Şimdi Ara

DACIA SANDERO STEPWAY 0.9 tCE Easy-R (Yakıt Tüketimi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
2
Favori
45.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 0.9 tce ye roket diyenler kendileri mis gibi 1.5 tsilere , opel 1.4tlere , 1.6 THPlere biniyor. Bunlara kanıp da alırsanız sonra ağlarsınız 120yi geçemiyorum diye.

Downsizingin sınırı 1.4 turbolardır. Gerisi arabayı hareket ettirsin diye yapılmış motorlar

Çağ dışı 1.6 atmosferiğe binip f1 sürdüğünü sananlar da ayrı bir komedi.

2.0 atmosferik ~ 1.6 turbo > 1.6 atmosferik ~1.0 turbo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorum yapanların çoğu hayatında küçük motor ve büyük motor araçlardan kullanmamışlar. 1,6 atmosferik motor ile sollamaya çıkarken, inşallah ben sollayana kadar kimse arkama gelmez, ya da ben rampa çıkarken inşallah kimse önüme geçipte devrimi düşürmez düşüncesine kapılmamış.

1,6 motorlu araç ile uzun yolda araç sollarken sıkıntı yaşadığı için tatile otobüs ile giden kişilere şahit oldum.

0,9lt aracı Ankara NeneHatun Cad. tepe ışıklarda durdurun, sonra yeşil ışıkta kalkın da görün o zaman çeker m çekmez mi... Sonuçta her yer dümdüz yol değil.
  • Bu araç bildiğim kadarıyla yalnızca 950 kilo bunuda unutmamak lâzım. Demem o ki bu motor çeker

• Bu arabanın motor ile ilgili hiçbir sıkıntısı yok. Sadece benzinlisi 5 dizeli 6 ileri diye biliyorum. Şehirlerarasında 120 yi geçmeyenlere gayet yeterli bir araba. 950 kiloluk bir aracı bu motor 1288 kiloluk 1.3 dizel lineayı nasıl götürüyor ise o şekilde götürür merak etmeyin. Bir de unutulmaması gereken şu husus var. En iyi motor verimi şu an turbo benzinlilerde. Dyno testlerde %100 verimi ancak bu tip araçlar ile yakalarsınız. Rodajı yeni olmuş turbo dizeller bile %85 i geçemiyor. O da büyük hacimli dizellerde geçerli. Bu matemetiksel bir gerçeklik. Yani 1.6 dizel (hangi tipi olur ise olsun) en az %15 verimini yakıt-sistem uyumsuzluğundan kaybediyor. Yani 1.6 turbo dizel motor Dyno'da 1.2 turbo benzinli gibi değerler çıkartıyor. Aksini söyleyen işi bilen ve yalan söylemeyen bir testçiye gidip sorabilir.
  • 1.4 dizel fiesta kışlık lastik hafif aşağı eğim, 190 km yaptım, yani 200 yapabilir gibi devir daha vardı çünkü, neden fabrika verisi 167 yazmışlar anlamıyorum :D günümüzde bir çok araç hemen hemen 200 ü görüyor gibi ,, mesela 1.0 tsi lar da öyle , 1.2 tce , 09 tce görüryor mu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 75bg bmax(1400kg)e bindim benim 109bg 1.6 (1280kg)focusttan daha atak

• TurkTime kullanıcısına yanıt
    1.6 atmosferik arabayla sollamaya çıkamayan adam zaten gitsin otobüse binsin.

• oyle bir yazıyor ki bazı forumdaşlar;

biz çocukken(80ler) babamızın arabasında (79 şahin) daha yollar böyle duble muble bile değilken tır konvoyları solluyorduk.( babam solluyordu yani :)) )

şimdiki modern teknolojili atmosferikler sollayamamayacak öyle mi?

anasının karnından turboyla doğan nesil alışmış kolaylığa;

sollamaya çıkmadan vitesi küçültürsün oldu bitti.

duyanda atmosferik motorları oyuncak arabalar için üretiyorlar sanacak.

nedir bu turbo hayranlığı anlamış değilim. yeni bir teknolojide değil; nerden baksan 50 yılı geçkin bir teknoloji turbo.

üreticilerin kolayıma gelen bir şey turbo, kim uğraşacak az yakan, iyide giden atmosferik motor yapmakla; koy turboyu oldu bitti.

hayırlı günler.
  • Hiç bana göre bir araba değil, psikolojik sınırım 1.3 motor
  • Nedir bu kiyaslama mantigi anlamadim. Yüksek cc herzaman önde olacak şüphesiz. 1.6 bircok atmosferik arac 170-180nm tork üreten araclar. Egea mesela. Bakin tork egrisine Alt devirleri torkla beslemiş ust devirlerde bhp kullanimi icin tasarlamış. Buyrun hep beraber gömelim o zaman nasil 1.6 diye :) Bu arac hacme gore 140nm 2250dd veriyor. Yani sakin kullanım aracı. Siz 90bg arabadan hele ki dacia dan ne bekliyorsunuz bmw mercedes konforu atakligimi? Paşalar gibi binilir, gerekirse sağ seritten gidilir :))

• Merhabalar.
    Nereye yazacağımı bilemedim. Buraya yazayım dedim. İkinci el
    DACIA SANDERO STEPWAY 0.9 tCE Easy-R 2017 almayı düşünüyorum. Yakıt tüketimi ve performans ile alakalı hiç “kullanıcı” yorumu göremedim. Haftada 3-4 gün günde 180 km yol yapacağım. Bunun 170 i şehirlerarası. Tavsiye eder misiniz?
    Başka araç tavsiyesi değil de bu araç için yorum yaparsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakpinar1222

0.9 dci ise yokuşu bile kaldıramaz
    ''''''''''sıfır dokuz deceiğ'''''''''''
  • Sellll__ S kullanıcısına yanıt
    0.9 tce yi bilmiyorum yalan Yok ama 1.5 Dci az yakar çok kaçar zaten aralarında çok bir fark yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haksızlığa gelemeyen adam -- 3 Şubat 2019; 22:14:37 >
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Zifir döküz dici

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 16 yaşıma girdim bu sene

• quote:

16 yaşıma girdim bu sene
    aferin 4 yıl sonra cevap verdin...
  • Tşk

• quote:

Zifir döküz dici
    iki sene sonra mı cevap vermek aklına geldi
  • hazır konu hortlamışken bu aracın şehirler arası ve şehir içi kullanımda ne kadar yaktığını kullanan arkadaşlar yazabilirmi?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.