Şimdi Ara

Daha kalın motor yağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
55.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

10-40 motor yağı kullanan bir araç eğer yağ yakıyorsa,bu sorunu geçici olarak çözmek için 20-50 yada 15-40 motor yağı kullanılablir mi?

Daha kalın motor yağı kısa vadede motora zara verir mi? konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşır mı? Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kalın Motor Yağı: Bilmeniz Gerekenler

Motorunuz için en uygun yağ türünü seçmek, aracınızın düzgün çalışması için hayati önem taşır. Kalın motor yağı ve etkileri hakkında yaygın sorulara göz atalım:

Kalın Yağ Motora Zarar Verir mi?

Kalın motor yağı, soğuk havalarda akışkanlığını kaybetme eğiliminde olduğu için motora zarar verebilir. Bu, motorun düzgün yağlanmasını engelleyebilir ve aşınma, sürtünme ve hatta sıkışmaya neden olabilir.

En Kalın Motor Yağı Hangisidir?

Motor yağı viskozitesi, SAE (Toplum Otomotiv Mühendisleri) derecesiyle belirtilir. En kalın motor yağı, 50W-40 veya 60W-50 viskozite derecesine sahiptir. Ancak, bu yağlar tipik olarak sadece aşırı yüksek sıcaklıklarda çalışan araçlar veya motor sporları uygulamaları için önerilir.

Arabaya Kalın Yağ Kolarsak Ne Olur?

Arabaya kalın yağ koymak, özellikle soğuk havalarda motorun çalışmasını zorlaştırabilir. Yağ, motorda kolayca akmayacağından, motor parçalarına ulaşmakta zorlanacak ve sürtünmeyi ve aşınmayı artıracaktır.

Aracınıza Kalın Yağ Konursa Ne Olur?

Aracınıza kalın yağ konursa, aşağıdaki sorunları yaşayabilirsiniz:

• Motorun zor çalışması veya hiç çalışmaması
    • Motor gürültüsünün artması
    • Motor performansının düşmesi
    • Artan yakıt tüketimi

Kalın Motor Yağı Motoru Nasıl Etkiler?

Kalın motor yağı, motorun aşağıdaki yönlerini etkileyebilir:

• Yağlama: Yağın kalınlığı, motor parçalarına düzgün bir şekilde ulaşmasını zorlaştırarak aşınma ve sürtünmeye yol açabilir.
    • Soğutma: Yağ ayrıca motoru soğutmaya yardımcı olur. Kalın yağ, ısıyı motorun uzak bölgelerine verimli bir şekilde dağıtamayabilir.
    • Performans: Kalın yağ, motorun serbestçe çalışmasını engelleyerek performansı düşürebilir.
    • Yakıt verimliliği: Kalın yağ, motorun daha fazla çalışmasına neden olarak yakıt verimliliğini azaltabilir.

Motorunuz için en uygun yağ türünü seçmek çok önemlidir. Aracınızın kullanım kılavuzuna bakarak veya bir uzmana danışarak aracınız için önerilen yağ viskozitesini belirlemelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 10w-40 yağ kullanmak için üretilen motora motor tamamen bitmiş olsa dahi daha kalın yağ koymayın. Varsın eksiltsin. Eksildikçe tamamlayın. Zaten geçici demişsiniz. Muhtemelen sorunu yakın zamanda hallettireceksiniz. O zamana kadar yağ ekleyerek devam etmek kalın yağ koymaktan çok daha iyidir.

Yağ motorda sadece segman gömlek arasında işlev görmez. Yağın dolaştığı birçok kılcal kanallar vardır. Daha kalın yağ, özellikle subap ayarını yağla otomatik yapan fincanlı araçlarda ve turbo araçlarda sorun çıkarır.
  • Aracım yağ eksiltiyor. Denemek için birçok hususu da dikkat ederek Opet Premium 15w-50 madeni yağ koydum, kullandım. yine eksiltmeye devam etti, yani bu konuda bir fayda göstermedi.

Hülasa, OBK üstad doğru söyler.
  • aracın yağ yakması büyükbir soru işareti.yağ yakıt deyilki.motor yağ eksiltir.yağ eksiltmeyen motor İYİ BİR MOTOR DEYİLDİR yalnız bu eksiltme aşırıya kaçınca nedenleri araştırılır tamir cihetine gidilir."kalın yağ"koyma çözüm deyildir.unutulmamalı yağ;motorda yağlama ve sürtünen yüzeylerin birmiktar ısısını düşürmek içindir.yağ eksiltme kadar(üreticisinin belirttiği kadar)normal bir durum olamaz motor için.
  • Belki inanmazsınız ama bence birde yağın markasını değiştirip deneyin. Bizzat denedeim kendi aracımda. Broadway arabamda daha önce defalarca bp visco marka yağ kullanıyordum. (lpg sis. var). Yağ eksiltiyordu. 2000 kmde 1 lt. kadar. Daha sonra castrol gtx kullandım halen kullanıyorum yağ eksiltme kesildi İki yağda 20 50. Arabam 160000 km'ye geldi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ulasseven

