Şimdi Ara

DARK SOULS 2 (PS3 ANA KONU) (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.018
Cevap
10
Favori
40.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: false shepherd

quote:

Orijinalden alıntı: ~Lithium

Human ef. bitti. Swordsman oynuyorum yarı canlada pursueri kesemiyorum. Towerın orlarda düşmüyor. Başlarda nereden bulabilirim bu human eff'i Yoksa bastanmi başlasam bu Swordsman çok dandik gibi geldi bana.

Shield'sız zor olur. İlk oynayışı shield'la yap derim.

Human effigy ilerde çok rahat kasılıyor (Majula'da bonfire astetic kullanıyorsun, mansion'ın altındaki iskeletlerden run başına 8 tane falan düşüyor. Astetic'i ise, Dark covenant'ın mekanındaki tiplerden farmlıyorsun).
    Veya, hollow formdayken hp'yi yükselten yüzük falan da var.

Ama şu noktada, baştan bir karakter açıp, ölmemeye çalışman daha iyi olur. Her tarafı araştırınca, effigy de yeterince düşecektir.

quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

@Naruto Rendan

O kapıyı açabilmen için öncelikle dört büyük boss'u öldürmen gerekiyor.

@GeraltofRivia

Pyro büyüler için Int. ya da Faith geliştirmene gerek yok. Attunemant geliştirip, slot sayısını arttırman lazım. Stat ekranında kullanabildiğin slot sayısı yazar. O slotlara büyü eklemeyi de bonfire'daki attune spells kısmından yapıyorsun.

Mrb kardeş, Peki şu asitlerin içinde dövüştüğümüz bossu nasıl yeneriz. Video da eleman oradaki asitleri boşaltmıştı.
    Şu kafası kopuk olup da elinde taşıyan yılanı diyorum

2. bonfire'ın oralarda, dev değirmen gibi bir şey var. Onu torchla yakman gerekiyor.

Warrior açtım önceki geldiğim yere çok kısa sürede geldim. 2 gündür swordsman oynuyorum 2 saatte warrior ile geçtim o kayıtı. Pursuer ile savaşıyorum şuanda 2 defa öldüm bayağı zorluyor. Ama alıcam gibi %20 ye düşürdüydüm hpsini. Şerefsiz heal basarken üzerine geliyor.
    Tavsiyelerin için sağol. Birde silahlarda hangisinin daha iyi olduğunu nasıl daha iyi anlayabiliriz. İnceledim ama 2 tane yer var. Şu A-B-C-D sınıflarının olduğu ve bizden güç istedikleri yermi önemli yoksa envanterde gösterdikleri vurdukları damage miktarımı önemli ?

• İkisi de önemli hocam.

O harfler, hangi stat'ten ne kadar bonus alacağını gösteriyor.
    Yükseğe doğru sıralarsak: E-D-C-B-A-S şeklinde. Mesela strength'ten S bonusu varsa, verdiğin strength puanına bağlı olarak, damage'i aşırı artıyor.
    Bu nedenle, yaptığın build'e uygun silahı seçmen gerekiyor.
    Tabi, bu harfler, yaptığın upg'e veya hangi stone'la infuse ettiğine bağlı olarak, değişmekte.

Sword olarak: başlarda Fire Longsword buluyorsun. Onu önerebilirim. +10 olarak upg edince, oyunun sonlarında bile çok iyi hasar veriyor.
    Ayrıca, saldırı şekli de iyi. Çift elle tutup R2 attackını yaparsan, rapier gibi oluyor, adamları biçiyorsun.
    Bu silah, Smelter Demon dışında, her düşmana karşı etkili diyebilirim.

Heide Knight Sword ve Red Rust Sword da, duruma göre iyi alternatifler. Ama Heide'nin saldırı şeklini beğenmiyorum ben.

Spear ve Rapier türü silahlar da denenebilir. Bunların ana avantajı, shield'ınla bloklarken vurabilmen. Ayrıca, rapier'ların counter'ı çok güçlü oluyor.

Strength build için tabii bir de ağır silah lazım: Önerim, Gyrm Great Hammer. Bunun da çift elle tutulan R2 saldırısı çok başarılı. 360 derece dönüyor, aşırı yüksek hasar veriyor ve düşmanları yere fırlatıyor (şu kırmızı ve mavi phantomların ilacı).
    Oyunun sonlarında, Giant Warrior Club da bulacaksın. Ama alması biraz zor olacaktır.

darksouls2.wikidot.com ' a bakarak kendine uygun silahı seç derim. Tabii, hasar kadar, moveset'ler, silahın uzunluğu falan da önemli. O yüzden, kendin tek tek denemelisin.

