Şimdi Ara

DEFNE HALMAN; MESCİD YAPILMASINA İZİN VERMEYİN! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
1.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç birinizin hiç bir şey okumadığı sözde alıntılar ile fikir edindiğiniz o kadar belli ki "ayetler evrimden bahsedecek" diyebiliyorsun. Sende kendi kendini çürüttün sıradaki..

Belki okursun diye bir bağlantı bırakıyorum buraya..

http://www.sorularlaevrim.com/

Birde aklına takılan İslam ile ilgili sorular için..

http://www.sorularlaislamiyet.com/

Kitap tavsiye ederdim ama okumayacağını bildiğim için bağlantı paylaştım. Şu iki sitede cevabını bulamadığın bir soru olursa (ki inşaAllah faydalanırsın) bir daha görüşürüz.

• Her zamanki gibi kendi penceresinden yazma alışkanlığı ortamı sarmış. Kimsenin bir şey okumadığına bile karar verebilecek kadar kendini engin bilgi dağarcığının yegane kaynağı olarak görebilen arkadaşlar var aramızda.

Başlık içeriğinde söz konusun alanın fetih zamanından beri ibadethane olarak kullanıldığı yazılı. ANcak yine aynı kişinin paylaştığı resimlerde yazan yazılardan (ana kaynağa bakmak daha faydalı çünkü resimlerde yazılar yarım kalmış) ve başka kaynaklardan bakıldığında söz konusu caminin konser alanı olmadan çok önce yıkıldığı, eski kayıtlarda bilgiler olduğu ancak bir süre sonra bu bilgilerin kesildiği, buna dayanarak 18. yüzyılda caminin yıkılmış olduğu yönünde bilgiler bulunmakta.

Camiye ait bir resim ya da fotoğraf bulunmadığı için aslına uygun inşa edilip edilemeyeceği teknik bir konu. Ancak söz konusu konser alanının ibadethaneye çevrilmesi için bir sürü bahane ortaya atılmakta. Kimi orasının tarihi eser olduğunu söylerken kimi surları gezmeye gelince ibadethane bulamadığından yakınıyor.

Bu bağlamda eğer bir tarihi eser restorasyonu yapılmak isteniyor ve bu eserin restore edilmesi, aslına uygun yapılması mümkünse bir tarihi eser olarak restorasyonu bence gayet uygun bir davranış olur. Bununla beraber oradaki etkinlikler için de başka bir yer gösterilse iyi olur. Yok eğer sırf ibadethane olsun diye isteniyorsa başka yerler de bulunabilir ve arkeolojiye uygun olarak restore edilemeyecek olan cami yerine surlara önem verilebilir.

Yani konu teknik ve cami restorasyonu yapılsın diyenler de yapılmasın diyenler de politize olmuş durumda. Ben surlara insan çekilmesi için oranın konser alanı olmasına anlam veremiyorum. Dünyada bu yaşta tarihi eserler böyle kullanılıyor mu onu da bilmiyorum.

Ama bildiğim bir şey varsa tarihi eserlerin tekrar hayat bulmasının bilimsel şartları olması gerektiğidir. Taksim'in göbeğine topçu kışlasını yeniden yapacağım diyen zihniyet bana sırf tarihi eserleri restore etmek istermiş gibi gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: good16

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Muhalefet üyelere "Sizin derdiniz hizmet almak değil. Bizlerin aldığı bazı hizmetleri ortadan kaldırtmak sizlerin asıl amacı. Art niyetlisiniz" dediğim zaman hayır yok öyle bir şey diyorlar.

Sonra her gün " İmam hatipler kapansın , Diyanet Kapansın , Bu kadar Camiiye ne gerek var , Mesit yapılmasın varsa kapansın "

Arkadaş sen bu hizmeti istemiyorsan alma. Alana mani olma. Sen neden seni ilgilendirmeyen bir konuya müdahale etme isteğindesin ki derdin nedir ?

Bu kadar sığ bir bakış açısı olamaz.O cami bu ülkede ki herkesin parasıyla yapılıyor.Ve adamların buna karşı çıkma hakları doğal olarak var.Bunları tartışmayacağımız seviyelere gelmeyi de dilerim bir gün.

