >

İnsan kalbinde ne taşıyorsa, dünyaya bakınca onu görür. / Goethe
  • bu kimdir ya

Orijinalden alıntı: good16

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

quote:

quote:

quote:

Muhalefet üyelere "Sizin derdiniz hizmet almak değil. Bizlerin aldığı bazı hizmetleri ortadan kaldırtmak sizlerin asıl amacı. Art niyetlisiniz" dediğim zaman hayır yok öyle bir şey diyorlar.

Sonra her gün " İmam hatipler kapansın , Diyanet Kapansın , Bu kadar Camiiye ne gerek var , Mesit yapılmasın varsa kapansın "

Arkadaş sen bu hizmeti istemiyorsan alma. Alana mani olma. Sen neden seni ilgilendirmeyen bir konuya müdahale etme isteğindesin ki derdin nedir ?

Bu kadar sığ bir bakış açısı olamaz.O cami bu ülkede ki herkesin parasıyla yapılıyor.Ve adamların buna karşı çıkma hakları doğal olarak var.Bunları tartışmayacağımız seviyelere gelmeyi de dilerim bir gün.

O kadar cami yerine okul , iş yerleri , fabrika vs. açılsa daha iyi olmaz mıydı?Sonra düşünüyorsunuz batı taa ilerde biz niye gerideyiz diye.Sebebi çok uzakta aramayın.

Bak benim yaşadığım yerde o kadar çok cami var ki...Hala da açıyorlar.Sanki bo* var.Ulan açtığınız camiler doluyor mu?Tüm ilçe gelse dolmayacak o camiler.Neyin kafasını yaşıyorsunuz diyeceğim ama adamlarda biliyor.Sizi din imanla kandırıp rantla parayı götürüyorlar.

Camiler senin paranla yapılmıyor. Önce cami neyle yapılıyor onu öğren bence.

Neyle yapılıyor hocam?

Devlet cami yapamaz. Diyanetin bütçesinde cami yapımına yer yoktur. Cami bağışçılar tarafından yapılır. Bir vakıf kurulur bu vakıfa cami yapımı için para hibe edilir. O para ile cami yapılır. Cami yapılırken sağına soluna bazı dükkanlar filanda yaparlar genellikle. Caminin masrafları bu dükkanların kira gelirlerinden ve halktan toplanan genel bağışlar ile karşılanır.

Devlet sadece imam görevlendirmek ile yükümlü onun maaşını ödüyor o kadar.

Camilerin ihtiyaçları , imamın maaşı vs. ayrıca yine devlet cami yapımında yardımda bulunuyor sen sanıyor musun ki 2 3 tuğla parasıyla bir cami oluyor?Oranın arsası , inşaat araçları vs.

Ben bir dinsiz olarak , o camilerde payım olduğunu şüphesiz söylebilirim.Bu da konuşma hakkım olduğunu gösterir.

İmam maaşı dışında hiç bir katkısı yok devletin. İmam maaşı için ise %85 İslam dini mensubu bu memleketin onların vergileri imamlar için ödenen mevlayı karşılamaya fazlası ile yeter hatta artar o yüzden canını sıkma sen.

• janjarre kullanıcısına yanıt
    Daha islam tarihini okumamışsınız konuşuyorsunuz burada.

Size yüzlerce ayet getiririm de, daha bir tanesine adam akıllı bir yorum getiremiyorsunuz, yüz ayeti nasıl yorumlayacaksınız?

Eğer isteğiniz düzeyli bir tartışma ise özelden bana mesaj yazabilirsiniz. Zira burada konu farklı. Eğer amacınız aşağılama veya küçük düşürmeye çalışmaksa hiç uğraşmayın derim. Kendi kendinizi küçük düşürmüş olursunuz.

Yanlış anlamayın arkadaşım da ben kimseye iftira atmıyorum. Bir şey yazıyorsam kaynağını da veriyorum. Durumu kişiselleştirmeden tartışmak istiyorsanız özele gelin. Çalıştığım için öyle yüz yüze görüşme yapamam.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Muhalefet üyelere "Sizin derdiniz hizmet almak değil. Bizlerin aldığı bazı hizmetleri ortadan kaldırtmak sizlerin asıl amacı. Art niyetlisiniz" dediğim zaman hayır yok öyle bir şey diyorlar.