Ek bilgi olarak, belki gözden kaçtıysa: Sol analogu ittirdiğiniz anda R2'ye basarsanız, jump attack yapıyorsunuz. Bu da çok etkili.
    Hele, düşman biraz aşağıdaysa, damage katlanarak artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 2 Mayıs 2014; 20:43:42 >

• Selam arkadaşlar bende oyuna 5 gün önce başladım ölümler kervanına katıldım (offline oyuncuyum)

Şimdi thief olarak açtığım karakterimi 102 level yaptım ama halen oyunun sonuna gelmedim .

3 kere insan formunda öldüm.Bu oyundada eski oyunlardaki gibi insanken ölünce oyun dahada zorlaşıyormu?Eğer değilse bu sefer daha zor bir dünya nasıl elde edeceğiz ve iyileştirmek için ne yapacağız bu birinci sorum.

Fire ember ve uchigatana nerde? lighting uchigatana için gerekli itemler nerden bulunur?

Bir tane black smith var fire ember istiyor ama nerden bulacağımı bilmiyorum malesef

Lighting uchigatana ise ilk oyunda favorimdi bu oyundada aynısını yapmak istiyorum en üst seviye lighting uchigatana nasıl yapabilirim?

Mesela bu oyunda bolt stone, fire stone vs taşlar var bunlar ne işe yarıyor?Bir taşı yanlış kullanmak istemiyorum.

Son 3 soru

Bossların ruhları ne işe yarıyor?

uyuyan akrep adam hiç bir cevap vermiyorç

Alas.Nothing happedend. diyen 3 tane ağaç şeklinde giant var bunlarla ne işimiz var?

Sorular biraz fazla ama oyunda tıkandım arkadaşlar mazur görün.

En son Medusa kılıklı bir karı var boss onu öldürmeye çalışıyorum ama kolayca zehirlenip hemen ölüyorum onada bir kere vursam tekrar canını dolduruyor onu öldürmenin yolu nedir.

Şimdiden teşekkürler

• quote:

İkisi de önemli hocam.

Yükseğe doğru sıralarsak: E-D-C-B-A-S şeklinde. Mesela strength'ten S bonusu varsa, verdiğin strength puanına bağlı olarak, damage'i aşırı artıyor.
    Tabi, bu harfler, yaptığın upg'e veya hangi stone'la infuse ettiğine bağlı olarak, değişmekte.

Sword olarak: başlarda Fire Longsword buluyorsun. Onu önerebilirim. +10 olarak upg edince, oyunun sonlarında bile çok iyi hasar veriyor.
    Ayrıca, saldırı şekli de iyi. Çift elle tutup R2 attackını yaparsan, rapier gibi oluyor, adamları biçiyorsun.

Heide Knight Sword ve Red Rust Sword da, duruma göre iyi alternatifler. Ama Heide'nin saldırı şeklini beğenmiyorum ben.

Spear ve Rapier türü silahlar da denenebilir. Bunların ana avantajı, shield'ınla bloklarken vurabilmen. Ayrıca, rapier'ların counter'ı çok güçlü oluyor.

Strength build için tabii bir de ağır silah lazım: Önerim, Gyrm Great Hammer. Bunun da çift elle tutulan R2 saldırısı çok başarılı. 360 derece dönüyor, aşırı yüksek hasar veriyor ve düşmanları yere fırlatıyor (şu kırmızı ve mavi phantomların ilacı).
    Oyunun sonlarında, Giant Warrior Club da bulacaksın. Ama alması biraz zor olacaktır.

darksouls2.wikidot.com ' a bakarak kendine uygun silahı seç derim. Tabii, hasar kadar, moveset'ler, silahın uzunluğu falan da önemli. O yüzden, kendin tek tek denemelisin.

Ek bilgi olarak, belki gözden kaçtıysa: Sol analogu ittirdiğiniz anda R2'ye basarsanız, jump attack yapıyorsunuz. Bu da çok etkili.

