Şimdi Ara

DEFNE HALMAN; MESCİD YAPILMASINA İZİN VERMEYİN! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
1.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

Nisa 24
    Evli kadınlarla evlenmeniz de haram kılındı; ancak sağ elinizin sahip oldukları müstesna. Allah'ın yazısı bu, emri bunlar size ve bunlardan başkalarını, evlenmeniz ve zinâda bulunmamanız için arayıp istemeniz helâl edilmiştir size. Kadınlardan biriyle evlenerek faydalandığınız takdîrde mehirlerini kararlaştırıldığı veçhile verin. Miktarını tâyin ettikten sonra gönül hoşluğuyla herhangi bir hususta uyuşursanız suç yok size. Şüphe yok ki Allah her şeyi bilir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Hadi sizin hatırınız için sağ elinizin sahip oldukları cariye olmasın. Buradaki nedir? Evli kadınlar evlenmek haram ama sahip oldukların müstesna. Yani sağ elinin sahip olduğu her kimse, evli olsa bile onunla evlenebilirsin.

Size bir de İslami siteden bir bilgi vereyim:

http://www.sorularlaislamiyet.com/article/11458/cariye-ile-izinsiz-iliskiye-girmek-gunah-olmazsa-razi-olmadigi-icin-bundan-aci-duymasi-zulmetmeyin-emrine-aykiri-olmaz-mi.html

Sen yine aynı şeyi yapıyorsun yanlış yoldasın güzel kardeşim. Nisa suresinin tamamına bakacaksın ve paylaştığın linkte verilen cevap o günün şartlarına nazaran ayetin bir bölümünün sadece açıklamasıdır. İnsanların kafasını karıştıran bir çok art niyetli insanın o zamanın şartlarını ve yaşam standartlarını dikkate almaksızın bugünün düşünce yapısı ile hareket ediyor olması en büyük tuzaklardandır. Ee bu ayet neden var? diyebilirsin çünkü Kuran da dönemin şartlarını anlatan bir çok kıssa vardır. Bize düşen içerisinden alınacak dersler ve zamanın şartlarının nereden nereye geldiği görmektir bu gibi ayetlerde. Nisa suresi:http://www.sorularlaislamiyet.com/article/1658/nisa-suresi.html

Ekleme: Ayrıca takıldığın kısımla alakalı net açıklama da budur.http://www.sorularlaislamiyet.com/article/10430/nisa-suresi-24-ayette-gecen-onlardan-faydalanmaniza-karsilik-kararlastirilmis-olan-mehirlerini-verin-ifadesi-sanki-kadindan-yararlanilmasi-karsiligi-ona-para-verildigini-gosteriyor.html

Ayrıca çok eşlilik İslam'ın getirdiği bir sistem değildir. İslam öncesi dünyada yaygın olan ve sınır tanımayan bir şekildeydi. Kadının zaten hiçbir konuda fikir beyan etmesi bile mümkün değildi. İslam dini böyle bir ortamda ortaya çıktı ve bu çok eşliliği yirmi-otuzdan dörde indirdi. Buna da çeşitli şartlar getirdi. Bu konuda eşler arasında adaletin sağlanması gibi ağır şartlar getirdi. Aksi takdirde bir hanımla evlenmenin daha sağlıklı olacağını tavsiye etti.İslam dininin çok evliliğe ruhsat vermesinin önemli hikmetleri vardır.

Not: Ne yazık ki senin gibi anlamamakta ısrar edenleri Allah 1400 yıl önce gönderdiği kutsal kitabımızda gayet net bir şekilde açıklıyor. Konuyu farklı yerlere çekmeniz sebebiyle ne yazık ki konu kapanacak biliyorum ama paylaşmadan edemedim.

Araf suresi, 7/179: "Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir."