O kadar cami yerine okul , iş yerleri , fabrika vs. açılsa daha iyi olmaz mıydı?Sonra düşünüyorsunuz batı taa ilerde biz niye gerideyiz diye.Sebebi çok uzakta aramayın.

Bak benim yaşadığım yerde o kadar çok cami var ki...Hala da açıyorlar.Sanki bo* var.Ulan açtığınız camiler doluyor mu?Tüm ilçe gelse dolmayacak o camiler.Neyin kafasını yaşıyorsunuz diyeceğim ama adamlarda biliyor.Sizi din imanla kandırıp rantla parayı götürüyorlar.

Camiler senin paranla yapılmıyor. Önce cami neyle yapılıyor onu öğren bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

İftira attın arkadaşım. 20 yaşındaymışız ya güya.

Ben üç dinin bütün kutsal kitaplarını baştan sona üç~dört defa okumuş biriyim.
    Kitabı Mukaddes'in tamamı zaten Tanah ı da barındırır.

İkincisi ben İslam'ın gerçekten yaşandığı zamanların kitaplarını da okudum arkadaşım. Kütübi Sitte yi açın, okuyun hadisleri baştan sona. İnan bana o zamanlarda yaşamak istemezdin. Ben okuyunca müslümanlığımdan utanmıştım. Bize anlatılan bu muymuş demiştim.

Şu an sizin yetişme tarzınız ve size anlatılan İslam ile gerçek İslam arasında çok büyük fark var. Yani burada yazarak sizi üzmek, aklınızı karıştırmak istemem. Siz bu halinizle mutluysanız mutlu kalın. Benim insanları din konusunda bilgilendirmek gibi bir misyonum yok.

Dinin ve inancın ne olduğunu kendimce çözmüş biriyim.

Sen bence kendini kandırıyorsun....

İslamın ne olduğunu bilmediğin için, kendince anladığını ve çözdüğünü zannediyorsun... Buda senin Kur'an-ı Kerim'i okumadığını gösterir... Dahada kötüsü okuyup hiç bir şey anlamamış olmanı gösterir... Yani bugünün ışid veya el kaide veya taliban gibi örgütlerin saftirik cahil cüheyla üyelerinden bir farkının olmadığını gösterir... Gerçi o örgütlere katılanların azımsanmayacak bir kısmınında zaten dinle filan ilgisi yoktur... Paralı asker gibi asar keser güçlerinin nimetlerinden faydalınırlar... Allah onların belasını kendi huzurunda verecektir bunada kimsenin tereddütü olmasın.

Bir Müslümanın kaynak kitabı Kur'an-ı Kerim'dir !!! Okuduğun diğer kitaplar değil.... Kur'an-ı Kerim bir savaş kitabı cihad kitabı değildir... Hiç bir zaman git kafiri döndür dönmezse öldür dememiştir... Böyle bir ayet ancak büyük bir cümlenin bir kısmıdır yani cümlenin tamamını okumazsan bu ayetinde hiç bir anlamı kalmaz. Ayetlerden cımbızla alıntı yaparsanız yada bir ayeti okuyup devamı olan diğer ayeti okumazsanız gider elalemi asar kesersiniz.... İşte bu yüzden İslamiyeti yanlış tanıyan insanlara önce Kur'an-ı Kerimi okuyun anlayın diyoruz...

Bizler için işin en acı tarafıda "okumayıp okudum diyen ve bilmeyenlere yanlış anlatan insanlara derdimizi anlatamamaktır" Sen bir şey bilmiyorsun yada kasıtlı olarak çarpıtıyorsun,sonrada sana uyan aklı kıt insan sana inanıyor ve o da okumadan Müslüman olup asıyor kesiyor veya içime sinmedi ben ateistim diye kendini soyutluyor

Neyse;

Kimseyi yolundan döndürecek değilim. Fakat şunuda unutmayım... Bugün islam aleminde kan gövdeyi götürüyorsa mezhepler savaşı ortalığı kasıp kavuruyorsa, bunların tek suçu Kur'an-ı Kerim'i okumayan sözde Müslümanlardır.... Cahil insanı her zaman fitne fesat ve hayeller ile kandırabilirsin... Ama okumuş bir insanı asla.....

• janjarre kullanıcısına yanıt
    Kardeşim açın okuyun. Benim okuduğumun yarısı kadar da okumamışsınızdır eminim. Ben neredeyse tüm kitabı türkçe ezbere biliyorum. Bilip bilmeden burada insanları bir şeyleri anlamamakla suçlamayın.

