Şimdi Ara

Darp veya Adam Yaralama Hakkında Bilgi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Kanunlar hakkında bilgisi olan ya da tecrübeli arkadaşlardan yardım diliyorum bir konuda. Size yapılan kasti bir girişim karşısında adam yaralamak nasıl sonuçlar doğurur? Yani karşılık verdiğimiz için hafifletici bir durum olur mu? Ceza yasalarında verilen hüküm için ne söyleniyor?

    Birde yaralamak yerine karşımızdaki darp raporu alıp mahkemeye giderse bunun sonucu ne olabilir? Bir iki gece karakolda yatmaktan mı geçer yoksa mahkemeye kadar uzanır mı iş?

    Cidden yardıma ve bilgiye ihtiyacım var bu konuda ne yapacağıma karar vermek için. Teşekkür ederim şimdiden.



  • Kanunen aslı nedir bilmiyorum ama kimse uğraşmıyor benim karıştığım bıçaklı kavgada darp raporu alıp şikayetçi olduk aradan bir kaç gün geçti şişli adliyesine çağırdılar ifademde belirtmişdim bıçak çekildiğini adam bana onu değiştirtmeye çalışıyor üstüne gidince bana bir kükredi baktım ben suçlu olacağım ifade de geçen bıçak kalem oldu tam göremedime döndü. Olay öyle kapandı.

    Başka bir olayım daha var, altı kişi ev bastık haneye tacavüz darp ve silah ile adam öldürmeye teşebbüs var bir akşam yatmadık arkadaşımın dayısı para babasıdır bastırdı parayı çıktık.

    Sen yine kanun nezlinde bak tabi ama pek uygulanmıyor bu ülkede...
  • Anladım, aslında zaten merak ettiğim uygulanışıydı kanunların. Teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için.

    Up! Arkadaşlar bu konuda cidden bilgiye ihtiyacım var.
  • hiç bişey olmaz.1 gece en fazla nezarette kalırsın.
  • "Birde yaralamak yerine karşımızdaki darp raporu alıp mahkemeye giderse bunun sonucu ne olabilir? Bir iki gece karakolda yatmaktan mı geçer yoksa mahkemeye kadar uzanır mı iş?"
    Mahkemeye çıkıyorsun.Üstelik polise şikayetten sonra karşı taraf vazgeçse bile mahkemeye gitmen gerekiyor.İfade vermek için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.