Ekleme: Bazı kısımlarda yanlış anlaşılmaya sebebiyet verecek cümlelerim olduğundan düzeltme yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnuc -- 8 Mayıs 2015; 11:16:13 >

• Buzmavisi B kullanıcısına yanıt
    Nisa 23,24 "Size, anneleriniz, kızlarınız, kız kardeşleriniz, teyzeleriniz, halalarınız, erkek kardeşinizin kızları, kız kardeşinizin kızları, sizi emzirmiş olan anneleriniz, sütten kız kardeşleriniz, kadınlarınızın anneleri, birleşme yaptığınız kadınlarınızın eski kocalarından doğup evinizde bulunan üvey kızlarınız –birleşme yapmadıysanız size bir sakınca yoktur–, kendi sulbünüzden olan oğullarınızın hanımları ve iki kız kardeşin arasını birleştirmeniz –eski yapılıp geçenler hariç–, yeminlerinizin sahip oldukları hariç, muhsan/nikâhlı kadınlar da haram kılındı. Allah çok affedici, çok merhametlidir. Bunlar, Allah’ın üzerinize yazdığıdır.
    Bunların dışında, iffetlerinizi koruyup fuhuşta bulunmamak üzere mallarınızla, muhsınlaşacak/evlenecek kadın aramanız size helal kılındı. Öyleyse onlardan ne ile yararlandıysanız, zorunlu bir görev olarak mehirlerini ödeyiniz. Zorunlu ödemenizden sonra, rızalaştığınız şeyde size bir sorumluluk yoktur. Şüphesiz Allah, en iyi bilen ve haksızlık, bozgunculuk ve kargaşayı engellemek için konulmuş kanun, düstur ve ilkeler koyandır." Burada söylediklerinle ilgili birşey göremiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eglon E kullanıcısına yanıt
    O paylaştığınız ayetlerden. Buyrun efendim.

sulbünüzden olan oğullarınızın hanımları ve iki kız kardeşin arasını birleştirmeniz –eski yapılıp geçenler hariç–, yeminlerinizin sahip oldukları hariç, muhsan/nikâhlı kadınlar da haram kılındı. Allah çok affedici, çok merhametlidir. Bunlar, Allah’ın üzerinize yazdığıdır.

http://www.kuranmeali.org/4/nisa_suresi/24.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeter be sizin bu aşırılıklarınız,her yere cami her yere mescit yapmak da nedir?

zaten yeteri kadar var her yer cami dolu ne kadarını dolduruyorsunuz?

ben de karşı çıkıyorum umarım yapamazlar!
  • Exnuc kullanıcısına yanıt
    Hep aynı teraneleri işitiyoruz arkadaşım. O zamanın şartlarıymış. 400 milyardan fazla galaksi yaratmış tanrı, bu insanlık dışı uygulamaları kaldırmamış. Zamanın şartlarına uyması gerekmiş.

Ben Nisa suresini, cariyeye örnek olarak vermiştim. Araplar köleliğe ve köleciliğe bağlı bir millettir. Bu sebeple Kuran'da suç işlemeye caydırıcı olması için köle azad etmek vardır. Şu şu suçu işlersen hapse girersin yerine, köle azat etmek zorundasın. 1975 yılında Arabistanda kölelik kalkmıştır, o da batının zorlamasıyla. Dubai de ise hala kölelik vardır. Her arap ailenin yanında asyalı köle bir kız yaşar, para almadan karın tokluğuna yaşar. Devletleri de destekliyor bunu.

Peygamberin veda hutbesine bir bakın isterseniz:

"Ey insanlar!

"Cenab-i Hakk her hak sahibine hakkini vermistir. Her insanin mirastan hissesini ayirmistir. Mirasciya vasiyet
    etmeye lüzüm yoktur. Cocuk kimin döseginde dogmussa ona aittir. Zina eden kimse icin mahrumiyet vardir.

Babasindan baskasina ait soy iddia eden soysuz yahut efendisinden baskasina intisaba kalkan köle, Allah'in,
    meleklerinin ve bütün insanlarin lanetine ugrasin.
    Cenab-i Hakk, bu gibi insanlarin ne tevbelerini, ne de adalet
    ve sehadetlerini kabul eder.

Kaynak:
    http://www.enfal.de/veda.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Bu memlekette camiilerin çoğunu cemaatin kendisi yapıyor. Devletin kendi başına gerçekleştirdiği projeler çok azdır. Ayrıca israf her alanda haramdır. Bunda bir çelişki yok lakin zaten ibadet alanı olan ve sonradan konser alanına çevrilen bir yerin yeniden değiştirilecek olmasının rahatsız ettiği zihniyet kusura bakmasın..