Ben Arap İslamı ile Türk İslamı arasında dağlar kadar fark görüyorum. Türkler İslamın arap versiyonunu beğenmezler çünkü.

Siz böyle mutlusunuz kardeşim, kimseyi üzmeye, boşu boşuna yanlış ithamlarla suçlanmaya da niyetim yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Muhalefet üyelere "Sizin derdiniz hizmet almak değil. Bizlerin aldığı bazı hizmetleri ortadan kaldırtmak sizlerin asıl amacı. Art niyetlisiniz" dediğim zaman hayır yok öyle bir şey diyorlar.

Sonra her gün " İmam hatipler kapansın , Diyanet Kapansın , Bu kadar Camiiye ne gerek var , Mesit yapılmasın varsa kapansın "

Arkadaş sen bu hizmeti istemiyorsan alma. Alana mani olma. Sen neden seni ilgilendirmeyen bir konuya müdahale etme isteğindesin ki derdin nedir ?

Bu kadar sığ bir bakış açısı olamaz.O cami bu ülkede ki herkesin parasıyla yapılıyor.Ve adamların buna karşı çıkma hakları doğal olarak var.Bunları tartışmayacağımız seviyelere gelmeyi de dilerim bir gün.

O kadar cami yerine okul , iş yerleri , fabrika vs. açılsa daha iyi olmaz mıydı?Sonra düşünüyorsunuz batı taa ilerde biz niye gerideyiz diye.Sebebi çok uzakta aramayın.

Bak benim yaşadığım yerde o kadar çok cami var ki...Hala da açıyorlar.Sanki bo* var.Ulan açtığınız camiler doluyor mu?Tüm ilçe gelse dolmayacak o camiler.Neyin kafasını yaşıyorsunuz diyeceğim ama adamlarda biliyor.Sizi din imanla kandırıp rantla parayı götürüyorlar.

Neyle yapılıyor hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Neyle yapılıyor hocam?

Devlet cami yapamaz. Diyanetin bütçesinde cami yapımına yer yoktur. Cami bağışçılar tarafından yapılır. Bir vakıf kurulur bu vakıfa cami yapımı için para hibe edilir. O para ile cami yapılır. Cami yapılırken sağına soluna bazı dükkanlar filanda yaparlar genellikle. Caminin masrafları bu dükkanların kira gelirlerinden ve halktan toplanan genel bağışlar ile karşılanır.

Devlet sadece imam görevlendirmek ile yükümlü onun maaşını ödüyor o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Bu kadar hırsızlıktan

Yolsuzluklardan

Ayakkabı kutularından

Milyonluk saatlerden

Kaç milyar olduğu gizlenen

Saraylardan

İsraftan da

Rahatsız olmayıp

Bir bayanın mescit sözünden

Rahatsız olanları

Tebrik ederim

Yalanları da unutma. Yalanlardan da rahatsız olmuyorlar.
  • Buzmavisi B kullanıcısına yanıt
    "Açın okuyun" diyeceğin en son kişi benim....

Senin aksine ben Kur'an-ı Kerim'i çok iyi okudum ve anladım... Zaten bu yüzden seni okumamakla itham ediyorum....

Ha...senin gibi dinini hadis kiplarından forumlardan öğrenen kişilerede, bu saatten sonra oku demenin bir anlamıda olmayacağını biliyorum o da ayrı bir mevzuu...

Bu Kitap... bir hikaye kitabı veya bir user manuel' yada mesleki formülleri içeren branş kitabı değildir... Okumak ve ezberlemek bir şey ifade etmez.... "ANLAMAK ÖNEMLİDİR... ANLAMAK"

Bu kitap araplara ayrı Türk'lere ayrı veya farklı ırklara ayrı yazılmamıştır... V1 V2 diye sürümleri yoktur... Arap islamı Türk islamı ???? bu nasıl bir benzetmedir....

Kitabı hangi dile çevirirsen çevir olmayan versiyon değişmez....

Zamanında bu kitabı o arap milleti adam gibi okuyup anlasaydı, şimdi başlarında diktatörler olmayacaktı... Saçma sapan fetvalar veren dini liderleri olmayacaktı, Ben cihad yapıyorum diyen terör örgütleri doğmayacaktı....

