Yüzbaşı
16 Mayıs 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 90 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Gün içinde çocukların okul çıkışlarında bekleme zamanlarında ya da boş vakitlerde birini beklerken arabada elimdeki ekitap arşivimden kitap okumak istiyorum. Turuz.org sitesinden indirdiğim orijinali bulunamayan ya da eski basım yayınları pdf veya epub formatında okumak istiyorum. ebook uygulaması ile şimdilik okuyorum, fakat çok başarılı olmadığını düşünüyorum, zaten bildiğim kadarı ile de güncellenmiyor. App Store' dan Kobo uygulamasını indirdim, fakat apple telefonumda yüklü olan kitapları göremiyorum.

Amacım telefonumda yüklü olan, ya da yükleyeceğim PDF ve e-pub içerikleri okuyabileceğim stabil bir uygulama... Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
TAVSİYE İÇERİR...

Geçtiğimiz aylarda başımdan geçen bir olay neticesinde çıkardığım dersi sizinle paylaşmak istiyorum. Yaşım ehliyete yetmediği dönemlerden beri araç kullanırım, değişik değişik adetlerce de aracım oldu. Yaşım da şu an yolun yarısını geçeli bir müddet oldu. Birçok arkadaşıma emanet araç verdim ya da işim düştü emanet aldım. Aracımın plakasına yazılan cezalar haricinde çok büyük bir olay yaşamadım.

Geçtiğimiz aylar içinde sahip olduğum aracım ile (Sahip olduğum araç kaliteli bir Alman markasına ait, 2009 model ve 130 bin km civarında, benzinli ve hiç LPG uygulanmamış. Aracın bakımlarını 10 bin km olmadan yaptırırım, en ufak bir ses gelse hemen götürür gösteririm. Okulların kapanması münasebeti ile de araç hafta içleri genelde garajda yatar.) hafta sonu traş olmak için kuaföre gittim. Aracın rutin bakımları 15 bin km göstermesine rağmen 10 bin km olduğu için filtre ve yağ ürünlerini sipariş verdim ve pazartesi günü bakıma gidecektim. Aracı çalıştırdım, en ufak bir terslik, tuhaf ses, tekleme ya da bi anormallik yok. Pazar günü kapalı garajda çalıştırdım, kuaföre gittim. Güzelce kaldırıma yakın parkedip traşımı oldum. İşim bitince bindim kontağa bastım çalışmadı. Tuhaf bir ses ile marş basmadı. Birkaç defa denedim, çalışmadı. SOnra olası ihtimalleri gözden geçirdim, Akü sağlam olmasına rağmen takviye denedim, benzin pompasının sesini dinledim. Anahtarın immobilizerinde sorun olma ihtimaline karşı gidip yedek anahtarımı alıp onunla denedim. Değişen birşey olmadı. Ertesi günü kullandığımız kredi kartının ücretsiz çekici hizmetinden faydalanıp aracı sanayiye çektim.

Ertesi gün usta aradı. Motorda hiç kompresyon olmadığını söyledi, sebebinin subapların açık kalmış olabileceğini söyledi ve motoru açtı. Öğrendik ki aracın zinciri sente atmış ve subapları doğramış. Bu aşamadan sonra uzun ve sıkıntılı bir süreç sonucunda iyi bir usta ile anlaşıp ciddi bir bedel ödeyerek aracı yaptırıp teslim aldım.

Şimdi burada dikkat çekmek istediğim konu; aracımın en ufak bir sorunu yoktu ve titiz olduğum için en ufak sorunda servise giden birisiyim. Aracımda en ufak bir sorun yoktu. Eğer bu sorun ben araç içinde iken olmasaydı kimse bu olayın durduk yere olduğuna inandıramazdı. Çünkü hiçbir sorun yok ve hiçbir masraftan kaçınmam ve kullanılacak parçalar hep orijinal kullanılır. Bu durumdaki aracımda durduk yere böyle bir sorun olması ihtimal dışı görünür. Fakat buna rağmen aracım büyük bir sorun çıkarmıştı.

Sonra düşündüm; eğer bir arkadaşım aracımı emanet isteyip bir yere gittiğinde başına gelmiş olsaydı duruma kim olsa inanmaz. Çünkü ben aracımı biliyorum, en ufak biz sorunu yok. Ama emanet alan arkadaşım açısından düşünürseniz de 4km yok gitti, aracı hiç zorlamadı, tamamen tesadüf eseri olay başına geldi.

Bu işin sonunda kimse kimseyi inandıramaz. Hadi çok iyi arkadaşım ve çok güveniyorum. Olan oldu bir kere, şimdi ne olacak. Ben sineye çeksem olmaz, arkadaşım sineye çekse olmaz. Çünkü ödediğim tamir bedeline piyasada gezen birçok araba satın alınabilirdi. Bu durumda arkadaşlık bile bitebilir.