Fire longswordu buldum ama demir adamlara karşı bastard sword daha iyi gibi geldi bana. Ağır olsada erimi daha fazla ve daha fazla vuruyor. Onun dışında yine fire ls'yi kullanıyorum. +2 bastım ona + basmaya devam edeyimmi yoksa ileride daha iyi kılıçlar için saklamalımıyım titanite shardları. Birde bu persuer'i rahatça hangi seviyede geçebilirim. 36 levelim çok zorluyor beni.

• EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Aslında sorduğunuz soruların %90'ı önce ki sayfalarda var, merak ettiğiniz bir şeyi öncelikle araştırmanız bilgiye ulaşma konusunda daha hızlı bir seçim olacaktır. Bu her arkadaş için geçerli elbette.

-Demon's Souls'daki gibi insan formunda ölünce dünya zorlaşmıyor. Oradaki gibi World Tendency sistemine benzer bir şey yok ne yazık ki; ama daha zor yapmak istiyorsan Bonfire Ascetic adındaki item kullanıldığı bonfire'daki bölgenin NG levelını yükseltiyor.
    -Dark Souls'da olduğu gibi Uchigatana o kadar etkili değil. İlla katana kullanmak istiyorsan Manslayer ya da Berserker kullanabilirsin. Manslayer, Shrine of Amana, Berserker'da Belfry Sol bölümlerinde yer alıyor.O bölümlere geldiğinde kılıçların nerede olduklarına google'dan bakarsın.
    -O blacksmith'in istediği item Dull Ember, onu da Iron Keep bölümünde buluyorsun. Ayrıca bu blacksmith'den Uchigatana'da satın alabilirsin.
    -Boltstone, firestone vs. gibi item'lar element yapmanı sağlıyor. Mesela silahına lightning ekleyebilmek için boltstone'a ihtiyacın var. O dull ember item'ını isteyen blacksmith yapıyor bu işleri.
    -Boss'ların ruhlarını kullanarak oyundaki iki npc seninle takas yapıyor. Bunun karşılığında çeşitli silah ve spell alabiliyorsun. Mesela NG+'da öldürdüğün Lost Sinner'ın soulu ile aldığın flame weapon'i, +5 yaptığın Manslayer katana üzerinde kullandığın zaman çok etkili bir silah elde edebiliyorsun.
    -Akrep adamla konuşabilmek için Majula'daki kediden Ring of Whispers'ı alman gerekiyor.
    -O ağaçlar bazı devlerin hafızasına girmeni sağlıyor, oyunda yapmak zorunda olduğun bir şey. Bunu yapabilmek için de Ancient Dragon'dan bir item alıyorsun.
    -Zehirleri boşaltmanız lazım, onu da yel değirmenini yakarak yapıyorsunuz.

• Hocam hızlı cevap için çok teşekkür ederim.Normalde baştan itibaren bir rehberi okurum ama şuan geç kaldığım için böyle oldu durum yinede anlayışınız için ve cevaplar için teşekkürler

Malesef offline oyuncu olduğum için tekrar oynamayıda sevmediğim için tüm seriyi 1 defalığına mahsus oynuyorum.O yüzden o silahı asla deneyemeyeceğim galiba .

Ama en azından diğer katana çeşitleri ile güzel bi lighting silah yapabilmek sevindirici.

Hocam aklımdaki tüm soruları cevapladığın için çok teşekkür ederim yine takıldığımda uğrayacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lithium

quote:

İkisi de önemli hocam.

Fire longswordu buldum ama demir adamlara karşı bastard sword daha iyi gibi geldi bana. Ağır olsada erimi daha fazla ve daha fazla vuruyor. Onun dışında yine fire ls'yi kullanıyorum. +2 bastım ona + basmaya devam edeyimmi yoksa ileride daha iyi kılıçlar için saklamalımıyım titanite shardları. Birde bu persuer'i rahatça hangi seviyede geçebilirim. 36 levelim çok zorluyor beni.

Haklısın hocam. Bazı düşmanları 1-2 vuruşta almak iyi oluyor.
    Ama ben greatsword'ları pek sevmiyorum. Biraz daha yavaşlar belki ama, ya Ultra Greatsword ya da Great Hammer mantıklı geliyor. Madem ağır olacağız, buna değsin hesabı.
    Greatswordlarda knockback etkisi olan varsa, onlar da tabi kullanılabilir.

Fire longsword'a bas bence. Normal Titanite'ları bulmak kolay oluyor, vendor'lar bile satıyor (ilerde large ve chunk olanları da satılığa çıkacak).