Şimdi sıra Türkiye'de.... Artık miting meydanlarında Kur'an-ı Kerim ile insanlar kutuplaştırılmaya başlandı.... Bizde bu yüzden size okuyun, anlayın, anlamayanlara doğrusunu anlatın diyoruz.... Okuyan bir insan o kitabın orada olmayacağını bilir, kandırılamaz...

Ama siz ne yapıyorsunuz...

• janjarre kullanıcısına yanıt
    Hala beni itham ediyorsunuz. Anlamamışım. Tatlı su müslümanlarına karnımız tok bizim.

Hadi bana Nur 33 ü açıklayın arkadaşım. Madem süper anlamışsınız.

Özellikle şu kısmını açıklarsanız sevinirim:

Dünya hayatının geçici varlığını kazanacaksınız diye, sakın namuslu kalmayı dileyen genç cariyelerinizi fuhuşa zorlamayın. Her kim de onları fuhuşa zorlarsa, şüphesiz ki Allah, onların zorla bu işe sürüklenmesinden sonra, onları bağışlar, merhamet eder.

Bana böyle bir ayetin kutsal bir kitapta ne aradığını söyleyin.

• quote:

Hala beni itham ediyorsunuz. Anlamamışım. Tatlı su müslümanlarına karnımız tok bizim.

Hadi bana Nur 33 ü açıklayın arkadaşım. Madem süper anlamışsınız.

Özellikle şu kısmını açıklarsanız sevinirim:

Dünya hayatının geçici varlığını kazanacaksınız diye, sakın namuslu kalmayı dileyen genç cariyelerinizi fuhuşa zorlamayın. Her kim de onları fuhuşa zorlarsa, şüphesiz ki Allah, onların zorla bu işe sürüklenmesinden sonra, onları bağışlar, merhamet eder.

Bana böyle bir ayetin kutsal bir kitapta ne aradığını söyleyin.

Nur 33 - "Ve evlenmeye imkân bulamayanlar; Allah, Kendi fazlından kendilerini varlıklı kılıncaya kadar iffetlerini korusunlar. Yasalar çerçevesinde himayenize verilmiş olanlardan özgürlük yazışması/ sözleşmesi yapmak isteyenlerle, eğer kendilerinde bir iyilik görüyorsanız, hemen yazışma/sözleşme yapın. Allah’ın size vermiş olduğu Allah’ın malından siz de onlara verin. Ve basit dünya hayatının geçici menfaatlerini elde edeceksiniz diye, bağımsızlaşmak, evlenmek isteyen gençlerinizi taşkınlığa/ baş kaldırmaya zorlamayın, onları kesinlikle özgürlüklerine kavuşturun. Kim onları buna zorlarsa, bilinmelidir ki hiç şüphesiz Allah, onların zorlanmalarından sonra çok bağışlayıcı ve merhametlidir."
    Cariye ve kölelik kavramlarının Kuran'a ters olduğunu düşünüyorum ve çevirilerinde bazı kelimeli bu anlamıyla kullanan insanları art niyetli olarak nitelendiriyorum. Yukarıda verdiğim çevirideki "gençleri" kelimesinin arapçasını bularak Lisan-ül Arap'tan kontrol edebilirsin "cariye" anlamına mı geliyor diye.

Chp bu ülkede din eğitimini yasakladıktan sonra (tevhidi tedrisat kanunu) 40 lı yıllarda cenazeleri defnedecek imam kalmadı. 10 aylık cenaze gömme memurları yetiştirmek için bu kursları açtı.

Kemal daha ülke tarihini bilmiyor.
    http://yakintarihimiz.org/chp-turkiyeyi-20-yil-boyunca-imamsiz-birakti.html

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Bu kadar hırsızlıktan

Yolsuzluklardan

Ayakkabı kutularından

Milyonluk saatlerden

Kaç milyar olduğu gizlenen

Saraylardan

İsraftan da

Rahatsız olmayıp

Bir bayanın mescit sözünden

Rahatsız olanları

Tebrik ederim

Yalanları da unutma. Yalanlardan da rahatsız olmuyorlar.

Yahudi dostu olmasını da unutmuşum.