Onun için; Mümkün ise kimseden emanet almayın, kimseye de aracınızı emanet vermeyin.
Simetri hastalarını rahatsız edecek tasarım-Land Rover Discovery

Trafikte canlı gözle gördüm, uzun süre bunun arka plaka kısmını tasarlayan vatandaşın o an neler düşündüğünü anlamaya çalıştım.
Range Rover gibi Premium markanın böyle saçma bir tasarıma imza atması beni gerçekten şaşırttı.

Acaba bu tasarımı beğenen var mı ?
Yurdum insanının beyin yakan satış taktikleri

Tavan hariç boyalı Cabrio
Aracımız Dolu bir araçtır.

Yorumlarınızı bekliyorum... Sizinde bulduğunuz Beyin yakan ilanları paylaşırsanız sevinirim.
 Tavan Hariç Boyalı Cabrio... Beyin Yakan İlanlar...
Las Vegas Tüketici Elektroniği Fuarı CES2017 açılmasının ardından teknoloji firmaları tek tek yeni modellerini ve yeni teknolojilerini duyurmaya başladı. Japon üretici Sony' de 2017 yılında satacağı modellerini duyurdu. Sony' nin ilk dikkatleri çeken ürünü Bravia OLED olarak lanse ettiği A1 modeli... Sony Bravia Oled A1 4K HDR teknolojisine sahip ve Android işletim sistemi ile çalışmakta. Sony Bravia Oled A1' in Türkiye geliş tarihi henüz belli değil. Bir diğer dikkatleri çeken model sayısının çoğalmış olması. Ayrıca 43 inç boyutunda 4K TV modeli olmayan Sony bu ekran boyutunda da yeni modelini getirmiş olacak.

Diğer 4K Android TV modelleri aşağıdaki gibidir.

KD55XE9305 : 140 Ekran 4K HDR Android TV
KD65XE9305 : 165 Ekran 4K HDR Android TV
KD75XE9405 : 189 Ekran 4K HDR Android TV

KD55XE9005 : 140 Ekran 4K HDR Android TV
KD65XE9005 : 165 Ekran 4K HDR Android TV
KD75XE9005 : 189 Ekran 4K HDR Android TV

KD55XE8505 : 140 Ekran 4K HDR Android TV
KD65XE8577 : 165 Ekran 4K HDR Android TV
KD75XE8596 : 189 Ekran 4K HDR Android TV

KD43XE8005 : 109 Ekran 4K HDR Android TV
KD49XE8005 : 124 Ekran 4K HDR Android TV
KD55XE8096 : 140 Ekran 4K HDR Android TV

Güncellemeler ayrıca eklenecektir.
Epttavm sitesinde kuruyemiş ürünlerinde güzel fiyatlar çıkıyor. Geçenlerde sıcak fırsatlardan görüp ceviz içi almıştım. Şimdi yine uygun ne var diye baktığımda gördüm. Antep fıstığı 23,90 TL yazıyor, kampanya yapmışlar. Sipariş geçtim hemen 2 tl kargo ekledi. kapıda ödeme seçeneği de var. Fiyat çok iyi gibi... Faydalanmak isteyenler olursa ilgilenebilir. Diğer kuruyemiş seçeneklerinde de güzel fiyatlar var. Benim ihtiyacım olan antep fıstığı idi, ben sipariş verdim.