O kadar çok cami varki dolmuyor bile. İslam israf karşıtı değil mi ? Bu ne tezat ? 200-300 kişilik camilerde cumada 50-60 kişi oluyor ama 15 -20 kişilik sımıflarda 40-50 kişi oluyor. Aynı örnek hastaneler için geçerli ama kimse bu duruma yakınmıyor ayrı bir garip. Bu ülkede en çok olan şey cami ile banka şubesi al burdan yak.

• quote:

O paylaştığınız ayetlerden. Buyrun efendim.

sulbünüzden olan oğullarınızın hanımları ve iki kız kardeşin arasını birleştirmeniz –eski yapılıp geçenler hariç–, yeminlerinizin sahip oldukları hariç, muhsan/nikâhlı kadınlar da haram kılındı. Allah çok affedici, çok merhametlidir. Bunlar, Allah’ın üzerinize yazdığıdır.

http://www.kuranmeali.org/4/nisa_suresi/24.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

Hocam tartışmayı uzatmak değil niyetim ancak yeminlerinizin sahip oldukları denilince senin aklına cariye - köle mi geliyor. Peygamber yaşamı boyunca köleliğe karşı savaşmış bir insandır. Kavramları biraz farklı kaynaklardan araştırmanı tavsiye ederim.

• House M.D. kullanıcısına yanıt
    Şimdi her şeye mantıksal cevaplar arayan bir kitle için bu soruna şu şekilde cevap vermem icap ediyor.

Diyanet istatistikleri:http://www.diyanet.gov.tr/tr/kategori/istatistikler/136

TR Türkiye 85.412 Ülkemizde bulunan toplam camii sayısı. Bugün Türkiye'nin nüfusu gayri resmi 78 - 79 milyonu zorluyor.

TR100 İstanbul 3.223 İstanbul'un gayri resmi nüfusu 15 milyonun üzerinde. Emin ol o bölgede cami sayısı diğer bölgelere nazaran çok daha azdır. (bunun için bir rakam aramadım)

Bu rakamlara bakarak ve memleketin tamamının %98'in üzerindeki nüfusunun Müslüman olduğu gerçeğinden hareketle abest olan bir durum yok.

Cami doluyor veya dolmuyor tartışması üzerinden yürürsek Cuma namazlarında camiilere sığmayan cemaati nereye koyacağız diyerek bu tezi çürütürüz.

Her şey bir yana elbette öncelikler daima dikkate alınarak hareket edilmeli lakin ister kabul edilsin ister edilmesin bu millet İslamiyete büyük hizmetleri olmuş bir millettir. Bu yüzden cami yapıyor olmak hiç bir zaman külfet olarak görülmemiştir ki bir çoğunu da cemaatin kendisi yapar. Yani "benim vergimle yapılıyor" klasiği bu yapılarda işlemez. Dileyen veriyor dilemeyen vermiyor.

Dolayısıyla o alana ait olan kültürel bir değerin ortaya çıkmasını ben destekliyorum. Emin ol kilise yapacağız dense bu sanatçılar destek dahi verir. Asıl mesele ve inatlaşma da zaten buradan kaynaklanıyor ya.

Bence de konuyu uzatmaya gerek yok. Zaten burası yeri de değil. Konuşulan konu camiler.

Peygamberin veda hutbesini tekrar okuyun derim sadece. Az evvelki mesajımda yazıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus

yeter be sizin bu aşırılıklarınız,her yere cami her yere mescit yapmak da nedir?

zaten yeteri kadar var her yer cami dolu ne kadarını dolduruyorsunuz?

ben de karşı çıkıyorum umarım yapamazlar!

Bul Bi dozer yık bakalım

• öyle birşey yapmaya da hiç gerek yok.yapıldıysa yapılmıştır artık,harcanan paralar boşa gitmemeli.bizi kendi israf politikalarınızı yapanlarla karıştırmayın.ancak daha fazlasını yapmaya engel olunarak israfın önüne geçilmeli.
  • Cami rakamlarına baktınız mı hiç?

Eğer baktıysanız nasıl bir israf görüyorsun açar mısın?

Doluyor dolmuyor diye mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus

öyle birşey yapmaya da hiç gerek yok.yapıldıysa yapılmıştır artık,harcanan paralar boşa gitmemeli.bizi kendi israf politikalarınızı yapanlarla karıştırmayın.ancak daha fazlasını yapmaya engel olunarak israfın önüne geçilmeli.