Günahları hayallere, akıllara sığmayacak kadar çok fazla, hepsini bir anda düşünemiyorum doğal olarak

Ne diyordu ak trolleden sorumlu akp CEO su süleyman soylu :

Eeyyyy tayyip Erdoğan, İsrailin emir eri oldun,Müslümanların başını öne eğdirdin!!

Yaradan kaideleri tebliğ ederken sana danışmadı mı?
    Ayetlerin işinize gelen kısmını kopyala yapıştır yaparak kötü bir şeye teşvik ediyor diyen ilk kişi sen değilsin. İnsanlık tarihi senin zihniyetinde çok adam gördü. Sen şimdi "Bak İslâm namaza yaklaşmayın diyor sa dersin.
    Oranızdan buranızdan din uydurarak İslamiyete yamayamazsınız. İsteseniz de bu olmaz. İslamın koruyucusu yollayıcısıdır.

Kendi acziyyetinizi İslam da aramayın. Ancak madara olursunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eglon E kullanıcısına yanıt
    Benim takıldığım yer cariye değil. Onu bırakın. Onu sabaha kadar tartışsanız çözemezsiniz.

Zaten Arap İslamı ve Türk İslamı burada farklılaşıyor. Türkler bunları kabul etmek istemiyor.

Kuran da kölelik ve cariye vardır. 50 tane diyanet onaylı çeviri bulabilirim size cariye ve kölelerle ilgili. Onun dışında Arapoğlu Arapların ingilizce çevirilerini de gösterebilirim, onlarca.

Burada cariye kelimesi; sağ elinin sahip oldukları olarak geçer. Arapça eski dilde sağ elinle sahip olunan mal demektir. Sol el ise emanet mal demektir. Bir dili anlamadan önce onun bağlı olduğu kültürü de bilmek gerekiyor. Burada sağ elinin sahip oldukları Türkçe ye cariye olarak geçmiş. İngilizce Arapların çevirilerinde slave girls falan diye geçiyor.

Ahzap 50 den zaten cariyenin savaşta ele geçirilen kadınlar oldukları gayet rahat anlaşılır.

Ey Peygamber, gerçekten biz sana ücretlerini (mehirlerini) verdiğin eşlerini ve Allah'ın sana ganimet olarak verdikleri (savaş esirleri)nden sağ elinin malik olduğu (cariyeler) ile.... helal kıldık.

Burada peygamberin kimlerle evlenmesinin helal olduğu anlatılıyor.

Ganimet savaşta ele geçirilen mallara denir. buradan bu kadınların mal olduğu ortaya çıkıyor zaten.

Mearic 29-30 (Bu sure müminlerin özelliklerinden bahsediyor buraya kadar.)

İffetlerine karşı duyarlı olup, mahrem yerlerini korurlar.

Ancak karılarına ve sahibi bulundukları cariyelere başka, çünkü bunlarla ilişkilerinden dolayı kınanmazlar.

Neyse konu bunlar değil. Konu Nur 33 ün yazdığım paragrafı.

• dellino D kullanıcısına yanıt
    Araya trolleme yapacağınıza ayetin anlamını falan açıklayın da öğrenelim. Neymiş, biz neyi anlamamışız. Senin sunduğun bahanelere de karnım tok. Ben kültür müslümanlarıyla tartışmam, çünkü bilgileri yoktur din konusunda. İki dua ezberlerler anlamını bilmedikleri, arada cumaya giderler, oruç tutarlar o kadar. Namazda tebbet suresi okuyarak, ölmüş bir adamla eşine beddua okuduklarını fark etmezler.

Sonra tv de bir hoca duyup, vay ne kadar güzel okuyor Kuran'ı derler ama hocanın okuduğu kısmın miras paylaşımı olduğunu bilmezler. Kız çocuklarına erkeğin yarısı miras edilir bu arada.

Kuran ı açıp bir kere adam gibi okumamışlardır, bir kere açıp Kitabı Mukaddesi okumamışlardır. Ben normalde otomatikmen aileden müslüman olanlara cevap da vermem. Arkadaş kendisini süper bilgili iddia ettiği için yazdım.

Arkadaşım cariyelik ve kölelikle ilgili Eren Erdem'in bir yazısını paylaşmak isterim. Diyanet açıkçası bana güvenilir bir kurum gibi gelmiyor.