Belki inanmazsınız ama bence birde yağın markasını değiştirip deneyin. Bizzat denedeim kendi aracımda. Broadway arabamda daha önce defalarca bp visco marka yağ kullanıyordum. (lpg sis. var). Yağ eksiltiyordu. 2000 kmde 1 lt. kadar. Daha sonra castrol gtx kullandım halen kullanıyorum yağ eksiltme kesildi İki yağda 20 50. Arabam 160000 km'ye geldi.

bence eksilteni kullanın zarar etmezsiniz.nedenlerini araştırmanız tavsiyesiile!!
  • BP yağ kullandığım zaman yağ değişimine kadar (4500-5000 km arası) yaklaşık 2 lt. daha yağ gidiyordu. Yani bir bakıma castrol biraz pahalı olmasına rağmen 5000 km sonunda daha ekonomik oluyor.
    2. neden ise castrol yağ ile motor daha sessiz çalışıyor gibi geldi bana.( Belki psikolojik olabilir.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    motor yağı neden artar ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • araştırılmadan gelişigüzel cevap oldu gibime geldi.yağ eksiltme: atma ve kaçakların haricinde süpürme yoluyla dışarı atılır.süpürmede; silindir iç yüzeyinin yağlandığı anlamına geliyor.motorun yakıtıda lpg.istersen birazdaha araştır.diğer yağ kötüdür demiyorum favori yağımdı uzun yıllar kullandım.
  • 8000 km oldu imzamdaki aracımın yağı değişeli.uzun bir süre mi?
    araç lpg li.yağ çubuğuna bakıyorum normalinde üzerinde duruyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: kasım04

8000 km oldu imzamdaki aracımın yağı değişeli.uzun bir süre mi?

hocam yağ uzmanı deyilim önce belirteyim.çünkü söylediklerim yanlış olur sana zararım dokunur.bu enson isteyeceğimdir.lpg li araca hiç bakmadım.toplam belki 10 km.kullandım.amma arkadaşlarımın anlatımları ile yardımcı olayım.kullandığınız yağın değişim sürecinden biraz daha erken değişmenizi salık veririm.amma benim gibi aracı(motoru) gözden çıkardıysanız onu bilmem.bende eski bir araba var devamlı ilave ile idare ediyorum.YAĞIN EKSİLMEMİŞ OLMASI ESKİMEDİĞİ ANLAMINA GELMEZ.lütfen unutmayın.
  • Bence en güzeli piyasadaki en ucuz 10/40 yağı ekleyerek yola devam etmek.
    castrol 65 tl
    ama 35 tl ye de 10-40 var ( Lüleburgazda bir parçacıda Renaultun yetkili servislerinde kullandığı 10-40 'ı 35 tl ye almıştım bu arada castrol 67 tl idi)
  • sağol arkadasım ilgin için
    quote:

Orjinalden alıntı: hezerfen

quote:

Orjinalden alıntı: kasım04

8000 km oldu imzamdaki aracımın yağı değişeli.uzun bir süre mi?

hocam yağ uzmanı deyilim önce belirteyim.çünkü söylediklerim yanlış olur sana zararım dokunur.bu enson isteyeceğimdir.lpg li araca hiç bakmadım.toplam belki 10 km.kullandım.amma arkadaşlarımın anlatımları ile yardımcı olayım.kullandığınız yağın değişim sürecinden biraz daha erken değişmenizi salık veririm.amma benim gibi aracı(motoru) gözden çıkardıysanız onu bilmem.bende eski bir araba var devamlı ilave ile idare ediyorum.YAĞIN EKSİLMEMİŞ OLMASI ESKİMEDİĞİ ANLAMINA GELMEZ.lütfen unutmayın.

• quote:

Orjinalden alıntı: ulasseven

Belki inanmazsınız ama bence birde yağın markasını değiştirip deneyin. Bizzat denedeim kendi aracımda. Broadway arabamda daha önce defalarca bp visco marka yağ kullanıyordum. (lpg sis. var). Yağ eksiltiyordu. 2000 kmde 1 lt. kadar. Daha sonra castrol gtx kullandım halen kullanıyorum yağ eksiltme kesildi İki yağda 20 50. Arabam 160000 km'ye geldi.

Konuyu hortlatalım.Castrol GTX 20-50 ile BP Visco 20-50 aynı yağ zaten,Castrol'ün yağlarını BP üretiyor,bidonun arkasını okursanız da BP madeni yağlar yazdığını görürsünüz.Sadece BP'nin üretmesi değil,iki firmanın da web sitelerindeki dökümanlarda iki yağın özellikleri birebir aynı,demek ki aynı yağ,sadece Castrol'ün reklam giderleri için fazladan para ödüyorsunuz.Siz BP ile bir daha deneyin bence,hoş zaten aynı yağ.

160 binde bir broadway'in de 2000 km'de bir litre yağ eksiltmesi normal değil.3-4 binde bir litre normal sayılabilir ama 2 bin km'de 160 bindeki araba için biraz fazla.Hiç eksiltmemesi de olmaz,bence sizin ölçümünüzde bir hata var.Aynı yağ olmasalar bile aynı viskozitede yağlardan birini cayır cayır yakıp diğerini hiç yakmaması olabilir bişey değil.

• Ne kadar kmde zararı olur acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

bende 1976 model 240.D Mercedes var. Yağ eksiltiyor. Bana önereceğiniz yağ var mı? Marka ve kalınlık(20w50, 10w40 gibi)

Saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.