Şimdi Ara

dd ile kalınan ders hakkında soru....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
18.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar harf notu DD gelen bi dersi geçmek için Yarı Yıl Not Ortalaması‎ na mı bakılır yoksa Genel Not Ortalaması‎ na mı ?

bir de benim ilk dönemden DD ile kaldığım bi ders var.2,50 not olması lazım geçmek için.eğer genel not ortalamasına bakılıyosa benim not 2,50 ye yakın .

şimdi sorum şu..

ilk dönemden kaldığım başka bi ders için (DD ile kaldığım ders değil) yaz okuluna gidiyorum.
    o dersten yüksek bi notla geçersem genel not ortalamasının 2,50 gelme ihtimali olabilir diye umuyorum. :)

eğer yaz okulunda o diğer dersi iyi notla geçip genel yarı yılı ortalamasını 2,50 üstü yaparsam DD ile kaldığım dersten de otomatik olarak geçer miyim ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

DD ile Kalınan Dersler

"DD ile geçmek", bir dersten geçer notun hemen altında kalmak anlamına gelir. Genellikle, not ortalaması 50-60 arasında olan öğrenciler için geçerlidir.

DD ile Geçmek için Ortalama Kaç Olmalı?

DD ile geçmek için gereken ortalama, üniversiteden üniversiteye değişebilir. Ancak genel olarak, çoğu üniversitede DD ile geçmek için ortalama 50 veya 55 olarak belirlenmiştir. Bu, öğrencinin dersten 100 üzerinden 50 veya 55 puan alması gerektiği anlamına gelir.

DD Kaldı Yazıyor Ne Demektir?

Bir dersin not durumunda "DD kaldı" yazması, öğrencinin o dersten DD ile kaldığı anlamına gelir. Yani, öğrenci dersten geçer not almış ancak başarılı olamamıştır. DD kalan öğrenciler, dersi tekrar almak zorundadır.

DD ile Geçilir mi?

Evet, DD ile geçilir. Ancak DD ile geçilen dersler, öğrencinin not ortalamasını düşürebilir. Bu nedenle, öğrencilerin DD ile geçmekten kaçınmaları önerilir.

DD ile Kalınır mı?

Evet, DD ile kalınır. DD ile kalan öğrenciler, dersi tekrar almak zorundadır. Tekrar alınan dersin notu, öğrencinin not ortalamasına dahil edilir.

DD ile Geçilen Dersi Tekrar Almak

DD ile geçilen bir dersi tekrar almak, öğrencinin not ortalamasını yükseltmesine yardımcı olabilir. Ancak tekrar alınan dersin notu, öğrencinin daha önce aldığı notun yerine geçmez.

DD Olan Dersi Almak Zorunda mıyız?

Genellikle, DD ile kaldığınız bir dersi tekrar almak zorundasınızdır. Ancak bazı üniversiteler, belirli koşullar altında DD ile kalınabilen derslerin tekrar alınmasını zorunlu kılmayabilir. Bu nedenle, üniversitenizin kurallarını kontrol etmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • DD ile kalınmaz ki
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: zek2009

arkadaşlar harf notu DD gelen bi dersi geçmek için Yarı Yıl Not Ortalaması‎ na mı bakılır yoksa Genel Not Ortalaması‎ na mı ?

bir de benim ilk dönemden DD ile kaldığım bi ders var.2,50 not olması lazım geçmek için.eğer genel not ortalamasına bakılıyosa benim not 2,50 ye yakın .

şimdi sorum şu..

ilk dönemden kaldığım başka bi ders için (DD ile kaldığım ders değil) yaz okuluna gidiyorum.
    o dersten yüksek bi notla geçersem genel not ortalamasının 2,50 gelme ihtimali olabilir diye umuyorum. :)

eğer yaz okulunda o diğer dersi iyi notla geçip genel yarı yılı ortalamasını 2,50 üstü yaparsam DD ile kaldığım dersten de otomatik olarak geçer miyim ?

DD demek şartlı demek yani şartlı kalmışsın.Ayriyetten genel ortalama bakarlar eğer 2.50 ve 2.50 üstüyse direkmen geçersin o dersi ama eğer 2.50'nin altındaysa kalırsın.Yaz okulunda o dersi iyi notla geçersen ve ortalaman 2.50 veya üstü olursa DD olan dersini otomatikmen vermiş olursun.