"Mearic suresi 29 ve 30. Ayetlerin PİYASALARDAKİ ÇEVİRİSİ;
    Onlar, mahrem yerlerini koruyan kimselerdir.Ancak eşleri, yahut sahip oldukları cariyeleri başka. Çünkü onlar (eşleri ve cariyeleri ile olan ilişkileri konusunda) kınanmazlar. (Mearic Suresi 29-30 yaygın çeviri)
    Şimdi bu çeviriye göre “mümin erkekler” mahremini korur, lakin “eşleri ve cariyeleri” hariç! Bakın siz şu sinsiliğe! Şimdi gelin birlikte bakalım, gerçekte ne diyor bu ayet!
    Vellezîne hum lifurûcihim hâfizûn. İllâ alâ ezvâcihim ev mâ meleket eymânuhum feinnehum ğayru melûmîn.
    Arapça bir kelime olan “cariye kelimesi” yukarıdaki ayette geçmez! Ayette geçen “ma meleket eymanühüm” yeminle himaye ettiğiniz kız ya da erkek çocuklar manasına gelir. Cariye anlamına gelmez! Bunu delilendirelim;
    Bu ifadeyi görür görmez “cariye” kavramını oraya yapıştıran paranoyak akıl; genellikle diyanet çevresinde yoğunlaşıyor. Yani “devletin resmi kurumlarının yaptığı meallerde” bu çeviri, aynen bu şekilde yer alıyor.
    Şimdi kelime kelime ele alalım bu kavramları;
    Ma: ki onlara
    Meleket: sahip oldu
    Eymanuhum: yeminleriniz
    Bu ifade bir “cinsiyete atıf yapmadığı gibi” evlatlıklara da işaret eder! Yani bir baba, evine girdiğinde, şortunu giyinip evde dolaştığında; “mahremiyetini açmış olur.” Bu şekilde; eşi ve yeminle himaye ettikleri (bakımı üstlendikleri) yani evlatlıkları evde iken de oturabileceği” ifade edilmiştir.
    Ayetin yukarıda ki çevirisinde verdiğimiz “mahrem” çevirisi, “lifurucihim” olarak geçen ve kalınlaştırarak orjinalinde gösterdiğim kavrama karşılık gelir. Bu kavramın lügat manası ise;
    “ırz, namus, mahremiyet” manalarına gelir.
    Şimdi, ayeti tekrar gözden geçirelim;
    “Onlar ırzlarını koruyan kimselerdir, yalnızca “eşleri ve bakımını üstlendikleri/meşru yolla himaye ettikleri” kimselere yaklaşırlar! Onlar bu konuda kınanmazlar!
    Oldu mu şimdi? Olmadı! Neden? Çünkü; bakımını üstlendiği evlatlığıyla da münasebet kurmasının önü açıldı. Allah Allah! Nasıl olacak bu iş?
    Bu kadar mealin, bu kadar gürültünün, hatta Turan Dursun’un ısrarla vurguladığı bu ayetin, minicik, küçücük bir inceliği var. O inceliği doğru görmediği sürece, kimse bu işin içinden çıkamaz!
    O inceliği gösterelim;
    İllâ alâ ezvâcihim EV/YANİ mâ meleket eymânuhum / Sadece eşleri YANİ meşru yolla birlikte oldukları/yeminedikleri.
    Ayette geçen bağlaç (ev bağlacı) YANİ manasına gelmektedir. Dolayısı ile ayette “iki zümreden bahsedilmez. Zevcenin meşruiyetinden bahseder.” Eğer siz bu bağlacı “ve” diye okursanız, manası VEYA olur, o halde “İKİ ayrı olgudan söz etmiş olur.” Lakin o bağlaç “VE diye okunmaz EV diye okunur...”
    O halde Mearic Suresi’nin 29. ve 30. Ayetlerini meal edelim;
    “Onlar mahremlerini koruyanlardır, yalnızca eşlerine YANİ meşru yolla birlikte oldukları sözleştiklerine yaklaşırlar. Bu nedenle de kınanmazlar!”
    Gördünüz mü? Nereden nereye? İşte kölelik, cariyelik ve diğer tüm sapkınlıklar, İslam’a bu şekilde sokulmaya çalışılmıştır. Maalesef Turan Dursun da dahil bir çok kişi, bu tahlil hatasına düşmüştür. İlgili ayette ne kölelikten ne de cariyelikten bahsetmektedir. Bu ayet üzerine yapılan eleştiriler, İslam’da cariyeliğin olduğunu bu ayete dayandıranların diğer iddia ettikleri ayetleri de teker teker açacağım. Ve ne kadar büyük hatalar yapıldığına birlikte şahitlik edeceğiz...
    Bahsi kapatırken bu ayetin bana düşündürdüğü bir şeyi daha vurgulayayım. Ayetin neyi kastettiğini düşünürsek karşımıza şu çıkmaktadır;
    “Eşlerinizi aldatmayın. Çünkü siz bir YEMİN üzere, MEŞRU bir zeminde muhabbet bağı kurdunuz.”
    Evet, ayet; aldatmalara işaret eder. Eşlerin “yeminliler” olduğunu söyler. Eyman/Yeminler yani karşılıklı bir sözleşme yaptığınız eşiniz dışında kimseyle münasebet kurmayın.
    O gün hakkı talan edilmiş olan kadına omuz vermiş olan bu ayeti bu çerçevede okumanızı öneririm...
    Esenlikler."