http://www.epttavm.com/tagsearch/kuruyemis-kampanya?or=2

1kg Antep Fıstığı 23,90 TL ***EPTTAVM içerir***
Toshiba' dan satın almış olduğum (lanet olsun keşke almasaydım) SSD diskimizde yaşadığımız sorun sebebi ile Toshiba servisine göndermeye karar verdim. Araştırmalarımda Aktepe Bilişim isminde bir servis olduğunu sorunumun orada çözüleceği bildirildi. Telefon ile yaptığım görüşmede tarafıma verilen Sürat Kargo anlaşma kodu ile ürünü gönderdim. Kargom 10-11 tarihinde servis personeli tarafından teslim alındığı kargo firmasından tespit edilmiştir. Aradan geçen süre içerisinde herhangi bir dönüş alamadım. 2 hafta sonra servisi telefon ile aradım. Telefona bakan çömez olduğu hiçbirşey bilmemesinden anlaşılan bir bayan Cengizhan isminde (Cihangir' de olabilir, çünkü söylediği anlaşılmıyor) birinin cep telefon numarasını veriyor. Telefon numarasını 2 gün üstüste defalarca aramama rağmen cevap veren yok. Birkaç gün sonra yeniden servis telefonunun arıyorum ki en az 6 kişi en fazla 15 kişi sırada oluyor ve telefonun açılması minimum 20 dakika... Telefona çıkan işi bilmeyen bayanla görüşme başlıyor. Ürünü gönderen ismi, ürünün gönderi tarihi, ürünü teslim alan kişi bilgisi dahi verilmesine rağmen bu şekilde yardımcı olamayacağını bildirerek seri numarası talep ediyor. Seri numarasını not almadığımı ama teslim alan ve teslim tarihi bilgisi dahi olduğunu söylememe rağmen yardımcı olamayacağını söylüyor. Bu görüşme yaklaşık 20-25 dakika sürüyor. Yardımcı olmak adına hiçbir çaba göstermeyen servis personeli bayan yüksek ısrarlarım üzerine HDD ile ilgilenen birim ile görüşüp telefon ile tarafıma bilgi vereceğini söylüyor (konuşmasından geçiştirmeye çalıştığı ve aramayacağı çok belli).

Sonuç; arayan soran yok......

Aradan birkaç gün daha geçiyor, her aradığımda en az 6 en fazla 15 kişi bekleyerek bağlanmaya çalışıyorum. Maalesef bağlanamıyorum, ya bağlanınca telefon kesiliyor. Ya da 15 kişi 20 dk beklememe rağmen 5 kişi bile azalmayınca vazgeçip kapatıyorum. En son Aralık ilk haftası yaptığım görüşmede daha ılımlı ve yardımcı olmaya çalışan bir bayan ile telefonda görüşüyorum. İsminin Gizem olduğunu söyleyen bayan ürünümün durumunu öğrenip telefon ile bilgilendireceğini söylüyor.

Sonuç; arayan soran yok.....

En son bugün sabah aradım, telefona yine bir bayan çıkıyor, çözüm alamayacağımı bildiğim için Servis müdürü, şirket müdürü ya da yöneticilerden birisi ile görüşmek istediğimi bildiriyorum. İsmimi alan bayan aktarmak için bekletip hattan düşürüyor. Yeniden arıyorum, bekleyen 10. kişisiniz. Beklesem en az 30 dakika.... Yeniden arayıp diğer dahililerden bağlanmayı deniyorum, maalesef sonuç yok. Firmanın Ankara ofisi olarak belirttiği telefon numaralarını arıyorum açan yok.

Şikayet etmek ya da çözüm bulmak için Toshiba.com.tr firmasının iletişim sayfasındaki numaraları arıyorum. Ses kaydından sonraki hangi dahiliyi tuşlarsanız tuşlayın hat kapanıyor.

Dünya' nın en iyi markalarından Japon Devi' nin Türkiye' de neden başarısız olduğunun bir kanıtı... Markaya üzülüyorum, AKtepe Bilişim ve TNB Bilişim daha da beter olurlar, öyle görünüyor. Ama olan Marka imajına oluyor.

Benim yaşadığım bu tecrübe Toshiba markasını almak isteyen, ya da servis işlemi yapmak isteyenler için belki bir yol gösterici olur. Tercihlerini buna göre şekillendirirler..
Toshiba' dan satın almış olduğum (lanet olsun keşke almasaydım) SSD diskimizde yaşadığımız sorun sebebi ile Toshiba servisine göndermeye karar verdim. Araştırmalarımda Aktepe Bilişim isminde bir servis olduğunu sorunumun orada çözüleceği bildirildi. Telefon ile yaptığım görüşmede tarafıma verilen Sürat Kargo anlaşma kodu ile ürünü gönderdim. Kargom 10-11 tarihinde servis personeli tarafından teslim alındığı kargo firmasından tespit edilmiştir. Aradan geçen süre içerisinde herhangi bir dönüş alamadım. 2 hafta sonra servisi telefon ile aradım. Telefona bakan çömez olduğu hiçbirşey bilmemesinden anlaşılan bir bayan Cengizhan isminde (Cihangir' de olabilir, çünkü söylediği anlaşılmıyor) birinin cep telefon numarasını veriyor. Telefon numarasını 2 gün üstüste defalarca aramama rağmen cevap veren yok. Birkaç gün sonra yeniden servis telefonunun arıyorum ki en az 6 kişi en fazla 15 kişi sırada oluyor ve telefonun açılması minimum 20 dakika... Telefona çıkan işi bilmeyen bayanla görüşme başlıyor. Ürünü gönderen ismi, ürünün gönderi tarihi, ürünü teslim alan kişi bilgisi dahi verilmesine rağmen bu şekilde yardımcı olamayacağını bildirerek seri numarası talep ediyor. Seri numarasını not almadığımı ama teslim alan ve teslim tarihi bilgisi dahi olduğunu söylememe rağmen yardımcı olamayacağını söylüyor. Bu görüşme yaklaşık 20-25 dakika sürüyor. Yardımcı olmak adına hiçbir çaba göstermeyen servis personeli bayan yüksek ısrarlarım üzerine HDD ile ilgilenen birim ile görüşüp telefon ile tarafıma bilgi vereceğini söylüyor (konuşmasından geçiştirmeye çalıştığı ve aramayacağı çok belli).