Sonra her gün " İmam hatipler kapansın , Diyanet Kapansın , Bu kadar Camiiye ne gerek var , Mesit yapılmasın varsa kapansın "

Arkadaş sen bu hizmeti istemiyorsan alma. Alana mani olma. Sen neden seni ilgilendirmeyen bir konuya müdahale etme isteğindesin ki derdin nedir ?

Bu kadar sığ bir bakış açısı olamaz.O cami bu ülkede ki herkesin parasıyla yapılıyor.Ve adamların buna karşı çıkma hakları doğal olarak var.Bunları tartışmayacağımız seviyelere gelmeyi de dilerim bir gün.

O kadar cami yerine okul , iş yerleri , fabrika vs. açılsa daha iyi olmaz mıydı?Sonra düşünüyorsunuz batı taa ilerde biz niye gerideyiz diye.Sebebi çok uzakta aramayın.

Bak benim yaşadığım yerde o kadar çok cami var ki...Hala da açıyorlar.Sanki bo* var.Ulan açtığınız camiler doluyor mu?Tüm ilçe gelse dolmayacak o camiler.Neyin kafasını yaşıyorsunuz diyeceğim ama adamlarda biliyor.Sizi din imanla kandırıp rantla parayı götürüyorlar.

Camiler senin paranla yapılmıyor. Önce cami neyle yapılıyor onu öğren bence.

Neyle yapılıyor hocam?

Devlet cami yapamaz. Diyanetin bütçesinde cami yapımına yer yoktur. Cami bağışçılar tarafından yapılır. Bir vakıf kurulur bu vakıfa cami yapımı için para hibe edilir. O para ile cami yapılır. Cami yapılırken sağına soluna bazı dükkanlar filanda yaparlar genellikle. Caminin masrafları bu dükkanların kira gelirlerinden ve halktan toplanan genel bağışlar ile karşılanır.

Devlet sadece imam görevlendirmek ile yükümlü onun maaşını ödüyor o kadar.

Camilerin ihtiyaçları , imamın maaşı vs. ayrıca yine devlet cami yapımında yardımda bulunuyor sen sanıyor musun ki 2 3 tuğla parasıyla bir cami oluyor?Oranın arsası , inşaat araçları vs.

Ben bir dinsiz olarak , o camilerde payım olduğunu şüphesiz söylebilirim.Bu da konuşma hakkım olduğunu gösterir.

İmam maaşı dışında hiç bir katkısı yok devletin. İmam maaşı için ise %85 İslam dini mensubu bu memleketin onların vergileri imamlar için ödenen mevlayı karşılamaya fazlası ile yeter hatta artar o yüzden canını sıkma sen.

Bu ülkede sırf devletin yaptığı camiler var.Tamamiyle devletin.

Diğer türlü ise zaten diyanet arsa tapuluyor.Yani sadece caminin tuğla masrafını halk kendisi karşılıyor.

Bunu analiz etmenin yöntemleri var.1- diyanet başkanı kendisi söyledi , 2- diyanetin bütçesi içerisinde personellere ne kadar ayırıldığını bulabilirsin.

Ama işine gelmez tabii :D

Ateistin parasıyla iyi namazlar.

• Exnuc kullanıcısına yanıt
    İSTANBUL'da binlerce cami varken tarihi rumelihisarı dışında hemde tiyatro binasının olduğu yer dışında yer yok muş gibi cami yapıyorlar istanpul ormanlarınıda tarihinide tiyatro salonlarınıda katleden akpyi savunan çakma müslümana bak... siz anca...

Orijinalden alıntı: TrowZeeN

İşte CEHAPE zihniyeti

tipik white ***** akp seçmeni ve saçma zihniyeti... siz ne müslüman ne ataist nede başka bir şey değilsiniz sizin taptığınız şey para... ve güç...

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

Yanlış anlamayın arkadaşım da ben kimseye iftira atmıyorum. Bir şey yazıyorsam kaynağını da veriyorum. Durumu kişiselleştirmeden tartışmak istiyorsanız özele gelin. Çalıştığım için öyle yüz yüze görüşme yapamam.