Pursuer'ı Twin Dragon Greatshield ile geçmiştim, biraz vakit alır ama zor olmuyor. Boyuna arkasına geçmeye çalışıp, boşa salladığı anda vurursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 2 Mayıs 2014; 23:25:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zack06

Oynarken bağlantım koptu ceza aldık online olamıyorum. Bone Of Order itemi olmadan da bir daha online olamayacağım. Başlarım böyle sisteme beyinsiz herifler

Yahu ben bugün oyuna girdim online taşları calismiyor Bone Of Order itemi istiyorsya nasıl bi gerizekalılıktır bu anlamıyorum

edit: şimdi baktım sadece Huntsmant's Copse bölümünde beyaz taş çalışmıyor daha önce çalışıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drejtc -- 3 Mayıs 2014; 17:06:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan oyunun başından beri o beyaz ayıları hedef alıyordum cinsiyet değiştirmekten başka işe yaramıyorlarmış
  • drejtc kullanıcısına yanıt
    O bölgeyi temizledysen eğer çalışmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: zack06

O bölgeyi temizledysen eğer çalışmaz

Yok ondan değil bölgeyi temizlesen bile beyaz taşı bırakabilirsin
    ayrıca bölgeyi henüz temizlemedim

edit: dark sprit tarafından gebertildim düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drejtc -- 3 Mayıs 2014; 20:41:32 >
  • Oyunu şuan bitirmiş bulunmaktayım ama beni hiç tatmin etmedi hep oyunu oynarken dark soul'u aradı gözlerim ilk oyun olduğu için midir nedir daha iyiydi sanki dark souls 2 de çok kolay geldi bana özellikle bosslar şöyle baba bi boss yoktu. (dark souls'daki ornstein and smough gibi) Kısacası hep devam oyunları ilk oyuna kıyasla daha kötü oluyor.oyuna kötü olmuş demiyorum fakat bi eksiklik vardı sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer4294

Oyunu şuan bitirmiş bulunmaktayım ama beni hiç tatmin etmedi hep oyunu oynarken dark soul'u aradı gözlerim ilk oyun olduğu için midir nedir daha iyiydi sanki dark souls 2 de çok kolay geldi bana özellikle bosslar şöyle baba bi boss yoktu. (dark souls'daki ornstein and smough gibi) Kısacası hep devam oyunları ilk oyuna kıyasla daha kötü oluyor.oyuna kötü olmuş demiyorum fakat bi eksiklik vardı sanki.

Haklısınız son bosstayim ve beni cok zorlayan bir boss olmadi su ana kadar.

Ama yinede oyun harika heleki pvpler on numara olmus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeraltofRivia -- 4 Mayıs 2014; 18:00:58 >
  • Arkadaslar benim dark souls 1 de bir sorunum var. Demon ruins bolumunde tek silahım hasar gordu. Krıtik seviyede. Artık vurmuyor ve baska iyi silahım da yok. Tamir de yapamıyorum. Diğer silahlar bu bölüm için çok zayıf kalıyor. Onca zaman uğraştım şimdi kafayı yiyeceğim. Ne yapmam lazım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • reznoir R kullanıcısına yanıt
    Selam dostum demon ruin de olupta silahını nasıl tamir edeceyini bilmemen bana oyunda daha yenisin ve o bölüme yanlışlıkla gittiğini çağrıştırıyor. Demon ruin oyunun en sonlarında oynayacagın yer silah tamiri ise herhangi bi black smit tamir eder

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum oradak ayaklı crossbowlar(adını bilmiyorum o yüzden böyle dedim) var ya büyükler onlar neredeyse tek atıyorlar pursier'e... diyeceksin ki onun önüne nasıl geçireceğim ben onu küçük bir tavsiye vereyim pursier'e parry işe yarıyor yani L2 tuşundan bahsediyorum girişte sol taraftaki ilk tahta arabaya doğru koş ve bekle üstüne ilk atıldığı an parry yi kullan ve sol taraftaki crossbowa koş bastığın zaman tek atacaksındır.(neredeyse)... son 3 vuruş falan kalıyor.
  • arkadaşlar unutmadan... Benim levelim 90 oldu ve "VIT" i 30 seviye yaptım... ağırlığım 60/83(gibi) olarak gözüküyor ve %66 ve üstünde yuvarlandığım zaman rahat yuvarlanamıyorum bu nedendir? çok mantıksız değil mi o zaman 60/83 göstermek yerine 83/83 falan göstermesi lazım değil mi ağırlığı?
  • Serinin diger oyunlarinda hep warior karakter secmistim. Ds2 de buyucu alin demis herkes. Ben okcuda dusunuyorum, sizce okcu is gorur mu oyunda. Hangi karakterle baslicama bir turlu kara veremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GRİNG0