Camileri kim yapıyor?

• Exnuc kullanıcısına yanıt
    Baktım,okudum ve gördüm.En basitinden evinizin camından dışarıya bir baktığınızda her yerde minare görüyorsunuz.Ezan okunurken hepsinin sesi birbirine karışıyor.Daha fazla cami yapınca daha yüksek sesle ezan okuyunca ne olacağını sanıyorlar?Daha fazla günahları mı silinecek ne olacak?Üstelik o kadar cami yapılıyor ve ona rağmen ne kadarı dolu,% kaçı doluyor?Bunun adı israf değil de nedir?

Hastaneden,okuldan çok cami var.Camiye koşa koşa gideceklerine okula koşa koşa gitseydi bu millet şimdi bu durumda olmazdı Türkiye.

Bu ülkeyi din değil,ATATÜRK kurtardı.Dinlerin insanlığa yarardan çok zararı dokundu bunu görmemek için kör olmak gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Orijinalden alıntı: good16

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: good16

quote:

Muhalefet üyelere "Sizin derdiniz hizmet almak değil. Bizlerin aldığı bazı hizmetleri ortadan kaldırtmak sizlerin asıl amacı. Art niyetlisiniz" dediğim zaman hayır yok öyle bir şey diyorlar.

Sonra her gün " İmam hatipler kapansın , Diyanet Kapansın , Bu kadar Camiiye ne gerek var , Mesit yapılmasın varsa kapansın "

Arkadaş sen bu hizmeti istemiyorsan alma. Alana mani olma. Sen neden seni ilgilendirmeyen bir konuya müdahale etme isteğindesin ki derdin nedir ?

Bu kadar sığ bir bakış açısı olamaz.O cami bu ülkede ki herkesin parasıyla yapılıyor.Ve adamların buna karşı çıkma hakları doğal olarak var.Bunları tartışmayacağımız seviyelere gelmeyi de dilerim bir gün.

O kadar cami yerine okul , iş yerleri , fabrika vs. açılsa daha iyi olmaz mıydı?Sonra düşünüyorsunuz batı taa ilerde biz niye gerideyiz diye.Sebebi çok uzakta aramayın.

Bak benim yaşadığım yerde o kadar çok cami var ki...Hala da açıyorlar.Sanki bo* var.Ulan açtığınız camiler doluyor mu?Tüm ilçe gelse dolmayacak o camiler.Neyin kafasını yaşıyorsunuz diyeceğim ama adamlarda biliyor.Sizi din imanla kandırıp rantla parayı götürüyorlar.

Camiler senin paranla yapılmıyor. Önce cami neyle yapılıyor onu öğren bence.

Neyle yapılıyor hocam?

Devlet cami yapamaz. Diyanetin bütçesinde cami yapımına yer yoktur. Cami bağışçılar tarafından yapılır. Bir vakıf kurulur bu vakıfa cami yapımı için para hibe edilir. O para ile cami yapılır. Cami yapılırken sağına soluna bazı dükkanlar filanda yaparlar genellikle. Caminin masrafları bu dükkanların kira gelirlerinden ve halktan toplanan genel bağışlar ile karşılanır.

Devlet sadece imam görevlendirmek ile yükümlü onun maaşını ödüyor o kadar.

Camilerin ihtiyaçları , imamın maaşı vs. ayrıca yine devlet cami yapımında yardımda bulunuyor sen sanıyor musun ki 2 3 tuğla parasıyla bir cami oluyor?Oranın arsası , inşaat araçları vs.

Ben bir dinsiz olarak , o camilerde payım olduğunu şüphesiz söylebilirim.Bu da konuşma hakkım olduğunu gösterir.

• quote:

Orijinalden alıntı: House M.D.

quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Bu memlekette camiilerin çoğunu cemaatin kendisi yapıyor. Devletin kendi başına gerçekleştirdiği projeler çok azdır. Ayrıca israf her alanda haramdır. Bunda bir çelişki yok lakin zaten ibadet alanı olan ve sonradan konser alanına çevrilen bir yerin yeniden değiştirilecek olmasının rahatsız ettiği zihniyet kusura bakmasın..