Sonuç; arayan soran yok......

Aradan birkaç gün daha geçiyor, her aradığımda en az 6 en fazla 15 kişi bekleyerek bağlanmaya çalışıyorum. Maalesef bağlanamıyorum, ya bağlanınca telefon kesiliyor. Ya da 15 kişi 20 dk beklememe rağmen 5 kişi bile azalmayınca vazgeçip kapatıyorum. En son Aralık ilk haftası yaptığım görüşmede daha ılımlı ve yardımcı olmaya çalışan bir bayan ile telefonda görüşüyorum. İsminin Gizem olduğunu söyleyen bayan ürünümün durumunu öğrenip telefon ile bilgilendireceğini söylüyor.

Sonuç; arayan soran yok.....

En son bugün sabah aradım, telefona yine bir bayan çıkıyor, çözüm alamayacağımı bildiğim için Servis müdürü, şirket müdürü ya da yöneticilerden birisi ile görüşmek istediğimi bildiriyorum. İsmimi alan bayan aktarmak için bekletip hattan düşürüyor. Yeniden arıyorum, bekleyen 10. kişisiniz. Beklesem en az 30 dakika.... Yeniden arayıp diğer dahililerden bağlanmayı deniyorum, maalesef sonuç yok. Firmanın Ankara ofisi olarak belirttiği telefon numaralarını arıyorum açan yok.

Şikayet etmek ya da çözüm bulmak için Toshiba.com.tr firmasının iletişim sayfasındaki numaraları arıyorum. Ses kaydından sonraki hangi dahiliyi tuşlarsanız tuşlayın hat kapanıyor.

Dünya' nın en iyi markalarından Japon Devi' nin Türkiye' de neden başarısız olduğunun bir kanıtı... Markaya üzülüyorum, AKtepe Bilişim ve TNB Bilişim daha da beter olurlar, öyle görünüyor. Ama olan Marka imajına oluyor.

Benim yaşadığım bu tecrübe Toshiba markasını almak isteyen, ya da servis işlemi yapmak isteyenler için belki bir yol gösterici olur. Tercihlerini buna göre şekillendirirler..
Merhaba arkadaşlar,

Aliexpress' ten Lacie marka 64GB bir flash bellek aldım. Ürünle ilgili ilginç bir durum söz konusu. Ürünün içerine attığım büyük boyutlu dosyalar, flash belleği çıkarıp taktığımda yok oluyor. Geçici bellek gibi tutuyor sanırım.

Mesela 2GB bir video yüklediğimi varsayalım. kopyalama işlemi bitince bakıyorum var. Flash belleği çıkarıp takıyorum, klasör var, ama içi boş...

Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu ? çözümü var mı ? kaldırıp atayım mı ?
Merhaba arkadaşlar...

Geçenlerde forumdan bir arkadaştan satın almış olduğum Egreat R1 model media center cihazı netten kısa bi inceleme sonucu yeni firmware olduğu şeklinde bi yazı gördüm.
insatll.img uzantılı bir dosya indirdim, tarif ettiği şekilde başlattım fakat cihaz artık açılmıyor. Netteki birkaç yöntemi denedim ama başaramadım.

Yardımcı olabilecek bi arkadaş varsa sevinirim.
Hakkında
Meslek: Technophile
İlgi Alanları: internet
Forum İmzası:
Hey gidi Ankara hey, Beni de benzettin ya kendine... Yüzümde bürokrat gülümsemesi, İçimde politik çıkmazlar...
Forum İkinci El İmzası:
Fırtınalar Yaratan Bir Irkın Ahvadıyız | |Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene
Hakkımda:
Değişik
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Vaio
Otomobil
Audi
Mobil cihaz
iPhone
Operatör
Turkcell
TV
LG
Ses Sistemi
Yamaha
Notebook
Vaio
Fotoğraf Ekipmanları
Nikon
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Kulaklık - Amfi
Audio Technica
Formula 1
Eski McLaren - Raikkonen
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.202
İkinci El Bölümü Mesajları: 54
Konularının görüntülenme sayısı: 42.899 (Bu ay: 765)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 527 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.