Şimdi Ara

Dark Souls vs The Witcher

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu iki seriden birisine başlamayı düşünüyorum. rpg olarak sadece skyrim oynamışlığım var. sizce hangisinden başlamam daha uygun olur?



  • Witcher tabi ki de. Öyle ki oynayacağın en iyi oyun olur büyük ihtimal. Her şeyiyle mükemmel bir oyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Witcher kesinlikle
  • teşekkür ederim. bende öyle yapmayı düşünüyordum. daha dark souls için xbox kolu alamadım.
  • Witcher oynayacaksan önce 2yi oyna derim



    2deki secimlerin 3u etkiliyor eger savei atarsan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Witcher oynayacaksqn direkt 1den başla,senaryosu mükemmeldir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten öyle yapacaktım hocam. teşekkür ederim.
  • Dark Souls'u alma kanser olursun. İkinci oyuna saatlerini gömmüş biri olarak net şunu söyleyeyim hayatımda harcadığım en boş saatleri geçirdim. Sinirlendiğine değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Souls bir başyapıttır, aşırı detaylıdır ve online oynanabilir.Yani bolca PVP yapabilirsin ki aşırı eğlenceli buluyorum . Her bünyenin kaldırabileceği veya anlayabileceği bir oyun da değil. Öncelikle oyunun atmosferini sevmen gerekiyor ve keşfedebileceğin çok şey var. Mesela oyunda gizli yerlerde bile katılabileceğin Covenantlar( Klan gibi düşün) var.
  • Gameplay, atmosfer olarak Dark Souls ezer geçer. The Witcher ise hikaye ve seçim odaklıdır.
  • İki oyunu da çok seven ve saatlerce oynayan birisiyim. İkisi de oyun dünyasına yön veren oyunlar arasındadır. İki oyunun da oynanışı, ortamı, dünyası, hikayesi, karakterleri mükemmeldir. Dark Souls hikayesini oynanış ve küçük detaylarla anlatmayı tercih ederken, The Witcher'da hikayesini harikulade hazırlanmış yan görevleriyle anlatılır. The Witcher'da uçsuz bucaksız bir dünyada kaybolurken, Dark Souls'da inanılmaz bir şekilde birbirine bağlanmış bir dünyada kaybola kaybola yolunu bulursun. Dark Souls daha iyi dövüş mekaniklerine sahiptir, karakterin ağırlığını daha net hissedersin, alışması uzun sürer fakat alışınca oynaması bir hayli zevklidir. The Witcher'da ise o dünyanın en güçlü karakterlerinden birini yönetirsin, efsanelere konu olmuş yaratıklar Geralt için sadece çerezdir. Dark Souls daha karanlık bir atmosfere sahiptir, daha zorlayıcı bir oyundur, The Witcher ise zorluğu seçebildiğin Toussaint gibi rengarenk atmosferi olan yerlere de Velen gibi karanlık atmosferi olan yerlere de sahip olan bir dünya vardır.

    İki seriyi de oynamanı tavsiye etmekle birlikte, ilk olarak The Witcher'dan başlamanı tavsiye ederim. İki seri de doyurucu olsa da The Witcher serisi doyuruculuk anlamında Dark Souls'dan çok daha öndedir bence hatta The Witcher kadar doyurucu olan oyun serisi bir elin parmaklarını geçmez. İki seri de külttür, daha uzun bir serüven istiyorsan The Witcher, daha zor bir tecrübe istiyorsan Dark Souls'dan başlaman iyi olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meurglys

    Gameplay, atmosfer olarak Dark Souls ezer geçer. The Witcher ise hikaye ve seçim odaklıdır.
    Kıyaslanabilecek türden oyunlar değiller ama illa kıyaslayacaksak her anlamda witcher 3 ağır şekilde ezer bak sadece şu bu demiyorum A dan Z ye. Atmosfer, gameplay falan demişsin bir de.. dark souls ün tek zımbırtısı aşırı zor bossları başka hiç bir anlamda zirveye koyamazsın. Kötü bir oyun mu? tabi ki değil ama witcher 3 gibi bir efsane ile kıyaslanabilecek kadar da değil.