O kadar çok cami varki dolmuyor bile. İslam israf karşıtı değil mi ? Bu ne tezat ? 200-300 kişilik camilerde cumada 50-60 kişi oluyor ama 15 -20 kişilik sımıflarda 40-50 kişi oluyor. Aynı örnek hastaneler için geçerli ama kimse bu duruma yakınmıyor ayrı bir garip. Bu ülkede en çok olan şey cami ile banka şubesi al burdan yak.

Camileri o bolgede yaşayanlar yardımlarıyla yapar kimseden zorla para alınmaz

sen okullara yardım etmek istiyorsan senide kimse engellemez

hatta okulların bir çoğuda yardımlarla yapılır kendi köyümdekini örnek bile göstere bilirim koca bir orta okul yapıldı seneler önce ancak öğrenci yokluğundan 3 4 köyün öğrencisi taşıma sistemiyle toplanıp okutuluyordu o bile yeterli gelmediğinden kapatıldı

• Cami yapılmasına karşı değilim.Abartmalarına karşıyım.Ne diyorum , benim olduğum ilçede tüm cemaat toplansa o camilerin yarısı dolmaz.Büyük bir rant var.

• quote:

Bence de konuyu uzatmaya gerek yok. Zaten burası yeri de değil. Konuşulan konu camiler.

Peygamberin veda hutbesini tekrar okuyun derim sadece. Az evvelki mesajımda yazıyordu.

Hocam konu uzuyor ama kusura bakma. Veda hutbesi ile ilgili birşey paylaşma istiyorum. Bu da alıntıdır:

" Bununla birlikte hadis kitaplarında bu hutbenin üç ayrı versiyonu bulunmaktadır.
    Binlerce kişi tarafından şahit olunan böyle bir olayın bile bir tutarlılık içinde nakledilememesi, hadis kitaplarındaki bozukluğun bir göstergesi olarak değerlendirilmelidir:

1. Birinci versiyon,"Ben size, eğer sarılırsanız asla doğru yoldan sapmayacağınız,"ALLAH'ın kitabını ve Ehli Beytimi" bırakıyorum.
    (Müslim 44/4,no:2408; İbni Hanbel 4/366; Darimi23/1,no:3319) Bu, Şii Müslümanlar tarafından uydurulan versiyondur.

2 İkinci versiyon,"Ben size, eğer sarılırsanız asla doğru yoldan sapmayacağınız,"ALLAH'ın kitabını ve sünnetimi" bırakıyorum.
    (Muvatta 46/3) Bu da sünni müslümanlar tarafından uydurulan versiyondur.

3. Üçüncü versiyon:"Ben size, eğer sarılırsanız asla doğru yoldan sapmayacağınız,"ALLAH'ın Kitabını " bırakıyorum." Müslim 15/19, no:1218 ; İbni Mace,25/84, Ebu Davud,11/56

Bu son versiyon, hem Şii hem de Sünni Müslümanlar tarafından ortak olarak nefret edilen ve Kur'an'ın, Muhammed'in getirdiği yegane mesajın “Kur'an” olduğu bilgisi ile uyumlu, tek versiyondur."

İsterseniz özelden konuşalım.

• Buzmavisi B kullanıcısına yanıt
    Canlılarda kalıtsallık vardır. Hiç kimse gözü açılmamış bir bebeğe memeyi tarif etmez. Bu öğrenilen bir şey değildir.
    Temel hayata dair şeylerin tümü buna dahildir.

Aileden müslüman diye hakaret etmeye çalıştığın insanlar hazır bilgi ile eritilir. Hazır bilgi olmasa her insan belli kendine göre bir dil, bir alfabe ve inanç yapmaya kalır ki bu içinden çıkılmaz bir döngü olur.

Şimdi sen ekmek yapmasını bilmediğin halde ekmeği yapan kişiye güvenip ürettiği ekmeği gönül tirahaylığı ile tükeytebiliyorken, neden insanların hazır bilgi ile kazanım sağlamasını yadırgıyorsun?

Eğer kuran da anlamadığın bir nokta varsa hadis ile çözersin. Orada da çözemezsin fıkıh ile çözersin.
    Nasıl okulda matematiği öğrenmek için bir kitap ve bir hoca varsa. Yaşamın temeli olan İslam da da bir kaynak ve bir öğretici olmak zorunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dellino -- 8 Mayıs 2015; 13:12:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.