• hay Allah razı olsun.. inşallah bi taşla iki kuş yaparım
  • quote:

hay Allah razı olsun.. inşallah bi taşla iki kuş yaparım

Rica ederim ne demek hayırlısı bakalım inşallah geçersin =)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DGS Hakkında Küçük Bir Soru
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SherlockHolmes. -- 13 Temmuz 2012; 12:52:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tturkerr

quote:

inşallah :)

peki şöyle olunca ne oluyo .

mesela bi dersten DD ile kaldın.fakat 2,50 ortalamayı tutturduğun için geçmiş oldun.

sonraki sene ortalaman 2,40 oldu.

o DD le geçtiğin ders otomatikman kalmış mı olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SherlockHolmes.

quote:

quote:

inşallah :)

peki şöyle olunca ne oluyo .

mesela bi dersten DD ile kaldın.fakat 2,50 ortalamayı tutturduğun için geçmiş oldun.

sonraki sene ortalaman 2,40 oldu.

o DD le geçtiğin ders otomatikman kalmış mı olur :)

Alıntıları Göster
    2.50 altı DD leri alıyor diye hatırlamıyorum. Bizim okul 1.80 üstüne DC leri de aldırtmıyordu. DD de taş çatlasa 2.00 dir. Belki okul yönetmelikleri farklı olabilir.
    Ve evet ortalamayı tutturup geçtiğin DC ve DD leri ileriki dönemlerde ortalamayı tutturamazsan alıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durmusic -- 13 Temmuz 2012; 13:05:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: durmusic

2.50 altı DD leri alıyor diye hatırlamıyorum. Bizim okul 1.80 üstüne DC leri de aldırtmıyordu. DD de taş çatlasa 2.00 dir. Belki okul yönetmelikleri farklı olabilir.
    Ve evet ortalamayı tutturup geçtiğin DC ve DD leri ileriki dönemlerde ortalamayı tutturamazsan alıyorsun

tüh o kötüymüş :)

peki diyelim DD ile kaldığım bi dersi 2,50 ortalamayla geçtiğin halde , ortalama 2,50 un altına düşerse o ders kalır deyip riske girmemek için o DD le geçtiğin dersin sınavlarına tekrardan girip mesela CC - BB falan yapmak istedin..sınavlara girebilir misin?

evet se

girdin ve FF geldi.FF mi geçerli olur DD mi?

çok mu karışık anlattım :)
  • quote:

quote:

peki diyelim DD ile kaldığım bi dersi 2,50 ortalamayla geçtiğin halde , ortalama 2,50 un altına düşerse o ders kalır deyip riske girmemek için o DD le geçtiğin dersin sınavlarına tekrardan girip mesela CC - BB falan yapmak istedin..sınavlara girebilir misin?

evet se

Tabi ki girebilirsin. FF gelirse FF geçerli oluyor yalnız.

• quote:

quote:

quote:

evet se

peki çok teşekkürler...

• quote:

Alıntıları Göster
    O dersi bu sene geçtiğin için gelecek sene ortalaman değişse bile o dersten muaf olursun haliyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tturkerr -- 13 Temmuz 2012; 22:31:09 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

evet se

peki çok teşekkürler...

Rica ederim :)

• Arkadaşlar konuya orta yerden gireceğim; ama merak ettiğim bir şey oldu şimdi bizim DD ile geçtiğimiz dersleri tekrardan mı almamız gerekiyor, yani almazsak mezun olamıyor muyuz? Çünkü benim bildiğim yeniden alman gereken dersin ya FF olması lazım ya da FD, onun dışında yükseltip yükseltmemek bize kalmış diye biliyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Special Moment -- 13 Temmuz 2012; 23:53:24 >
  • quote:

O dersi bu sene geçtiğin için gelecek sene ortalaman değişse bile o dersten muaf olursun haliyle.

2 farklı mesaj geldi :)

kaç bin kişilik forumda yokmu başına böyle bi olay gelen :)
  • Olayı açıklıyorum arkadaşlar. CC altı notlar DC ve DD bunları lisedeki sorumlu geçme gibi düşünün. FF ler koşulsuz şartsız direk kalır. Okulun belirlediği bir baraj vardır. Örnek olarak bizim okulu vereyim 1.80 . Ben bu dönem 6 ders aldım 3 ünü CC ile geçtim 2 DC ve 1 FF im var diyelim.
    Genel not ortalamam 1.80 in altındaysa DC ve FF leri almam gerekir. 1.80 in üzerindeyse sadece FF olanı almam gerekir ve sınıfı geçerim.
    Diğer bir durumdan bahsedelim ben 1 DC ve 1 FF i verip ortalamamı 1.80 üzerine çıkartıp sınıfı geçtim ama 1 DC kaldı. İleriki dönemlerde Genel not ortalamam 1.80 inin altına indiği zaman kalan 1 DC yi de almam gerekir.
    Umarım açıklayıcı olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durmusic -- 14 Temmuz 2012; 2:29:51 >
  • merhaba benim sorum biraz karışık aslında ilk üniversite mi sayısal bölüm okudum dersleri veremediğim için kaldım şimdi sözel yazdım bazı dersleri ortak muafiyet için cb oluyormuş ama dc dd olanları kabul etmezler dimi sınıfta kalınca onları da kalmış oluyorum dimi
  • ah DD
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.