Şimdi Ara

Dambıl ile biceps ve triceps e yönelik hareket tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 tane 3 kg lık dambılım var arkadaşlar. Bunlarla kollara yüklenmek istiyorum.
    Hangi hareketler uygundur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mchll -- 16 Eylül 2008; 17:09:19 >

• O kilolarla yüklenmen imkansız. Haftada 3 gün 45 dknı salona ayırırsan vaktini ziyan etmemiş olursun. yine de al sana kütle amaçlı bir kol programı :
    Dumbell Biceps curl : 3*6
    Scott Curl : 2*8
    Constraction curl : 2*8
    Bench Dips : 3*6
    Seated One arm dumbell triceps extention : 3*8
    Kick Back : 2*10

Ayrıca dumbelli büyütmek için öncelikli değil ikincil olarak kullanırız daha çok şekile yönelik uygulamalarda kullanılır. Tabii dost acı söyler ama Bench press , Barbell row , deadlift , squat gibi egzersizler kolları hatta tüm vücudu büyüten en iyi hareketlerdir bunlar da o dumbellar ile imkansız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3RS!N

O kilolarla yüklenmen imkansız. Haftada 3 gün 45 dknı salona ayırırsan vaktini ziyan etmemiş olursun. yine de al sana kütle amaçlı bir kol programı :
    Dumbell Biceps curl : 3*6
    Scott Curl : 2*8
    Constraction curl : 2*8
    Bench Dips : 3*6
    Seated One arm dumbell triceps extention : 3*8
    Kick Back : 2*10

Ayrıca dumbelli büyütmek için öncelikli değil ikincil olarak kullanırız daha çok şekile yönelik uygulamalarda kullanılır. Tabii dost acı söyler ama Bench press , Barbell row , deadlift , squat gibi egzersizler kolları hatta tüm vücudu büyüten en iyi hareketlerdir bunlar da o dumbellar ile imkansız.

Eyvallah hocam.
    Bu arada maalesef okul başlayınca vakit dolayısıyla salona gitmem imkansız. Daha önce 2 ay kadar gitmiştim.

Ben bu dambıllarla 85 tane falan durmadan çekiç tarzı(Dumbell Biceps curl) hareket varya onu yapıyorum.
    Birde arkakol için bir hareket yapıyorum.
    Sadece bunları yapmak görüntü değilde güç açıksından fayda sağlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mchll -- 16 Eylül 2008; 17:41:56 >

• o kadar çok tekrarla sadece laktik asite/ağırlığın vereceği yanmaya karşı dayanıklılığın artar , güç ve kas artışı farklı şeylerdir.
  • quote:

o kadar çok tekrarla sadece laktik asite/ağırlığın vereceği yanmaya karşı dayanıklılığın artar , güç ve kas artışı farklı şeylerdir.

Boşa kürek diyorsun yani. Peki güç artışı için ne tavsiye edersin ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mchll

quote:

o kadar çok tekrarla sadece laktik asite/ağırlığın vereceği yanmaya karşı dayanıklılığın artar , güç ve kas artışı farklı şeylerdir.

[Ev için] Sabit kilolu dambıl almak yerine plaka sökülüp takıla bilen minimum 50kglık bir dumbel seti ile düz bar alın. haftada 2 kez 5set 5 tekrarlı 3dk dinlenme süreli Bench press , squat , deadlift , barbell curl , ağırlıklı dips ve ağırlıklı barfiks çalışması çok iyi güç artışı sağlar. Salona gitme imkanı olanlar güç çalışması için 5X5 Super charging antrenman sistemini uygulayabilir. Çevirisini yapmıştım : 5X5 PDF

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mchll

quote:

[Ev için] Sabit kilolu dambıl almak yerine plaka sökülüp takıla bilen minimum 50kglık bir dumbel seti ile düz bar alın. haftada 2 kez 5set 5 tekrarlı 3dk dinlenme süreli Bench press , squat , deadlift , barbell curl , ağırlıklı dips ve ağırlıklı barfiks çalışması çok iyi güç artışı sağlar. Salona gitme imkanı olanlar güç çalışması için 5X5 Super charging antrenman sistemini uygulayabilir. Çevirisini yapmıştım : 5X5 PDF

Sağol hocam...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi triceps hareketi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam ben 16 yaşındayım(sayılırım) kolları biraz şişirmek istiyorum bir de bilek güreşinde yenemediğim bir iki kişi var onları nasıl yencem

bir de şimdi ağırlık çalışmak şınav barfiks gibi şeylerle uğraşmak gelişimi etkiler mi boy da biraz kısa (1.74)kilo(60)
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatsalı521992

hocam ben 16 yaşındayım(sayılırım) kolları biraz şişirmek istiyorum bir de bilek güreşinde yenemediğim bir iki kişi var onları nasıl yencem

bir de şimdi ağırlık çalışmak şınav barfiks gibi şeylerle uğraşmak gelişimi etkiler mi boy da biraz kısa (1.74)kilo(60)

boyu etkilemez.dumbell alman lazım.yani en sağlıklı öyle olur.gir vücut sitelerine.biceps,triceps ve omuz hareketlerine bak.bide ele alınan böle sıkıyosun hani bişiyler var.oda kollarını güçlendirir.onlardan da al bi spor mağazasından.2-3 ay sonra gücü hissedersin.ama düzenli çalışman lazım.
  • her akşam cd kutularıyla çalışıyorum 35x2 şınav çekiyorum fakat ben geçensene 67 kiloydum bu sene 61 kiloya düştüm gücüm ciddi ölçüde azaldı bana göre cd kutularıyla çalışmakta sanki kesmiyo artık kolar çok rahat yapıyo bu hareketi ağırlık artırcam galiba triceps i yapmak biceps den daha mı kolay(şişme süresi olarak)
  • Hort
  • Arkadaş o gün ki azimle çalıştıysa şimdi 190 boy ve kaslı bir dh li olmuştur. Tabi ben 2 gün yapıp bıraktığını düşünüyorum
  • haha yokya bırakmıştır kesin:D
  • yaşamıyodur la şimdiye :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.