    Ayrıca yıllardır witcher 3 her alanda ödülleri toplarken dark souls neredeydi acaba? bana tek bir alanda aldığı ödülü gösterebilir misin? tabi ki gösteremezsin.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Game_of_the_Year_awards




  • quote:

    Orijinalden alıntı: IntelKILLER

    Kıyaslanabilecek türden oyunlar değiller ama illa kıyaslayacaksak her anlamda witcher 3 ağır şekilde ezer bak sadece şu bu demiyorum A dan Z ye. Atmosfer, gameplay falan demişsin bir de.. dark souls ün tek zımbırtısı aşırı zor bossları başka hiç bir anlamda zirveye koyamazsın. Kötü bir oyun mu? tabi ki değil ama witcher 3 gibi bir efsane ile kıyaslanabilecek kadar da değil.

    Ayrıca yıllardır witcher 3 her alanda ödülleri toplarken dark souls neredeydi acaba? bana tek bir alanda aldığı ödülü gösterebilir misin? tabi ki gösteremezsin.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Game_of_the_Year_awards

    Alıntıları Göster
    Hahaha. Tamam viçır daha iyi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meurglys

    Hahaha. Tamam viçır daha iyi.

    Alıntıları Göster
    Bizde onu diyoruz
  • Witcher ezer,dark souls serisine oldum olası ısınamadım,anlamsızca zor olan oyunları pek sevmiyorum.
  • Dark Souls açık ara daha zevkli. Witcher'daki saçma sapan görevlerden gına gelmişti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oynayış olarak kesinlikle dark souls.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öldüğün yeri tekrar oynamaktan nefret ediyorsan dark souls'a hiç bulaşma
  • 2 seriye toplamda 1000 saate yakın emek vermiş biri olarak söyleyebilirim ki ne istediğine bağlı olarak değişir bu durum ama genel hatlarıyla The Witcher serisi daha tercih edilebilir diyebilirim.Öncelikle zora gelemeyen ve çabuk sinirlenen bir oyuncuysan Dark Souls'tan kesinlikle uzak dur derim.Witcher oyunlarında en zorda bile bir yerden sonra rahatça devam edilebilirken Dark Souls en profesyonel ve oyuna alışmış oyuncuyu bile çok rahat kanser edebilir.Tatlı zorluktan biraz daha fazlasını barındırır.Challenge sunma,zorlama ve tatmin olma konusunda Dark Souls çok daha önde ki 2 seriyi de çok seven biri olarak DS'nin Witcher'dan bariz daha iyi olduğu tek konu budur bana kalırsa.Atmosfer konusunda 2 yapım da neredeyse kusursuzdur,bu konuda hiçbiri diğerini ezer denilemez.Gameplay'de yine ikisi de tatmin edicidir.Dark Souls farklı tarz düşmanlardan ve bosslardan dolayı kendini daha az tekrar eder ve sıkılmak daha zordur ama ana olayı zaten kaba tabirle boss kesmek olan bir oyunda böyle olması normal.DS kadar olmasa da Witcher da taktiksellik ve farklılık konusunda iyidir ki Witcher'da ana odak kesinlikle bu değildir.Hikaye konusuna gelirsek Dark Souls'ta öyle devam eden net bir hikaye,sürekli sinematikler falan bulamazsın.Evet evrenin içeriği doludur,ilgi çekicidir ama bunu oyuncuya direkt olarak vermez.Oyuncu isterse kendini zorlayıp notları okuyup internetten araştırmalar yapıp bir şeyler öğrenebilir ki bu öğrenilenler de kesin doğrudur denilemez,çok fazla tahmin ve teori de barındırır evren çünkü dediğim gibi oyun hiçbir şeyi tam olarak anlatmaz.Bana kalırsa bu işin biraz kolayına kaçmaktır.Evet o evreni öğrenmesi zevklidir ama pek çok DS oyuncusu için pek de ön planda değildir diyebilirim.Ana odak oynanış,atmosfer ve kaliteli bosslardır.Witcher serisinde ise hikaye her şeydir,pek çok şey senin seçimlerine bağlıdır 3 oyunda da.Ve bu mükemmel hikaye mükemmel detaylara sahiptir.Siyah-beyaz değil grilerin dünyasıdır,hiçbir şey kesin doğru ya da kesin yanlış değildir evrende.Karakterlere bağlanırsın,çoğunu ya çok seversin ya da nefret edersin,nötr kalmak zordur çünkü insanı etkiler çoğu bir şekilde.Son olarak Witcher serisinin sürekli dinlenebilecek efsane müzikleri vardır,DS'de ise evet oynarken hoşuna gider ama hiçbirini oyun dışında dinleme ihtiyacı ve isteği duymazsın kolay kolay.