Bunun diyanetle ilgisi yok hocam. Arapça kelime bu. Sağ elinin malik oldukları demektir kelime. Ancak cariye olarak bilinir Türkçe'de. Bir dili, kültürünü anlamadan bilemezsiniz. Savaşta öldürülen veya esir edilen adamların eşleri ve kızlarıdır.

Osmanlı padişahlarının cariyeleri vs... peygamberin cariyeleri, Marya vs gibi...

Benim veya bir başkasının sözüne güvenmek zorunda değilsiniz. İnternette ingilizce aratın.

what is the meaning of right hand possession in islam İslam'da sağ elinin sahip olması ne demektir? İngilizce bilmiyorsanız bile çok fazla "Slave girls," kelimesini bulacaksınız.

Açıkçası cariyelik vs... değil, benim takıldığım Nur 33'ün o son paragrafıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzmavisi -- 8 Mayıs 2015; 10:07:08 >
    Nisa 24
    Evli kadınlarla evlenmeniz de haram kılındı; ancak sağ elinizin sahip oldukları müstesna. Allah'ın yazısı bu, emri bunlar size ve bunlardan başkalarını, evlenmeniz ve zinâda bulunmamanız için arayıp istemeniz helâl edilmiştir size. Kadınlardan biriyle evlenerek faydalandığınız takdîrde mehirlerini kararlaştırıldığı veçhile verin. Miktarını tâyin ettikten sonra gönül hoşluğuyla herhangi bir hususta uyuşursanız suç yok size. Şüphe yok ki Allah her şeyi bilir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Hadi sizin hatırınız için sağ elinizin sahip oldukları cariye olmasın. Buradaki nedir? Evli kadınlar evlenmek haram ama sahip oldukların müstesna. Yani sağ elinin sahip olduğu her kimse, evli olsa bile onunla evlenebilirsin.

Size bir de İslami siteden bir bilgi vereyim:

http://www.sorularlaislamiyet.com/article/11458/cariye-ile-izinsiz-iliskiye-girmek-gunah-olmazsa-razi-olmadigi-icin-bundan-aci-duymasi-zulmetmeyin-emrine-aykiri-olmaz-mi.html

• quote:

Bunun diyanetle ilgisi yok hocam. Arapça kelime bu. Sağ elinin malik oldukları demektir kelime. Ancak cariye olarak bilinir Türkçe'de. Bir dili, kültürünü anlamadan bilemezsiniz. Savaşta öldürülen veya esir edilen adamların eşleri ve kızlarıdır.

Osmanlı padişahlarının cariyeleri vs... peygamberin cariyeleri, Marya vs gibi...

Benim veya bir başkasının sözüne güvenmek zorunda değilsiniz. İnternette ingilizce aratın.

what is the meaning of right hand possession in islam İslam'da sağ elinin sahip olması ne demektir? İngilizce bilmiyorsanız bile çok fazla "Slave girls," kelimesini bulacaksınız.

Açıkçası cariyelik vs... değil, benim takıldığım Nur 33'ün o son paragrafıdır.

Hocam Nur suresinin 33. Ayetini Hakkı Yılmaz'dan paylaştım. Sitesine bir göz atmanı tavsiye ederim. Tüm eserlerini ücretsiz paylaşıyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.