Serinin diger oyunlarinda hep warior karakter secmistim. Ds2 de buyucu alin demis herkes. Ben okcuda dusunuyorum, sizce okcu is gorur mu oyunda. Hangi karakterle baslicama bir turlu kara veremedim.

Soul serisinin bütün oyunları, öncelikle melee karakterle oynanmalı. İlk seferde hiçbir büyü kullanılmamalı.
    Esas zevki böyle alınıyor. Sırf, boss'ların özel hareketlerini görmek için bile, melee oynanmalı. Hatta fight bilerek uzatılmalı.

Büyücünün de bir zevki olsa da, oyunu baya kolaylaştırıyor. Yeterli bir kalkan* ve intelligence'tan scale olan enchanted bir silahınız zaten oluyor, eh hızınız da iyi, üstüne bir de hayvan gibi büyüler ekleniyor.

* Hadi DkS1'de, ağır kalkanın deflect özelliği kendini belli ediyordu, öküz melee karakterin bir avantaj oluyordu. 2'de o olay da garipleşmiş, havel's greatshield'ın bile deflect edemediği düşmanlar çok. Hatta Giant'lara karşı hiçbir anlamda etkisi yok, direk yere yapışıyorsunuz. Şu memory'lere melee karakterle girmek tam şamata, great hammer'sız zor oluyor.

@Naruto Rendan

Kısaca, roll hızının-mesafesinin yüksekliği ve stamina'nın çok hızlı dolması için, equip burden'ı %70 altında tutmak gerekiyor. (Tabii daha alt seviyelerin de belli avantajları oluyor.)

Str ağırlıklı öküz karakterler ise, %70-100 arası tutabilir. %100'ü geçince önce stamina reg. iyice yavaşlıyor, sonra yürüme hızı da rezil oluyor(DkS1'deki %50+ equip burden gibi oluyor).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 6 Mayıs 2014; 0:15:25 >

• GRİNG0 kullanıcısına yanıt
    Aman diyeyim... PC konusunda yaşadıklarıma yazdım, aman aman !" Artık oynanabilir yaptık okçuları" gibisinden açıklamaları olmuştu yapımcıların, sözlerinde durmuşlar. Evet ilk dark souls'tan farkı artık ok fırlatabiliyoruz Dar alan bossların da kafayı yersiniz. Okçuluk yüzünden yakın dövüş kabiliyetleriniz de yarım yamalak kalıyor. Hali ile bir süre sonra oyun kurtarılmaz bir hale geliyor.

Büyücü oynayanlara hiç bir şey demiyorum zaten. Oynayan oynar. Ancak büyücü olup üstüne birde walkthrough videoları çeken youtuber kekoları var ki sormayın gitsin. "Tın tın tın, kenara kaykıl tın tın tın, bitti... Şimdi devam edelim" Oyunda ki boss-mekan tasarımlarının hiç bir manası kalmıyor. Dövüşmek namına bir şey yok. Kesinlikle ama kesinlikle oyuna en çok yakışan sınıflar Warrior, Knight gibi sınıflar. (tanıtımlar, videolar da bizzat bu karakterler üzerinden yapılmıştır bu güne kadar) ... Oyun resmen bu sınıflar için tasarlanmış.

Oyunda 2-3 çeşit ok-yay dışında hiç bir şey yok. Bir tek oyunun ortalarını biraz geçtikten sonra iyi bir ok düşüyormuş o kadar. Bende bizim Alkan'ın icelemesinde "ya büyücü alın yada okçu( okçuyu denememesine rağmen )" demesi üzerine büyücüleri sevmediğim için okçu aldım, şimdi olayı kotarmanın ya da yeni bir karakter açıp-açmamanın kritiğini yapıyorum

Son olarak oyunda zorluk derecesinin olmadığını sananlara ithafen Büyücü=easy -- Warrior,Knight=Normal -- Dual Swordsman, Okçu=Hard

Sevgiler, saygılar.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.