    Sonuç olarak hikaye odaklı ve ağırlıklı,seçimlerin sonuçları değiştirdiği,her ayrıntının ve sinematiğin çok önemli olduğu bir yapım oynamak istiyorsan tercihin kesinlikle Witcher serisi olmalıdır.Ama oynanış ağırlıklı,zorlayıcı ve tatmin edici bir deneyim yaşamak ve çeşit çeşit yaratıcı ve alt etmesi eğlenceli yaratıklarla savaşmak istiyorsan ve detaylı hikayeler,uzun diyaloglar seni sıkıyorsa bu durumda Dark Souls daha ön plana çıkıyor.Bir de Dark Souls'un şöyle bir avantajı var ki online mantığında 1-2 saat girip yaratık kesip puan kasıp çıkabiliyorsun düz mantık olarak.Witcher ise ağır hikaye barındırdığı için girdiğinde öyle kolay kolay çıkamıyorsun,bağlıyor insanı Biraz daha subjektif olmak gerekirse de Witcher serisinin ilk 2 oyunu da çok iyidir zaten ama 3.oyunu kesinlikle şaheserdir.24 yaşında ve 4-5 yaşından beri pek çok platformda yüzlerce hatta belki binlerce oyun deneyim etmiş biri olarak diyebilirim ki The Witcher 3 tüm oyun dünyasında gelmiş geçmiş en iyi 3-4 yapımdan biridir kesinlikle.Tercihin Dark Souls olacaksa bile bir gün mutlaka Witcher serisine de başlamanı öneririm.Hiçbir konuda da öyle başka bir oyuna karşı ezilecek,sekiztaş,fenev,6S denilir gibi viçır diye küçümsenecek bir yapım değildir.Bu yapımı küçümsemek sinema dünyasında Matrix,LOTR,The Godfather,Fight Club gibi kült yapımları küçümsemek ile eş değerdir bana kalırsa (beğenmemek demiyorum küçümsemek ve ezilecek bir yapım olarak görmek).




  • Yahu ne combat sistemi var Dark Soulsun. Boss'un hareketlerini ezberle. Onları ezberleyene kadar 5-6 kere öl. Sonra bossun alışılageldik hareketi ya da hareket zinciri bittikten sonra iki-üç tane vur. Sonra kaç. Aynı şekilde yine düşmanın hareketlerinin bitmesini bekle. Sonra yine iki tane vur. Bütün olay bu. He kendi çapında güzel oyundur seveni vardır ama Witcher'ı bırak ezmeyi yanına bile yaklaşamaz yapmayın etmeyin. Ayrıca Dark Souls 2 nin saçma sapan kamera sisteminden ve karakterin bazen verdiğim komutu geç algılamasından dolayı kaç kere öldüğümü bilirim. Oyunun dinamikleri de sıkıntılı hani zorluğu biraz da böyle dayayalım demişler her halde. Üçüncü oyun da böyle midir bilmiyorum. Gerçi umurumda da değil. Oynamayacağım için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.