O ne demek ya hu 7/24 mü çalışıyorsun. Bu hadiseler buradan yazışarak adam yaşlandırır. Neyden çekiniyorsun? Sana iftira atıyorsun diyen yok. Takılmışsın bir iftiradır gidiyor. Konuşmak için çağırıyoruz kavga etmek için değil.

İnsan kalbinde ne taşıyorsa, dünyaya bakınca onu görür. / Goethe
  • Exnuc kullanıcısına yanıt
    Kafası karışık filan değil bence.

Malum Bizim Türk milleti bilmediği konularda ahkam kesmeyi çok sever ya.... işte bunun olayı bu.

Bu arkadaşın bazı fikirlerine katılıyorum. Fakat islam dini hakkındaki yorumları bilgisizlikten dolayı beş para etmez kalitede...

İslam tarihini araştırarak öğrendim o anlamı. .. Bugün islam tarihi' islam hukuku v.b. alanlarda çok fazla çalışma yapılıyor. Arşivler açılıyor,münazaralar yapılıyor, ulaşılabilinen en eski yazmalarda o dönemlere ait uygulamalara bakılıyor....

Tabi senin islamiyetle bir alakan olmadığı için bu akademik çalışmalar seni ilgilendirmiyor.... Sen halen o ayet ne demek istedi bu ayet o kitaba yazılırmı diye bilgisizlik dolu yorumlar yapmaya devam ediyorsun...

Level atla level....

Orijinalden alıntı: eglon

quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

Hala beni itham ediyorsunuz. Anlamamışım. Tatlı su müslümanlarına karnımız tok bizim.

Hadi bana Nur 33 ü açıklayın arkadaşım. Madem süper anlamışsınız.

Özellikle şu kısmını açıklarsanız sevinirim:

Dünya hayatının geçici varlığını kazanacaksınız diye, sakın namuslu kalmayı dileyen genç cariyelerinizi fuhuşa zorlamayın. Her kim de onları fuhuşa zorlarsa, şüphesiz ki Allah, onların zorla bu işe sürüklenmesinden sonra, onları bağışlar, merhamet eder.

Bana böyle bir ayetin kutsal bir kitapta ne aradığını söyleyin.

Nur 33 - "Ve evlenmeye imkân bulamayanlar; Allah, Kendi fazlından kendilerini varlıklı kılıncaya kadar iffetlerini korusunlar. Yasalar çerçevesinde himayenize verilmiş olanlardan özgürlük yazışması/ sözleşmesi yapmak isteyenlerle, eğer kendilerinde bir iyilik görüyorsanız, hemen yazışma/sözleşme yapın. Allah’ın size vermiş olduğu Allah’ın malından siz de onlara verin. Ve basit dünya hayatının geçici menfaatlerini elde edeceksiniz diye, bağımsızlaşmak, evlenmek isteyen gençlerinizi taşkınlığa/ baş kaldırmaya zorlamayın, onları kesinlikle özgürlüklerine kavuşturun. Kim onları buna zorlarsa, bilinmelidir ki hiç şüphesiz Allah, onların zorlanmalarından sonra çok bağışlayıcı ve merhametlidir."
    Cariye ve kölelik kavramlarının Kuran'a ters olduğunu düşünüyorum ve çevirilerinde bazı kelimeli bu anlamıyla kullanan insanları art niyetli olarak nitelendiriyorum. Yukarıda verdiğim çevirideki "gençleri" kelimesinin arapçasını bularak Lisan-ül Arap'tan kontrol edebilirsin "cariye" anlamına mı geliyor diye.

Bu ayette cariye diye çevrilen kelime, feteyat kelimesi. Fetat kelimesinin çoğulu. Fetat genç kız demek. Yani desteklemek anlaminda yazdım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ey Dost! Mahlukatın sebeplere yapıştığını görürsün, arif olan ise sebeplerin sahibine yapışır. Arif kulun bütün sözleri ALLAH’ın (c.c.) yüceliği, kudreti, keremi ve rahmeti meyanındadır, zamanını böyle geçirir, kabrine de böyle girer.

Yahya b. Muaz (r.h.)

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.